Mamici si Burtici de Baia Mare(10)
Raspunsuri - Pagina 6
Malinka spune:
ariana...la mine a miscat foarte puternic pana in ultima zi...poate tocmai de asta am intrat in panica in ziua in care nu l-am simtit miscand...
rodica...nu face nimic...:)
pentru colici...dar nici nu stiu daca a avut colici sau nu...cum imi dau seama? ieri dupa masa a fost mai agitat un pic si a plans...i-am picurat in gurita sab simplex...asa mi-au zis in maternitate ca e ok...
pentru sani nu mi-am luat inca nimic...o sa-l trimit pe marius, sa ia ceva...deocamdata rezistam...
gurita trebuie sa i-o curat si daca sanul nu e dat cu nimic? sau doar daca folosesc un unguent...?
Mami Loredana
si
Marc Alexis, o minune de copil...
http://community.webshots.com/user/malinka14
rodicamaries spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Malinka gurita trebuie sa i-o curat si daca sanul nu e dat cu nimic? sau doar daca folosesc un unguent...? Mami Loredana si Marc Alexis, o minune de copil...http://community.webshots.com/user/malinka14 |
mie mi-a zis asistenta din maternitate, si pediatra sa-i curat gurita cu glicerina boraxata, ca sa nu ramana laptic in gurita. Eu asa am facut. Nu stiu daca-i musai, dar Darius n-a facut stomatita niciodata, apoi nu stiu daca de asta sau nu
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)
ariana2005 spune:
Malinka,Sab simplex, e foarte bun..poti sa-i dai cateva picaturi chiar si la fiecare masa, dar la tine nu cred ca e cazul..fii sigura ca ai stii daca are colici, se inroseste tare,..plange,..se incovoaie..in legatura cu sanii foarte bine ca nu ai inca nevoie de nimic..dar poti daca gasesti sa-ti iei Garmastan unguent,..eu cred ca pana la urma tot o sa ai nevoie si in plus este o crema care nu trebuie spalata de pe sani cand alaptezi..o sa vezi, scrie pe prospect..
Eu nu i-am curatat gurita cu nimic, dar daca vrei poti sa io cureti cu glicerina boraxata..pui pe o compresa sterila si cu degetul ii cureti putin gurita..dar sa nu exagerezi, poti sa-l ranesti..asta tu hotarasti..urmareste-i gurita si limbuta si o sa observi daca e prea incarcata..adica se face asa alba..mai vb
anca81 spune:
Acum a venit medicul sa-mi vada puiul. Cica mananca prea mult si de aia varsa si sa-i dau mai putine mese pe zi. Dar ce ma fac cu ea, ca plange de foame... Incerc sa o pacalesc cu ceiut dar degeaba. Pentru colici mi-a recomandat si ea Bonisan sau Sab Simplex, sper sa functioneze. A facut in sfarsit si kk, chiar pe termometrul doamnei doctor ![]()
![]()
Malinka, glicerina boraxata e buna pentru gurita, eu am dat-o pentru ca inca din maternitate avea limbuta incarcata si alba. Dar am pus cateva picaturi pe o suzeta si i-am plimbat-o prin gurita, mai nou ii pun cu pipeta 2-3 picaturi. Sa nu uiti sa-i dai Vigantol, din a 10-a zi de viata. Cam 200 ml de lapte scot in total pe zi, restul ii dau completare Nan 1.
Mami fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag, Carla Alexandra
ariana2005 spune:
Malinka,nu sunt foarte sigura dar dupa cate stiu eu Vigantolul se incepe intr-adevar din a 10 zi de viata, dupa cum a spus Anca, dar la copiii cu icter prelungit, chiar si fiziologic se mai amana administrarea lui...oricum nu trebuie sa te iei dupa mine, suna un pediatru si intreaba, eu asa stiu.
Anca,eventual scoate-i din completare, nici intr-un caz din laptele matern..si oricum la inceput asa mananca majoritatea bebelusilor, adica de multe ori pe zi, asa ca nu te mai stresa..e normal sa mai verse,..ti-am spus probabil inchide foarte mult aer, sau mananca pe nerasuflate..
ariana2005 spune:
Anca,am uitat..lasa draga ceiutul la o parte..ce-i ofera bebelusului tau..nimic, asa ca nu mai prosti copilul..eventual cand ii este sete,desi ti-am spus laptele matern acopera orice necesitate la aceasta varsta, da-i apa plata cu lingurita..si asta se da in mod normal in caz de canicula,..dar acum nu e cazul. Ceaiul la copii, si multe altele mi se par babisme, sper sa nu te superi...
ancaurn spune:
Noi azi am fost la vaccinul de 2 luni. Dragos a fost foarte vesel, a gangurit tot timpul cat am stat in cabinet. A plans doar putin cand l-a intepat, dar a tacut cum l-am luat in brate. Acasa s-a mai jucat putin si acum doarme bustean. Sper sa nu faca febra. I-am pus oricum supozitor de eferalgan.
Malinka ma bucur ca esti mai optimista. Nu-ti face probleme de icter. Lui Dragos i-a trecut abia acum, la doua luni jumate. Si i-am dat Vigantol de la 10 zile. Pediatra nu mi-a zis sa nu-i dau. Vad ca parerile sunt diferite in ceea ce priveste statul cu bb in brate. Eu am zis sa-l iei mai mult acum in primele zile, pana se obisnuieste acasa. Nu cred ca se obisnuiesc cu bratele chiar in primele zile. Cred ca trebuie sa citesti parerile noastre si sa vezi ce vi se potriveste, pt ca fiecare copil e unic. Si ai mei sunt cerul si pamantul. Parca as fi tot la primul copil. Succes!
Ariana Si eu am trecut prin asa ceva, tot cam la varsta ta de sarcina. Nu a miscat deloc intr-o zi, orice am facut. L-am impins, i-am pus muzica, am mancat ciocolata, am baut cola, tot ce mi-a trecut prin cap. Si degeaba. M-am speriat si am mers la medic. Mi-a facut ecograf si mi-a zis ca bb coborase mai mult in bazin si pur si simplu se simtea bine. N-avea chef sa se miste si gata. Abia dupa ce am venit de la dr, la vre-o jumate de ora s-a sinchisit sa-mi dea un sut.
Rodica sa stii ca eu nu le-am curatat gurita la nici unul cu tifon, ca mi-a fost mila. Le-am pus doar din cand in cand cateva picaturi de glicerina boraxata pe suzeta. Si n-au nici unul nimic. Am in schimb o vecina care l-a curatat zilnic cu glicerina cu tifon si tot a facut stomatita. Crad ca depinde de la copil la copil.
Anca81 daca ii maresti doza cu 30 ml si ii dai mai rar? Ma gandesc ca ce scrie pe cutie e doar orientativ, ca doar copiii nu-s standard. Fiecare are nevoile lui. Vezi ca nici nu mananca la doua mese la fel, d'apoi de la o zi la alta?
CEZARA - poze
DRAGOS-poze
Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de
Cezara (19.07.2003) si
capos Dragos (11.06.2008)
ancaurn spune:
Si Melly cum se simte fluturica?
CEZARA - poze
DRAGOS-poze
Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de
Cezara (19.07.2003) si
capos Dragos (11.06.2008)
melly23 spune:
SEARA!!!
Ma bucur pentru noile mamicute!!!sa le traiasca bebicii mariiiiiiiii!!!si fara colici ca sunt tare nasoli, ceapa lor de colici...!!!![]()
Sa va zic eu ce ii fac fluturicei mele seara dupa baita!!!
in baita o spal cu Nivea wash lotion din cap pana in picioare, incep cu fata doar apa in care am pus "ceai de baita" apoi usor caputul, dupa urechi, la gatutz, piept, prunica picioruse, o intorc apoi pe gat in spate, pe spate si apoi fundic.o scot din cadita dupa ce a clatito bine!!!o bag intr-un prosop mare cu gluguta sa i se usuce bine caputul, ea e tinuta de tati si eu incep cu gurita cu fasa sterila cu ceai de musetel, mie mi sa spus ca glicerina e toxica, o frec in ceru gurii pe limbuta, pe obrajori inauntru, apoi iau betisorul de ureche cu oritor si o sterg bine intre cute inauntru peste tot unde vad apa.apoi cu siringa ii pun o picatuta de ser fiziologic in nara 1 si apoi in nara 2 si cu un betisor de ureche fara opritor scot mucisorii.apoi cu pipeta picur o picatura de ser fiziologic in ochisori si sterg din afara inauntru cu fasa sterila!!!puneam picaturile de vigantol ca altfel uitam daca i le-am dat sau nu, dar acu nu mai e cazul!!!a si am uitat sa va spun ca sub prosop la fundic puneam un prosopel mai mic pentru scaparile ei de kk sau pishu!!!
asa puteam sa folosesc si eu prosopul mare de vreo 2 3 ori!!!bunnnn apoi o dau cu ulei de la Dr. fisher super bun dar scump incep cu gatul, urechi, piept, brate, picioruse apoi o intorc lateral si o fac pe spate la gat si spate!!!pun scutecul huggies ca de la pampers se irita, o imbrac si ii dau sa pape, o infas cu o paturica dar imbracamintea e mai subtire sa nu transpire, si adoarme tun pana la 6 dimineata!!!
sper ca va este ceva util din ce am scris eu pe acolo!!!
pentru colici eu iam dat doar debridat de 3 ori pe zi cate 2.5 ml ?zi cu seringa!!!trageam 2.5 ml si gata!!!
cu completarile!!!eu ii dau seara inainte de culcare putin cam 60 ml papa asta dupa ce a mai papat san!!!dar mai sunt si zile cand ii dau o masa intreaga de formula sa mi se umple sanii!!!dar daca nu au mancat pana acu formula incepeti cu o doza mai mica si incet incet sa o mariti!!!
gata ca m-am lungit!!!va poooooooopppppppppp
Noi si fluturica Amelia
ariana2005 spune:
Ce fac fetele care nu ne-au scris de multa vreme..stiti voi care?..mai dati-ne un semn..
Alina
37+ bebe baietel si
de fetita Ariana
http://community.webshots.com/user/ariana2005