Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (91)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Miri, sa nu te prind ca nu te duci la intilnirea de 10 ani!!!!! eu la itilnirea de 10 ani de la terminarea liceului aveam 110 kg si nu eram nici gravida nici cu copil. m-am dus si m-am distrat de m-am spart. nu mi-a parut rau nici o secunda (decit dupa citeva saptamini cind am vazut pozele) si nu m-am simtit complexata deloc. acum abia astept intilnirea cu colegii de facultate (mai am de asteptat doi ani). gindeste-te cite lucruri de care esti mindra ai: doi copii minunati, un sot iubitor, casa frumoasa intr-o tara normala, un job ok, tu arati bine, esti fericita (si asta se vede)....citi dintre colegii tai crezi ca pot sa se laude cu astea????

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Fetelor, apropo de depresii/grija de felul in care arati/ kilograme in plus....

Eu fac ce pot...
Adica, mi-am facut programare pentru vineri dimineata la coafor la un tratament complet.
Kilogramele ( muuulte ) in plus le-am "aranjat" cumparandu-mi un costum de baie dintr-o singura piesa - negru - sa ma subtieze culoarea daca altminteri nu ma pot subtia...

Restul - ignore....

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Shose

Miutza deci fiecare dupa ce cuaj are. Io's cu frica in san la orice.

Sa va mai intreb ceva....fierbetzi carnica odata cu legumele sau separat si doar le mixati impreuna?
Io am auzit amandoua variantele...si le combin. O fierb sepatrat si ultimele 5 min o pun sa mai fiarba putin cu lgumele.

Shose si Pipetzica (12.02.2008)

www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze
Botez
Sunt mare
Povestea Nasterii

Eu o fierb separat.
Nu de alta dar eu ii dau doar manzat pe care trebuie oricum sa-l fierb mult mai mult decat pe legume....

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

Shose, n-are nimic Pipetzica. a crescut, nu-i mai trebuie papa atit de des. e normal sa scoata o masa. la fel de normal cum e sa nu o scoata. nici stefan nu mai maninca dimineata. bea laptele la 7 si pe urma pauza pina la 13.00 cind are masa de legume cu carne sau ou. fructele i le-am mutat la 17.00, alternativ cu iaurtul.

Citat:

Vazut poze de la Miutza si Eliza, avetzi bbeluse frumoase si gingash foc.

Fetelor dati'mi un sfat. Pipetului nu i prea plac fructele sub forma de piure cred. Legumele le papa cu mare placere si in cantitati mari...adica rade tot ce'i mixez.
\fructele nu le papa decat daca au branzica sau iaurt in ele. Dar nu i pot da zilnic branza sau iaurt.Cu ce sa i le mai combin?
Cred ca nu i place dulce. Daca ii pun ceva mai acrisor parca mai ia cateva guri.

O alte anomalie gasesc in faptul ca nu vrea dimineata piure de fructe sau papa cu lingurita deloc. Vrea doar suc.
Deci: ora 6 lapte, ora 9.30 suc de fructe, orea 11 lapte si somn, ora 1.30 sau 2 legume, 3.30 lapte putin si somn, 6 fructe cu iaurt sau branza, ora 10 lapte si somnik.
E ceva in neregula? De ce nu vrea la masa de dmineata nimik cu linguritza???

Botez
Sunt mare
Povestea Nasterii

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Citat:

Miutza deci fiecare dupa ce cuaj are. Io's cu frica in san la orice.

Sa va mai intreb ceva....fierbetzi carnica odata cu legumele sau separat si doar le mixati impreuna?
Io am auzit amandoua variantele...si le combin. O fierb sepatrat si ultimele 5 min o pun sa mai fiarba putin cu lgumele.

Botez
Sunt mare
Povestea Nasterii

Exact asa fac si eu. Dupa ce au fiert legumele pun carnea fiarta deja sa mai fiarba si cu legumele.

Mami de Razvan-Matei,09.01.2008

POZICI CU RAZVANICI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Miutza

Shose, ai dreptate, curaj curaj dar sper sa nu se dovedeasca la un moment dat ca e inconstienta...

cat despre carne, sa-ti spun cum fac eu. o fierb separat, cam 5 minute, dupa care arunc apa (cica in primele minute se elibereaza muulte toxine) si pun alta apa si continui pana fierbe de tot. apoi o pun in blender impreuna cu legumele mai...lemnoase caci pe restul le pasez cu furculita.
am si eu o intrebare, cand avem voie sa le dam peste? si cand le dam, inlocuim carnea de pui/vita cu pestele sau dam si pui si peste si ou fiecare de cate 2 ori in aceeasi saptamana? mi se pare cam mult...

Miutza , mami fericita de minune de fetitza scumpa si iubita Maya Ioana (25.01.2008)
www.flickr.com/photos/miutza/sets/72157601703522435/" target="_blank">Poze cu comoara noastra

Eu ii dau peste de saptamana viitoare.
I-as fi dat si mai devreme dar am zis sa incep cu ceva bun si proaspat de la socrela mea...
Ei au acolo un peste super bun recomandat copilasilor dar nu-i stiu numele, Oricum, nu cred ca l-as gasi pe aici...
I-l voi mixa in piureutul de legume.
Cu iaurt - bineinteles !!!

