Regasiri (23)
Raspunsuri - Pagina 18
dolores spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dbunny Dolores eu il las de la 9 la 2..la 2 il scoate Paco(pe la 1.40 de fapt, ca sa fie acasa la masa la 2). Norocul meu este ca acum paco are orar de dimineata si poate sa stea dupamasa cu dani. daca n-ar avea serviciul asta as lucra doau juma de zi, de la 9 la 2 si eu...sau ceva extra de acasa.. eu voi lucra de la 9 la 18...voi duce eu copilul la cresha dimineatza, la 8 sa fiu cu el acolo, iar la ora 17 il ia sotzul meu daca o fi musai...din Ianuarie(cand deja o avea peste 2 ani) l-oi lasa o ora extra la cresa...dar nu-mi convine nici macar dpdv financiar...prefer sa stau eu acasa...mai vedem. Cu intoarcerea la munca, eu m-am intors exact in ziua cand mi s-a terminat concediul de maternitate...cand Dani avea 4 luni eu ma gandeam sa incep undeva la 15 octombrie serviciul, cu alte cuvinbte sa stau langa david in caz de ceva o luna jumate. m-am gandit la toate aspectele..de imbolnavit se poate imbolnavi si dupa ce incep eu munca,din pacate, superobosita oricum o sa fiu, greu,foarte greu...dar ma gandeam ca parca nu pot sta asa degeaba fara sa fac nimic cat e david la cresha...cat sa dorm? si ma voi satura de treaba in casa ca sa-mi treaca timpul..ofofofof dar oricum am luat in calcul tot ce mi-ai zis tu si alte mamici ![]() aseara l-am lasat cu soacra si ne-am dus cu prietenii la cina, a ramas linistit jucandu-se , dar cand a venit ora somnului a plans...cica juma de ora chema pe papi papi papi, si-apoi mami mami mami...e obisnuit sa sdoarma cu papi, saracutul...Nu-l mai las veci...paco zice ca tre sa se obisnuiasca sa adoarma si cu altcineva in caz ce el nu-i...ce stiu ei barbatii... Dbunny cu Daniel(23.11.2006)www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu |
dolores si
David Cristian -22.11.2006-"Planteaza un cuvânt de iubire adânc în inima unui om. Hraneste-l cu un zâmbet si cu o rugaciune si priveste ce se întampla."
danita spune:
dolores : pupici ptr D cel gradinacios :) . o sa se adapteze incet incet . eu in locul tau as incepe fix pe 23 nov serviciul ! stii de ce ? ptr ca dimi pot sa fac toata treaba prin casa eventual sa prajituresc cate ceva bun ptr D , l-as lua pe D si apoi tot timpul dedicat lui ! sa zicem de la 1 nov l-as lasa sa faca nani acolo ....dar pana atunci nici nu m-as gandii :), parerea mea :) 
koko: azi dimineata cand am deschis ochii , m-am trezit cu gandul sa nu cumva sa uit si mai ales sa iti scriu: te-am visat azi noapte ! eram undeva in parc impreuna si am pove despre puii nostri :) pupici
miro: how are u ? te-ai betzivit ??
marani: pe cand in piatra craiului?
daststefa: pupici
dbunny : nici P nu doarme in alta parte .....dar acu e musai sa se obisnuiasca la coto ptr ca am casa in panta si fac muncitorii galagie ;))
dayanara: pupuci de la noi !
dodo: ce face samburelul ? ce face bodo ?
