DECRETEII
Raspunsuri - Pagina 22
mihaela_s spune:
Huh ce s-a umplut pagina pana am scris eu cateva randuri...
vorbe de copil...
Hobby
Alinutza1979 spune:
"Eu cred ca discutia a devenit demult offtopic, ceea ce a fost de spus despre decretei s-a spus, subiectul acesta ar trebui sa ia sfarsit, nu mai are nici o relevanta.
Despre cat de bine sau cat de rau era pe acea vreme, e dupa cat de "bine" a dus-o fiecare si cat de "in varsta" era fiecare dintre noi..."
Total de acord cu mihaela_s ....suntem offtopic!
tuturor!
PS: mihaela_s, da parintii mei aveau pile si relatii---asa erau vremurile, se descurcau!
capra cu trei iezi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabriella1
JG da' tu de la doctori astepti respect ,dragalaso?Poate -l vom avea,dupa ce le burdusim buzunarele. Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. |
las ca si cu buzunarele burdusite nu se jeneaza sa te trateze urat. eu am patit-o. sau poate nu le burdujisem suficient, da acu nu pot eu sa le asigur existenta pentru restul zilelelor.
au fost timpuri forte nasoale, si daca unii dintre noi au dus-o binisor si s-au descurcat ( ai mei s-au descurcat "decent") au fost niste timpuri monstruoase.
eu cu trei copii in dotare, mi se zbarleste parul cand ma gandesc cum ar fi fost sa stau la coada la carne ore in sir...brrr
vremuri nasoale si lipsite de decenta si bun simt acum, vremuri monstruoase odinioara...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
J G spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alinutza1979
..pai tocmai, foarte rau daca nu exista! Nici asa ceva nu se intampla atunci Acum nu mai exista bun simt si respect decat foarte, foarte rar! N-am luat-o in cap rau de tot, si asta nu-i bine! zicea bine cineva ca Romania a devenit " SAT FARA CAINI!" |
Ntz, ntz, ce vorbesti acolosha?
Eu am fost la ginecolog inainte de revolutie, aveam 12 ani si sufeream de dismenoree. M-am dus la o femeie ginecolog, sa vezi ce misto m-a verificat daca mai sunt virgina, facand misto cu asistenta! N-am uitat nici acum, dupa 20 de ani.
Despre ce vorbesti?
Cat despre "nu erau violuri" mai, mai! Cand l-a nascut mama pe frate-eu ('88)era in salon o mamica de 12 ani de la orfelinat, care fusese violata de un securist. Si colegele ei avusesera aceeasi soarta, nemernicul alegea intre 10-12 ani ca sa nu ramana "urme" dar ea o patise.
Monstruos, cum spune Capra cu trei iezi. Hai sa nu ridicam in slavi "siguranta" de atunci.
Suntem off-topic, e adevarat.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Lara spune:
Chiar ma intrebam, copii de securisti nu sunt pe aici?
Sa aflam si cum era la ei, si cati frati surori aveau in dotare in ciuda decretului. Chair sunt curioasa cum traiau ei vremurile alea. Cred ca si mie mi-ar fi comvenit sa fie tata securist Poate mi-ar fi fost mai bine. Sau poate erau ei mai ingroziti ca noi, cine stie?
Anybody?
Lara, mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
gabriella1 spune:
io-mi doream ca tata sa fie proful meu de mate si mama sa lucreze la cofetarie!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
Alinutza1979 spune:
J G - interesanta exprimare ...am impresia ca te cam grabesti sa scrii, nu prea am inteles cum sta treaba cu fata care "care nu fusese violata de un securist".
Tata a fost membru de partid , dar cred ca nu-i relevant!
Mama fiind cardiaca, obtinuse documentatia necesara pentru a face avorturi "legale" - dar a facut doar 1.
Deci cum v-am scris mai sus, noi n-am dus-o rau, insa sunt convinsa ca multi o duceau rau!
Rau era si atunci, poate mult mai rau, dar bine nu-i nici acum!
As vrea sa-mi zica cineva ca in ziua de azi e mult mai bine, viata e frumoasa si roz!Cu argumente!
J G spune:
Alinutza desigur ca e o greseala din graba, sunt sigura insa 100% ca toata lumea a inteles ce am vrut sa spun din fraza completa.
Iar daca tu ai nevoie de argumente ca sa ti se demonstreze ca azi e mai bine, imi pare rau.
Era "poate mult mai rau atunci"? Hai pe bune...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
White Pisana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriella1 sa nu-mi sariti in cap,dar pe atunci legile erau mai bune si mai aspre. Nu-i asa ca la 3 noaptea puteai merge pe strada fara prea mare teama? Acum aveti curajul asta?! Violurile erau mai rare ,mult mai rare decat acum, ala care viola chiar facea puscarie.Cand un infractor vedea politistul in fata ochilor ii spunea de 15 ori "sar'na domn sef", nu-l scuipa intre ochi,nu-l dadea in judecata pe politist ptr ca i-a tras o palma,eventual un sut in fund. Acum, mai e cumva la fel?! Mi-aduc aminte ca dupa cutremurul din 77 cei care au indraznit sa fure au fost executati pe loc. Cati erau arestati ptr delapidare pe atunci?Cati sunt acum? Daca furai din avutul obstesc puteai sa uiti ca exista libertate.Ceausescu a fost un cretin,dar a pastrat multa liniste si siguranta in tara asta. Nu mi-e dor de timpurile acelea,dar imi este dor de siguranta pe care o aveam atunci. Mi-aduc aminte ca plecam la scoala si uitam sa incui usa. Si nu venea nici un hot.Acum am usa metalica ,cu 3 incuietori si tot ma intreb daca n-o gasesc sparta.Asta-i tara in care traim! Sa le multumim celor care au facut legile...ca le-au facut ptr ei,nu ptr noi! Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. |
Da, traiam intr-o inchisoare sigura (expresia nu imi aprtine, dar nu mai stiu unde am citit-o! mi se pare insa ca exprima foarte bine realitatea....)
anyella spune:
Eu am o prietena fiica de fost securist.La ea ma mai "dezlipeam" si eu,mai mincam o maslina,un salam,o friptura...dupa vreo chermeza de-a lor,a nomenclaturistilor.La ea mai vedeam o cafea pur naturala,o fusta de blugi,un pantof pe care il visam noaptea.
Cit despre delapidari...lumea o facea de foame si ii puneau direct la zid,oricum repet era subiect tabu,nimeni nu stia nimic,Europa Libera se asculta sub perna,noi eram popor model.
Ma opresc cu interventiile mele la acest subiect aici,chit ca imi pare rau ca nu am cu cine imparti nostalgia acelor ani,dar decit sa sune a vaicareala(fetele care au trait asta prefera sa se abtina),cele care nu inteleg si dau cu presupusul mai bine sa citeasca in viitorul manual de istorie.In sfirsit se va introduce ceva in acest sens pentru generatiile urmatoare.
In incheiere,rusine sa imi fie((:...fetite dragi sinteti tare dragute in comentariile voastre ,dar decretei nu pot fi numiti decit cei din generatia de sacrificiu,adica cei nascuti '67,'68.Ei au trait ororile regimului.
Aniela