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Natalia colega mea de suferinta fata obosita .
Nasol cu incapatanatii astia mici.
Vorba lui man " eu daca faceam atata miscare cat a facut Andrei ieri, dormeam o saptamana si aveam febra musculara 2 "

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

Miutza, eu ii dau carne de peste, vita, pui, ou alternativ. ii place in mod deosebit pestele si puiul si mai putin vita, dar o maninca, asta e. p[ractic avem ou de doua ori pe saptamina. in rest carnitza...de care am la indemina.

Citat:
citat din mesajul lui Miutza

Shose, ai dreptate, curaj curaj dar sper sa nu se dovedeasca la un moment dat ca e inconstienta...

cat despre carne, sa-ti spun cum fac eu. o fierb separat, cam 5 minute, dupa care arunc apa (cica in primele minute se elibereaza muulte toxine) si pun alta apa si continui pana fierbe de tot. apoi o pun in blender impreuna cu legumele mai...lemnoase caci pe restul le pasez cu furculita.
am si eu o intrebare, cand avem voie sa le dam peste? si cand le dam, inlocuim carnea de pui/vita cu pestele sau dam si pui si peste si ou fiecare de cate 2 ori in aceeasi saptamana? mi se pare cam mult...

Miutza , mami fericita de minune de fetitza scumpa si iubita Maya Ioana (25.01.2008)
www.flickr.com/photos/miutza/sets/72157601703522435/" target="_blank">Poze cu comoara noastra

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Shose, eu nu i-as da nici ananas, pana mai incolo, dupa 8 luni. Stiu ca fructele 'exotice' sunt inroduse si in borcanelele Hipp, de ex., dupa 8 luni.
Cat despre capsuni, am vazut si eu borcanele de 4 luni cu capsuni, sincer mi se pare tare exagerat. Eu o sa-i dau mai incolo, desi peste 5 zile avem 8 luni.

Branza si iaurt POTI sa-i dai zilnic. E chiar recomandat.

Carnea se fierbe SEPARAT de legume. Prin fierberea ei se elimina nush ce toxine, de aia nu e bine impreuna.

Ah, si cica e mai bine carne de vita batrana, sau macar manzat si NU de vitel. Ca vitelul are in muschi/carne nu stiu ce chestie, dat fiind ca muschii lui sunt in dezvoltare, care nu e buna de papat.

Tin sa va anunt ca (,) copilul meu mananca de 2 zile coltz de paine Cum zicea si Natalia, de cateva zile e DISPERAT cand mancam noi, urla langa masa si cerseste. Asa ca a primit coltz de paine, pe care l-a morfolit acolo in gurita aia fara dinti cu atata placere, de ziceai ca-i nush ce. S-a facut ca porcu', era o incantare sa-l privesti, dar am avut si noi asa liniste la masa :)
Asa ca am debutat si noi cu glutenul, la 8 luni fara 5 zile. Pana acum pare ca e ok, nici o reactie.
Insa imi pare rau ca mi-am facut provizii de biscuiti pt. bebei, ieri i-am desfacut si sunt ataaaaaaaat de dulci!! Groaznic! Mai bine ii dau biscuiti din aia la kg, 'populari' sau cum le-o zice, de pe vremea lui Ceasca, am inteles ca-s cei mai recomandati la copii mici. Sau......Dumnezeu mai stie.......
Voi ce biscuiti le dati? Ma refer sa pape ei singuri, tinuti in manuta.

Ah, tot am vrut sa va zic ceva simpatic. Adica simpatic daca poti sa nu te revolti. Cica imi da dr. cand am iesit din spital doua foi cu retete de regim pt. bebe. O sa le scanez odata sa vi le arat.
Dar va zic acum, toate, dar toate sunt cu legume fierte in apa cu sare, si hai ca asta nici n-ar fi asa de grav, dar cele dulci se fac toate cu cate ' 10 lingurite de ZAHAR' Ieri m-am uitat abia peste ele, ca nu mai stiu ce sa-i fac la Mathias de regim, si m-a pufnit rasul...
Si sa va mai zic de pediatria bistriteana (tin sa mentionez ca dr. asta la care am nimerit e considerata cea mai tare pediatra din oras). La copil i-a iesit Hemoglobina 10.5, deci la limita de jos. Adica PUTIN anemic. Si ma ia la rost ca ii dau carne, ii spun ca da, ma intreaba ca de cand?? Zic de vreo 2-3 sapt (adica de la 7 luni). Holbeaza niste ochi la mine si incepe sa tina o teorie ca dc nu ii dau de la 4 luni, ca asa trebuie, etc etc.
Apoi zice de biscuiti. Zic nu pot sa-i dau, ca n-am gasit nicaieri fara gluten. Se uita asa ciudat la mine, de parca era alien, si cica "si ce daca?" Poi zic nu ii dau gluten pana la 8 luni. Ce fatza a facut! Ma intreaba dc, ii zic ca suntem toti in familie alergici, Markus are teren atopic, si vreau macar pe asta mic sa-l feresc putin mai bine de potentialii alergeni. La care ea cica "Puteti sa faceti ce doriti, ca tot nu-l puteti feri de alergii pe asta mic!" Nah, poftim cultura de doctor PEDIATRU!

Gata, ca s-a trezit primul copil, cel mare. :) Mergem la spalat fata si dintii.

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Eliza superba Emma ta, blonduta.M-a distrat poza: "mi-e putin somn" Si ce bune erau cornitele alea de papat...

Ven 10 lingurite de zahar? era sa pic de pe scaun cand am citit. Dili dili si iar dili.

Mami de Razvan-Matei,09.01.2008

POZICI CU RAZVANICI

Mergi la inceput