Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (41)
Raspunsuri - Pagina 6
Porumbita spune:
cris eu cartea asta o am (nu stiu dc e la fel in state)
http://www.librarie.net/carti/45250/CLINICA-MAYO-DESPRE-SARCINA-NASTERE-SI-NOU-NASCUT-Roger-W-Harms
DarkBendis spune:
Asa-i,Miereamara, asigurarile la sanatate sunt taaare scumpe in USA. Macar aici nu ne costa nimic "la stat" (ma rog... pe langa cat iti trage automat din salar) iar serviciile sunt relativ OK. Ma rog, din cate pot sa zic eu, care chiar nu am avut de-a face pana acum cu NHS-ul. Si aici preturile la coafor/manichiura/pedichiura/cosmetica sunt maaari.. noroc ca am invatat sa imi aranjez unghiile singura iar vecina-mea e coafeza asa ca ma tunde ea (imi ia din varfuri) din cand in cand. De vopsit... traiasca domnul sot ![]()
Am vazut si eu ce costuri sunt in Romania... taaare mari... mai ales cand ma gandesc si la raportul dintre costuri/venituri. Preturile la casele din Londra sunt imense...eu zic ca-s si mai mari decat cele din New York ...o amica de-a mea chiar acum e in "febra mutatului", isi vinde apartamentul din Queens pentru o casa, bineinteles mai mare, cam la 100 de mile de New York ca...vine si la ei bebe si le trebuie spatiu mai mare.
Cris, m-am uitat si eu pe overstock.com... lucrusoare frumoase... pacat ca INCA nu livreaza in afara USA... dar ei zic ca in curand o vor face... si am vazut si Romania pe lista de destinatii viitoare. Deci... e un site de tinut minte ![]()

Dark Bendis
20+
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
lisa79 spune:
va pup fetelro, merg sa pap si imi iau zborullllll!!!!
18S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatosi!
cris30 spune:
Imi place site-ul ca are shipping cost mic cam 2.95$ si gasesti si lucruri bune.Imi place si amazonul, dar acolo daca comanzi mai multe chestii platesti pentru fiecare shipping separat.Imi pare rau ca nu livreaza si la voi.
Lisa drum bun sa ai grija de tine si bebe.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
19+
Doamne ai grija de bebelina mea.
cris30 spune:
Porumbita cred ca e aceeasi carte, par la fel.
19+
Alina1976 spune:
Buna fetelor,
Imi pare rau ca nu am putut citi din urma prea mult...decat asa printre randuri. Sunt VARZA de RACITA!!! De abia stau in fund pe scaun. L-am trimis pe sot la farmacie val-vatrej sa-mi ia ceva de raceala homeopat, picturi...ca nu mai pot.
Si miercuri plecam in belgia....sper sa-mi treaca pana atunci.
Vesti bune, mi-a venit al doilea transport de hainute de la Motherhood Maternity. Slava Domnului ca mi-am luat masura S la blugi...ca daca imi luam M nu ii purtam nici in luna a 9-a! Aveti grija care mai comandati la ei, luati S la pantaloni si fuste daca aveti pana in 63kg si in jur de 1.70. In rest pot sa zis ca sunt FFFF frumosi blugii si bluzitele. Chiar merita!
LEDI, FELCITARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!! 
Sa-ti traiasca baietelul scump si sa se faca mare-mare si frumos si sanatos!!
Ingrid, BINE AI VENIT la noi! Sarcina usoara!!
Alina
21+ cu
EMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
cris30 spune:
Alina insanatosire rapida si drum bun in Belgia, sa aveti vreme frumoasa.
Anca pe unde esti?? sper ca totul e ok, da-ne de stire cand intri pe forum.
19+
pyc spune:
Porumbita : trebuie sa fim foarte atente cum slabim dupa sarcina !
Majoritatea femeilor supraponderale/obeze au inceput sa aiba probleme de greutate dupa sarcini. Sper sa nu va aud ca veti tine regimuri « minune » cu supa de varza sau alte prostioare din astea…Regimurile acestea sunt calea cea mai sigura pe termen lung catre ingrasare, dezorganizarea totala a alimentatie, tulburari de metabolism si psihice. Singurul lucru recomandat este o alimentatie si un stil de viata sanatos (3 mese pe zi, nu sarit peste mese, fara gustarele intre mese, activitate fizica zilnica ..nu neaparat sport…ci pur si simplu miscare, mers pe jos) care ar trebui adoptat de intreaga familie. E important si pentru copilasi, caci cum fac parintii asa vor face si ei. …obiceiurile alimentare proaste se invata de mici, din familie.
In timpul sarcinii …aceleasi recomandari ca si in afara ei...stil de viata sanatos, 3 mese echilibrate pe zi ….nici intr-un caz nu mancat pentru 2 …si incercati sa lasati deoparte poftele (garantat lui bebe nu i se intampla nimic daca poftiti la o prajitura si totusi va abtineti de la ea …).
Mentalitatile si obiceiurile sunt cu atat mai greu de schimbat in sarcina…cand tendinta romancelor e sa se indoape cu si mai ales fara treaba…
Evident ca totul depinde daca erati supraponderale inainte de sarcina, de cate kg v-ati ingrasat, de prezenta sau absenta diabetului gestational….de predispozitia voastra din familie…dar stilul de viata echilibrat e valabil pt toate, cu sau fara probleme de greutate !
Am scris in capitolul precedent cum se face si interpretarea testului pt diab gestational. Din experienta mea din Romania si din ce imi spun colegele diabetoloage de acolo : in Romania NU se face acest test decat rar !!! Nu la toata lumea…si practic depinde de constiinciozitatea ginecologului. Ginecologii buni si informati il fac….altii il fac numai daca gravida e obeza, daca a nascut déjà bebei peste 4 kg..sau mai rau, numai dupa mai multe nasteri de bebei peste 4 kg cu probleme mari la nastere… Ca la noi la nimeni…mai ales in maternitati se intampla mari grozavii !
Diabetul gestational e subdiagnosticat in Romania si e mare pacat. Unde lucrez acum in Franta e un orasel de 80 000 de locuitori si zilnic doar eu vad in consult 1-2 gravide cu diabet gestational !!! In Romania in Cluj nu stiu daca am vedeam 1 diabet gestational pe LUNA..
Si eu sunt stresata cu ce voi faca cu bebele dupa nastere ! Trebuie sa ma intorc la serviciu cand va avea 2 luni !!! Si lucrez de la 9 la 19, deseori si in weekend si cu garzi de noapte….Cand va aud cu concedii de 2 ani mor !!! Aici nu-ti tine nimeni postul daca decizi sa stai acasa cu copilul…
miereamara spune:
Pyc care sunt semnele diabetului gestational la mama?
Te intreb pt ca ginecologul m-a intrebat la ultima vizita dc am cazuri de diabet in familie. Se pare ca singurul semnal de alarma care s-ar potrivi la mine ar fi cresterea brusca in greutate, in primele 14 saptamani de sarcina eu nu am luat nici un gram, intre saptamanile 14-19 am luat 3 kg (si lui i s-a parut foarte mult, m-a si certat). Acum intre saptamanile 19-21 am luat poate jumatate de kilogram, deci iar am stagnat. Per total am 3.5 kg luate pana in sapt 21, asta in conditiile in care doctorul mi-a pus in vedere sa nu iau mai mult de 10-11 kg, ceea ce mie sincer mi se pare cam putin. Inainte de sarcina aveam poate cu 4-5 kg mai mult decat mi-as fi dorit eu, dar ma incadram in limite normale pt inaltimea mea.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aydan
crisspoliss spune:
Buna fetelor, m-am intors si eu dupa o luna de vacanta prin tari straine..adica romania si rusia :)Abia am ajuns ieri, mi-e asa un somn si deja sunt la serviciu. N-am prea apucat sa va citesc din urma, dar tare prolifice ati mai fost :)
Deja mi-e dor de romania si de covrigii calzi cu susan din cluj, ce sa mai vorbim de gogoasa infuriata cu branza....
Pupici la toate fetele, mi-a fost dor de voi. Saptamana viitoare am ecograf sa-mi vad pruncul, si maine ma duc la control sa ma certe doctorul ca m-am ingrasat ca un purcel de craciun!!
Crisss