pupicei si inca va mai astept cu comentarii si voturi la povestile mele ;)
D
carla2005 spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui dastefa buna dimineata eu iar sunt dumineca la prima ora pe forum,ca dumineca e sotul de serviciu la Daria
aici e mai greu de raspuns decat in situatia cu cresa Eu lucrez in invatamant deci ar fi trebuit samerg de pe 15 septembrie(ca nu ar fi venit nimeni calificat pt 2 luni de zile si sa mai si faca treaba ca lumea)insa am mers din iunie pt ca aveam nevoie pt un credit.Evident ca fiind vacanta nu m-am omorat cu prezenta dar de luni incep cu adevarat serviciul.Daca tu nu esti presata financiar sau din alt motiv du-te dupa ultima zi de concediu.Nu vreau sa te sperii dar e f posibil ca David sa mai faca diverse boli de pe la cresa asa ca ti-ar prinde bine macar in prima perioada sa fii tu pe faza carlastii ca pt medicalul de dupa concediu te plateste cu 85-100% din salariul minim pe economie adica vreo 400 lei? ![]() dastefa mami de DARIA -16 nov 2006 |
Cum din salariul minim pe economie...mi se pare aiurea! Adevarul e ca nu m-am interesat cu cat o sa fiu platita, dar asa e naspa! Adica , daca merg o saptamana la serviciu -evident ca pe cartea d emunca o sa am salariul pe acre il aveam cum 2 ani, logic mi se pare sa fie 75-100% din salariul negociat, ca vorba aia am contribuit la asigurari din salariul negociat nu din cel minim pe economie! Dar cum la noi totul e posibil, bine ca m-ai pus in tema!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
kokorina spune:
DBUNNY.....eu n-am ce sa fac,trebuie sa-i scot la plimbare.ca daca asa avea casa cu gradina asa cum ai tu,ar fi altceva pt mine...si poate ca tot i-as scoate in parc,chiar cu toata gradina mea.noi iesim de doua ori pe zi.dimineata cand ies numai eu cu ei mergem in parc,acolo unde nu numai ca alearga care incotro,mai sant si pericole,avem si un rau care curge ca ozana cea frumoasa de-a lungul parcului(sant cu ochii ca pe butelie) pe o latura a parcului,iar pe cealalta e straduta pe care merg bicicletele.....apoi dupa somnul de dupa amiaza iesim cu impreuna cu tati.deci eu practic sant numai pe drumuri...
DANITA....bine,bine...noi povesteam de puii nostrii(in visul tau)...dar puii ce faceau?ca tare mi-ar fi mirarea sa se fi jucat frumos pe la picioarele noastre,sub ochii nostrii si noi sa palavragim...ai avut asa un ton dulce in exprimare,cred ca a fost un vis frumos,nu?
DOLORES...vad ca fetele ti-au dat cele mai bune idei cu care si eu sant de acord...mai lasa-l putin pe david sa se invete acolo la gradi,sa capete incredere ca mami vine sa-l ia.....iar mai tarziu va sti ca mami apare dupa un somnic bun la gradi.
am si eu niste emotii cu cresa asta.dupa ce ne intoarcem din concediu(anunt acum ca voi disparea de pe 11 pana pe 18 septembrie)....la o saptamana,vom cobora jos la cresa cate o ora asa in fiecare zi,iar ince pand cu octombrie intra copchii in program fix.dar sant mai mult ca sigura ca voi ramane cu ei acolo mai mult de 3 zile,atat cat ne-a garantat toarsha educatoare ca e nevoie.....se vor integra usor si nu vor plange dupa mami.dar cum imi stiu odraslele care sant atat de dependente de mine....cred ca voi merge cu ei si in fiecare dimineata va fi scandal.nu cred sa-i duc acolo si sa-i las,iar ei sa ramana ca si cum au venit singuri..ma rog,eu am incredere in personal.vom vedea.acusica vin si eu cu povesti de la gradi...doamne!nu-mi vine sa cred.parca acum plangeam de speriata ce eram ca aveam doi copchii cat doua linguri,ca nu sugeau.....parca ieri am adus-o pe sophia acasa cu numai 2 kg si pascal cu 3....cum stateam nopti si zile langa patuturile lor sa vad daca mai sufla....si acum ii duc la gradi,ma rog...cresa.sa vedeti ce-om juca la nunta sophiei cu mark de ALEXANDRA....si mai sant pe aici cuplati...octavian de DESIREE cu iulia de ANGI....
va doresc o noapte linistita si de maine,o saptamana splendida!
Dbunny spune:
Noi am re-inceput foarte bine cresa
a Luat-o la fuga printre jucarii, pe coridoare, langa casuta, mingiuci si alte plasticuri colorate...e clar ca-si aduce aminte de 'cladirea' asta. Erau vreo 3 fetite mititele plangand, educatoarea cu 2 in brate...mami mami mami...una cand m-a vazut zicea: asta nu-i mami mea...cand vine mami? offf si asta era la 15 minute dupa deschiderea cresei...
Mai tarziu pe la 12 cand probabil i s-o facea somn lui Dani precis se contagiaza...ca na, plansul e contagios...
Miro te asteptam cu vesti...si pe cine mai incepe azi...
