Sezatoarea canadiana (101)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

Citat:
citat din mesajul lui CataD

mikiion, daca prin gradinita te referi la "camin" (daycare) pe mine ma costa in jur de 630 $/ luna acum ca a inceput JK. Si sunt liste de asteptari pentru daycare, depinde de noroc. Eu am cautat ceva pana am gasit-o pe asta. Si nu iti imagina ca e iesita din comun cu nimic, doar ca sunt foarte aglomerate.

Si eu am preferat programul de dimineata, typa de la daycare chiar azi ne-a zis ca e bine dimineata, Laurei inca ii mai trebuie somnul la pranz...

Catalina

Nu stiu de ce imi imaginam ca daca platiti asa de mult, inseamna ca sunt locuri pe toate drumurile. Exista un link, ceva, unde sa poti sa cauti locuri sau sa cauti gradinitele in zona care te intereseaza?Nefiind inca acolo . Eu tot intreb in caz ca......Sa nu fiu luata pe nepregatite cand va fi momentul sa luam o decizie. Spre vest ? sau spre est? sau pe loc ?.

Oricum sunt multe diferente intre Quebec si Ontario. Aici se incepe la 5ani, si e toata ziua. Nu se doarme la pranz. Se cheama prematernelle. Incep sa ma mai lamuresc si eu, multumesc mult de informatii.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

pentru day care centres poti sa incerci aici
http://www.gov.on.ca/children/oeyc/
sau la YMCA ontario

Cat despre scoli et all in Toronto vezi http://www.tdsb.on.ca/
la nord e Toronto
http://www.yrdsb.edu.on.ca/
la vest
http://www.peel.edu.on.ca/
si mai la vest
http://www.haltondsb.on.ca/
la est
http://ddsb.durham.edu.on.ca/DDSBmain.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Bebitzu, nu pot sa cred ca n-ai o adresa de email... A ta, personala, nu de pe forum... Sa trimit direct de la albumul de poze...
Copacei??? Ca n-am finalizat discutia.... Mai ai nr. meu de tel?
Pusi
S.
Si-amu ca ati vazut pozele, nu-i asa ca fetitele si fetele sint teribile? Ca le tot trec in revista si una-i mai draguta si mai frumoasa ca cealalta...`(baietii is baieti, mamele de baieti sa nu faca bot :)
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Citat:
citat din mesajul lui try

Fetelor, ce presupune voluntariatul la scoala copiilor?

presupune ca,atunci cand sunt activitati extrascolare organizate (ex:la cules de mere,de pere,serbari de sfarsit de an,campionate de tenis,fotbal,etc) personalul scolii nu este suficient si apeleaza la parinti.intelegi?
eu nu am fost niciodata si asta iarasi este un of mare de al meu
daca poti sa mergi nu sta pe ganduri atunci cand tzi se va cere.copii tai vor fi tare incantati si fericiti daca mama lor poate sa participe alaturi de ei la acticitati.crede-ma!

dana podeanu,am vazut ca ai atins un subiect delicat(VPH).
am observat ca nimeni nu ti-a raspuns.probabil fetele nu au copile atat de mari si probabil nici una dintre ele nu s-a luptat cu un asemea virus.eu sunt direct vizata...daca vrei ne mutam pe privata si-ti scriu romane despre subiectul in cauza

mona b,uite aici de la mine o floricica cu un gand bun si cu sincere felicitari pt bebe nr. 2.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui try

Fetelor, ce presupune voluntariatul la scoala copiilor? am eu asa o vaga idee, dar astept mai multe exemple de la voi. Mi-emi place ideea (cel putin acum, nu stiu mai incolo), insa mi-e teama ca nu se va putea pupa vreodata cu programul meu de servici.
Poate ca-mi place si pt ca undeva in sufletul meu mi-am dorit intr-un anumit procent sa fiu educatoare/intatatoare, sa am de-a face cu copii si asta mi-ar da posibilitatea sa traiesc un pic ceva din sfera asta.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Try, noi ne-am mutat in Mississauga, dar acum ca pot sa compar, tot Toronto imi place mai mult. Si eu inca merg cu busul la servici desi mi-am luat G1 doar pana acum- ca sunt cam lenesa si ma cam sperie ideea condusului aici, cred c-as face road rage pana ma obisnuiesc cu soferii nebuni si agresivi de pe strazi. Din fericire iau un express bus si astfel fac in total 45 minute zilnic dus intors pana la serviciu. Tare mi-as lua o bicicleta insa din pacate orasul nu e deloc bike friendly, spre deosebire de Franta ori Germania ehee...
Eu inca mai am nr.vostru, poate ne auzim candva, desi crede-ma si acasa in Romania sun cand imi aduc aminte, ca sunt mai mereu in criza de timp si parca niciodata nu ma odihnesc destul. Deci, tinem legatura!
Cu Vladut nu glumesc, o face chiar cand sunt si eu de fata, se pare ca pe el il amuza joaca asta, dar noi nu suntem deloc incantati.
Cu voluntariatul lucrurile stau cam asa: eu cautam scoli de French immersion categoria junior-intermediate, ca sa-mi pot echivala studiile si sa obtin licenta de predare a francezei ca limba secundara in Ontario. O profa de franceza de la o socala unde se preda core French m-a recomandat directorului de la Credit Valley care cauta cu disperare suplinitor pentru o tipa titulara in concediu de maternitate la acea vreme. Neavand licenta nu m-au putut angaja, asa ca am voluntariat timp de o luna full-time, am asistat o profa de engleza trimisa de school board la clasa a 3-a ca suplinitoare si au fost foarte multumiti iar eu de asemenea. Dar cred ca si ca parinte poti sa voluntariezi la scoala copilului, daca esti interesata.
O zi cat mai placuta sa aveti, noi azi avem barbecue day la firma tema e: Jamaican food, food for the soul!!Yupeee!
Eu mi-am adus contributia cu un urias platou cu fructe tropicale, la care am feliat toata seara trecuta
Mona

Mergi la inceput

simona,pe tine nu te-am vazut in poze.
data viitoare fac eu pozele

Mergi la inceput

mona b,hai ca m-ai bagat in ceata totala cu voluntariatul
ori am citit eu pe diagonala mesajul lui try,ori nu am inteles la ce se referea.
try,dezlegi misterul?
la noi la Mtl e simpluvoluntariat inseamna munca pe moca cat incape si pe o perioada cat mai mare daca se poate

tzuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Try, nu am zis ca voi nu aveti copilasi acasa:)) Ma gandeam sa nu va incarcam cu hormonii nostri pe aici. Da daca ne primiti e bine si asa:)) Ca si asa ma mir ca mai am sv… la cat de activa sunt in ultimul timp pe DC.
Andy si zici ca nu au stiut ce analiza sa faca? Tztztz. Am zis ca si dr meu zicea ca nu se face. Ce sa mai zic, cu DD inainte.
Khristin, hai ca m-am speriat de tot. Mai zi, mai zi poate ma ia si pe mine mustrarea de constiinta. Da de unde sa gasesc ceva rabdare si pt mine si pt motan, ca parca are motor la fund?
Mona multumim de linkuri. O sa ma uit si eu sa vad ce sa mai gatesc, ca la sarcina asta numai in bucatarie stau. Bine ca am si bunic in dotare cu 2 maini stangi (la treaba) si eu ma panichez daca nu mai am mancare.
Al meu merge la gradinita de la 3 ani si ceva, dar tot cred ca il pun astia la ESL ca el si-a dat tare tarziu drumul la vorba. Ca sa nu zic cum vb in romana….
Si eu tot dimineata am vrut, ca el mai dormea la pranz, si cred ca este mai obositor sa fie dupa amiaza.
Simona o sa iti trimit si eu pm cu adresa de email. Multumesc anticipat. Si ce bot sa fac, ca vaz si eu ce frumusele si dulcele sunt fetitele, da de unde sa scot una?:)))

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Voluntariatul aici in Ontario este bun doar pentru a arata copilului interesul tau pentru scoala lui asta il poate face sa priveasca scoala cu mai multa placere.

Try in legatura cu voluntariatul asteapta sa inceapa JK si o sa-ti tot trimita hirtii de la scoala cu detalii pentru ce anume au nevoie de voluntari.
Eu n-am avut timp deloc din cauza serviciului a mers numai tati odata sa vorbeasca copiilor despre ce face el la service.

Al meu pitic innebunise invatatoarea si copii cu data si ora la care o sa vina tati ai lui la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

In addition la ce a zis caro, poti sa te uiti si aici pt Toronto: http://www.toronto.ca/children/childcare.htm

Eu sa va zic sincer cred ca sunt cea mai nasoala mama: cum nu conduc sotul o duce si o ia de la daycare, deci el se intalneste cel mai mult cu educatoarele (am fost si eu de cateva ori, dar nu e fecvent). Plus ca nu stiu niciodata ce se poata la copii astia, ma cearta fica-mea de fiecare data cand are ceva de dus: nu mi-ai dat prosop mare (la plaja) era prea mic (acum vara se tot duc in excursii), nu mi-ai dat mancare buna (acum m-am mai indreptat aici, ca de fapt e ea prea pretentioasa), copii au crocsi si ea are sandale obisnuite - eu una ii tin crocsii pt acasa, ca nu mi se par buni de alergat in ei...si tot asa... nu stiu ce o sa ma fac cand o mai creste, cred ca albesc de tot!
Sotul nu se uita in jur la alti copii, asa ca el nu-mi da raportul la ce se poarta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Dana, eu o s-o vaccinez pe Anne contra VPH. Stiu ca sint pareri pro si contra dar eu am incredere in pediatrul meu si in general imi vaccinez copiii de tot ce misca chiar daca nu sint obligatorii.
Ce iti mai face genunchiul?
Oana, si ai mei sint amindoi cu febra si muci, ala mic de luni si sora-sa de aseara se plinge ca o doare in git si in darnicia lor mi-au dat si mie.

Mergi la inceput