DECRETEII
Raspunsuri - Pagina 12
flaviutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
e exagerata afirmatia asta... mai sunt si familii care au avut unul sau doi copii (doriti) si atat. as spune ca decretel e al 3-lea, al 4-lea, al 5-lea copil (initial nedorit) dintr-o familie. Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki |
Ba si primul, cand venea in urma unei sarcini nedorite. Eu am fost primul copil ,sarcina nedorita , nascuta in 81, deci tot decretel as spune.
Acum nu stiu daca sa ii multumesc lu' raposatu au ba, ca daca nu era decretul sigur mama facea avort legal. a incercat ea si ilegal, acasa de una singura, dar nu i-a iesit si a aterizat la spital.
In urma mea....a mai facut avorturi. cred ca avem o gena ceva mostenire de familie, suntem foarte fertile. eu imi amintesc doar atat...o perioada era o tensiune in casa, apoi mami pleca la spital(asa mi se spunea mie) si ramaneam cu tati vreo doua zile. o data chiar era sa moara, si fix doctorul cu care am nascut eu a salvat-o si de la moarte si de la puscarie, el stie cum.Mbii parinti erau ingroziti in perioadele alea
Eu nu am realizat prea multe, aveam opt ani la Revolutie, dar ce spune Ari mi se pare infiorator. Control ginecologic obligatoriu la facultate ? care era scopul?
ari spune:
Scopul era depistarea si inregistrarea tuturor sarcinilor. Am mai scris mai sus, femeile in limitele de varsta ale procreerii intram in *lotul fecund*.
Acele controale obligatorii se faceau si la intreprinderi. Si exista la toata suflarea feminina obligatia de a se prezenta la ginecolog in fiecare an.
In ce conditii se faceau...am scris...
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viorela hoff Emisiunea nu am vazut_o, vreau doar sa amintesc un singur lucru care nu s-a spus aici...cred, anume ca o data la 6 luni, eram duse "in turma", la ginecologul de intreprindere, stateam la "coada", in sau fara chiloti, si de cele mai multe ori nu se schimbau manusile, da, da, ati auzit bine! Si daca nu te prezentai, aveai probleme urate cu cei de la "partid" etc. Au fost niste vremuri oribile! Cat despre sarmanii decretei din 67,68, ei au prins vremuri grele si urate in societate si la scoala (statul in clasa cu palton si manusi,spectacolele ceausiste si practicile agricole care iti mancau cam toata vacanta de vara, cate si mai cate, of, Doamne!). Rufus, am ramas blocata cand am citit ce ai scris despre Malaimare, chiar este adevarat? |
se spune chiar in documentar despre controalele periodice din fabrici...si eu am ramas cu gandul la Malaimare....o fi fost razbunare ca l.a inselat.....
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
citat din mesajul lui ari Scopul era depistarea si inregistrarea tuturor sarcinilor. Am mai scris mai sus, femeile in limitele de varsta ale procreerii intram in *lotul fecund*. Acele controale obligatorii se faceau si la intreprinderi. Si exista la toata suflarea feminina obligatia de a se prezenta la ginecolog in fiecare an. In ce conditii se faceau...am scris... |
prietena mea avea 20 de ani cand s.a dus la un control obligatorie pe vremea cand lucra la URBIS...pt ca era domnisoara, dr. i-a bgat degetul in....fund Oare care era scopul din moment ce era domnisoara???
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
am intrebat-o acum motivul controlului....a anuntat medicul ginecolog ca este domnisoara si...ala era controlul pt a fi sigur de asta
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Mirona spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maraki
prietena mea avea 20 de ani cand s.a dus la un control obligatorie pe vremea cand lucra la URBIS...pt ca era domnisoara, dr. i-a bgat degetul in....fund Oare care era scopul din moment ce era domnisoara??? Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
asta e controlul care se face la virgine:
i-a bagat degetul in fund pentru a-i ridica uterul un pic mai sus - sa-l poata examina.
daca baga degetul unde trebuia - risca sa-i strice frumusetea de himen.
ma rog - am citit despre ceea ce ti-a spus tie mama ta despre cum ai venit tu pe lume - ai trait cu trauma asta atata timp - imi pare tare rau pentru tine - dar asta nu inseamna ca ii cataloghezi pe toti nascutii din 67-89 ca decretei. zau asa.
o sa nu te superi pe mine - imi exprim doar parerea.
Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
anyella spune:
a anuntat medicul ginecolog ca este domnisoara si...ala era controlul pt a fi sigur de asta |
Mi-ai amintit de o faza-:).La soru'mea la servici,control anual ginecologic.O tipa de 35 de ani ultima la coada de...vite(scz dar asa era).Rosie toata se tot fofila.In final au amenintat-o si au pus-o pe capra.Era domnisoara si ii era jena.Bineinteles ca au comentat mult timp.Si da,au controlat-o in anus.Cita umilinta...cine spunea pe aici ca nu era de vina regimul?
Aniela
mihaela_ce spune:
Imaginati-va ca eu lucram cu mama in aceiasi institutie,aveam 20 ani si nu mai eram domnisoara.Mama nu stia asta,evident.
Doamne ce frica mi-a fost ca afla !
Femeile mai in varsta faceau ce faceau si intrau in cabinet pe langa cele mai tinere ...sa aiba ce comenta pe urma.
Nici acum nu stiu daca a aflat si s-a facut ca nu stie sau chiar nu a aflat.
Doamne cata umilinta am inghitit atunci.
maraki spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mirona
asta e controlul care se face la virgine: i-a bagat degetul in fund pentru a-i ridica uterul un pic mai sus - sa-l poata examina. daca baga degetul unde trebuia - risca sa-i strice frumusetea de himen. ma rog - am citit despre ceea ce ti-a spus tie mama ta despre cum ai venit tu pe lume - ai trait cu trauma asta atata timp - imi pare tare rau pentru tine - dar asta nu inseamna ca ii cataloghezi pe toti nascutii din 67-89 ca decretei. zau asa. o sa nu te superi pe mine - imi exprim doar parerea. Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006 |
Nu am avut nici o secunda trauma Chiar nu m.a afectat deloc, m.-am obisnuit cu ideea de " decretei " si mi se pare normal sa accept situatia. I-am spus si eu fiului meu de 22 ani ca este decretel si la inceput nu luase ideea prea ok.
am revazut astazi documentarul si acolo se spune ca a fost o mare explozie de decretei in perioada 1967-1972...spre sfarsit spune asta.....
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
april spune:
Sunt un decretel....care a simtit ce inseamna sa fii 4-5 pe un loc la admiterea la liceu si 17 pe un loc la admiterea la facultate. Decretei sunt cei nascuti imediat dupa decret, adica cei din 67-68. Cel putin asa am simt eu. Fratele meu, care e din 70 nu a avut parte de aceasi "concurenta". Din pacate, suntem o generatie de sacrificiu, chiar daca ceilalti nu o sesizeaza la acest nivel.
Reportajul nu l-am vazut, cred ca nici nu as vrea sa-l vad. Mamele noastre au fost de asemenea de sacrificiu. Chiar daca sunt primul copil la parinti si am fost dorita, nu inseamna ca ma face sa simt altceva fata de nedreptatea facuta familiilor celor supusi acestui oribil decret.