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
Dbunny spune:
Koko gradinuta noastra e pavata, nu-i ca un parc, dar na...plus ca-i in soare, deci nu iesim decat seara...e rau tare cu caldurile astea, adica nu suport nici sa stau in soarele asta, darmite sa alerg dupa Dani(plus ca mi-e frica de insolatie, sa uca se arde la cat e de alb
)
Danita ma duc sa vad povestile![]()
Marani n-o fi deranj mare...facem pachet!
dolores si Miro...haideti cu vesti!
Dayanara i-am luat chilotei tare fainuti lui Dani de la Carrefour, de barbati
, 4 buc la 5€. Deja a pisat 3.
Desire voi tot cu dintii trageti?
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
Mirona spune:
va pupa Miro pe toate.
in primul rand va spun din start ca nu am citit decat pe sarite - dar am vazut ca a revenit Koko - o pup tare si apasat
si un mare
- stie ea pt ce.
nu acelasi lucru il pot spune despre desiree -chiar nu ai ce ne spune, mami? sau e inca Octa cu caninii? hai ca te pupam tare de tot si pe tine si pe Octa si te asteptam inapoi pe baricade. 
am mai citit ca David in a doua zi de gradi a avut ceva probleme - si eu zic ca sunt ok pentru inceput si ca acesta este ritmul lui de adaptare - trebuie doar sa ai rabdare. Ma bucur ca te-ai hotarat sa amani lasarea lui acolo la program prelungit.
eu am de gand s-o las o luna la program scurt - si abia apoi s-o lungim.
Cu serviciul eu te-as sfatui sa nu te grabesti - daca se poate ... nu te grabi si stai home pana in noiembrie - la cum e David de sensibil - sa aiba timp sa-si formeze imunitatea - sa nu fii nevoita sa incepi cu medicalele.
acum despre noi:
- la nunta fu fain - relaxant, desi erau doua fetite de varste apropiate de-a Karinei, pe acolo si tare mi-era dor de ea. Noroc ca aveam pe camera poze cu ea si ne uitam din cand in cand la ele - sa ne mai alinam dorul. Ea a stat foarte bine merci la mama si s-a simtit minunat - cu caine, cu pisici, cu verisoara ei ... nu ne-a dus dorul deloc - poate doar la somn, nitel pana a adormit si eventual daca se lovea ... atunci isi aducea aminte de mine.
- am ajuns home ieri seara - dar am fost atat de rupti - ca la 9.30 eram deja toti trei imbaiati si in pat.
Trezirea fu la 7 - noi si Kara la 7.30 Noroc ca i-am dat rapid ceva laptic- nu mult - vre-o 150 ml. Am ajuns la gradi la 8.
3 educatoare noi - si noi - noi nouti - mai erau si altii noi - deci a fost cam ca la circ - unul plangea, altul zbiera, era una din educatoare (dintre cele noi) care (parerea mea) voia sa-si arate TOATE talentele chiar din prima zi - si asa mare galagie facea ... numai gura ei se auzea - nu zic - foarte bine pregatita - mi se parea ca si avea talent la copii si ii putea atrage - dar pe mine m-a obosit tare de tot.
Per total pot spune ca a fost o zi buna - dar:
- eu nu am plecat nici un minut de acolo, ma cauta din priviri - si daca cumva eram prea departe de ea - venea langa mine si-si cuibarea capul in poala mea. Doamna doctor psiholog a tot urmarit-o si-mi tot punea fel de fel de intrebari - mai puneam si eu - Kara nu-si dadea drumul de mine.
Fiind copii putini si educatoarele noi - au lasat in prima zi sa stea toti la gramada si ele sa se ajute intre ele. Asa ca am stat si eu cu ele si le-am ajutat in ale jocului si ale dadacitului. Educatoarea Karei este Corina - o proaspata absolventa. Cea stiutoare este Cristina. Ei bine - asta a incercat de vre-o 3 ori sa ma faca sa ies si sa plec - ba a antrenat-o la un joc - eu tiptil afara - in 2 secunde si-a dat seama ca nu mai sunt acolo si a inceput sa planga - aluat-o in brate - dar asta o pocnea cu picioarele si tot la mine a ajuns. Apoi a incercat sa faca faza cu "tai tai mami - tu du-te la lucru" - apoi sa ajung eu afara si tai tai pe geam - prostii nene - nici nu am iesit pe usa.
