Sezatoarea canadiana (100!!!)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

scuzati-mi insistenta , dar eu ce aduc pana la urma ?

edit: pai daca mai trebuie mustar, servetele si chifle ( am langa mine o patiserie ff buna care imi poate face la comanda pt sambata ce vreau ) atunci astea le aduc eu...daca vreti sa ma mai insarcinati si cu altceva...

Ana, la a doua casa e obligatoriu sa dai 25% avans , asa auzisem ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

un pic peste 3.600 sa-ti mai spun si de frais de condo ... putin peste 200 dar nu ma mai gandesc, ca altfel ... noi sa fim sanatosi si sa avem cu ce plati

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel
nu stiu cum e la guvern ( prov sau federal ) dar la jobul asta cica public unde sunt...cu toate astea, m-au uscat la deduceri ...pensie obligatorie de platit ( 8 % din salariul brut), niste asigurari medicale ff scumpe si nici macar ff cuprinzatoare ( de ex nu am pt ochelari), si sunt facute cu mama lor de soc. de asigurare quebecoasa, ca deh.. ..stiti voi ca m-am mai plans eu de asta...or fi salariile mari, dar pe langa impozitul mare din Qc , am la deduceri de castig tot atat cat castigam cand aveam brut cu 10,000 mai putin ... acuma daca avem salarii mari cica trebuie sa contribuim si la Centraide, iar ca sa porti blugi vinerea trebuie sa dai 5 dolari ..de fiecare data...mai auzisem de 1-2 , dar 5 ? ..daa stiu, cred ca sunt eu vesnica nemultumita... poate la alte organisme publice o fi mai bine...
Ktrinel, deducerile sint mari si la federali. Eu iau net cam 65% din brut. Pe de o parte e bine ca ma obliga sa pun bani la pensie pt ca altfel i-as cheltui. Pe de alta parte ma enervez ingrozitor cind vad ce mari sint impozitele in Quebec. Eu locuoesc in Ontario dar lucrez in Quebec si ma taxeaza la ratele de Quebec. Iau inapoi banii cind imi fac taxele pe Ontario dar mi se pare o magarie sa se foloseasca ei de banii mei pina la vremea taxelor. La salariul meu diferenta e de $400 pe luna, adica aproape $5000 pe an. La doua persoane platesti un mortgage in taxe la Quebec. Cei cu copii beneficiaza de gradi ieftina dar pe cei care sint singuri sau nu au copii nu ii inteleg. Plus ca copilul merge la gradi 2-3 ani. Alta magarie pe care o face guvernul in Quebec cu taxele e ca taxeaza bani pe care eu nu ii vad. De ex employerul plateste parte din premium la asigurare si eu platesc o parte. Guvernul considera banii pe care ii plateste employerul pt mine ca fiind ai mei si ma taxeaza pt ei. Suma nu e mare dar ma muta in alt bracket de taxare. Asta ma scoate din sarite.

La Centraide nu dai daca nu vrei, sau dai cui vrei tu. Eu de ex dau la biserica romaneasca, are numar de inregistrare ca charity. Ce ma supara e ca se face un mare bilci. A ajuns sa fie ceva care se face prin constringere nu din convingere. Aici la mine fiecare da pt ca asa fac toti. By the way, au inceput deja campania, ne-oficial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nu-i mai bine de mine ca habar n-am ce taxe platesc si ma bucur ca prostul la banutii mei la fiecare sfarsit de luna? (astia la universitate platesc odata pe luna, suficient sa ma usuc de atata asteptare)

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb

As vrea sa o intreb pe Ana cum a reusit sa evite plata primei SCHL? (in afara de situatia in care chiar ai avut cei 20%). Ca asta este marea mea problema acum, voi avea cei 20% peste cateva luni (3-4 luni) dar parca as vrea sa iau casa acum, sa ma vad mutata in ea pana la sarbatori. Dar nu imi vine sa platesc prima aia, ca nu ma dau afara din casa 6-7.000 de dolari.
Monicutza, banii trebuie sa ii ai la closing date, pt ca de atunci incepi sa platesti rate. Daca stii ca ii poti stringe in citeva luni, cauta casa si negociaza closing date peste 3 luni. Mergi la banca si iei approval pt mortgage si le spui ca ai 20% pr downpayment. Daca vor sa ii vada imediat imprumuti de la cineva si ii pui in cont ca sa ii vada banca, apoi ii scoti si ii dai inapoi. Noi am fost pregatiti pt asta dar omul de la banca ne-a crezut pe cuvint ca vom avea banii la closing. Cecul cu downpayment il scrii cind iei cheile, nu mai devreme asa ca nu e nevoie sa ai banii toti acum. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.

Mergi la inceput

Lorelai, Guv Quebecos are multa imaginatie si isi pune creativitatea la muca - el considera banii astia ca fiind avantaj social impozabil si se bucura in sinea sa ca a mai gasit ceva ptr care sa te impoziteze; viseaza cu ochii deschisi la clipa cand va stiga _Traisca Québecul liber si va scapa de dat taxe la federali

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Lorelai, care e formula de calcul la salariu cand stiu cate ore am si cat primesc pe ora?
era undeva postata dar cum sunt cam grea de cap azi...
h*$*365...si m-am pierdut..
editez sa zic: please, please...mi-au marit nr de ore si vreau sa stiu ce performante jalnice banesti ating

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Lorelai, suna bine contributia la pensie, dar as vrea totusi sa fie la alegerea fiecaruia cu cat contribuie nu sa imi ia lunar 175 cad , vreau nu vreau...poate vroiam sa pun doar 100 sau 2 lei... eu nu am incredere in fondurile de pensie, adica ce imi vor da ei mie peste 30 de ani...stii cum dispar astea ??..culmea e ca noi aici asta facem, investim contributia la pensiile quebecoase din sectorul public...si ar trebui sa fiu mai optimista...dar adevarul e ca noi acum platim ca de fapt sa aiba ei cu ce ii plati pe babyboomerii care ies acum la pensie si care lor, tot EI, le-au promis marea cu sarea...pe noi ne vor plati de fapt copii nostri...cat despre impozite ..sau taxe la taxe ..eu platesc taxe la asigurari medicale

Ica..nu mai bine ieseai cu o casa ?..asta e, multa bafta, joburi bune si multa chibzuinta va doresc!

Mergi la inceput

Ba da, dar nu in Mtl, si in afara n-aveam cum ptr moment din cauza de contratimp zilnic; dar daca nu vom putea, ca inca n-am inceput, parca vad ca vom visa la banlieu

Noi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

Lorelai, Guv Quebecos are multa imaginatie si isi pune creativitatea la muca - el considera banii astia ca fiind avantaj social impozabil si se bucura in sinea sa ca a mai gasit ceva ptr care sa te impoziteze; viseaza cu ochii deschisi la clipa cand va stiga _Traisca Québecul liber si va scapa de dat taxe la federali
lasa ca nici cu federalii nu mi-e rusine. ti-o trag pe toate partile cum te prind. vezi suta lui harper pt copii din care iti ia jumatate in taxe, deducerile pt copii trebuie facute de parintele cu salariu mai mic etc. eu am o prietena care a lucrat vreo 3-4 luni (a luat cam $10000), are copilul in daycare pe care a platit $12000, sotul ei face $114000 si guvernul o pune pe ea sa deduca cheltuielile cu gradinita. daca le-ar deduce sotul as salva o gramada de bani la taxe dar nu se poate.

Mergi la inceput