Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (188)
Raspunsuri - Pagina 14
shoshika spune:
Starea lui Tudor e mult mai buna. N-a mai facut febra deloc, mananca, e vesel, alergaret (prin casa), dar a devenit extrem de rasfatat, chiar obraznic. Nu mai asculta absolut deloc. Imi intinde nervii la maximum de zici ca ma testeaza. Imi impun sa raman calma si ferma, ca altfel ma aruncam pe cel mai apropiat geam!
Maine avem programare la Medlife. Alti 900 de mii dar sper sa ne spuna ca e bine.
Aerosolii ii facem tot cu cantec, tratamentul il luam la fel. Am trecut la Eurespal, dar a ragusit iar... Ce-o insemna asta nu stiu.
Diseara as vrea sa iesim un pic la plimbare ca nu mai rezistam in casa...
Pupici!
Revin... sper!
danita spune:
pe scurt de la noi : P e bine dar cam refuza masa de pranz, cred ca de caldura ..... io ....luat calciu si magne b6 ca nu se mai poate .... atat! incheiat transmisiunea !
D
Ktrinel spune:
Shoshika,ce sperietura .. bravo ca sunteti mai bine !
Roxanica, hai cu incredere…tu stii cel mai bine…poti totusi sa mai fac niste investigatii, doar ca sa iti confirmi tie insati.
Yagmur, eu vroiam sa ma intalnesc in sept cu taica-meu in Tenerife , sa petrecem toti o sapt acolo, noroc ca nu a mai putut lua el conediu ….dar cum faci ? visezi,ai cosmaruri, simti ceva…sau cum ?
Ruxandra, da probabil ca educatoare are in grija mai multi copii decat aici…e o meserie frumoasa, oare nu se mai fac femeile educatoare ? mai este liceul pedagogic ?
Eu vorbeam de educatoare-ingriitoare in contextual cresei, adica pana la 3 ani. Pana atunci activitatile nu sunt ff ..nu stiu cum sa ma exprim..«pe ceas»..adica nu se fac activitati prelungite, super intelectuale, nu stau sa invete un cantecel o ora…la varsta asta copiii nu au atata rabdare…sunt mai mult indrumati catre o acitivitate …nu se face ceva sustinut ..care sa nu permita educatoarei cateva momente pt a schimba un copil de ex …aici mi se pare ca sunt 4-5 la o persoana, nu sunt sigura, dar in privat sunt 6 copii (de toate varstele insa) la o singura persoana care face si mancarea, are si grija de ei si ii curata.
Nu se intampla ca acasa sa se murdareasca si sa necesite 4 schimburi pe zi, pt ca nu ii lasa pe cei mici sa manance singuri, decat bucatele solide, cereale fructe… deci nu se pot murdari, e mai putina zdroaba la curatenie..nu li se dau decat dupa 3 ani materiale «periculoase»... Normal ca la bucatarie si la curatenia gradinitei au alte persoane. In fine, eu asa vad lucrurile..mi se pare ok asa… ma gandeam de fapt cand am pus problema , daca as avea eu gradinita mea, de ce as plati 2 femei pt a avea grija de un copil…ca la varsta asta educatoarea nu e super ostenita de activitati…mai incolo poate.
Inca ceva, normal ca nimeni nu poate inlocui mama, si nu facem comparatie, dar ma gandesc la acel «bonding » care are loc intre copil si educatoare …nu stiu ce ar gandi copilu : tanti Maricica doar ma sterge la fund si D-na Lili canta si danseaza cu noi… divaghez si eu
roxanica2006 spune:
Fetelor, multumim pt. incurajari!
Kikineata, m-am gandit si eu la sinovita asta...mai ales ca stiam de la tine, insa nicunul dintre doctorii pe la care am fost nu ne-au sugerat asa ceva, hai ca pe al treilea il intreb eu
Da, David sta descultz acasa, mereu, in groapa de nisip, am fost si la apa, la slobo lobo, dar nu cred sa fie asta...e prea mare coincidenta: exact din momentul loviturii a inceput cu schiopatatul.
Voi parca ati fost la ortoped, nu la pediatru, nu?
Si cat timp a schiopatat Sara? Acum i-a trecut total??Si cum de s-au gandit intai la sinovita, nu la o simpla lovitura??Nu se poate detecta sinovita asta si ecografic?
Offffffff, stiu ca nu e o catastrofa ce se intampla, dar tot astept in fiecare dimineata sa vad o imbunatatire cat de mica, si...nimic.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
adinazot spune:
Fetelor,nu am disparut,dar orele tarzii la care termin treburile si caldura ma dau gata,sunt mereu rupta de oboseala nu stiu cat mai rezist asa..Ale a inceput din nou crizele de urlat noptile,se pare ca ceva in gurita se anunta..Am reusit sa citesc tot,ce fain ca sunteti active,nu ma pot lauda si eu de asta,dar e ca inainte!Imi sunteti dragi toate si mi-as dori sa am mai mult timp sa raspund fiecareia in parte,dar nu mai pot,nu mai am energie.In septembrie mai tragem o tura de Antalia,o saptamina,abia o astept.Din suflet va trimit cate un gand bun pt fiecare,si sper ca toate problemele noastre si ale fulguletilor sa se rezolve cu bine!!!
Va iubesc!
Teutz spune:
Seara buna!
Shoshika, ce sperietura ati tras!!
Adina
Roxanica, sunt convinsa ca nu e o problema neurologica. Dr v-a dat trimiterea aia doar ca sa scape de voi. Eu as merge si la al treilea doctor ortoped si l-as intreba despre sinovita de sold. Sanatate multa lui David!
Yagmur, brrrr, ce premonitii ai!
Danutz, Dandusa nu si-a instalat inca internet.
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
asiza spune:
Roxanica, haideti la Cluj la d-na dr. Vasilescu, ortoped pediatru renumit, daca mai vrei o parere. Nici eu n-as sta linistita sa fiu in locul tau...daca vreti sa veniti va fac rost de nr. de la cabinetul particular sa va faceti o programare. Consultatia e 80 ron. Pupici multi pentru voi toti!
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
kikineata spune:
Roxanico, data asta citeste cu atentie!! Deci...am fost la 2 ortopezi pediatri. Unul la urgenta la Gr Alexandrescu ca ei vad multe....a zis si ca la varsta asta rar sunt traumatisme d egenul fracturi/fisuri ca ei au oasele ff laxe, sunt precum cauciucul.Pt. convingerea mea am facut radiografie.
Al doilea dr renumit ...eram deja dupa 3 zile de tratament si a scris acelasi diagnostic doar ca in remisiune. Putea fi si un traumatism. Doar ca aici m-a convins controlul ff amanuntit al picioarelor. Pt. o inflamatie poti face eco nush cat d ebine s evede dar cred ca obs neregula.
Asculta-ma macar si da-i nurofen 3 zile, pricepi? Pt ca orice ar fi el a facut inflamatie mai rau ca schiopateaza. Ma auzi???Chiar dc e raceala, chiar dc e traumatism a fortat mersul din sold si s-a inflamat si poate ajunge la infectie.
A schiopatat azi...inceputul sa zic, a doua zi parca nu mai schiopata, peste 2 -3 zile mers mai ciudat iar schiopata. Mers la dr luat tratament. A durat 2 saptamani, 10 zile starea asta dar revenirea e diferita d ela om la om...poate dura si 2-3 luni.
DA_I NUROFEN si unge-l cum ti-am spus si cu gel pe picious, sold, genunchi. Uita-te si la unghii la picioruse dc nu i-a intrat vreun coltisor in carne.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
kikineata spune:
Si am omis o intrebarea. Dupa 3 zile d etratament si-a revenit total. Merge la fel de bine ca inainte. Asta ma oftica , toata lumea zicea ce bine si atent merge si ea devenise impleticita, schiopata. Mai bine ca tine nu-ti cunoaste nimeni copilul. Puii mei ce dr aveti voi acolo...aici io-i fac praf cu intrebari si tre sa-mi raspunda ca platesc. Depinde tare mult de dr. Unii sunt dusi de-a binelea.
In prima si a doua zi de tratament veedeam o diferenta f mica de revenire in schimb in a treia mergea binisor.
Acum sta mereu cu sosete afara/casa si are mereu pant scurt pe ea chiar dc are rochita. Nu mai vreau s atrec prin asa ceva.
kikineata spune:
Bineinteles ca am uitat ceva important. Repaus fizic si hidratare multa (500ml-1 litru). Repaus inseamna....dc vrea s amearga lasa-l dar vei vedea ca oboseste. Noi am stat mult in casa pe pat, o vedeam nu vroia sa mearga ea care e titirez. Desenat, carti, povestit, are o carte cu sireturi si gauri baga siretul scotea, facea cucu-bau, jucarii noi puzzle,chestii magnetice, afara plimbat in carut doar cate o ora-doua, dat in leagan, pus pe topogan dar n-o lasam sa urce o ridicam in brate, mers in oras cu masina, hop in carut, vedea lumea, in scaun de masa cu pixuri, creioane, bucatele de fructe, biscuiti si noi nu deschidem TV-ul dar dc David e obisnuit il lasi la Tv 15 min...din astea cat mai statice.