Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (7)
Raspunsuri - Pagina 9
ADA1974 spune:
'neata fetelor.
Da ati sris, nu gluma.
Referitor la fetele care vorbeau de anuntat in scris la serviciu: cf. legii, salariata gravida este cea care anunta in scris starea ei. Daca nu anuntati in scris, nu stiu cum veti justifica orele libere, etc. Am auzit prea multe cazuri de nedreptati facute gravidelor, asa ca aveti f. mare grija. La mine nu este cazul, fiind o firma serioasa si mare, dar, ma doare sufletul cand aud cum isi bat altii joc de gravidute. Eu zic fetelor sa nu va lasati, insistati sa va dea un numar de inregistrare, chiar daca dupa aceea arunca cererea, sau eventual ma gandesc ca puteti sa le trimiteti recomandata postala, sa aveti o dovada ca ati anuntat (pentru orice eventualitate). Nu aveti incredere in nimeni (nici eu nu am, ca atare am anuntat deja).
Referitor la modalitatea de nastere, poate este prea devreme sa vorbim, dar daca tot a intrebat cineva (am citit atat de multe pagini ca nu mai stiu cine a intrebat): cred ca fiecare ar trebui sa poata alege, dupa sfatul medicului, si dupa firea sa. Eu de ex. daca aud numai discutii medicale mai amanuntite mi se face rau si lesin. Asa ca la prima sarcina, dar si acum am nascut si o sa nasc prin cezariana. Am avut noroc si de o doctorita care a fost de acord cu acest lucru. Mi-a fost frica ca in loc sa ma fortez sa nasc, de durere sau din alte motive sa nu lesin. Am preferat cezariana si m-am gandit la ea ca la o operatie care se va reface mai usor decat o taietura jos. Mi-a fost frica si de infectia pe care o poti avea, chiar daca te taie si te coase - este o zona dificila.
ada 8+ si gabi 3ani+6 luni
zsuzsu spune:
buna dimineata gravidutelor
da vad ca ati scris nu gluma
La Multi Ani Simina, chiar daca cu intarziere
fetelor parerea mea e ca daca si pana acum va faceati cu ceara, nu are nimic daca continuati
eu si la prima sarcina am continuat epilarea cu ceara , si chiar cu 3 saptam inainte sa nasc am fost la epilat
si nu s-a intmplat nimic rau
8+ si de Daniel(05.03.2006)
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=zsuzsu&year=2009&month=3&day=31&babycount=1"
zsuzsu spune:
in rest as avea si eu o intrebare
am citit in lg 93/2006 la factori de risc la locul de munca - deplasare multa, nu mai tin minte ex si nu gasesc acum aceasta lege
dar as vrea sa va intreb ceva eu fac naveta la locul de munca- zilnic 140 km
as putea sa cer mutarea postului in orasul unde am domiciliul ca sa nu fac naveta , avand in vedere ca si in orasul respectiv are punct de lucru si eu oricum ca arie de acoperire am judetul respectiv?
adica pe motivul navetei as putea cere mutarea postului?
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=zsuzsu&year=2009&month=3&day=31&babycount=1"
ADA1974 spune:
zsuzsu, nu stiu sa-ti spun ceva sigur, dar merita sa incerci: cere o hartie oficiala de la dr gineco cu recomandarea fara efort, fara drum lung, etc (ceva plauzibil), apoi fa o adresa cu nr inreg. catre conducere in care sa explici mai clar si atasezi scrisoarea medicala. Ei au obligatia sa o trimita la inspectorul de medicina muncii, care-si va da sau nu acordul. Cred ca e important sa fi anuntat deja ca esti gravi.
Sau alta varianta ar fi sa gasesti pe cineva de la resurse umane care sa te sfatuiasca.
zsuzsu spune:
mersi de raspuns ada
problema e ca nu am anuntat inca si nici nu pot inca sa anunt
adica colega mea e insarcinata si ea, o alta tot de la dep nostru din alt oras si aia si amandoua gata de plecare in prenatal, colegul in concediu, asa ca deocamdata sunt singura si nu s-ar bucura sa afle
de altfel din 1 oct urmeaza sa-mi ridice si salarul- la aproape dublul celui de acum- si daca ii anunt inainte sa semnez noul contr indiv de mundca s-ar putea sa nu mi-l mai mareasca deloc.
asa ca nu imi ramane decat sa astept -cel putin pana la mijl lui septembrie si atunci sa anunt ca sunt insarcinata si ev sa incerc si mutarea biroului.
oricum cealalta problema e ca fiind la a doua sarcina, si dupa prima ramanand cu burtoi destul de mare, incepe sa se vada deja o modificare, chiar daca sunt de abia in saptam 8
si mi-e frica ca se va vedea mult mai repede, si chiar inainte sa apuc sa anunt
asa ca chiar nu stiu cum sa fac.
