DECRETEII

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda141

Eram sigura ca imi sariti in cap, dar nu e problema.Daca nu acceptati si alte pareri decat voastre de ce ati mai deschis un subiect de discutie ? Si una e sa iti spui o parere si alta e sa judeci, eu nu judec pe nimeni ca nu e treaba mea, fiecare cu constiinta lui, insa raman la parerea mea , poate cu putina temere de Dumenezeu se puteau evita. Dar ma rog...

Daca il bagam pe Dumnezeu aici,ar fi trebuit sa fim mame eroine si sa turnam la copii fara numar!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Anda, hai sa facem un exercitiu de imaginatie.
O familie cu 2-3 copii, informatie ff putina sau chiar de loc, mijloance contraceptive ioc. Cum se foloseste "temerea de Dumnezeu" ca sa evite o sarcina?

Anya

pai iti spun yo ca "temerea de dumnezeu" = evitarea diavolului

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_ce

In afara mijloacelor contraceptive ,care sunt pe toate drumurile si de buna calitate,noi avem ceva in plus;informatia.atunci nu exista asa ceva.Mama si-a facut curaj sa vorbeasca cu mine despre menstruatie, de exemplu ,la cateva luni dupa ce mi-a venit.Si a explicat ceva din care nu am inteles nimic. Despre relatiile cu un baiat nu am aflat decat ca e ceva foarte rau si foarte urat si in nici un caz nu am voie sa fac asa ceva,ea si la 24 de ani credea ca mai sunt virgina.Era modul ei de a ma proteja pentru ca nu stia cum sa o faca altfel.

Degeaba incercam noi sa intelegem cum stateau lucrurile atunci, cu mentalitatea de acum,cu internet la nas,cu farmacii unde gasesti AC de toate felurile,cu medici care fac analize si care prescriu ce se potriveste mai bine cu organismul fiecareia.Pe vremea aia se vorbea in soapta despre asa ceva,ori despre o sarcina ori despre Europa Libera ,cam acelasi ton aveam.Prima folie de anticonceptionale am vazut-o dupa revolutie de la o prietena care venise din America.

mihaela si ANA MARIA 27.03.2007

Lipsa informatiilor despre sex? Asta o inveti in pat cu partenerul, ce info aveam nevoie despre CM sau sex? Poate ca eram si noi ca animalele, instinctul prima dupa parerea ta

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Un adevar cutremurator pe care l-am retinut din documentar: efectul monstruos al decretului consta in faptul ca femeile erau lipsite de bucuria de a deveni mame. Aceasta bucurie atit de fireasca le era rapita. Nu era o alegere, ci trebuia! Nu sa aduci un copil pe lume (si pe ce lume anapoda urma el sa vina?), din dragoste, un copil dorit, nu era o alegere, ci erai obligata sa procreezi pentru a indeplini planurile demografice nebunesti ale unor scelerati. Femeile acelor vremuri s-au opus din toate puterile. Eu vad in asta o forma de eroism.

"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Cum se foloseste "temerea de Dumnezeu" ca sa evite o sarcina?

Eu ma intreb cat e teorie si cat e realitate in cuplurile casatorite credincioase, cu temere de Dumnezeu, cum spune anda. Intrasem in vorba acum cateva saptamani cu o tanara intalnita in tren: era casatorita, foarte credincioasa si avea un singur copil, o fetita de 4 ani. M-am mirat ca avea numai o fetita, eu stiind ca Biserica nu este de acord cu folosirea anticonceptionalelor. Oare de 4 ani de cand nascuse fetita, ea si sotul ei incetasera relatiile intime? Sau se bazau numai pe metoda calendarului? Am incercat sa dirijez discutia cu ea in directia perspectivei crestine asupra conceptiei si sexualitatii, ca sa o intreb apoi discret ce rezolvare a gasit ea, dar trenul a ajuns in gara in care trebuia sa cobor eu inainte sa apuc sa-i pun intrebarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Anda, ba da, ai judecat. Reciteste-ti mesajul si vei vedea. Si continui sa vii cu judecati de tipul *n-aveti teama de Dumnezeu*. Nu, nu am teama de Dumnezeu, dupa toata frica cu care am trait pana pe la varsta pe care o ai tu acum, nu mai am teama de mare lucru. Si drept sa-ti spun, acum viata nu mi s-ar mai parea demna de trait, daca as trai-o cu frica, indiferent de cine.

Pe vremea aceea imi era deja frica de prea multi oameni, ca sa mai aiba loc printre ei si Dumnezeu.

