Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Cleo, Socrate, Doloress, Simonacip merci mult pt raspunsuri. Asa am sa fac. Multe lichide si pus des la san. Oare sa mai mulg dupa ce mananca? Mi-e ca nu e pompa mea. Si deja mulg cu supapa de rezerva, ca originalul e crapat. Mi-e ca daca ispravesc ceva, o platesc de noua si nu-i numa' vreo 600Ron. Pe de alta parte as face ce e mai bine pt Dragos.
Simonacip da, am primit in seara asta rezultatul la analize si din pacate puiul meu e infectat cu citomegalovirus. Cica l-am transmis in sarcina. De unde l-oi fi colectat eu...D-zeu mai stie. Ma apuc acum sa caut pe internet sa vad cum se transmite. Oricum, din ce mi-a spus d-na dr (in viteza, asa, ca m-am intalnit cu ea pe strada) nu-i cine stie ce, o sa-i dea numai ceva de protectie a ficatului. Mergem luni la ea si discutam atunci.
Simonix pupam Robertzel scump si pupacios. Ai un pui tare dulce. Sa-ti traiasca! Si sa fie sanatos!

Eu acum un an hotaram impreuna cu tati ca mai vrem un copilas. Abia in 31 august am avut ultima menstruatie si am ramas insarcinata in 16 septembrie, exact de ziua mea . E cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodata. De la tati si de la Doamne-Doamne. Si le multumesc.

CEZARA - poze
DRAGOS-poze

Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)

Mergi la inceput

Gata, am citit cate ceva pe net despre citomegalovirusul asta. Va scriu si voua ce am aflat, in caz ca intereseaza pe cineva.

Cica e un virus herpetic. Afectiunea apare frecvent asimptomatic, intre 70-90% din populatia adulta avand anticorpi pentru infectia cu CMV. Se fac doua analize: IgG - care inseamna ca virusul e latent si au ramas doar anticorpii; respectiv IgM - care inseamna ca virusul e activ.

Dragos are doar IgG-ul pozitiv, ceea ce e bine. Daca era Igm-ul activ era nasol, ca la bebelusi poate duce chiar si la moarte sau la afectiuni grave ale creierului si vederii. Cica IgM-ul e foarte nasol si in sarcina, ca poate duce la moartea fatului sau la malformatii grave. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva!

CEZARA - poze
DRAGOS-poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Ancaurn, brrr, tu n-ai facut CMV-ul in sarcina? ofof,eu stiam despre efectele lui si ca se ia de la animale - ciini, pisici(cind esti insarcinata), bine ca te-a linistit dr si nu tb sa te ingrijorezi...Doamne Ajuta sa scape repede de el!

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Nu Simona, n-am facut analizele respective ca nu mi le-a dat nimeni. Si nici n-am auzit de ele pana acum. Ceea ce nu inteleg eu este cum a dobandit el anticorpii astia. I-am transmis eu direct, sau a avut boala si a facut apoi anticorpi. Ma sperie ultima varianta. Abia astept ziua de luni.

CEZARA - poze
DRAGOS-poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Am gasit pe net o carte foarte interesanta si practica despre diversificarea alimentelor la bebelusi.
Are 119 pagini ,cuprinde multe retete si sfaturi ,impartite pe lunile si etapele de dezvoltare ale bebelusilor.
Mie una mi se pare super cartea si de aceea am vrut sa v-o arat si voua.

http://www.scribd.com/doc/4138796/SCHEMA-DIVERSIFICARII-AlIMENTATIEI-BEBElUsIlOR-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Ralu - daca aveti timp si chef, mi-ar placea ne vedem in wee in parc in Poli: ma ajuta masculul sa car minimasculul prin autobuz. Din pacate, in cursul saptamanii mi-e greu sa ajung acolo ca n-avem masina si ma intind doar cat ma tin picioarele si eu stau intre Gorjului si Pacii - merg cel mult pana la Lujerului pe jos...

Simonica e suuuuper Mateias si o sa fie toata viata asa: din parinti frumosi ca ai lui.. nici nu se poate altfel. Nici pe mine nu m-ar deranja o intalneala prin Drumul Taberei, n-ar fi asa de departe de noi...

Laurici, super cu Galactogilul - o sa incerc si eu - p-ala nu l-am incercat. :P

Socrate - nush ce se intampla, poate din cauza caldurii e bebe asa... Incearca sa-i dai putina apa sau ceai, poate ai laptele mai gras si ii e sete si dupa alaptat (zic si io)...

Alysh - super ca plecati in Franta. Tati al vostru, nu gandeste rau sa plecati fara bebe, nu cred ca ati avea timp de voi daca ati pleca impreuna. Pe de alta parte, te inteleg perfect: eu am fost la Cora o ora fara bebelic si imi venea sa plang de dorul lui. Normal, ar fi sa ne obisnuim si noi fara ei si ei fara noi, cum a zis si Simo. Fii optimimista si du-te cu sufletul deschis!

Esme, am notat reteta sper sa o pun in aplicare cat de curand.

Cleo, am pus si io la congelator prune, piersici si dovlecel. Sper sa fii mandra de mine. Si in alta ordine de idei, nu te mai uita la corpul tau cand te imbraci cu rochia de botez (sau cand te dezbraci de ea) si uita-te in ochii minunicii tale frumoase! Toate suntem cam la fel cu sunci ramase inca dupa sarcina, dar ce copii frumosi si sanatosi avem...

Andora, mica e lumea, intr-adevar. Eu daca tin bine minte, la nunta la Cami, am tinut-o in brate pe Ralu a ta. Cand ploua si erau porumbeii in fata bisericii ea se plimba p-acolo si atunci am dragalit-o nitel.

Ancarun - eu tineam laptele muls maxim 24 de ore in frigider, cand se apropia ora de masa il incalzeam in apa calda de la chiuveta (puneam bibe intr-o cana cu apa calda si schimbam apa pana se incalzea laptele). La temperatura camerei (maxim 25 grade) poate sta maxim doua ore. Pune-l cat mai des pe bb la san, iar dupa ce suge stai cu pompa inca 5 min, chiar daca merge in gol. Bea ceai pt stimularea lactatiei de la fares, papa proteine, odihneste-te si ti se va mari si productia de lapte. De cate ori n-am zis eu ca raman fara lapte... si uite ca bebe are aproape 7,5 kg doar din lapte de la san.

Daria, si eu tot pudra folosesc pt cutele de la gatul lui Cosmin si mai ales apa cu sapun, spalat si uscat foarte bine locul.

Simonix- esti eroina cu mulsul - stiu si eu ce inseamna, in prima luna si jumate asa eram si eu... Si ai dreptate cu copii alaptati la san: barbate-mi nu a fost alaptat si uite are o imunitate de fier. Robertzel este superb in filmulet, ca de obicei, de altfel...

Noi ne-am lungit nitel luna asta avem 68 cm si doar 7.300. Din pacate, desi papa, banuiesc ca din cauza colicilor si a caldurii bb nu ia in greutate cum trebuie, a luat doar 350g luna asta. In plus, eu am inceput sa mananc lactate si fructe, ca doar ii administrez deja meniu diversificat. Eu de doua zile i-am bagat portocala in alimentatie, ca mi-a spus dr ca il ajuta sa aibe mai usor scaun. Macar sa fie asa, ca puiul meu de o saptamana, nush de ce, a inceput sa aibe scaun la doua zile si in ziua in care n-are, se screme de il doare in gat, mititelul. Azi a fost super frichinit, a stat cam toata ziulica cu plansul in gat si mai mai sa urle in orice moment, abia a dormit si (nici eu nu zic ca am lapte suficient) dar nush de ce, la san se intindea tot si se scremea neovie mare, iar dupa san, cand ii dadeam putina apa o bea pe nerasuflate. M-a cam dezamagit faza... chiar nu pot sa mi-o explic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Pap niste Galactogil si va citesc, fetele, ca mi-a sarit somnul de sete… e un aer uscat in camera..
Am fost si noi azi la Tulip Inn, platit avansul si semnat contractul. Gata, e stablit. Maine mergem la biserica..abia astept sa rezolvam si asta ca uite ce putin mai e. Tortul o sa ramana de la Agapitos si o sa trebuiasca sa mai facem un drum acolo sa vedem ce jucarele au pentru tort.

Nicole, cum a iesit botezul? Cum s-a comportat Daviduche? Pune-ne si noua niste pozici!

Ancaurn gandeste-te sa nu cumva sa fi redus si cantitatea de lichide. E foarte important. Poate cel mai important.Dar cazul meu e un exemplu bun ca in 2 zile te poti pune pe picioare cu lapticul. Dar eu si bb stam numai la san. Sa zic ca mai facem o pauza de o ora doua cand iesim afara dimineata si vreo 2 ore daca plange de foame si accepta bibe – o data pe zi asa, daca. Si suptul noaptea stimuleaza productia. Daca il poti culca mai nemancat asa…sa se scoale de cateva ori… Imi pare rau de CMV, sper sa nu fie grav. Eu am facut de 2 ori IgG si IgM in sarcina…

Cadinutza sa stii ca si la mine are episoade cand se frichineste la san de nu se poate, ii tot spun, mami nu e frumos sa vorbim la masa, stii cum face, ia 2 guri, mai zice vreo doua, mai ia doua guri, se uita atent pe spate in jur…sau pur si simplu, trage de san si –l scuipa. Banuiesc ca atunci cand nu prea e lapte… Wow, dar ce bb mare ai!! Suuper!

Ylari, ca bine zici, anul trecut pe vremea asta… da… eu am ramas pe 17-18 august, si numai la inceputul lui septembrie mi-a iesit testul pozitiv . eu nu imi amintesc inimioara mica la ecograf la Mirci, nu s-a vazut la prima eco, doar la sis mi-o amintesc , la Mati iubitul de el… Vii la mami, aici, in Socului??? Poate ne vedem prin IOR daca faci o incercare... sau sa incerc sa vin eu in Morarilor?sau poate nu cuplam si cu Simonix si punem de-o mini intalneala???

Alex –Sarafelicitari pt fetitza sportiva si tie…deja se intoarce…al meu nici la 3 luni si o sapt nu da semne. Se impinge doar in picioare, dar altceva nu.

Simonix pentru Robertzel neaparat sa ai un body- maieu maine pe dedesubt, fara maneci si sa-i scoti restul hainelor in avion. Ei suporta mai greu caldura decat noi. Sa nu te sperii daca il apuca maraiala, de la caldura e. si bibe cu apa in geanta frigorifica! Zbor linistit si te asteptam! Noi o sa ne vedem sigur si in IOR la ratuste diminetile! Cu intalneala comuna acum, e ok si Drumul Taberei…vad eu cum fac, daca e we e usor ca ne aduce tati. 30 august ar fi o varianta? Alysh, te luam si pe tine dc nu poate Stef al tau.

Daria_Ioana, multumim pentru carticica electronica!
Maitreyi La multi ani lui tati vostru maine!

Doloress si al meu refuza bibe…dar pe mine asta ma bucura ca zic ca va trage mai cu forta de san. Si stimuleaza, stimuleaza…Frica mi-ar fi fost sa se obisnuiasca cu bibe, am noroc ca nu-i place formula mai mult decat sanul.
Cleo, Alysh voi aveti ceva colete de la Redoute, eu comandasem pentru botez...bine ca am cu ce-l imbraca si daca nu vine...dar am dat comanda pe 31 iulie...Hm Hmm.

Eeei, acestea fiind zise, poate ar trebui sa ma bag si eu la culchi...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

Rellaura eric are 6550kg si e nascut pe 9 mai asa ca ff bn bebe tau pupacim tare . Ancaurn cred ca acum numai la asta te gandesti of of va urez multa sanatate si sper sa nu fie nimic grav pupacim tare tare bebe si mamica.vroiam sa te intreb ce sintome avea???? cum ai stiut ca ceva nu este in regula??ca nu stiu nici eu daca am facut analizele astea...fetele o intrebare cum imi dau seama daca beb e are diaree?ca al meu face kk tot timpul mai lichid... Daria faina cartea multumim.noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancaurn

Nu Simona, n-am facut analizele respective ca nu mi le-a dat nimeni. Si nici n-am auzit de ele pana acum. Ceea ce nu inteleg eu este cum a dobandit el anticorpii astia. I-am transmis eu direct, sau a avut boala si a facut apoi anticorpi. Ma sperie ultima varianta. Abia astept ziua de luni.

CEZARA - poze
DRAGOS-poze

anticorpii ii ia prin lapte. Ma mira ca are boala, din moment ce are numai IG mare, si Igm 0 - e semn ca e imunizat. Adica toata viatsa nu mai face boala. Acum, nu stiu cum e cu imunizarea asta in timpul ce papi la san, daca e pt intodeauna, sau tre sa te imunizezi si singur.. daca dr zice ca asta e problema, stie ea ce stie. Si doar un protector pt ficat nu e ceva greu si grav.
hai ca va fi bine

daria, pt piele iritata dr mi-a zis: apa si sapun si aer. Si o spal in chiuveta, sau cu un tampon ud o sterg, si pun dezbracata la aer. Si merge. E cald, si riscul de iritatii e muult mai mare. Lasa ca la iarna o sa avem altele de ce sa ne plangem . Si sarutmana de carte, e faina!!! Ne explica ce si cum sa facem!! cu unele idei nu sunt de acord, zahar la 3 luni, diversificarea asha devreme, dar faptul ca ne zice ce si cum sa ne preparam, e f. important!!! ca deseori medicii uita sa iti explice ceva asha de simplu, pe care noi nu le-am mai facut niciodata.

