Sarcina si societatea
Raspunsuri - Pagina 2
catheryne spune:
@ Clover - da, poate fi si cum zici tu, dar totusi la 20 de ani poti naste un copil perfect sanatos care sa aiba un viitor fericit. Totusi parca e mai de apreciat sa-i oferi o sansa la viata decat sa avortezi, cand sti ca poti purta sarcina pana la capat fara ca bebele sa sufere.
@ belluci - crezi ca doar pentru ca la 19 ani fac sex, nu am nimic in cap? cam asa suna...ca sa nu mai zic ca la 18 ani, cat am avut eu cand mi am inceput viata sexuala, o femeie ii apta (dpdv fizic) sa intretina relatii sexuale. Am acelasi iubit de 3 ani, nici nu mi-am pus vreodata sa am "baieti fara numar", si nici nu mi-as dori - chestia asta reprezinta pentru mine ceva mult prea pueril.
Si eu ador sa citesc, nici macar nu am preocupari pe care le au colegii mei (mers prin cluburi si picat beat sub masa), am avut cateva expozitii pana acum, pictez/brodez - asta ca sa nu crezi ca am picat ca o inconstienta din cer si m-am trezit gravida cu habar-n-am-cine.
@ rhoneea - esti o persoana fericita? daca da, bravo. asta e tot ce conteaza
Qamar spune:
eu mi-am dorit intotdeauna sa am un bb cat mai tanara...nu stiu exact de ce, dar asa am simtit mereu..
am ramas insarcinata in ultimul an de facultate, deci la 22 (se putea si mai bine, dar asta e) si acu Bia are 2 ani jumatate si suntem fix asa cum trebuie; toti 3
singura chestie care e diferita e probabil faptul ca intre mine si el sunt 12 ani diferenta, dar nici lucrul asta nu l-as vedea altfel..pentru mine
n-am inteles daca esti sau nu insarcinata, pana la urma, dar daca esti, sper sa ai o sarcina frumoasa si un bb sanatos
catheryne spune:
noe, esti si tu fericita? daca da, bravo si tie
nu cred ca sunt insarcinata, nu mi-a venit ciclul, dar nici nu mi-a intarziat (paranoia, paranoia). Am facut 3 teste de sarcina, toate barza, toate negative
BeLucci spune:
Eu am spus ca nu ma refer la nimeni de pe forum si ca in mare parte socul meu a fost sa aud(a nustiu cata oara) de fete care isi incep viata sexuala la de la 10 ani. Nu ma refeream la tine, citeste mai atent. La ele sigur ma refer ca nu au citit mai mult de abecedar. Ca nu au avut cand sa citeasca un roman.
lavi02 spune:
Dragelor, la 20 de ani este varful fertilitatii feminine, atunci sarcina se duce usor, probabilitatea de boli genetice ale copilului e minima. Din punct de vedere fizic, e ideal.
Un pic mai greu e cu maturitatea psihica; depinde de la caz la caz. Mai ales la barbati
Eu am avut primul copil la 23 si jumatate; in poza cu tortul pe care i l-am facut la 25 de ani, sotul meu era cu bebita in brate. Unii ne priveau cu ochi critic sau compatimitor dar pana la urma lucrurile s-au aranjat bine pentru noi. Bebita din poza merge in toamna asta la scoala.
mamii spune:
eu am 22 juma...tati are...24 si putin BEBE ARE 13 luni si suntem foarte fericiti
p.s ink nu suntem casatoriti :)
Mami de Alexandru din 13.07.07
Pov. nasterii
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">poze cu noi
Delia21 spune:
Catri,bun venit printre noi....si sa cresti ,a se citi sa te maturizezi frumos printre noi!!!Ma regasec tare mult in ceea ce scrisesi,daca este sa privesc cu 10 ani in urma cand eram de varsta ta,ma jucam si eu cu vise/idei de genul ca ar fi dragut sa am un bebelus din moment ce aveam o relatie stabila si tare frumoasa.Dar nu a fost sa fie atunci si sincer nu imi pare rau ca am avut cativa ani in plus,vreo 7, in care sa cresc eu,sa ma cunosc pe mine mai bine si sa nu mai arat atata cu degetelul la cele de 10 ani care uite nu au asteptat ca mine pana la 17-18 ,adica sa nu mai simt nevoia de a ma compara cu restul lumii ,cea ce denota nesiguranta de sine.....Sincer,cate fete de 10 ani cunosti tu ca fac sex?Cu tine sa fii sincera,nu cu noi.Noi,..avuram 19 ani,...si nu chiar asa de demult incat sa nu ne aminitim cum este.Bafta in toate si nu uita ca ceilalti te vor respecta in functie de cat de mult te respecti tu.Si nu cauta aprobarea intregii lumi pentru alegerile tale,da-ti tu tie ce simti tu ca ai nevoie.
carla2005 spune:
Sa o citez pe maica-mea: cel mai bine e sa faci copii cat mai tanara, pana in 23 de ani, ai alta rabdare plus ca vei fi o mamica tanara chiar si atunci cand copii vor fi mari ;)!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
herra spune:
parerea mea - nu incercati sa stabiliti o regula general valabila.
ok - erai gravi, faceai copilasul, crestea putin, te ocupai / sau nu, de studii...
nu esti - mai copilaresti tu putin, te protejezi ca data viitoare sa nu mai fii nesigura, sau, ca sa reformulez, sa faci bb atunci cand vrei...
PS: eu am nascut (prima oara) la aproape 30 de ani, cand am fost si gravi pentru prima - si ultima oara, deocamdata :)
copilul ma mentine tanara, anii de facultate sunt printre cei mai frumosi si mai ... aventurosi (printre amintirile mele), deci daca stau sa ma gandesc, chiar nu am nici un regret.
fiecare isi gaseste iubirea sau destinul sau cum vrei sa-i spui la timpul lor.
societatea are cate ceva de comentat in ambele cazuri.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)