Ceea ce spun eu n-are nici o legatura cu nici un zeu, lasa-i deoparte daca vrei sa discuti in mod decent si mai ales, sa incerci sa intelegi. Nu poti sa-ti permiti sa judeci ceva ce n-ai inteles. Si daca sari sa ataci femeile care au suferit intr-o vreme pe care tu nu o cunosti, acea vreme iti va ramane pentru totdeauna necunoscuta sau cunoscuta doar foarte partial, pentru ca acele femei nu vorbesc despre chinul pe care l-au indurat ca sa li se raspunda cu fraze goale de tipul celei pe care o emiti tu (fac aluzie la fraza cu teama...) Lasa-le sa vorbeasca, pe cele care vor, si asculta. Si abia dupa ce vei reusi, punandu-te in situatia lor, sa intelegi,spune-ti o parere, dar nu pareri din acelea la care n-ai cum sa primesti raspuns, menite sa blocheze, de genul * frica de Dumnezeu*. Altele, ceva mai rezonabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Am vazut si eu documentarul, pe 23 august ( daca nu ma insel, in ziua respectiva au rulat doar filme romanesti, pe canalul acela de televiziune).

Ca traitoare a vremurilor respective ( plus a citorva cosmare legate de "bolile subite " ale mamei mele, mai mereu terminate cu spaimele temperaturilor ei ridicate care scadeau cu multe antibiotice, in timp ce prezenta matusilor in numar mare in casa noastra devenea permanenta supraveghere iar eu nu aveam voie sa ies din camera, momente pe care le uram, stiam intuitiv ca e "de rau") pot spune ca nu m-a prea uimit sau socat, materialul chiar daca tot am plins, e greu sa sapi in amintiri cu ochii tai si ochii mintii.
Dar, m-a cutremurat acea intimplare cu femeia din Brasov care a murit in urma unui avort si care a fost "plimbata" in sicriu, intr-o ceremonie cu intreruperea lucrului, la presiunea organelor de partid asupra familiei, prin intreprinderea unde lucra, ca "invatatura de minte".

Am lucrat si eu intr-o intreprindere.
Secretara de partid de acolo mergea la spital sa-si "faca avorturi" cam cu seninatatea cu care o alta femeie ar merge sa-si puna o plomba.
Femeie "stilata", avea o legatura cu un motostivuitorist din chiar sectia unde lucram, de aceea si stiu precis ce si cum.
Dar, oricum, la puterea ei, nu era mare chestie sa se si laude singura...caci pe ea, cine "s-o toarne?". Ea mergea sa faca avorturi in cele mai bune conditii, in niciun caz nu se punea problema sa-i vedem corpul fara viata, purtat pentru "luati aminte!" prin intreprinderea aceea!
Nu voi uita niciodata cu cita ura se uita la toate fetele tinere, urite sau frumoase, proaste sau destepte, atita-ti trebuia sa doar privesti catre ea cind o salutai.
Te tinea minte intotdeauna daca i se parea ca "gulerasul" tau era mai frumos sau mai bogat brodat decit regula sau, si mai rau, decit al ei...( tinuta de fabrica era cu halat si camasa alba cu guleras).
Va spun asta fiindca as vrea sa va reamintesc ca marile turnatoare ale femeilor care planuiau sa faca, faceau sau facusera un avort erau tot ...femei!
Trist, dar adevarat.
Nu am inteles niciodata comunismul, deloc! dar mai ales in contextul "omului pe planeta" fie el de tip creationist sau evolutionist.
Dar comunismul din Romania ( mai rau ca oricare, din orice tara) mie mi se pare o rusine, un scuipat pe obrazul OMULUI.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Maraki,zau ca nu inteleg ce vrei sa spui.
Eu ma refeream la mijloace de protectie nu la sex.Si la 12 ani ,da eu zic ca ai nevoie si despre informatie despre CM.
Unde in postarea mea scrie ca " Poate ca eram si noi ca animalele, instinctul prima dupa parerea ta ".Cred ca dupa parerea ta,nu a mea.

Mergi la inceput

Mihaela deja incepi sa aberezi!Care mijloace de protectie daca nu existau? Din cauza asta am zis ca poate te referi strict la CM si sex-ul in fapt.Deci daca nu aveam info despre astea, insemna ca eram ca animalele fara pic de cunostinta si o faceam din instinct? Informate eram de la prietenele mai mari, eu am invatat teoretic ce inseamna sex pe la 7 ani ( de afara de la copii )Pe la 9 ani deja stiam de Cm de la o vecina mai mare cu cativa ani....ca nu erau info spuse pe la tv e alt subiect....eu aveam o carte despre sex si anatomia umana ( cineva a mai scris in primele pagini ) era subtire dar plina de informatii.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Bine,fie ca tine.Nu m-am certat cu nimeni in 4 ani de forum,nu o sa incep cu tine acum .

Mergi la inceput