cadina, dovlecei o sa pun si io mai incolo. Daca nu le consum la bebe, ii bag la ciorba. Si acu io le pun in congelator, pt noi. Adica de ex. fac ciorba, si toc un dovlecel, 1 telina mai mare, 2 ardei - deja e compozitie multa pt ciorba, o impart in 2 si runda 2 o ciorbaresc peste 1 sapt. Mi-e mult mai simplu asha, ca tot curats si toc, si spal vasele... asha fac si pe iarna pt noi, in sept. iau cate 1 kil din astea care iarna sunt scumpe si fara gust, in 2-3 ore le curats, toc la robot, portionez cate 2 pumni, asha, in pungi, si am cam 20 de pachetsele - exact de 20 ciorbe - cat tinee iarna. si iarna fac ciorba simplu: carne, morcov, ceapa, si tsushti o pungulitsa....acresc si uite ciorba!

frichinit la san? oooo.. uneori ma intreb ca bea otrava!!! se lupta, trage de sfarc, ma impinge cu picioarele si pierde tsatsa si iese cu scandal, etc. Incerc sa o linistesc, o pun pe umar, de obicei mai ragaiie, si asta o calmeaza, schimbam san/pozitie si o luam de la capat. Cu frichineala, of course!!!

reallaura, nu te agita ca Mirciulica nu se intoarce!!! e de la freza!!oricum fiica mea in 2 zile s-a intors! potoroasa cum e, a stat mult timp pe o parte. Ce, e bine si asha. Acum nu vrea sa stea decat pe burta...alapteaza Cleo de poti. Treaba ei!

simonix, a zis bine reallaura, imbraca-l in ...straturi, ca pe frunze. SI il lasi in maneca scurta si bulanele goale cand ajungi. Si ceai/apa, lichide la indemana. O sa ai un transpirici..... Si io vrau sa ne videm!!! tare imi vine intr-o dim. devreme sa iau un taxi sa vin prin aprcurile voastre, in marsupiu.... mi-e dor de cartier... dar e prea cald pt copil, si il chinui. Vb! voi gasi o solutie.

reallaura, io am primit colet de laredoute, comandat pe 28. Nu si ala de pe 23-sau 24, nu mai stiu cand... Deci... ai shanse.

jady, si fiica mea face caca lichid. Din todeauna. Nu m-am ingrijorat, in primele zile, cand a venit dr - vazuse ce facuse, si era tot asha, si nu a zis ca nu ar fi in regula. Pe de alta parte, ia si tu sa bei numai 1l lapte in fiecare zi, sa vezi, ce iese? .

mai fetelor, cred ca s-o suparat socru meu pe mine. Adica sapt asta a venit 1 singura data, si nu m-a bazait DELOC la creer cu prostii. Ce rau imi pare! Dar nu imi vine sa cred!
de fapt, o fo inca un incident: la un gratar in famelie, am ajuns tarziu cu tati si bebe, si el s-o repezit la fifitsa. Si a speriat-o iar, cand dai navala peste ea...incepe sa planga. Si o plans piticania... si in brate la el, etc. Bine, el nu suporta sa auda plangand, soacra imi povestea ca acu multi ani, cand erau tati mic, pleca in ultima camera cu bebe, sa nu il auda plangand!!!. Ei, si ne-am luat toti de socru: "ce i=ai zis fifitsei de plange??" . Asta e gluma noastra, de familie "i-ai zis ceva??? ca mi -a povestit dim. fata ca s-a suparat pe tine ca i-ai zis ca nu ar fi cel mai frumoc copil din orashul acesta" etc. Ei, socrul a pus botul rau la plansul copilului. Si a N-a oara, il iau la explicat, de fatsa cu un alt bunic, cumnatu su, sau nu stiu ce ruda era, ca la cateva luni bebeii nu e cazul sa ii trateze ca pe aia de 2 ani, sa ii sperii, sa ridici tonul la ei, sa ii agiti. Bine am facut, ca el nu baga in seama ce zic decat daca discut cu alti de fatsa, daca ii zic io in particuler imi zice "ce stii tu!". Ei, si acu ori s-a ofticat ca i-am facut morala a N-a oara dar cu public, ori cine stie, dar taaare bine!!!
a, a vazut la un moment dat ca am schimbat fata de kk. Si face crizat: are diaree!!! ( am tracut, in mintea mea: " ei na! tu pe creer ai.").

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

pun de si mai multumesc 1 data Dariei de carte!!
ce fain explica cum sa le gatesti!!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput