Sezatoarea canadiana (100!!!)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

In ignoranta mea intreb - care esti difer dintre aragaz cu placa si cel cu ceramica ???

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

doar pretul; ala cu ceramic glass e mai scump decat ala cu glass, dar arata la fel (si se si strica la fel)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Ne-am intors si noi din minivacanta, adica un weekend mai prelungit la Tremblant. Super fain, ca deobicei. Nu m-as mai fi intors acasa. Pozele sint pe vine, va anunt cind le pun pe web.

Am citit pe sarite si timp mult nu am acum, dar revin.

Nelia, ma bucur ca ai revenit. Ma crezi nu ma crezi, ieri am vazut mesajele de la tine. Adresa aia de email o folosesc cind ma inscriu pe diverse situri/forumuri. Nu vreau sa folosesc adresa mea de zi cu zi, pe motiv de spam care nu se mai termina. Asa ca o verific din cind in cind. Sorry ca nu am raspuns. Welcome back.

Please, nu mutati mesajele de organizare de party altundeva. Eu incerc sa il conving pe sot sa venim si noi. Cam scirtiie dar lucrez la problema. E funny motivul pt care nu vrea sa mergem: cica vrea la biserica duminica. Ultima data (in afara de botezurile copiilor nostri si ai prietenilor) a fost la biserica cind s-a insurat, adica acum 10 ani. Nu stiu ce l-a apucat, cred ca citeste prea mult sau se simte vinovat ca nu da ochii cu popa decit la picnicuri.

Olga, Ana, felicitari. Tinem pumnii sa fie bine bebelushii.

Maru, cred ca taxa e echivalenta cu “land transfer tax” in ON, numai ca aici o platesti cind cumperi casa. Agentul sau avocatul care face actele stie ce e cu ea. Noi am platit-o (impreuna cu feeul) avocatului si el a platit-o la primarie.

Uta_ciun, aplica fara grija in Alberta. Ai sanse sa fii angajata la fel de mari ca si Canadienii. Cele mai multe joburi de assistant professor sint umplute de non-canadieni, desi ei zic ca au prioritate canadienii. Sotul meu a predate la 2 univ si a vazut cum lucreaza hiring committees si pe cine angajeaza. Daca esti bun si chiar te vor nu prea conteaza ca nuesti canadian, se gasesc posibilitati sa te angajeze. Intrebarea mea e: de ce Alberta? De ce nu aplici peste tot unde au opening pe fieldul tau? Cind am fost pe market eu am aplicat la toate univ care au avut joburi pe fieldul meu, atit in Canada cit si in US (cam 80 toate). Nu stii de unde sare iepurele. Bafta multa.

Lorelaim, o intrebare pt tine. Cum fac sa gasesc un head hunter care sa caute job pt mine. Eu timp nu am sa caut dar vreau sa imi schimb jobul. Mai bine zis vrem sa ne mutam inapoi in Vancouver. Vreau pe cineva care sa ma sune cind gaseste ceva care mi se potriveste. Cum fac? Pleaseee, help!!

O zi buna tuturor, fug inapoi la munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Icasi eu sunt in ceata. Eu stiam ca sunt doua tipuri unul mai ieftin cu o placa neagra, ca de sticla, eu credeam ca astea sunt cu ceramica, si altele cu inductie, care sunt mult mai scumpe si se folosesc mai mult in Europa sau restaurante. Ca nu stiu cum incalzesc mai bine mancarea.....
Anapoate e o taxa propie provinciei Quebec? Ca Maru e in Ontario.
Si oricum taxa se plateste la municipalitate, e o taxa locala. Si difera de la o localitatea la alta.
Ce e aia asigurarea CSHL ? Cea pe viata?
Dairopimulta sanatate si rabdare..Eram sa zic tutun, dar nu merge
La fel si Ana, sper sa ajungi pe mana unui doctor mai priceput in stre sa faca o eco mai buna. Si la un spital de calitate. Eu sunt convinsa ca trebuie mereu cautat un spital bun, eventual anglofon. Am eu un fix cu asta. Daca te-ai duce la privat, gen Procreea?
Doctorul meu nu mai ia gravide....Le trasfera la o alta tipa la el in cladire, ca e prea batran!!!! Vorbesc de Cassar....

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Lorelai, stai linistita, ca oricum nu era nimic important. Voiam sa-ti spun ca am vazut si eu pozele cu fetitele tale, eu nu le recunosc, mie mi se pare ca seamana foarte bine si eu retinusem ca ai zis ca nu seamana... sau poate ca am retinut eu gresit. Vancouver?

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Lorelai, voi ati stat in Vancouver si v-ati mutat in Ottawa ? ...am pierdut povestea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Lorelai, voi ati stat in Vancouver si v-ati mutat in Ottawa ? ...am pierdut povestea...

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
ktrinel, greu de crezut, asa-i? am stat 6 ani in vancouver la scoala. cind am graduat am venit in ottawa pe motiv de joburi, adica am prins amindoi joburi bune in acelasi oras, ceea ce e greu avind in vedere ca avem aceeasi meserie. in plus, sotul a prins job in academics, ceea ce si-a dorit dintotdeauna. intre timp s-a saturat de predat introductory courses dar asta e alta poveste. Vancouverul e orasul nostru favorit in Canada si dupa multe ierni (lungi si friguroase) in Ottawa am decis ca e cazul sa mergem inapoi. acum ne trebuie joburi. macar unul si am taiat-o spre Vancouver. eu ma mai uit pe situri dar nu am prea mult timp si nici nu stiu unde sa caut. de asta cer ajutor de la Lorelaim, ea e in bransa.

nelia, asa e, seamana ca doua surori dar multa lume se uita de doua ori pina sa se prinda ca sint gemene mai ales ca Maya e mai inalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Lorelai, parca tu lucrai la guvern, nu?
Daca vrei te poti uita aici pt guvern in vanc:
http://employment.gov.bc.ca/index.php?rLoad=1
Nu mai stiu exact ce domeniu esti. Oricum poti contacta firmele de recruitare care oricum cauta si prin alte parti.
Pe tehnic aici sunt aerotek, design group parca.
Eventual iti poti seta tu cautare care sa iti trimita mesaje cand au ceva care se potriveste. Eu aici ma mai uitam:
http://www.buxtonconsulting.bc.ca/
Mult succes.
Mikiion multumesc de urari. Cum mai e Marc? Sper ca mai bine cu sanatatea.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Daiopri

Lorelai, parca tu lucrai la guvern, nu?
Daca vrei te poti uita aici pt guvern in vanc:
http://employment.gov.bc.ca/index.php?rLoad=1
Nu mai stiu exact ce domeniu esti. Oricum poti contacta firmele de recruitare care oricum cauta si prin alte parti.
Daiopri, asa e, eu lucrez la guvernul federal, sint economista. guvernul provincial angajeaza economisti/policy analisti in BC dar platesc foarte prost comparat cu guvernul federal. am decis sa accept pay cut dar nu mai mare de $10,000 ca nu am cu ce plati mortgageul. cheltuielile curente sint cam aceleasi aici si acolo dar casele de doua ori mai scumpe. sint pregatita sa platesc mortgage dublu fata de ce platesc acum dar pt asta trebuie salariu corespunzator si macar un job full time. cum spuneam, cautatul de job e in sine un job si eu nu prea am timp de el. o amica de-a mea (in IT) a avut pe cineva care cauta pt ea, ii aranja interviuri, etc. asa si-a gasit jobul in toronto, ea fiind in alberta. eu nu stiu cum sa gasesc persoanele astea care "cauta".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Aha, am inteles. Deci mai bine ma mut eu la guv federal?:)))
Vestea buna ar fi ca sunt nitel in scadere preturile la case pe aici, asa ca poate aveti noroc. Nu o sa scada la jumatate, dar speram la o scadere de vreo 20%.
Ca cum sunt incredibile...:(((

Succes!

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Eu am iesit in pauza si am inghetat....Mai ales ca am fost suficient de inteligenta sa cumpar o inghetata. Dar e asa de buna, e din aia artizanala. Logic ca e scumpa, 2 bule e cat dau eu pe 2 l de inghetata la magazin. Dar inca am in gura gustul de capsuni zdrobite.Daca veniti prin centru va recomand sa incercati una....
Deci, revenind la frig, mie deja imi miroase a toamna, si ma cam deprim. Ii duc cu obstinatie punga cu prosopelul de baie, lui Marc la gradinita, doar doar o fi vreme sa mai faca o baie acolo...
De fapt, ca vorbiti de Vancouver, ottawa. E chiar asa mare diferenta dintre Montreal si , sa zicem, Hamilton, sudul Ontario, ma refer la clima? Sau e abia observabila diferenta?
Ca Ottawa fata de Montreal stiu ca e cam la fel.
Eu m-as muta in zona Washington ( SUA) adica sa fie cam aceeasi clima ca in Romania. Dar ce sa facem daca canadienii au cucerit-o si apoi au pierdut-o la americani.
Despre Vancouver, mi se par asa de scumpe casele acolo.... Unul din motivele pt. care nu am pleca acolo.
Dairopi cu o vreme asa urata, pai ce sa faca Marc, trece de la o raceala la alta, ii curge mai mereu nasul, acum il suspectez de conjunctivita, ca mi se pare cam rosu la ochi. O sa vedem maine la doctor, daca nu are iar vreo otita , cum face el fara simptome vizibile. Adica are simptome, iar doarme prost noaptea.

Eu de fapt intrasem sa spun asta:
Am citi in Devoir ca s-a demonstrat ca talcul e cancerigen si provoaca cancer la ovare!!!!!!!!!
Pt. cele din afara Quebecului, asta e un zir f. serios.:
http://www.ledevoir.com/2008/08/19/202008.html

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput