Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 18
jady spune:
acum ERICUT are 3 luni si 11 zile si cantareste 6550
si vb cu mami mereu se intoarce pe burtica 
jady spune:
ce parere aveti despre faptul ca ERIC mananca tzitzi noaptea iar ziua trebuie sai mai dau si lapte praf sa nascut cu 3.800kg iar acum are 6.500kg...
jady spune:
nu stiu daca ia bn in greutate
am vazut pozele cu dulceata lu YLARY cred ca se numeste EVA asa grasuta si plinuta incat am intrat in depresie
voi pune niste poze cu Eric al meu sa va dati cu parerea.
jady spune:
fetele mami a mea si socrela imi spun ca deja pot incepe cu suculet de morcovi am vazut ca voi sunteti tare harnice si deja ati pus la cogelator
eu sincera sa fiu prefer sa cumpar ca nu ma prea pricep
jady spune:
no fetele mai trimit 2 si merg sa fac nani pt ca sunt fff obosita ,azi am coborat la plajasi am stat sa ma bronzez am profitat ca sotul este in vacanta si am fugit
Doloress spune:
Fetelor azi nu am avut net si tare am tanjit dupa voi, intr-adevar da dependenta forumul asta!
Jady bine ai venit printre noi! Sa-ti traisca Ericutul, avem mai multi bebei nascuti pe 9 mai, o intreaga gasculita.
Esme wow ce de bunatati! Si eu faceam eclere in Romania, de cand am venit aici nu mai imi ies gogoselele! Margarina Unirea, cu aia faceam eu gogoase si imi ieseau super. Aici nimic, se pleostesc toate ca ma apuca o mie de draci, am incercat de doua ori, cu doua margarine diferite, nu mi-a iesit, asa ca m-am lasat pagubasa.
Stefany chiar ma intrebam pe unde umbli. Cum a fost botezul? Ce mai face Iustin? Tot asa dolofanel? Cred ca voi ati scapat ieftin de parintele Stoleru cu numele, noua ne-a tras un perdaf cu numele, ca ce nume e asta Patrick, ca o sa isi uite originile, bla bla. Eu mai ca voiam sa ii adaug si un nume de sfant, numai pentru botez (Stefan) insa sotu nu si nu. El credea ca trebuie sa ii schimb si in acte si uite asa dintr-o neintelegere a ramas numai Patrick, acuma parca imi pare rau, dar asta este. Este si Sfantul Patrichie pe 19 mai
Ramona hehe, al meu nu mananca mereu 200 de ml, asta a fost asa, o exceptie, nici eu nu stiu ce l-a apucat. Normal mananca san si apoi pana intr-o 100 de formula, adica eu ii fac sticulte cu 100 de ml si papa aproape tot, mai lasa politetea, asa 5-10-20 ml de fiecare data. Mananca la 3 ore si acuma, numai noaptea mai rar. Se culca pe la 11, se mai trezeste pe la 3-4 si apoi iar la 8 se trezeste de tot cu chef de vorba si de joaca. Si apoi la 3 ore masa, chiar daca doarme se trezeste, papa si apoi adoarme iar.
Cred ca Simonix se referea ca apa se da mai putin, asa o lingurita, doua, pe cand ceai ii dai mai mult. Asa e aici, in Occident, si in Canada la fel, doctorii sunt total impotriva ceaiului, zic ca il umfla pe bebe degeaba, poate refuza lapticul ca e plin cu ceai care nu prea are nici un aport caloric. Daca bea lapte de la san cica nu trebuie sa ii dai nici ceai nici apa. Daca ii dai formula, atunci e bine sa ii dai putina apa sau ceai (dar mai toti recomanda apa) intre mese, formula fiind mai groasa, nu ca laptele matern care e mai apos asa.
Eu sa stii insa ca i-am dat ceai din cand in cand Baby Drink, mai ales pe drumuri, cand e agitat nevoie mare si nu il mai linisteam in nici un fel, suzeta nu o accepta deloc, mancase de abia de o ora, era clar agitatie de stress. Asa ca ii dadeam Baby drink si se linistea. Acuma nu mai am , am terminat, ca imi adusese mama din tara, asa ca am incercat sa ii dau baby calm, insa asta nu prea ii place ca nu e dulce si nici nu i-l indulcesc. Are timp sa bage si zahar in el mai tarziu. Insa acuma a inceput sa suga tzatza asa ca atunci cand e agitat in mufez la san si ii trece cat de cat.
Dar aici e neobisnuit sa dai copilului ceai, e ceva cultural cred. Cand m-a vazut o tipa ca ii dadeam m-a intrebat razand daca e bere, asa de neobisnuiti sunt ei sa vada bebele band ceva galbui-maroniu dintr-im biberon.
Fecian, Dana, Simonix, deja dati drumul la caldura, wow! Nici eu in Canada nu ma pot lauda cu asa ceva si bine fac. Insa voi nu aveti iarna grea, de aceea ne mai rasfata si pe noi putin timpul bun. Oricum acuma e o vreme superba, in jur de 20 de grade, maxim 25, soare si racoare asa, o placere.
Inais sa fii atenta ca daca bebe suge mai putin, si productia o sa scada! Eu asta am observat de cand bebita s-a apucat sa doarma bine noaptea si se trezeste numai o data. Asa ca din pacate m-am apucat sa ma mulg de vreo 2-3 ori pe zi si vad imbunatatiri.
A propos de muls, Simonix te inteleg perfect, acuma le-am facut pe toate (si inca le fac) muls si alaptat si mulsul e tare uracios. Bine ca i-ai dat startul cum s-ar zice , mie imi ziceau in spital ca si numai colostrul daca ii dau si tot e bun. Al tau daca va mai suge pana la 6 luni cu cel din congelator e super si asa.
Simonacip merci de incurajari
. Eu cum va ziceam, am ajuns sa le fac pe toate : pun pe bebe la san, ii dau biberon si apoi ma mulg, trebuie sa il mai tin si pe bebe in sus sa nu regurgiteze si iata ca mai imi raman 5 minute sa impachetez 
Fetelor cu intarcarea, am citit ca nu e bine sa il intarci cand se petrece o schimbare majora in viata lui, cum ar fi intoarcerea mamei la servici, o mutare, o calatorie. Adica e bine sa incerci ori inainte de evenimente din astea, ori dupa, pentru ca sunt traume prea greu de digerat pentru copilasi. Asta ca sa fie totul cat mai usor si mai simplu. Eu ma tot gandesc sa incep inainte de a pleca in Romania (in martie la anul) pentru ca imediat dupa ce vin din Romania ma duc la servici si ar fi prea multe pentru bietul bebe : calatoria, de doua luni, apoi mami pleaca la servici, vine soacra-mea si sta cu el (hihihii, asta da trauma! - glumesc si eu) pe de alta parte, as vrea sa il alaptez cat mai mult. Nu stiu, cred ca pana la urma, daca o sa mai am laptic, o sa il intarc mai spre un an si doua luni, in vara la anul, dupa intoarcearea la servici. Ma gandesc si eu, cum zicea Simonacip, la imunitate, al meu saracul are nevoie de toata imunitatea posibila. Ma uit si la sotul meu, prematur si el, daca il picura o picatura de ploaie a doua zi e bocna de racit.
off, iar m-am intins...
Andree27 spune:
Hellloo,
In sfarsit am, reusit sa va scriu,cu toate ca va citesc!Dupa cum stiti sambata am avut botezul!Ericut a fost super cuminte!NIci nu ma asteptam!Preotul a botezat 3 copilasi deodata,toti 3 baietei,si nu ca sa ma laud,dar Eric a fost cel mai cuminte,in timpul slujbei a dormit la nasa in brate ,iar cand i-a turnat apa in cap nici mac nu a zis!Sunt tare mandra de el!
SA nu aruncati cu pietre ca nu v-am mai scris ,dar mami se intoarce duminica inapoi in Franta si profit de timpul petrecut alaturi de ea!
Jady bine ai venit -sati traiasca Ericutu!
[Ramona] tare dulce puitul tau!
Cleo am citit ca si tie ti-a venit doar o zi cica cilclul!Asa si mie!Si eu am inceput sa iau antioncepitionale din acelea care ai voie in timp ce alaptezi!DAr de o luna nu mi-a mai venit nimic, si de luni nu am mai luat,e ok ,asa?
Acum va las ca ma duc sa pap ceva ca sunt lesinata!va pupicesc pe toate si pe toti bebeii
Poze
Andreea ,
de un Bondarel !!!!