maltratat si omorat de asistenta maternala
Raspunsuri - Pagina 9
szivarvany spune:
Am vazut si eu la "povestiri adevarate" ... foarte, foarte trist. Doar gandul ca un copil de 4 ani a fost chinuit atata timp si cu atata cruzime te face sa plangi si sa doresti tot raul din lume acelei nenorocite.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
CristinaT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika nu am auzit sa fi spus numele copilului... |
Lucian il chema pe micut. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
http://www.jurnalul.ro/articole/132325/grija-statului-roman:-un-sicriu-de-lemn-pentru-lucian
http://www.jurnalul.ro/articole/132235/vinovati-de-moartea-lui-lucian
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
eternell spune:
citat din mesajul lui andira Eternel - exact asta faci, judeci. Practic respingi dreptul la durere al unei mame care si-a pierdut copilul. Nu ea l-a omorat. A furat, cum fac destui din etnia ei, dar asta nu inseamna ca nu e mama. Iar pentru asta si-a primit pedeapsa, chiar prea mult... |
Ce fel de mama se gandeste la inmormantarea fiului sau la bani?
La stiri s-au aratat imagini putine de la inmormatare, si cele care intretin imaginea de victima a mamei. La Acasa tv s-a dat o filmare lunga, de vreo 10,15 minute.
Si daca acel copil nu ar fi fost ucis, si daca acea femeie s-ar fi purtat cu el impecabil, tot un copil necajit si oropsit ar fi fost, cu viitorul frant, condamnat de propria sa familie sa traiasca si sa creasca printre straini. De ce uitati ca bunicii un l-au vrut si nu s-au interesat de el de 4 ani?
Tocmai pentru ca sunt mama unei fetite de patru ani si cinci luni stiu care sunt nevoile unui copil de aceasta varsta. Un copil are nevoie de afectiune, de stabilitate, de camin inchegat. Acelui copil ii lipseau toate acestea din vina familiei.
Nu pot sa simpatizez oamenii, indiferent de etnie, care isi lasa copiii in voia sortii si in grija cui o vrea.
szivarvany spune:
Da, dar crima ramane, sistemul va ramane acelasi ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
silvia_d spune:
eternell,hai sa nu divagam
aici e un subiect strict despre suferinta acestul copilas fara vina...nu are rost acum sa devenim "cocosi" in explicatii...kiar nu are!
andira spune:
citat din mesajul lui eternell Ce fel de mama se gandeste la inmormantarea fiului sau la bani? |
Nu e vorba de bani, ci de a pedepsi un sistem care a gresit, si care persista in acelasi gen de greseli. Ti-a explicat si Principe, mai clar decat mine.
Si eu da, m-as gandi si la bani, daca asta ar fi singura modalitate prin care as putea atrage atentia, sa se schimbe ceva si sa fie pedepsiti cei vinovati.
La stiri s-au aratat imagini putine de la inmormatare, si cele care intretin imaginea de victima a mamei. La Acasa tv s-a dat o filmare lunga, de vreo 10,15 minute. |
Eu nu pricep: femeia aia, chiar daca e o etnie pe care toti o stim cum e, chiar daca a fost in inchisoare, n-are voie sa sufere? Nu putem sa-i percepem durerea? Tocmai pt ca esti mama, nu te inteleg.
Si daca acel copil nu ar fi fost ucis, si daca acea femeie s-ar fi purtat cu el impecabil, tot un copil necajit si oropsit ar fi fost, cu viitorul frant, condamnat de propria sa familie sa traiasca si sa creasca printre straini. De ce uitati ca bunicii un l-au vrut si nu s-au interesat de el de 4 ani? Tocmai pentru ca sunt mama unei fetite de patru ani si cinci luni stiu care sunt nevoile unui copil de aceasta varsta. Un copil are nevoie de afectiune, de stabilitate, de camin inchegat. Acelui copil ii lipseau toate acestea din vina familiei. |
De unde ai scos-o ca daca s-ar fi purtat impecabil cu el, tot necajit si oropsit ar fi fost????? Rolul criminalei era sa-l creasca si sa fie o a doua mama pt el. Uiti de copiii adoptati?? Ei sunt din start condamnati, dupa parerea ta? (chit ca sunt fericiti alaturi de cei care ii cresc, chiar si in familii mono-parentale - e un exemplu chiar aici, pe forum)
Ea ar fi trebuit sa-i dea educatie, ea ar fi trebuit sa-i fie alaturi. Nu a obligat-o nimeni sa-si aleaga meseria asta.
Nici mama lui adevarata n-ar fi fost un model de urmat, probabil, dar cu siguranta nu i-ar fi facut ce i-a facut nenorocita aia.
Cristina_A spune:
Trecand ieri pe langa un chiosc cu ziare, am citit din mers un titlu in care scria ca asistenta maternala criminala si mama baietelului stau la 3 celule distanta in arestul politiei.
flaviutza spune:
De cateva zile, la birou se comenteaza intens. langa biroul meu sunt birourile SPAS . In primul rand, sistemul e idiot, la fel de idiot ca idiotii care vor sa dam bine pe hartie, odata cu integrarea.
Se merge mult pe ideea inlocuirii vechiului sistem, de orfelinat cu asistentii maternali. In aceelasi timp, vrem sa avem cat mai putini copii abandonati total, deci cat mai putine adoptii. legea adoptiilor a devenit TOTAL impotriva copilului, desi in ea din 3 in 3 randuri e mentionata structura" in interesul copilului". Acum , odata constata abandonul, se incearca introducerea copilului in familie, pana la rude de gradul 4. Mai mult, nu trebuie sa-l ia acasa, trebuie doar sa spuna ca nu renunta la el si-l vor vizita, chit ca unii trec odata pe an pe acolo. deci, un unchi de nu stiu ce grad declara ca nu renunta si ca-si va vedea nepotul si se va interesa de el si atunci copil nu e adoptabil.
Socant, acum vreo doua saptamani, in zona a fost abandonat un nou nascut. stire de tv, ziar, sute de telefoane date de familii cu atestaul in mana care VOR copilul. Iar autoritatile trebuie sa caute mama , aia de l-a lasat in sant si daca il ia acasa, SCAPA NEPEDEPSITA. In atare conditii, va mai intrebati cum se ajunge aici? cand statul prefera sa-i dea asteia de l-a aruncat in sant sa moara copilul inapoi????
Indiferent cat de saritoare ar fi perosnale care se ocupa efectiv de dosare, birocratia e mare. Imaginati-va cate acte, cate drumuri, de cati oameni , cate cheltuieli sunt necesare pt a da de toate rudele copilului si a le chestiona, pana la gradul 4. Lucrez intr-o primarie si stiu exact ce inseamna birocratie, ce inseamna lipsa fondurilor si lipsa de personal. nici nu vreau sa ma gandesc cat le ia sa declare un copil adoptabil.iar cand e declarat, daca e declarat, e prea mare si nu-l mai vrea nimeni.
Adoptie grea, din ce in ce mai multi copii care isi asteapta finalizarea dosarului pe la asistenti maternali. care asistenti maternali nu se prea inghesuie, pentru ca se primesc bani putini. vreo 600 roni plus ceva pt copil, nu stiu exact dar pot afla. Sunt putine si pe desupra pesonalul desemnat sa le verifice e la fel de putin. cerc vicios. unde mai pui ca si la case mai mari , unde te reclama si daca-l lasi singur 10 minute la 10 ani esti reclamat, se intampla sa isi mai omoare mamele copii iar asistentele sa omoare pacienti si alte aberatii. concluzia e ca astfel de scapari exista ,indiferent cat de dur ar fi sistemul de selectie a personalului.
Pe de alta parte, ca la noi la nimeni. lucrez in primarie. stiu circuitul cererilor, sesizarilor. ma duc si eu si fac constatari cand l-apuca pe vreunul nebuniile, dar pe alt domeniu. am discutat si cu fetele de la SPAS. Sesizarile,cererile, ajung la sefu al mare care le dirijaza spre birouri. se mai pierd in drum la un oras de opt mii de locuitori , daramite in Bistrita. si totusi sesizarea aia are un numar de inregistrare, i se poate da de urma,daca a fost lasata acolo..ele se dau pe semnatura mai departe, semnezi cand le primesti tu, de la biroul X. intotdeauna sfatuiesc oamenii sa ceara , atunci cand lasa cererea, sesizarea,acel numar, in caz ca dispare sa gasim obiectul cu pricina.
Daca nea gardianul ala nu si-a notat numarul....hmmm,ma opresc aici.
Dar vecinii? mi-e imposibil sa cred ca intr-un bloc nu a facut nimeni nimic. mi-e imposibil sa cred ca nimeni, medicul de familie(copilul o fi fost macar odata bolnav) , educatoarele , mamicile de la locul de joaca NU AU FACUT NIMIC.
Directorul ala nu are nici o scuza. Indiferent cat de putin personal este, el ca director raspunde si in secunda doi trebuia sa isi dea demisia. raspunde pt tot ce fac subalternii lui , e problema lui cum si-i verifica, pt asta primeste juma de salariu ca spor de conducere. Nu are legal voie sa dea vina pe altii, s-a intamplat in ograda lui, el e primul raspunzator!
flaviutza spune:
Eternal, lucrez zilnic cu oameni de conditia femeii asteia.Le ascult pasurile prin audiente si ma ingrozesc pur si simplu. E o lume total diferita de a noastra. generatii de generatii au trait asa, ori furand, ori intinzand mana, de regula inspre stat, ori efectiv neavand nici o alta portita. mai ales in orasele mici, nu sunt locuri de munca.
Poate tu ai trait intr-o familie normala, parintii tai au avut un serviciu si te-au trimis si tinut in facultate,sau daca nu ai mers la scoala si ai vazut acolo ca exista si alte realitati, ca poti razbate. te-ai facut mare si ai urmat exemplul, ai cautat sa-ti intemeiezi o familie, ai facut un copil cand ai ajuns la concluzia ca poti sa-l cresti cat de cat.
Oamenii astia asa traiesc de generatii, la marginea societatii. asa au trait si bunicii si parintii, nici macar nu stie ce inseamna un trai decent ,o viata decenta pt ca nu are de unde. nu a fost in viata ei in contact cu societatea noastra, a trait mereu la marginea ei.
Imagineaza-ti ca exista orasele muncitoresti de pe vremea lui Ceasca in care oamenii inca stau in chirie la stat si se asteapta sa stea toata viata asa , pt ca asta e nivelul societatii lor, prea putini s-au desteptat cat sa-si cumpere macar casa de deasupra capului.in conditiile in care totusi au facut macar opt clase.
Ce sa-i ceri amaratei aleia care a trait asa cum a trait? ai carei parinti mai au unspe suflete in batatura? care o fi crescut si pea vreun an doi prin leagane?
Incearca sa judeci cu mintea ei si prin prisma vietii ei de zi de zi , nu cu mintea ta.
eternell spune:
citat din mesajul lui flaviutza Eternal, lucrez zilnic cu oameni de conditia femeii asteia.Le ascult pasurile prin audiente si ma ingrozesc pur si simplu. E o lume total diferita de a noastra. generatii de generatii au trait asa, ori furand, ori intinzand mana, de regula inspre stat, ori efectiv neavand nici o alta portita. mai ales in orasele mici, nu sunt locuri de munca. Poate tu ai trait intr-o familie normala, parintii tai au avut un serviciu si te-au trimis si tinut in facultate,sau daca nu ai mers la scoala si ai vazut acolo ca exista si alte realitati, ca poti razbate. te-ai facut mare si ai urmat exemplul, ai cautat sa-ti intemeiezi o familie, ai facut un copil cand ai ajuns la concluzia ca poti sa-l cresti cat de cat. Oamenii astia asa traiesc de generatii, la marginea societatii. asa au trait si bunicii si parintii, nici macar nu stie ce inseamna un trai decent ,o viata decenta pt ca nu are de unde. nu a fost in viata ei in contact cu societatea noastra, a trait mereu la marginea ei. Imagineaza-ti ca exista orasele muncitoresti de pe vremea lui Ceasca in care oamenii inca stau in chirie la stat si se asteapta sa stea toata viata asa , pt ca asta e nivelul societatii lor, prea putini s-au desteptat cat sa-si cumpere macar casa de deasupra capului.in conditiile in care totusi au facut macar opt clase. Ce sa-i ceri amaratei aleia care a trait asa cum a trait? ai carei parinti mai au unspe suflete in batatura? care o fi crescut si pea vreun an doi prin leagane? Incearca sa judeci cu mintea ei si prin prisma vietii ei de zi de zi , nu cu mintea ta. |
Si eu lucrez tot in primarie, si am contact cu oameni de genul amintit de tine. Si, din nefericire, vin mame revoltate ca nu li se da casa, si ameninta ca vin cu copiii in fata primariei si le dau foc!
Eu nu pun la indoiala faptul ca mama naturala a avut o viata grea. Eu spun doar ca familia micutului are rolul sau in tragedie.