Deci - mi s-a parut ca se cam grabeste - asa ca am luat eu fraiele in maini si i-am spus sa se ocupe de copii - ca eu imi vad de copila mea si nu plec de aici. Nu prea i-a convenit - dar daca dr. psiho m-a lasat - ea nu are ce comenta. Directoare lipsea azi - asa ca mi-am cam facut de cap.
Si ne-am jucat si ne-am distrat - a mai si plans nitel - cat am iesit eu din clasa sa-i aranjez dulapul - pana la urma am luat-o cu mine.
Cam pana pe la 9.30 au tot venit copii. Asa ca la un moment dat am intrebat daca nu primesc ceva mancare acesti copii - ca a mea era lihnita. Nu de alta - da spuneti-mi - sa-mi hranesc copila de dimineata - daca tot nu mi-o hraniti voi.
Una din educatoare a pregatit papa si i-am dus la masa. normal parintii nu au voie in bucatarie - de data asta a fost o exceptie - sa vedem si maine.
Le-au dat lapte cu cereale - fulgi mari de cereale. Cam prea mari pentru Kara - plus ca ea nu papa cerealele asa - doar in mana crocante. Ma rog - nici nu m-a lasat s-o ating - a papat singurica - doar din cand in cand se intorcea sa ma vada si daca cumva era iesita din bucatarie - se punea pe scandal. Logic ca a papat doar laptele - cerealele au ajuns la gunoi - ca ale multor alti copii. Au fost si copii care au cerut inca o portie - unii au si papat-o - ceilalti erau doar "maimutele" - asa ca portia nr doi a unora a ajuns si ea la gunoi.
Ma rog - om vedea maine ce primesc de papa - nu de alta - dar si sa dau 4 mil si sa-mi iau copila flamanda de acolo ...
4 mil e la program redus - ca la cel pana la ora 18 este 7 mil.
Deci - pe ziua de azi a papat fata mea lapte si .... lapte.
Cum de pe la 9.30 imi tot cerea sa plecam - i-am promis ca dupa ce papam vom pleca - ceea ce am si facut. La 10.20 am iesit din gradi.
Ne-am dus intr-un parc apropiat - unde stiam eu ca mai vine fete pe care le cunosc si am mai dat-o nitel pe hinta, topogan, ne-am mai jucat cu creta si alte cele pe acolo. Avea una din ele biscuiti, pufuleti, forneti - asa ca a bagat Kara in ea de m-a speriat - deci ce sa mai spun????
de maine schimb placa - vreau sa stiu zilnic ce au a doua zi la micul dejun - sa stiu de acasa cat si ce sa-i dau sa pape.
Maine o luam de la capat - si voi sta acolo cat timp ma vor tine - poate ma si angajez la ele - he he he.
Maine vreau sa incercam sa stam mai mult - pana lapranz daca se poate - sa vad cum evolueaza lucrurile si abia de saptamana viitoare voi incerca sa si plec cate o juma de ora - o ora - depinde de ea - insa acum e foarte duficil si e foarte dependenta de mine - cand se va obisnui cu locul, cu fetele noi, cu copiii - va fi atceva.
fug sa mai fac si ceva prin casa si poate revin sa va citesc din urma.
va pupa Miro pe toate 
Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
Dbunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danita salutare fetelor va doresc un weekend superb ! si va invit sa cititi ( si sa votati daca doriti ) si sa comentati cateva povesti de wk de la mine : www.hotcity.ro/week-end-la-tusnad" target="_blank">tusnad www.hotcity.ro/un-colt-de-rai-bucium " target="_blank">manastirea bucium www.hotcity.ro/manastirea-sambata-de-sus" target="_blank">manastirea sambata |
Da de veste...am sa tin minte pt urmatoarea calatorie in Ro!!
