Sezatoarea canadiana (100!!!)
Raspunsuri - Pagina 10
Ktrinel spune:
scuzati-mi insistenta , dar eu ce aduc pana la urma ?
edit: pai daca mai trebuie mustar, servetele si chifle ( am langa mine o patiserie ff buna care imi poate face la comanda pt sambata ce vreau ) atunci astea le aduc eu...daca vreti sa ma mai insarcinati si cu altceva...
Ana, la a doua casa e obligatoriu sa dai 25% avans , asa auzisem ?
Ica 1975 spune:
un pic peste 3.600 sa-ti mai spun si de frais de condo ... putin peste 200 dar nu ma mai gandesc, ca altfel ... noi sa fim sanatosi si sa avem cu ce plati
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel nu stiu cum e la guvern ( prov sau federal ) dar la jobul asta cica public unde sunt...cu toate astea, m-au uscat la deduceri ...pensie obligatorie de platit ( 8 % din salariul brut), niste asigurari medicale ff scumpe si nici macar ff cuprinzatoare ( de ex nu am pt ochelari), si sunt facute cu mama lor de soc. de asigurare quebecoasa, ca deh.. ..stiti voi ca m-am mai plans eu de asta...or fi salariile mari, dar pe langa impozitul mare din Qc , am la deduceri de castig tot atat cat castigam cand aveam brut cu 10,000 mai putin ... acuma daca avem salarii mari cica trebuie sa contribuim si la Centraide, iar ca sa porti blugi vinerea trebuie sa dai 5 dolari ..de fiecare data...mai auzisem de 1-2 , dar 5 ? ..daa stiu, cred ca sunt eu vesnica nemultumita... poate la alte organisme publice o fi mai bine... |
La Centraide nu dai daca nu vrei, sau dai cui vrei tu. Eu de ex dau la biserica romaneasca, are numar de inregistrare ca charity. Ce ma supara e ca se face un mare bilci. A ajuns sa fie ceva care se face prin constringere nu din convingere. Aici la mine fiecare da pt ca asa fac toti. By the way, au inceput deja campania, ne-oficial.
maru spune:
nu-i mai bine de mine ca habar n-am ce taxe platesc si ma bucur ca prostul la banutii mei la fiecare sfarsit de luna? (astia la universitate platesc odata pe luna, suficient sa ma usuc de atata asteptare)
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Lorelai spune:
citat din mesajul lui monicutza_bb As vrea sa o intreb pe Ana cum a reusit sa evite plata primei SCHL? (in afara de situatia in care chiar ai avut cei 20%). Ca asta este marea mea problema acum, voi avea cei 20% peste cateva luni (3-4 luni) dar parca as vrea sa iau casa acum, sa ma vad mutata in ea pana la sarbatori. Dar nu imi vine sa platesc prima aia, ca nu ma dau afara din casa 6-7.000 de dolari. |
Ica 1975 spune:
Lorelai, Guv Quebecos are multa imaginatie si isi pune creativitatea la muca - el considera banii astia ca fiind avantaj social impozabil si se bucura in sinea sa ca a mai gasit ceva ptr care sa te impoziteze; viseaza cu ochii deschisi la clipa cand va stiga _Traisca Québecul liber si va scapa de dat taxe la federali
Noi
maru spune:
Lorelai, care e formula de calcul la salariu cand stiu cate ore am si cat primesc pe ora?
era undeva postata dar cum sunt cam grea de cap azi...
h*$*365...si m-am pierdut..
editez sa zic: please, please...mi-au marit nr de ore si vreau sa stiu ce performante jalnice banesti ating
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Ktrinel spune:
Lorelai, suna bine contributia la pensie, dar as vrea totusi sa fie la alegerea fiecaruia cu cat contribuie nu sa imi ia lunar 175 cad , vreau nu vreau...poate vroiam sa pun doar 100 sau 2 lei... eu nu am incredere in fondurile de pensie, adica ce imi vor da ei mie peste 30 de ani...stii cum dispar astea ??..culmea e ca noi aici asta facem, investim contributia la pensiile quebecoase din sectorul public...si ar trebui sa fiu mai optimista...dar adevarul e ca noi acum platim ca de fapt sa aiba ei cu ce ii plati pe babyboomerii care ies acum la pensie si care lor, tot EI, le-au promis marea cu sarea...pe noi ne vor plati de fapt copii nostri...cat despre impozite ..sau taxe la taxe ..eu platesc taxe la asigurari medicale
Ica..nu mai bine ieseai cu o casa ?..asta e, multa bafta, joburi bune si multa chibzuinta va doresc!
Ica 1975 spune:
Ba da, dar nu in Mtl, si in afara n-aveam cum ptr moment din cauza de contratimp zilnic; dar daca nu vom putea, ca inca n-am inceput, parca vad ca vom visa la banlieu
Noi
Lorelai spune:
citat din mesajul lui Ica 1975 Lorelai, Guv Quebecos are multa imaginatie si isi pune creativitatea la muca - el considera banii astia ca fiind avantaj social impozabil si se bucura in sinea sa ca a mai gasit ceva ptr care sa te impoziteze; viseaza cu ochii deschisi la clipa cand va stiga _Traisca Québecul liber si va scapa de dat taxe la federali |