Gravidute prin FIV (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

AVIZ AMATOARELOR DE BITEST SI TRIPLU TEST:

Fetelor ...legat de TRIPUL TEST IN SARCINA OBTINUTA PRIN FIV...am gasit ca procentul rezultatelor fals pozitive este mult mai mare pentru sarcini obtinute prin FIV fata de sarcinile spontane..cititi de pe un forum STRAIN (m pus linkul), in plus cineva spune ca la ecografia de 20 de saptamani exista caracteristici clare...si le enumereaza, care arata ca fatul are sau nu sindrom Down:
http://ivf.ca/forums/index.php?showtopic=9298
iar un studiu :http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11432115 , concluzioneaza:CONCLUSIONS: Our findings support previous data demonstrating elevated maternal serum HCG in IVF patients in comparison with spontaneous ones(iar HCG-ul mare da rezultat pozitiv ptru SD)

Ia uitati concluzie pentru sreeningul din primul trimestru(bitestul):

In conclusion, the first trimester combined method (maternal age, NT, #946;-hCG and PAPP-A) for Down syndrome screening is efficient in an unselected low risk population. The biochemical screening is not recommended in IVF-pregnancies.(http://herkules.oulu.fi/isbn9514270290/html/index.html)

PS: CRED CA AR TREBUI SINTETIZATA INFORMATIA SI PUSA PE PRIMA PAGINA!
25+!

Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia75 spune:

Marush, am reusit cu semnatura. Interesante articole ai mai gasit cu TT si DT, eu deja fara sa citesc articolele gasite de tine eram ferm convins ca is bani aruncati pe fereastra. Eu nu cred ca doctorii nostrii nu stiau ca testele sunt irrelevante in caz de FIV, dar de ce sa nu ne stoarca de inca cateva sute de lei dupa miile cheltuite pentru a obtine sarcina. Ma bucur ca nu am un doctor care sa insiste asupra acestor teste si eu nici n-am facut, n-am vrut un stres in plus. Nici celule stem n-am de gand sa mi se recolteze, nu cred in sistemul nostru sanitar, cine stie ce o sa fie cu clinicile private care recolteaza peste 10 ani cand as avea nevoie, is prea multi bani pentru mine pentru ceva nesigur. Sper sa fim sanatosi cu toti si sa n-avem nevoie.

Julia 24+

Mergi la inceput

Fetelor , voi aveti contractii nedureroase?
Mie mi s-a intamplat azi pentru prima data!! Stateam pe partea stanga si am simtit ca mi s-a incordat abdomenul,..apoi m-a pus cu burtica in sus sa o vad, si in partea dreapta aveam un guguloi, iar burta era pietroi.
Si nici acum nu s-a potolit,...am mai simtit-o incordata de cateva ori, dar cu fata in sus burta era simetrica!

Voua vi s-a intamplat?

Sa-mi fac griji/?

25+!

Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Marush, eu am contractii BH, nedureroase... au inceput de cca 3 sapt. Sunt f rare, trec in cateva secunde sau daca schimb pozitia si apar la intervale mari de timp una de alta. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, mai ales daca sunt in partea de sus a abdomenului. Nu am avut pana acum contractii dureroase si sper sa nici nu am...

Marush si fetele cu gemenuti, poate pare stupid, dar... voi cum simtiti bebeii cand stati intinse pe o parte? Eu ii simt mai ales noapte, parca nu le-ar placea ceva... sau mi-a intrat mie in cap ca daca stau asa ii inghesui prea tare... greu cu neuronul de gravida

manu 24+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittyke spune:

Manumanu plata se face dupa ce au analizat proba de sange si e ok se poate pastra pentru depozitare.
Eu am ales optiunea sa platesc in trei rate ( suma e aproape aceasi ca si daca ai plati integral)

Marush si eu simt 2-3 ori pe zi intariri asa tari de burtica acum am aflat ca de fapt sunt contractii dar fara durere doctora mi-a observat si mi-a duplat portia de nospa (eu am crezut pana acum ca se misca bebeii in mine)

Si eu am senzatia cand sunt pe o parte sau alta ca aluneca bebeii ca unul impinge pe celalalt dar pun o perna subtire sub burtica si imi explic mie ca de fapt le-am culcat si pe ei pe perna
Eu folosesc ulei pentru burtica mi se pare mai buna decat cremele si pana acuma nu au aparut vergeturi ....dar mai am un pic pana la final

kittyke 29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Marush si la mine se intareste burtica, tot in zona de sus si tot nedureroase. Abia asteot sa ma duc luni la doctor sa vad ce spune. In ultimele 2 saptamani sunt destul de dese si de asta sunt putin ingrijorata. Deocamdata luat no spa (2 max 3 / zi).

Miki 28+

Mergi la inceput

Fetelor, eu stiu atunci cand verifici burtyca sa vezi daca e moale sau tare, trebuie sa stai pe spate .
Acum va intreb, cele care sunteti mai avansate in sarcina, ati observat ca la un moment dat burtica e mai tare, parca nu mai au bebelusii loc, e mai plina, nu stiu cum sa spun?

Eu am senzatia asta, si parca azi-noapte au fost mai agitati, la fiecare miscare de-a mea se miscau si ei...si m-am ot mutat de pe stanga pe dreapta!
Ii simt si mai puternici nu numai loveasc, se ridica burtica un pic...parca face valuri!

25+!

Asa crestem Noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Marush, asa e, si mie cand mi se mai intareste, sunt culcata. Uneori mai am problema de la.... pardon, gaze, ma cam balonez si... dar fara durere, doar uneori asa-zisele "gas cramps", cramoee intestinale aferente...

manu 24+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

Salutare

Ieri am fost din nou la eco. Totul este in regula, bebeii au mai crescut, am vazut degetelele de la maini, piciorutele, am ascultat bataile inimii, erau foarte activi, se miscau intr-una, a fost super. Translucenta nucala la 1 este 1,3 mm iar la 2 este 1,8 mm. E bine nu? Alte teste nu am facut. Senzatia de rau si greturile nu mai dispar. Sper totusi in curand sa se diminueze macar cat de cat.

tuturor.

Eni 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Intru un pic sa va dau vesti despre mine. Sunt la mare de cateva zile. Pe 27 am facut triplul test si am primit deja vestea ca e totul ok, insa rezultatele oficiale le primesc in cateva zile. Surpriza a fost ca ceea ce parea a fi fetita, s-a dovedit a fi baietel, fara nici un fel de dubiu in privinta asta. Suntem tare fericiti, mai ales tati, care este in ! Bb avea aproximativ 17 cm ( cu tot cu picioruse ) si 147 gr. Ieri am avut senzatia vaga ca l-am simtit miscand, insa nu sunt foarte sigura. Burtica nu prea se cunoaste, insa m-am ingrasat enorm - dublu decat normal, mai exact 8 kg ... insa nu se cunoaste foarte tare, culmea!
Flori multumesc ca ai intrebat de mine!
Andicu scuze ca nu am dat nici un semn, insa stau doar 4 zile si suntem cu familia si nu aveam timp oricum sa ne vedem. Cand venim singuri, dam un semn.

16+
Inimioara meaRadu Costin

Mergi la inceput