Mamici si Burtici de Baia Mare(10)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Malinka nu ai cum sa-i faci rau lui bebe. Fii linistita. Instinctul matern stie mai bine ca tine si nu te lasa sa-i faci rau. Trebuie sa fii calma, ca sa nu-l agiti si pe el. Incearca asa cum zice Flavia. San si apoi praf daca mai vrea. Mi se pare ca sta destul de ult la san. Nu cred ca suge atat. Uita-te la gatutul lui, ca se vede cand inghite. Si nu-l lasa sa doarma la san. Cand vezi ca suge asa, in gol, fara sa inghita, impinge-l usor cu degetul sub barba, ciupeste-l usor de calcai, ureche, nas, fa-te ca-i scoti sanul din gurita, fa orice numai sa-l determini sa suga si sa nu doarma cu sanul in gura.

CEZARA - poze
DRAGOS-poze

Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariana2005 spune:

Malinka,felicitari! Sa-ti creasca baietelul mare si sa fie sanatos...si voi alaturi de el.
Tocmai ti-am scris un mesaj lung...si pe cand sa il trimit s-a sters,asa ca o sa ti-l trimit pe bucati...ma bucur foarte mult ca ai scapat cu bine si ca sunteti amandoi sanatosi...cand o sa ai timp sa ne scrii povestea nasterii...si sa ne pui poze cu bebe.

Mergi la inceput

Malinka,crede-ma ca te inteleg perfect prin ce treci...credeam
ca am uitat dar cred ca pur si simplu refuzam sa imi mai amintesc...alaptatul a fost si pentru noi o problema..am facut mastita de 2 ori..am ajuns la spital la cluj cu febra 40..deliram..tratamente cu antibiotic..dureri de sani..si multe altele..dar nu am vrut sa renunt asa usor..stiam ce important e laptele matern pentru buna dezvoltare a fetitei mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolleetta spune:

Felicitari, Malinka!!!

Sa fiti sanatosi amandoi, iar bebe sa creasca mare si frumos.

Si eu cred ca e nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca cu tot ce il inconjoara. E ceva nou pentru el.
Aceleasi intrebari mi le pun si eu, si mai am destul pana la termen. Eu zic ca ai si tu nevoie de ceva timp pana te obisnuiesti cu toate, asa ca nu iti mai face griji. Toate o sa fie ok pana la urma.
Am auzit ca e nevoie de cateva zile pana ai laptele normal.

25 = Rares
http://community.webshots.com/user/nikolleetta?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Malinka felicitari pentru bebe papacios! Uite ca si am aceasi problema cu Carla, insa ea nu suge deloc de la san. Asa ca scot cu pompa cat pot, cam 200 ml/zi si restul ii dau completare Nan1. Laptele meu nu-i este suficient. Am avut probleme mari cu sanii si cu canalele infundate iar pitica a fost obisnuita cu biberonul cat am stat eu la terapie intensiva dupa cezariana. Asta e, nu am ce face, trebuie neaparat sa insisti cu sanul.

Ariana, ii dau Baby Drink de ieri, inca n-am vazut rezultate. Azi dimineata a plans atat de rau saracuta de ea. Nici kk nu prea face, cred ca e constipata si varsa destul de des dupa masa. Sunt putin ingrijorata si de felul in care mananca, aproximativ 10 mese pe zi - ieri a papat 580 ml de lapte. Mi se pare enorm pentru un bebe atat de mic. Daca ii dau cum spune doctorul 6-7 mese/zi a 60 ml nu se satura si plange de foame.

Mami fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag, Carla Alexandra

Mergi la inceput

Anca,eu zic sa mai insisti cu laptele matern..daca a fost obisnuita cu biberonul, incerca cu mameloane de silicon..va fi greu dar poate reusesti..pune-o la san la cerere..lapte matern un sugar poate bea oricat, insa lapte praf doar cat e indicat pe cutie..chiar daca plange incerca la 2-3 mese sa nu-i mai dai completare si sa o pui la san mai des..asta stimuleaza lactatia foarte mult..pentru tine exista ceai pentru stimularea lactatiei in farmacie, odihneste-te cat de mult poti si bineinteles hraneste-te si hidrateaza-te corespunzator..nu exagerat. Poti consuma apa plata, ceaiuri (vezi de care), si daca iti place fa-ti compot de mere putin indulcit..nici intr-un caz sucuri oricat de naturale ar parea ele sau bere..laptele trebuie sa aiba in primul rand calitate, pe urma cantitate..

Mergi la inceput

Scriu mesajul pe bucatii..aseara am scris un mesaj lung de 2 ori si de fiecare data mi s-a sters...

Anca, eu zic sa lasi ceaiul la o parte..mai ales daca alaptezi, laptele acopera toate necesitatile copilului..si setea si foamea..iar colicile daca sunt mai puternice nu o sa-i treaca cu ceai..incearca pentru inceput Bonisan, care este 100% natural si in plus regleaza si tranzitul intestinal..nu este obligatoriu sa-i treaca, asta difera de la copil la copil. trebuie sa il dai ca si tratament nu simptomatic,..oricum scrie pe sticluta..si daca nu ii trece sunt multe altele pe care sa le incerci dar trebuie sa o iei treptat..la inceput ceva foarte usor pe urma ceva mai tare..
In legatura cu scaunul eu zic sa nu te ingrijorezi..o sa se regleze singur..poate o va durea putin burtica, care oricum o doare..fa-i gimnastica zilnic..masaj pe burtica..nici intr-un caz supozitoare..copiii care asimileaza tot ce mananca au un scaun la 3-4 zile, dar se va regla..si cu varsatul..majoritatea varsa surplusul..ori inghite mult aer cand mananca, ori mananca prea mult, ori e prea repezita la mancare..tu oricum dupa mancare sa o ti sa regurgiteze chiar si 10-25 min. asta la inceput ca pe urma o sa regurgiteze mult mai repede..

Mergi la inceput

Anca, sper ca nu te-am stresat prea tare, iar daca vrei sa ma mai intrebi ceva..orice..nu ezita..
Oricum sfatul meu e..sa nu renunti la laptele matern..insista si pana la urma vei reusi..cu putin sacrificiu..altfel nu vei putea..si satisfactia va fi pe masura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Ariana, multumesc mult pt sfaturi. Am tot incercat sa o pun la san, cu mameloane de silicon si direct - fara rezultate insa. Sunt chemata la apel , revin.

Mami fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag, Carla Alexandra

Mergi la inceput

Malinka,mesajul pe care i l-am scris Ancai cred ca ti se potriveste si tie..eu zic sa mai insisti cu alaptatul..pune-l mai des la san, adica la cerere si daca nu goleste sanul dupa fiecare alaptat, obligatoriu mulge-te, asta stimuleaza foarte mult lactatia..stiu ca e foarte greu, cu plansete..dar cred ca merita sacrificiul asta nu? Ar fi mult mai comod cu formula,..ar fi copilul mai linistit si pauzele intre mese mai lungi..dar stim toate ca laptele matern nu se poate compara cu nimic..si apropo de brate..eu va sfatuiesc din inima sa nu exagerati..copilul e un smecher de pe acuma..invatati-l sa doarma singur si neleganat sau stiu eu ce alte metode mai exista..si mai ales cat e asa de mic nu prea lasa sa-l ia lumea in brate..ca ei pleaca si greul tot pe tine ramane. Rezuma-te la faptul ca-l ti in brate destul de mult pana regurgiteza,..hai ca te-am stresat destul, mai intreaba-ma daca vrei sa mai stii ceva..nu sunt eu experta..dar sunt mamica si cadru medical, si va impartasesc din experienta mea cu drag, daca vreti bineinteles..

Mergi la inceput