Sezatoarea canadiana (101)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ange spune:

cge,cand a inceput Maia scoala lucram si nu am putut sa o duc.a fost doar colegul.am regretat si regret inca enorm ca am ratat prima ei zi de scoala
acum cu Rober am luat aminte.Toata familia si-a luat liber pt el.Numai ca mai bine nu ne duceam.a fost un esec total

eu folosesc ulei de masline la greu "mastro"(extra virgin) la absolut toate mancarurile in afara de prajit.Asa ni se parea si noua la inceput ca pute dar acum ne-am obisnuit.

mimitete,merci.pana face Robert 30 de ani mie-mi canta
asa-i cu baietii,stiu dar ma 'nervez si eu cas om nu planta
ai tai cand incep scoala?

try,nu da cu rosii dar eu sunt in ceata.voi ce incepeti pana la urma scoala ori gradinita

mikiion,si de atunci tot fuge de la scoala dupa apa?

daiopri,dar Cristian nu incepe scoala? ai nostrii strengari sunt de aceiasi varsta.Cum adica esti in 4 luni? dar burtica unde-ti este?eu la 4 luni aratam cat un tanc.cine ma vedea ma intreba cat mai am pana nasc

ica,cand aud de dentist si de preturi intru la 220 noi nu avem asigurare de nici un fel si ori de cate ori mergem la dentist plec cu dureri cumplite de cap din cauza preturilor.Cand i-am facut apartul dentar Maiei si a fost sa platesc banca mi-a blocat contul instantaneu...dat fiind pretul "mic"

ana,ce faci? zi ceva.sunteti ok?

roxana,merci fain.super situl.o sa navighez zilele astea pe el

tzuc.am pus o varza noua la oala si o ciorba de perisoare
ziceti si voi de nu-s harnicuta.ce-o fi cu mine?!

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ange, pai tu ai fost harnicuta mereu.
Eu nu stiu cum e la voi, ca noi abia incepem kindergarten. Abia la anul e in clasa 1. Si vreau si eu sa ma duc cu el in prima zi chiar daca nu e scoala inca. Sa ma ia plansul pe acolo. Cand am fost la prezentarea scolii m-am emotionat teribil.
Burta mea, are unde sa se intinda intai:)) La 1,87cm ai mei. Si la prima sarcina abia prin luna 5-6 daca scoteam si eu de o poza. Dar cum ziceam din profil se vede, da nu stau la poze inca:)) Sau nu m-am gandit. Apoi mai trebuie intai sa ajunga la nivelul balcoanelor si dupa aia se vede:)) Ca acolo sunt kg mele...
DanaMario si eu stiu ca Startec is mai acceptabili desi acuma ma streseaza call select cu rate si mai si da nu retin la celulare. Important e ca vb baiatul romaneste, ce mai conteaza pretul?:) Stii tu priceless!
MonaB lume noua… ce iti mai face baiatul?

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

fetelor, am niste nervi sa explodez. Cum naiba sa o fac pe ofitera de granturi (o filipineza tare ametita si aiurita si....) sa inteleaga ca eu imi fac partea mea de felie si sa nu imi mai forwardeze emailurile la cercetatori?
institutul meu a acordat niste subgranturi pentru cercetare si eu mi-am trimis corespondenta, si am anuntat-o si pe ea prin scrisoare oficiala ca trebuie sa declanseze procedurile financiare si ce mai are ea de facut acolo. ma trezesc de cateva ore cc-ta in emailuri in care ea forwardeaza tot ce ii trimit, apoi cercetatorii imi trimit mie meailuri intreband ei ce trebuie sa faca...explodez!

acu na, m-am descarcat, da credeti ca daca ma duc si ii dau un pumn un fata aia de papausa de portelan se intampla ceva?

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Da, miki, daca n-ai cu cine lasa copilul, inainte si dupa programul de scoala/Kindergarten) il duci la daycare. Scoala de regula ti-l duce-aduce de acolo daca e in program de daycare copilul. Nu orice copil insa beneficiaza de autobuzul scolar. Daca distanta e prea mica, nu ai parte de autobuz. Noi suntem considerati aproape (vecina are nepotii acolo si nu beneficiaza de autobuz) si nu vom beneficia de autobuz (sau cred ca mi se ofera sansa, dar trebuie sa platesc bus-ul lunar). Trebuie sa ajung sa ma interesez clar si vad eu. Dar parca n-as vrea sa aleg gradinitza in functie de distanta. Copilu’ nu patzeste nimic daca merge pe jos, iar bunicii nu-s asa batrani sa nu poata merge 15-20 minute un dus pana la gradi cu ei. Oricum iese cu copiii macar odata pe zi afara pt cel putin o ora, asa ca… nu e chiar un capat de tzara.

Fetelor, merci tare mult pt experienta voastra, ma ajuta. Cred ca 90% o sa mearga anul asta la catolica pt JK si in decursul acestui an o sa ma edific si eu cu se ce mananca scoala si programele, o sa fac sapaturi pe ici pe colo si sa vad ce putem alege si noi pt viitor. Vreau si eu french immersion, dar vreau prima data sa invete cat de cat engleza caci e de baza aici si nu vreau sa ajunga la 10 ani cu lacune de scriere, vorbire, vocabular etc. Mi-ar conveni un french immersion care sa inceapa cu franceza progresiv din clasa 1, dar sa puna baza inca pe engleza in primii 2-3 an ide scoala. Stiu ca-s programe de FI care incep puternic in franceza si apoi scade proportia in favoarea englezei, sunt programe care mentin constant procentu lde franceza/engleza pe mai multi ani si sunt programe care merg crescator, de la putina franceza la mai mult. Noi avem o prietena de fam. care e la french immersion si abia dintr-a patra va incepe franceza.
Asa-i, stiu ca e foarte relativa aprecierea scolilor, stiu parinti multumiti de scoala x si parinti nemultumiti de aceeasi scoala. Deci, fiecare ce-si propune, ce asteapta, unii sunt dispusi sa lucreze cu copilul mult acasa, altii vor sa pasese responsabilitatea cat mai mult profesorilor, sunt copii mai inceti, mai fasneti si deci nu tuturor li se potriveste aceeasi scoala. O sa vad in ce ape se scalda si juniorul meu si ce progrese face in acesti doi ani de gradinita si-apoi vad ce stachete imi fixez si eu pt el.

Caro, asa era programul la scoala publica pt alex, identic cu cel al lui Thomas. La catolica e zilnic, dar dupa amiaza (12:45-3:30).

Mamaana, da, mai stiu si eu cazuri care au facut mutatia copilului si a mamei pe alta adresa (a unor prieteni) care intra in arondismentul scolii la care vroiau ei sa dea copilul. E si asta o metoda. Ma rog, nu se minereste mereu sa sti iep cineva in arondismentul scolii pe care-o vanezi tu la greu, dar... pt unii e o optiune.
Dar apare problema trasnportului. Voi cum faceti sa-l duceti-aduceti?

DanaMario, nu m-ar deranja sa-mi dea scoala sa lucrez cu el mai mult. Pt mine nivelul scolii e important dpdv al mediului pe care-l reprezinta pt un copil. O clasa/scoala cu un nivel ridicat, ii pune si pe cei mai puturosi la treaba si-i obliga sa mentina acol oritmul (deci m-ar ajuta si pe mine in final). Cat priveste gifted clases, deocamdata nici nu stiu ce-i poate pielea, sa vedem noi cat de gifted s-o arata el dupa ce termina gradintiza. Si-asa tanti de la inscrieri m-a facut azi sa ma simt prost ca nu stie alex engleza. N-a zis nimic de rau biata femeie, insa mi-a zis ca a vazut ca nu vorbeste engleza. Am asigurat-o si eu ca-si va da drumul rapid ca de fapt el intelege pe ici pe colo, dar nu prea vorbeste (faza de inceput a oricarei limbi straine). Sper sa nu se apuce cu mainile de par. Pe 10 sept. ma intalnesc cu educatoarea sa stau de vorba cu ea si sa vad clasa. Ma dumiresc eu ce si cum.

Khristin, cat pot de mult sa mentin inscrierea lui alex la ambele scoli: publica si catolica? Adica pot sa-i anunt pe-aia de la publica cu 1-2 zile inainte ca nu mai merge la scoala lor si ca am ales o alta scoala? Sau e musai sa fie anuntati cu x zile/sapt inainte?

Ica, nu stiu daca tu faci maioneza in stil clasic (frecat cu lingura de lem sau cu mixerul). Dar eu o fac cu pasatorul (ala ca un bat cu elice in varf). Pun 200 ml ulei intr-un recipient inalt (de regula cana gradata) si apoi sparg un ou peste (ou intreg). Bat pasatorul in uleiul asta si am grija sa fie complet acoperit ca sa nu traga aer. Si dau drumul. Nu misc deloc pasatorul la inceput, las curentii formati sa miste maclavaisul si sa-l invarta in cana gradata. In 30 secudne ai maioneza facuta. E adevarat ca nu e la fel de batoasa ca o maioneza frecata de mana, dar… e super acceptabila pt salate (de orice fel). Doar la ornat nu e prea buna pt ca nu e f batoasa.

