PIERSICUTZE de iulie-august 2006- LMA! (88)
Raspunsuri - Pagina 14
Ramoon spune:
salutare fetelor!
nu am mai scris de un car de ani v-am mai citit asa din umbra dar la capitolul scris sunt o puturosica
vreau sa felicit proaspete mamici de bb2, am vazut toate pozele. sunt niste dragalasi si mi se face pofta si mie de un bb2 dar am zis k dupa ce ne mutam de la mama mea, ceea ce nush cand se va intampla.
multumim pt urarile de ziua lui Timi!
uram si noi multa sanatate si bucurii pt piersicutele care au facut 2 ani!
acum, as avea nevoi de ajutorul vostru Timeea de azi noapte de la 4 imi vomita intr-una, dimi am fost cu ea la urgente si alea de acolo vroiau sa ne interneze k cica e deshidratata (a vomat ce-i drept pana si ceaiul pe care i l-am dat) in fine, i-au facut o injectie cu metroclopramid (sper k am scris corect) si mi-au zis sa-i dau saruri de hidratare de la humana si k daca e ceva sa ma duc sin nou cu ea pregatita pt internare.
va rog mult pe mamicile care au trecut prin asa ceva sa-mi spuna si mie ce si cum au facut k pe mine m-au cam lasat nervii k o vad k nu papa nik si nu tolereaza nici lichidele si e tare moale. Ma mir si eu cum naiba deshidratare? ea care ma dispera cu tzeaiu! alea ziceau k la fata arata bine dar pielea de pe burta e cam fleasca.
mi-au zis k o ora dupa injectia asta sa nu-i dau nik, acum doarme...dar cand se trezeste nush cu ce sa mai incerc, pls help!
Ramona si Timeea http://b2.lilypie.com/xT9Ap2.png
gabi1 spune:
Buna,Ramoon trebuie sa ai grija sa o hridatezi ii dai cu siringa apa sau ceai ori saruri de hidratare din 10 in 10 minute,mancare doar ce vrea ea si in cazul in care face si kk moale o treci pe regim.Eu pentru Rares am mereu in casa ceva pe baza de plante luat de la plafar.Sper ca te-am ajutat,multa sanatate.
eugcem spune:
Ramoon, si noi am fost aseara cu Nicolae la urgente si ne-a dat tot asa saruri, dar si gentamicina. Sarurile alea nu vrea cu nici un chip sa le inghita, insa din fericire nu vomita f des, ci doar de 3-4 ori/zi. Are si diaree, scaune apoase cam tot de atatea ori. Asta noapte pe la 4 am chemat si salvarea ca ne-am speriat ca a vomat un lichid maroniu. Doctorul s-a tot gandit si a zis ca e putin probabil sa fie sange, s-a uitat la el si nu era atat de deshidratat incat sa mearga la spital. Al nostru face si febra si ii dam Nurofen, sau Calpol. I-am pus si supozitoare de paracetamol la inceput, pentru ca nu stiam ca pot agrava diareea. Ideea din cate stiu e sa se hidrateze, nu conteaza asa mult ca nu mananca. Daca cere mancare sa ii dai numai de regim. Iar daca ii dai sa bea sa ii dai numai cat vrea ea, fara sa o fortezi, ca sa nu vomite. Am luat si glucoza praf de la farmacie, ca sa indulcim ceaiul, mancarea, pentru ca zaharul iarasi ii face rau. Nu e bine sa bea lapte, dar am gasit la farmacie un lapte fara lactoza, care e bun pentru asa ceva. I-am luat pentru ca baietelul nostru ne cere mereu lapte. Ne-a mai dat niste saruri care se pot pune si in mancare si sunt o idee mai gustoase, dar am un lapsus acum si nu mai stiu cum se cheama. Ceaiul de menta iarasi e bun.
Acum eu sunt la serviciu, sta sotul meu de data asta cu el acasa, asa ca o sa ma mai uit pe forum, daca te pot ajuta cu ceva, spune-mi. Oricum din cate stiu nu e bine sa te joci cu deshidratarea si daca medicii spun ca e nevoie, eu zic sa stai putin in spital, chiar daca e mai neplacut
Sanatate multa!
La multi ani tuturor celor ce poarta numele Maria, Marian! Maica Domnului sa va ocroteasca !
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
eugcem spune:
Mi-am amintit ca celelalte pliculete se numesc hydrasec.
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
Ramoon spune:
vai fetelor, mersi mult de raspunsuri! stau cu ochii geana pe forum k s-a trezit si plangea dupa lapte i-am dat doar niste ceaiut de menta, vad k e ok, doar k e chiuna de somn.
hidrasec am luat si eu dar nu i-am dat k am vazut k scrie doar despre diaree si ea nu are decat voma...
eugcem, sanatate si Nicolae!
am mai dat ceva telefoane in stg si dreapta si imi zicea o prietena cu o fetita de 4 ani k pe ele nu le-a internat si fetita nu manca si nu bea nik de 4 zile! si zicea k sa stau linistita k alea vor sa-si faca nr de paturi la internari.
o sa merg si la med de fam dupa ora 13 sa o mai vada cineva k sunt turbata, azi noapte cand voma nu m-am panicat asa de tare dar m-au speriat alea de la spital.
Ramoon spune:
sanatate si lui Nicolae! scuze dar si eu sunt chiauna de somn...
mamidestefan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramoon ... Ramona si Timeea http://b2.lilypie.com/xT9Ap2.png |
Am sa iti scriu si eu din pataniile noastre...
Stefan a vomitat 3 zile si 3 nopti ..la o saptamina dupa priorix...
si facea foarte moale...la inceput am tot fost pe la doctori ..dupa care am trecut pe metode mai putin invazive...
ceai de menta mai concentrat ..dat cu lingurita..sau lingura ...din cinci in cinci minute ...ca sa nu il dea afara ...
zeama de la orez fiert in multa apa ...tot asa cu lingurita ..
sticksuri..cite un pic ..atit cit tolereaza ...las-o pe ea sa decida ..cit poate..
jumatate de furazolidina ..sau ceva de genul asta .e pentru copii ..diluata in ceai...
si ideal e sa stea intinsa ..sa nu se agite prea mult...
tin minte ca Stefan era sfirsit ..dupa trei zile nu mai avea nici burtica..era palid..si vroia numai la mine in brate..
e bine sa ai parerea medicului...ca sa nu fie vreo bacterie ...sau altceva...dar foloseste-te si de metodele clasice...astea nu fac rau ..si uneori fac mai eficiente tratamentele date de medici.
Sanatate multa si de la noi
LIDIA (37w+)cu si Stefan-Eduard (21.08.2006)/...
Gata cu emotiile...suntem la termen!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera fetitei
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan
anasia spune:
ramoon, eugcem , multa sanatate puiutilor!
ramoon, important este sa se hidrateze, pana ajungi la dr, e bine s-o treci pt regim ;sunt in farmacii saruri de rehidratare, daca le tolereaza da-i cate putin; spunea o farmacista azi ca multi copii care s-au intors de la mare au facut enteroviroze;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
MissJJ spune:
Buna fetele!
Sorry ca nu am mai scris.
Multumim de urarile de ziua lui Ari.
Miruna felicitari sa va traiasca micutzul sa creasca mare frumos si sanatos am vazut pozele sunteti o familie tare frumoasa.
Noi am fost super agitati cu botezul am trect si de asta cu bine aveti aici si poze, azi am fost cu printesa mica si la primul vaccin si acuma e cam suparici da e ok, sper sa nu faca febra.
In rest eu ma pregatesc sa ma apuc de invatat, ne chinuim sa rezolvam cu toate actele ca de pasti vrem sa mergem la rude in Italia sa stam o sapt, abia astept, iar de sarb de iarna acuma o sa vina bunicul sa isi vada nepotzelele, nu sta tare mult da sa apuce si el sa le vada ca mama le-a vazut in vara.
am sa ma chinui sa fiu mai activa sa tin pasul si cu voi.
Maine merg si pe la vecina mea sa mergem sa ne interesam la o sala despre abonamente si etc ca amandoua ne tot plangem ca suntem da nu facem nimic singure asa ca ne mobilizam si mergem impreuna doua/trei seri pe sapt poate asa in doua reusim ceva.
Na cam asta e pe scurt am sa trimit si poze pe contul comun cu fetele sa puneti la blog. Pupici la toata lumea fug ca plange pisoiul mic, o cam dor bulanasele.
Pupici la livada.
de Ari si Ami
Ramoon spune:
salutare! am fost la dr. zice k e un virus nu am inteles care exact k m-a interesat mai mult tratamentul. mi-a dat sa-i dau metoclopramid cate 5 pic in seara asta si maine de 3 ori pe zi si daca incepe si cu diaree sa-i dau loperamid si biseptol, deocamdata nu e cazul. oricum mi-e groaza de noaptea asta k la dr. mi-a facut un pic de temperatura.
i-am dat sarurile alea de la humana dar nu le vrea nicicum, isi face sila de la ele.
Timeea e mai bine fata de cum era dimineata, cat a avut temperatura a fost mai bleguta dar acum e ok cat de cat, bine k eu sunt cu nervii praf. Sper sa trecem cu bine si peste asta!
Mersi mult fetele pt. raspunsuri!
Mada-mxm sa-i fie de bine puiului mic botezul.pe bulanase sa treaca. si Timeea are o ditamai vanataia pe fundulet unde i-au facut alea injectia. Ari e o adevarata printesa!
Stiti ce nu am inteles eu: daca am voie sa indulcesc ceaiul?