ADA1974 spune:
zsuzsu, vad ca esti consilier juridic; poate gasesti pe cineva din domeniul juridic care sa te sfatuiasca referitor la intrebarea ta. Oricum, daca ai anuntat deja ca esti gravida, poti face hartia de care ti-am spus, si cand te duci cu ea la sef, poti sa-i spui ca daca nu-ti poate muta sediul, din motive medicale s-ar putea sa nu mai vii la serviciu. Si-ti iei medical pt risc.
iuca spune:
Buna fetelor,
Ma primiti si pe mine? Am doua teste Sure Check pozitive , a doua liniuta e mai roz dar este acolo, unul facut in z14 si al doilea in z16 dupa inseminare. La al doilea se vede un pic mai intens decat pe primul.
BHCG facut tot in z14 este de 108.54 si azi dupa amiaza voi avea rezultatul la al doilea din z16. Sper sa se dubleze.
Ma doare si pe mine burta, cam ca la CM, simt ca o greutate in burtica, ca o jena, nici nu stiu exact cum sa o descriu si uneori simt si niste intepaturi. Am luat cate un No-spa cand am simtit ca ma doare mai tare. (dar nu am luat mai mult de unul pe zi)
De vreo saptamana am o stare de somnolenta si de oboseala.
UM a fost pe 23 iulie, inseminarea a fost pe 7 august. Dupa calculele mele as avea 4 sapt si 4 zile.
Voi ce ziceti, cand sa ma duc la dr? E grav cu durerile astea de burtica?
Dr care mi-a facut inseminarea mi-a spus cam peste 10 zile de la data cand tb sa imi vina CM (adica din z14 dupa inseminare) sa ma duc la ecografie si pana atunci sa iau Duphaston si acid folic.
Am multe intrebari, e prima oara cand am ramas insarcinata, sper sa nu va suparati daca va inebunesc cu ele.
elaa si floric eu sunt tot din Galati, asa ca putem face schimb de impresii despre doctori si nu numai.
ptr toate fetele
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
ADA1974 spune:
zsuzsu, ai dreptate cu salariul; mai bine mai astepti. Dar ai grija sa nu spui la nimeni de la serviciu, nu se stie cum te dau de gol !!!! binevoit sau nu !!!!
asteapta sa semnezi contractul, iar apoi dupa cateva zile poti sa-i anunti. Mai bine sa profiti tu, decat ei.
Eu am patit-o la prima sarcina, probabil o sa patesc si acum: la noi se "negociaza" (de fapt se indexeaza cu .... care este de fapt un procent intre min ... si max ...) salariile la inceputul anului. La prima sarcina nu mi-a dat media, ci mai putin pt ca eram acasa in prenatal-postnatal si nu am putut sa comentez.
zsuzsu spune:
buna iuca
felicitari pentru bb si sa fiti sanatosi si o sarcina cat mai usoara
despre durerile de burta sunt destul de normale avand in vedere modificarile prin care uterul tau trece, dar sa nu apara sangerari sau scurgeri maronii sau rosii
daca apar du-te neaparat la medic
si si cand mergi intreaba-l totusi si de dureri, el la eco vazand daca totul e ok sau sunt ceva probleme
ada inca nu am anuntat si cum am scris si mai sus, nici nu pot inca
dar vreau sa vb si cu medicul meu sa vad ce zice si ev sa cer in scris sa imi mute biroul daca sunt riscuri cu drumurile aste
oricum mi-e o groaza ca acum vin si e ok, dar iarna ce voi face?
mai ales ca aici in nord cam este zapada
si cu prima sarcina am si avut un accident de masina din cauza zapezii- dar am scapat teferi ,nu au fost probleme
mersi oricum pt raspuns
elaa spune:
iuca, bine ne-am regasit si aici si sper sa scapam de aceste dureri, legat de durerile de burta, eu is tare speriata de ele si drept urmare am sa sun ceva mai tarziu la dr irimia sa ajung la el zilele astea, legat de echo, nici eu nu am facut-o ,tot am astat sa fac 6 saptamani, dar cred ca am sa ajung zilele astea, ca-s tare nelinistita
sarcina usoara si la termen
pupici