Ange, incepem gradintiza, dar aici gradinitele (junior si senior kindergarten) sunt afiliate scolilor, de-aia avem tendinta de a vorbi de scoli cand vorbim de locul unde merge copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Try, eu fac maioneza clasica, cum spuneam nu-s bucatareasa insa am pretentii, deci prestez

marule, mi-a placut faza cu papusa de portelan si eu ma infurii dar zau daca astia pe aici au fete de portelan

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Daiopri,felicitari pentru bebe si multa sanatate amandurora va doresc!
Vlad al meu e foarte bine, multumesc de intrebare. deocamdata e cu bunicul lui in timpul zilei, dup-amiaza e randul nostru. Se inteleg de minune, desi bietul socru a schimbat vreo zece perechi de ochelari pana acum, caci Vlad nu-i suporta si-i smulge de pe nas ori de cate ori are ocazia. Noi zicem ca e exces de tandrete:)
Nu prea mai intru pe forum sa scriu ca timpul e scump tare si am destule altele de facut, doar va mai citesc si imi plac in mod deosebit postarile lui Lorelaim, din Suedia, caci imi amintesc de o perioada din viata mea cand stateam acasa si ma bucuram de liniste, in Germania. Nici noi nu putem spune ca vom ramane definitiv in Canada, in nici un caz Greater Toronto Area. Dupa 3 ani ne bate gandul de mutat cel mai probabil in Europa in Elvetia ori Austria. E posibil si in Germania, sotul inca primeste anunturi de job din diverse orase, insa daca ne-am intoarce in Germania am prefera Stuttgart ori Muenchen.
Pe locul al doilea ar fi The Greater Vancouver Area, in caz ca decidem sa ramanem in Canada. Citeam mai devreme cu interes postarile despre British Columbia, iar firma la care lucrez in Mississauga are un office in Kamloops, deci cu jobul n-as avea probleme o perioada.
And last, but not least...suntem si noi in asteptarea celui de-al doilea bebe, care se va naste in jur de 15 aprilie 2009, spre bucuria sotului, care spera sa se nasca de ziua lui pe 12 aprilie. Oricum isi vor sarbatori impreuna zilele de nastere.
Toate bune pana acum, spre deosebire de prima sarcina cand am avut greturi din primele 5 saptamani pana in trim al 3-lea, acum sunt destul de vagi si apar de regula seara. Good for me, ca pot lucra fara probleme.
Mi-am comandat niste haine speciale pentru gravide din Germania si mi le va trimite prietena mea din Hannover caci nu livreaza overseas.
Chiar voi de unde va imbracati, ca mie nu mi-au placut multe din ce gasesc aici in magazine, nici tesatura nici culori iar preturile sunt mari in raport cu calitatea.
A propos, cand se va naste bebicul vostru, Daiopri?
Numai bine si ne mai scriem PM.
Fetelor, v-am pupat pe toate si va las deocamdata.
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Try, ce mai faceti voi, nu ne-am auzit de un secol. Tare-mi place cum scrii si povestesti de baietii tai!
Noi inca nu l-am inscris pe Vlad la JK, dar va fi o French immersion nu pentru ca tinem neaparat sa invete franceza, dar am avut ocazia sa voluntariez la o scoala foarte buna cu un director cool si sa constat ca mi-a placut environmentul, par ca muncesc mai mult, asa ca daca nu va fi la Credit Valley Public School FI, scoala de care pomeneam, la o alta mai aproape, ca noi vrem sa achizitionam deocamdata un condo in apropiere de Square One, daca nu gasim ceva suficient de spatios in zona Erin Mills.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

fetelor, dupa atatea discutii despre windex si My big fat greek wedding, am mers sambata in Best Buy si mi-am luat filmu, 5,99, ca sa nu faca Andrei mutre ca regula e ca dvd-urile se cumpara iarna...
am ras cu lacrimi, filmul mi-a placut la nebunie

dar, azi managera de office era cu un deget sub apa, ca se fripsese la lampa, si n-am ce face si ii zic: windex! sa lesine femeia de ras, ca si-a adus aminte de film, si zicea ca la urmatoare comanda de supplies pentru birou, pune si windexul pe lista

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Mona, bravo felicitari! Si nu zici nimic:)) Eu am DPN pe 3 februarie, desi la ultimele masuratori ziceau 31 ianuarie, dar dr meu a zis ca tinand cont ca la primul motan a mers dupa data in functie de CM probabil ca o sa se respecte asta.
Sarcina usoara in continuare si numai bine.
Referitor la "The best place on earth" :)), Kamloops e la vreo 350 km de Vancouver. Da din cate stiu nu ploua asa mult, dar nici nu arata prea grozav. Mi-a placut mai mult Kelowna. Succes in decizii.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Mona, felicitari pentru sarcina! . Sa ne spui si ce ascunzi in burtica atunci cand vei sti.

Mergi la inceput