Mamici ce asteapta al doilea copil (15)
Raspunsuri - Pagina 16
Galushca spune:
Ana, Amalia si Sanziana, va multumesc mult pentru sfaturi!
Ana, noi avem unele reguli clare pe care le respectam amandoi. Fara dulciuri inainte de masa, ca tot ai amintit. Si la magazin aici copiii primesc invariabil carnati gratis (nu stiu de ce). Daca te duci cu copilu la dulciuri, nu-ti ofera nimic pentru pitic, dar la carne cum te vede, te intreaba daca haleste piticu carnati. Iar a mea e mare fan. :)
Sanziana, si la noi e la fel. Tati o cearta, eu ii iau apararea. Dup-aia ne certam noi doi. Am zis ca trebuie sa iesim cumva din cercu asta vicios, ca ne roade tuturor nervii.
Acum incercam amandoi sa fim mai moderati si vad ca de vreo saptamana a inceput sa fie mai bine. Sa dea DD sa fie asa si in continuare.
OanaRusu spune:
Ana_a cred ca trebuie sa-mi acord un pic de timp de plans, pur si simplu sa ma descarc si sa trec mai departe.. dupa esecul cu alaptarea lui Paul mi-am promis ca n-o sa ma las afectata la Ana, da' nu pot.... insa sper sa nu ajung iar in depresie, ar fi pacat. I-am dat in weekend mult supliment, si n-am observat ca tetina e mult mai larga (gaurica) si acuma imi face nazuri la san.... si-s tare necajita - da' musai sa-mi treaca.
Na, de aia n-am avut timp de cand am nascut.... am facut tot ce am putut sa-mi ridic lactatia, sa fac impreuna cu Ana un program ce sa ne convina la amandoua, da' nu prea am reusit, si am inceput cu suplimentul dupa ce am avut mai bine de o sapt in care o aveam la san de la 3-4 dimineata pana seara la 10 - cu pauze numai chiar de fugit la toaleta - am mancat cu ea la san zile in sir - in speranta ca o sa fie mai bine.
Nu zic ca nu mi-a crescut lactatia, dar cand a mai crescut Ana, n-am facut fata la puseu (de crestere) si am dat supliment.
Asta a mers la 6 sapt, a trecut si am scapat de supliment o vreme, insa la al doilea puseu vad ca am dat chix, si acuma e mare si nu accepta sa mai munceasca la san cand poate suge mai repede din biberon.
Ma doare sufletul cand vad ce fericita e dupa supliment, parca as tine-o flamanda, asa ca ma tot intreb dc n-ar fi mai bine sa las balta alaptatul si sa-i dau lapte praf cat vrea, dupa san, la fiecare masa, si sa nu ma mai stresez.
Va pup, gravidutzelor sa nu va lasati afectate de problemele mele, ca voi precis o sa aveti lapte ca lumea - pt voi n-am vrut sa vb mai devreme de pb mele...
la mamici cu si fara burtici
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
crengu75 spune:
Salutare la fete!!!!!!!!!!!!
Am avut niste problemute de rezolvat si nu prea am intrat la scris. dar am citit.
Cu alaptatul, sa stiti ca sunt si pastilute pentru stimulare, tot cineva de aici a zis de ele, nu mai stiu cine, scuze, dar poate is mai bune decat ceaiul.
Si nici eu nu am de gand sa fac vreo obsesie din asta. Se poate, bine. Nu se mai poate, la fel bine. In nici un caz nu o sa ma terorizez singura.
Uff, trebuie sa plec ca a inceput maimutzica sa planga.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
crengu75 spune:
Am revenit.
Romanitza, ma bucur ca vii in tara, sa stai cuminte in patut sa se rezolve problemuta cu placenta. Sper sa ai o calatorie usoara.
Si eu ma bucur in fiecare zi ca am scapat de burtoc. Deocamdata inca nu imi pare rau ca nu o am am, din contra ma bucur ca s-a terminat cu bine si o am pe mufitza langa mine. Bai bine langa mine decat inauntru. Totusi m-am bucurat ca a stat pana la final, dar gata......nu mai vreau burta.
Cu alaptatul este bine deocamdata, am mult lapte, fata creste. Vom vedea ce va mai fi, dar daca se va termina, asta e, macar am avut si eu posibiliatatea sa vad cum e sa alaptezi. Ma consolez ca a papat colostru si laptic de mama.
Ana, am vrut sa-ti multumesc, am aplicat metoda cu tifonul si s-a dus chestia aia urata de la ochisor. Am sters cam de 2 ori si gata, am o fetita superba, fara piele yrata la sprancenute.
Vrajitoarea, nu te lasa doborata. Mia ia si niste magneziu, eu stiu ca este bun la depresii.
Sambata avem si noi botezul.
Oana, am vazut si pozele de la botez, fetitza a fost frumoasa foc, dar tu parca erai trista intr-o poza. Nu te lasa doborata. Hai, fruntea sus. O sa fie bine pana la urma.
Pup si restul fetelor.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
sanziana27 spune:
Buna fetelor!
Oana te inteleg perfect cu depresia alaptatului, la Dragos am avut lapte si el nu a vrut sa suga, ma mulgeam cu disperare, dadeam si supliment, dar eram ca o nebuna: ori eram cu mainile pe tzatze, ori tineam copilul si ii dadeam sa pape. Dupa 2 luni am renuntat si stiu ca vreo 2 luni am tot suspinat ca nu am fost in stare sa alaptez. Acum merg pe ideea ce-o fi o fi!
Ana sa stii ca si eu am citit ca sunt pastile pt stimularea lactatiei....deci la centru de prematuri erau 2 fete de alta nationalitate, cred ca va dati seama si avea laptarie....nu faceau absolut nimic, mai si fumau pe deasupra!
Dana ma bucur enorm ca esti mai bine si mai ales ca vei veni in Ro si vei fi mai linistita!
Cami pe 12 septembrie merg la control, vin cu vesti si puteti activa galeria!
Iulia nastere usoara!
pupici tuturor
35+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze camera copii
AMR 5 saptamani !!!!
OanaRusu spune:
Sanziana, Crengu
Nu cred ca eram trista, da' am fost tare stresata, sa n-o apuce pe Ana plansul... asa-s de " closhca" de doamne... frate-meu ma tachineaza... asa-s si cu Paul... macar ca il las in voia lui, numai sa nu pateasca ceva, la accidentari sunt tare agitata....
N-am nici o poza ca lumea de la botez macar ca sunt tare incantata de tinuta care mi-am "creat-o"
o noapte usoara!!
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Scuze ca n-am mai aparut! Nu-mi vad capul, n-am timp. Si mai e si soacra-mea care pe o parte ma ajuta si pe 10 ma-ncurca. Toti suntem ok. O sa revin cu amanunte dar nu stiu cand. Acum tastez cu o mana asa ca nu ma pot lungi. Va pup si va urez noapte buna!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ana_a spune:
Salut cu buna seara la toata lumea!
Oana, sanziana, eu cred cu convingere ca totul este in mintea noastra. Cu cat gandim mai mult "nu vreau sa raman fara lapte" cu atat mai repede ramanem fara lapte!sanzi, daia mamicile respective aveau lapte!
De aia mi-am impus sa nu ma mai gandesc la lapte! Asa pur si simplu! Poate din aceasta cauza mi sa facut greatza si de ceai
Am luat si pastile, se cheama Galafor insa la fel pateam, imi venea inapoi un gust de marar care imi facea greata.
In fine, acum este prea tarziu si sunt prea obosita dar am sa va explic maine cam care este teoria mea referitor la atractia lucrurilor negative in momentul in care le gandim.
crengu, ma bucur ca ti-am fost de ajutor.
ClaudiaH si te asteptam cand poti si cand ai timp!
Toate cele bune de aici!brrr sa vedeti ce frig sa facut afara! Insa...mi-a inflorit visinul din curte!Zici ca vine primavara!E plin de flori...
Va doresc o noapte linistita fara colici si sa ne auzim cu bine dimineatza la cafea!
Pup burticutele!
Iulia
Am emotii cu botezul...va povestesc eu maine.
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - primele zile din viata
Galushca spune:
Oana scumpa, cate zile poate o mamica sa stea cu bebe la san de dimineata pana seara? Te termina psihologic. Gandeste-te ca organismul tau este facut pentru a alapta, cazurile in care nu e posibil medical sunt atat de putine. Iertati-ma, dar fetele alea "de alta nationalitate" stiu ceva foarte pretios: sa aiba incredere ca ele pot alapta si ca bebii stiu sa suga.
In cazul meu, am avut depresie dupa nastere, odata cu furia laptelui si am reusit sa o depasesc atunci cand am vazut ca nu am de ce sa nu am incredere in mine si ca pot alapta foarte bine. Este un sentiment care iti da multa incredere si putere. Incearca sa depasesti teama, poti sa alaptezi perfect. Nu te mai chinui sa tii bebita la san toata ziua, las-o sa doarma in patut si dormi si tu, ai nevoie de odihna si de papa bun ca sa alaptezi. Faptul ca ai vointa de a tine bebita in brate atata timp arata cat esti de hotarata sa o alaptezi si asta e un lucru esential: sa vrei de-adevaratelea si e clar ca tu vrei. Sa stii ca si poti, si fara eforturi supraomenesti.
Acum urmeaza o bucata lunga si plictisitoare despre experientele mele cu alaptatul (timp de 2 ani, pitica e proaspat intarcata, cred - nu mi-e foarte clar, mai cere cate un pic...)
Ce stiu ca se intampla rar la noi in spitale este sa se dea bebele la supt in prima ora de la nastere. Eu am avut marele noroc sa o primesc pe pitica, dupa oarecare insistente, si s-a uitat dragut la mine si a supt un pic. Dupa care a cazut lesinata de somn vreo 5 ore. Gravidutele care vreti sa alaptati, incercati sa cereti bebele imediat dupa nastere, chiar daca nu a venit laptele. Dupa nastere, bebele e treaz si atent putin timp (din politete, desigur, sa vada si el cine e mami). De timpul ala e tare bine de profitat.
O regula pe care tot treptat am inteles-o pe pielea proprie si mai ales pe cea a prietenelor cu bebi este fara biberon. Deloc. Am dat o caruta de bani pe biberoane smechere din care bebita mea a halit de vreo 3 ori, lapte de san, pana a uitat cum se papa din ele si asta a fost. Daca ii era foame, o puneam la san. Daca nu mai era lapte (lucru de care nu mi-as putea da seama nici acum), oricum sugea si obosea. In jumate de ora iar era plin. In primele 6-7 luni domnisoara nu a halit si nu a baut nimic altceva. Nici apa, nici ceai. Cu doua exceptii - o data ceai in maternitate, la insistentele unei asistente, a doua oara tot ceai, indulcit, la 10 zile, cand eram eu la un examen de 4 ore si calatoream si nu ma dusese mintea sa ma mulg.
Se zice ca biberonul are mai multe pacate: odata ca bebele, lenes ca orice fiinta inteligenta, se gandeste ca e mai comod sa suga din ce iese mai usor. La tzitzi se munceste, tovarasi. Nu mai stiu de ce i-am bagat odata degetul in gurita lu bebita mea pe la cateva luni si am avut un soc: obrajorii aia frumosi si bine conturati sunt numai muschi. IN gurita e loc pentru un sfarc si atat, asa de mult se dezvolta falcutele. Eu imi inchipuiam ca is niste obraji grasuti care acopera o gura mare... cap sec
Deci prima chestie e lenea.
A doua e ca, indiferent de reclamele la biberoane, bebele suge altfel din san ca din biberon si se produce, cum zic englezii, confuzia sfarcului. Bebe uita treptat modul mai putin folosit. La noi din fericire a fost biberonul.
Ar mai fi si dormitul cu bebele, dar in special pentru cine vrea sa alapteze pana la adanci batraneti, ca in cazu meu Avantajul secundar la mine este ca un an jumate nu mi-a venit ciclul si mi s-a reparat o anemie nasoala tare. Din cate am citit, dormitul langa bebe, care duce invariabil la a-l auzi, simti si mirosi pe bebe toata noaptea, stabilizeaza mult laptele chiar de la inceput. N-am de unde sa stiu, ca pitica a dormit in cosulet primele 2 luni si numai accidental cu mine. Dupa insa am dormit impreuna si a fost mai bine, dar laptele deja era dresat, venea corect si se mai si oprea cand trebuia.
Va pup si sa ma iertati ca v-am plictisit si daca am zis prostii, sa stiti ca am temperatura si e 2 noaptea, de-aia...
CamiM spune:
Salut fetelor si hai la
Ana pozele sunt la link-ul de la semnatura.
Rromanitza stai cat mai linistita. Dat fiind ca tu esti trecuta bine de 20 de saptamani nu prea sunt sanse sa se mai ridice placenta. Dar cata vreme sti ca la cea mai mica sangerare sa mergi la medic o sa fie totul ok. Si fara cel mai mic efort. Din cate imi spusese medicul mie sangerarile cand placenta este joasa sau chiar praevia sunt destul de frecvente in al treilea trimestru de sarcina. daca se opresc este ok dar daca apar e foarte probabil ca vei naste mai devreme decat era preconizat. Nu vreau sa te sperii iti spun doar ce imi spusese mie. Si cezariana e cel mai safe drum. atat pentru tine cat si pentru bebe, de fapt daca e previa e singura cale. mult noroc sa ajungeti cu bine in Romania daca asta iti doresti.
fetelor sunt rupta de oboseala.. am tot chefuit zilele astea ca doar sunt si Marie si a fost si ziua mea.. ma fac babaciuneee... asa ca ma duc la nani si mai povestim in cateva ore.
A!! uitam: la multi ani Mariilor si Anelor..
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008