DECRETEII
Raspunsuri - Pagina 10
maraki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu, nu-i asa. De decret au "beneficiat" pana in 1989, dar o faceau in cunostiinta de cauza. In 1967 femeile (si familiile lor) au fost puse in fata faptului implinit, fara sa le intrebe nimeni. poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus sa inteleg ca decretei sant doar cei care erau in burta la mama imediat dupa decret? Adica femeile care erau gravi si isi planificau un chiuretaj legal, au fost puse in fatza faptului implinit si vrand-nevrand au facut decreteii? Eu altfel vad situatia, pe vremea lui Ceasusecu se numeau decretei toti despre care am spus in mesajele anterioare.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
ina1973 spune:
Dar vad ca nimeni nu-si mai aminteste care era mentalitatea pe vremurile alea. O sarcina nedorita era privita ca o boala cu transmitere sexuala, iar avortul era tratamentul. In ultima vreme mentalitatile s-au mai schimbat, odata cu faptul ca au aparut metodele de contraceptie, posibilitatile de crestere ale copiilor sunt cu totul altele, pana si modul de a privi religia, drepturile copiilor si felul de a-i educa sunt cu totul altele. Traim in o cu totul alta lume decat parintii nostri.
Asa ca nu poti judeca cu mentalitatea de azi ce faceau femeile de acum 30 de ani.
ari spune:
Pana la urma, cine-mi poate spune, va rog mult, cum se poate viziona filmul despre care se vorbea mai devreme. Exista in Romania de cumparat?
Multumesc!
Ramonika spune:
ari - la noi in tara se gaseste pe retea, dar probabil ca in Canada nu exista asa ceva... ori sa ti-l trimita cineva de aici pe un DVD, sau cauta pe net, poate se gaseste si de cumparat...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina1973 Dar vad ca nimeni nu-si mai aminteste care era mentalitatea pe vremurile alea. O sarcina nedorita era privita ca o boala cu transmitere sexuala, iar avortul era tratamentul. In ultima vreme mentalitatile s-au mai schimbat, odata cu faptul ca au aparut metodele de contraceptie, posibilitatile de crestere ale copiilor sunt cu totul altele, pana si modul de a privi religia, drepturile copiilor si felul de a-i educa sunt cu totul altele. Traim in o cu totul alta lume decat parintii nostri. Asa ca nu poti judeca cu mentalitatea de azi ce faceau femeile de acum 30 de ani. |
E o aberatie!
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ari Pana la urma, cine-mi poate spune, va rog mult, cum se poate viziona filmul despre care se vorbea mai devreme. Exista in Romania de cumparat? Multumesc! |
cauta programul DC++ si dld. Daca te ajuta cineva si la setari, poti trage filmul si orice ai nevoie
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
ina1973 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maraki
E o aberatie! Monica |
Si uite asa, zgrang! o palma peste ochi, fara nici un argument, o explicatie, nimic!
Asa-mi trebuie daca indraznesc sa-mi exprim o parere, fara sa dau cu parul in nimeni, tot am reusit sa deranjez o printesa carpatina...
maraki spune:
citat din mesajul lui ina1973
Dar vad ca nimeni nu-si mai aminteste care era mentalitatea pe vremurile alea. O sarcina nedorita era privita ca o boala cu transmitere sexuala, iar avortul era tratamentul.
o mare aberatie!
Printesa carpatina
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
ari spune:
Multumesc Maraki si Ramonika. Am sa incerc sa-l obtin intr-un fel sau altul...
Si fetelor, nu cred ca ati gasit un subiect bun de disputa. E un subiect sensibil, dur pentru unele persoane si vremurile acelea au fost de-a dreptul tragice pentru multe din cele care au facut avort. Nu cred ca e cazul sa sapati prea mult, va spun cu certitudine ca nu-i o idee buna sa va apucati de judecat acum ceea ce s-a petrecut atunci, mai ales daca n-ati fost actori si nici macar spectatori la acel teatru absurd. Avorturile facute atunci au marcat pe viata, intr-un fel sau altul. Si nu numai avorturile, ci si maniera in care noi, femeile, eram tratate.
Inca o data, cele care nu vreti sa procreati in fiecare an, bucurati-va ca nu aveti de ales intre abstinenta sexuala si avort. Bucurati-va ca aveti de ales si ca alegerile va sunt respectate. ca exista mijloace contraceptive diversificate. Ca nu sunteti supuse controalelor ginecologice anuale, cu scopul de a fi *inregistrate* imediat ce exista o sarcina. Ca, cele (nefericite de altfel) care pierd sarcinile din motive independente de vointa lor, nu sunt supuse unui interogatoriu si de multe ori lovite si la propriu si la figurat, inainte de a primi un calmant. Ca sunteti tratate ca niste fiinte umane.
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui maraki
Rufus sa inteleg ca decretei sant doar cei care erau in burta la mama imediat dupa decret? Adica femeile care erau gravi si isi planificau un chiuretaj legal, au fost puse in fatza faptului implinit si vrand-nevrand au facut decreteii? Eu altfel vad situatia, pe vremea lui Ceasusecu se numeau decretei toti despre care am spus in mesajele anterioare. |
Hei, nu-i nici o problema daca tu asa vezi situatia.
Eu asa stiu, tu zici altfel.
Dar ce rost ar avea "extinderea" numarului de decretei? Capata vreun premiu?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007