Dbunny cu
Daniel(23.11.2006)www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
desiree spune:
koko, deci la voi la cresa e politica ca mama sa stea cu pruncu o perioada..mi se pare cel mai sanatos pt copil...ma bucur ca e asa...tara civilizata, ce sa mai...si daca o sa fie nevoie sa stai mai mult o sa stai..si asta ma bucura...ca daca tot li se impune schimbarea, asa tam-nisam...sa aiba macar pe mama langa ei sa suporte tranzitia mai usor...eu nu cred in povestile ca daca mama ramane acolo ei nu se vor obisnui niciodata (se pare ca nici altii din alte tari nu cred asta)..ba cred ca vor deveni incet incet mai siguri pe ei...
noi cu gradi deocamdata nu ne grabim, e inca mic pt asa ceva...mai stau cu el cat mai stau acasa si apoi daca incep serv vad eu ce fac..poate aduc pe cineva drag lui sa stea cu el..si chiar si asa raman o perioada acasa cu el..desi daca are vreo bunica in jur de regula nu ma mai baga pe mine in seama pana la ora somnului....
miro, si eu astept sa ne spui ce a facut kara la gradi...
noi am fost la tara si bietul octavian a avut o experienta neplacuta..cand mregem acolo avem camera noastra, patul unde dorm cu el...ieri dupa somnul de pranz...au scos rudele lu barbatamiu toata mobila si covorul si pregatesc camera caci acolo va fi un magazin de produse alimentare..octavian a inceput sa planga : nana? tzitzi? paaaa! si da-i plans..adica el unde mai face nana si unde mai papa tzitzi cand ii e somn..si paaa! s-a dus patul lui..i-am explicat ca mai sunt 4 paturi in casa, unde el poate face nana si pape tzitzi dar el nu si nu..sa-i puna patul la loc sa faca nana! vai ce suferinta, mi se rupea sufletul de el, nu puteam sa-l linistesc cu nci un chip..il tineam in brate si el plangea cu lacrimi de crocodil, neconsolat..am incercat sa-l pun pe un pat sa-i dau sa suga sa-i arat ca poate face nana si in alt loc..intre timp au inceput ciocanele in camera cealalta, daramau peretii si usa...iar pun-te pe plans...poc!poc...neeeeee!..adica nu..peretii lui, usa lui, patul lui..mare suferinta mare....
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
aka spune:
si eu cu vesti de la gradi. de azi am dus-o la alta gradinita. de cateva zile se trezeste singura pe la 7, asa ca si azi la 7.10 era in picioare. ne-am imbracat si ne-a dus tati cu masina. ne-a primit directoarea, in hol se cam codea sa intre, nu a vrut sa lase ghiozdanelul la dulap si la luat in clasa. a urcat doar sotul cu ea, eu am ramas in hol pana a intrat in clasa, a luat-o apoi educatoarea in brate si ii arata niste jucarii. dupa ce am terminat de vorbit cu directoarea ne-am uitat putin la ea sa vedem ce mai face. avea in fata o gramada de jucarii se juca cu niste cuburi, nu parea sa fie suparata, mai erau si alti 4 copii in clasa si se jucau pe acolo. pe la 10.30 am vorbit cu educatoarea, a zis ca e bine, le citea o poveste. pe la 12.30 am fost sa-i duc pijamaua ca nu o aveam de dimineata si spunea ca e bine, se astepta sa planga mai mult dupa reactia de dimineata. nu m-a lasat sa urc sa o vad, daca ma vedea ar fi vrut sa vina cu mine. a si mancat putina tarta cu unt, nu ma asteptam ca ea nu vroia acasa tarte. vorba Diei puterea exemplului face minuni. la pranz aveau supa de pui cu legume si tocanita de cartofi cu pui, cred ca va manca supa sigur, la tocanita nu stiu, ea mananca doar un fel la o masa. am emotii la somn, ca ea adormea doar sugand. dar, ma dor tztz de nu mai pot, am la lapte...ea la ora asta adormea, si ma scapa de lapte, acum e jale. cred ca va trebui sa ma mulg un pic, macar sa se detensioneze sanii.
si n-am nici un rost fara ea acasa. nu-mi vine sa fac nimic...nici macar sa ma culc ca azi noapte a supt aproape tot timpul, si de dimineata picam de somn. pe la 5 ma duc sa o iau.
Miro hai ca-i bine pentru prima zi. ideea e sa se obisnuiasca cu copii de acolo, cu educatoarea, se o antreneze in jocuri, si ea se uite de tine. tot la gradi asta e si Ami, prietena ei? ca ar conta mult pentru ea sa fie un copilas cunoscut.
la ora asta ii adoarme. ce o face puiuta mea...i-am lasat un ursulet, poate ii e mai usor simtind ceva familiar, cu mirosul de acasa.
Dolores cum a fost azi? am vazut pe mess ca si Rianna incepe azi gradinita. Lorym hai cu impresii.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina