Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (188)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Va multumesc mult de tot pentru urari!!!! Asa de bine m-am simtit cand am deschis forumul si am vazut cate minunate m-au felicitat de ziua mea!!

Au venit cativa prieteni pe la noi in seara asta si am petrecut un pic.

Ktrinel, nu ne-am vazut cu Dandusa si Crinuta, ca am fost in Eforie Nord, iar ei sunt inca ocupati cu aranjarea apartamentului. Vrem sa mai mergem o zi pe la inceputul lui septembrie si poate reusim sa ne vedem atunci. Eu… tot cu durerile de spate si de-asta ma culc mai tarziu. M-am obisnuit deja. Sanatate multa Juliei!
Danita, sa stapaniti sanatosi pisicuta!
Roxanica
Kikineata, pupam frumoasa Sara! I-am spus Alexiei ca e ziua mea si mi-a spus si ea ceva pe limba ei, banuiesc ca mi-a urat de bine.
Shoshika, sanatate multa lui Tudor!

Noapte buna tuturor!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

aka, deci parca a fost un pic, un pic mai bine...da-i timp sa se acomodeze..eu am citit ca abia de la 3 ani copii se joaca impreuna, in mod real, adica dialogheaza, converseaza, pana la 3 ani se joaca doar in compania altora, deci nu joaca "cu" si "alaturi" de cineva, le place sa imite , sa observe, dar nu fac lucruri impreuna...deci nu o lua ca pe un lucru rau ca nu se joaca cu ea...eu zic ca educatoarele au un rol ff important...profa de muzica ( cum suna ) daca a vazut ca s-a atasat de ea, nu trebuie sa o refuze...

cum vine aia educatoare si infirmiere ...care ce fac? ca eu de infirmiere am auzit in spital nu in gradinita...

shoshika, habar nu am daca laringita e contagioasa...

eu am incercat in seara asta sa ii dau antibioticul ajutata de o prietena ..nu prea am reusti noi....pana la urma i-am dat ei seringa de plastic sa se joace cu ea, sa o suga...ii mai puneam cate un ml de antibiotic ..si uite asa i-a inghitit pe toti cei 4ml..yesss!! maine voi face la fel, i-o voi prezenta ca pe o jucarie de supt...noroc ca medicamentul are aroma de banane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Neata,
Nici nu am apucat sa citesc din urma... a innebunit lupul la mine la job.... s-a dus cu relaxarea de cand seful cel mare mi-a dat pe mana un proiect.. si trebuie sa-l termin pana maine...
Sint tare necajita si vin aici sa cer sfaturi: Luca loveste mereu.. chiar daca nu vrea jucaria cuiva.. pur si simplu daca e cineva in calea lui ii da o palma; daca un carucior se opreste langa noi, hopa toc.. o palma peste mana copilului... ieri l-am luat cu mare scandal din parc dupa ce a lovit de 5 ori in 10 minute; m-am asezat in fata lui si i-am explicat ca nu se loveste, ca nu se va mai juca nimeni cu el si poc mi-a tras una de mi-a strambat ochelarii... incerc sa nu vada ca ma supar, dar incep sa cred ca o face intentionat... razboiul nerviilor
Mi-e groaza de calatoria cu avionul.. parca vad criza de tantrum la mine in brate.... el se arunca acum des pe jos, se tavaleste la greu cand trebuie sa plecam undeva..... il mai pacalesc cu un biscuite dar ma doare sufletul cand vad privirea aia feroce inainte de a lovi pe cineva....

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Aka, noi nu am inceput gradi inca. Peste vreo luna. Dar am fost intr-un sediu de langa noi de 2 ori cate o ora afara cu copii in curte. Garga va merge la un sediu nou al acestei gradi si cand se deschide mergem si acolo cu mami 3 -4 zile cate o ora. Abia apoi ramane singura.
Si Garga a stat numai cu mine. Exact de aia mi-e teama. Ea mataie la gradi si cand sunt io cu ea acolo. Cu copiii e ok dar miss-ele s anu-i zica nik dc s-ar putea. In parc e altceva. E sociabila, pleaca de langa mine, are persoane care le agreaza si persoane care nu-i plac. Se joaca cu copii mai mari ingeneral.
Aici la gradi va fi o grupa de 2-2 ani juma si una de 2ani juma-3 si mi s epare foarte corect. E diferenta f mare ca evolutie, cunostinte intre unul de 1 an si 9 luni si unul de 3 ani.
Mi-a placut mult ceva. Cica nu au loc de time-out/pedeapsa ci in momentul in care fac vreo nazbataie pe cei d ela grupa mare ii trimit juma de ora - o ora la grupa baby.

Aka, mie sincer mise pare un pas inainte in a doua zi. Ma rog sa am putere o sapt-doua io ca ea sigur se va obisnui. Da sunt copii care nu sunt pregatiti si plang continuu. E un baietel in parc de 1 an juma. L-au lasat la gradi din prima zi 4 ore. Cand au venit sa-l ia cica era desfigurat de plans, nu l-au recunoscut cand se uitau dupa el. A doua zi a plans putin si le-a trantit farfuria cu papa in poala educatoarelor. A treia zi a plans cand au venti sa-l ia acasa. Acum dupa 2 sapt in weekend vrea la gradi. Deja cere sa-l lase sa faca nani cu copii.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Aka,Ktrinel, Bebinuta, Raluca-u....ce le-ati pus in rucsacelul de gradi? Bine ca am idee in mare. Sigur omit ceva chiar dc pun prea multe...
Pijamale, papuci d einterior, vreo 2 schimburi, pampers si servetele (chiar dc scapam d epampers pana atunci sigur s eva scapa pe ea din cauza schimbarii), canita de apa si?????
Cica periuta n-are voie ca se ating unele d ealtele, ca-i complicat...ca dimi si seara doar acasa.Papa d eacasa nik.

Mergi la inceput

Aka, o trezesti dimineata s-o duci la gradi sau doarme cat vrea?
Io ii facusem cat d ecat programul sa s etrezeasca pe la 8 dar ieri a dormit de la 10 seara la 10 dimi. Normal la pranz a adormit tarziu si dupa 3 or ejuma nu s etrezea. Pt. prima data am trezit-o io. Tare suaparata era. A adormit tarziu la 11. Acu doarme. Tot programul ravasit. Cred ca s-a linistit cu dintii si recupereaza.

Si chiar e un subiect cu ...copilul meu nu mananaca la gradi...o s-ajung si io aici, cred...deocamdata cred ca o duc cu 12 kile dar macar sa nu slabeasca, sa s ementina asa frumos ca fetele in perioada de acomodare. Nu mai zic ca nu papa mancarea nepasata. Cu fructele, biscuitii suntem ok dar bucatile cu lingurita nex. Ceva sfaturi, trucuri? Aka papa Cris la gradi ceva din mic dejun, gustare fructe??

Mergi la inceput

Yagmur, vii joi deci vineri dimi ne vedem in parc? Sau lancezesti dimi? Care mai doreste care mai pofteste? Tre s-o tin pe Garga departe de rugbist??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Shoshika, in primul rand multa sanatate lui Tudor! Doctorita noastra spunea ca e mai bine daca plang la aerosoli, ca-si fac efectul mai bine. Stiu insa ce greu e sa-l vezi plangand :(. Dar daca deschizi televizorul (asa faceam cu Victor - Animal Planet) sau va jucati cu ce-i place lui, tot plange?
Nu stiu daca-i contagioasa laringita, dar daca face febra in continuare, eu nu l-as scoate, altfel da.

Ruxandra, cred ca era vorba de creasta sudica (pe cea nordica a urcat sotu' acum vreo 3 saptamani si nu mai fusese pe acolo). Zaplaz este intre Sparla si lanturi, pe Marele Grohotis am coborat (credeam ca nu mai ajungem). Si daca tot vorbesc de asta: cea mai buna cutie de pateu am mancat-o sus in Piatra, cu paine uda, caci ne-a plouat :).
Va admir mult pentru vacantele vostre (si pe parintii tai la fel). As vrea sa-mi trimit si eu copiii cu mama la munte, dar cred ca i-ar fi greu. Stiu sigur ca nu m-ar refuza, pentru copii, dar n-ar mai apuca sa se odihneasca deloc. Poate cand va mai creste Victor, voi putea sa-i trimit din Bucuresti fara mine. Pana atunci profitam cat putem de weekend-uri si concedii.

Aka, eu zic ca esti pe drumul cel bun cu Cris. Treptat o sa se obisnuiasca si o sa mearga cu placere la gradinita. Mai ales ca spui ca-i place o educatoare. Si are dreptate Ktrinel ca pana pe la 3 ani nu se joaca impreuna. Spun asta din experienta cu ai mei. Chiar daca Victor cauta compania copiilor, nu se joaca cu ei, ci pe langa ei. Mult succes!

Yagmur, spor la treaba! Multi copii trec printr-o perioada mai violenta cand sunt mititei. Cu multa rabdare vei vedea ca n-o sa mai loveasca. Cred ca asta e tactica cea mai buna: explicatii si luat de la locul respectiv daca nu asculta de mai multe ori.
Victor mai nou musca. Rade si musca. I-a invinetit bratul maica-mii. Dar tot mama spune ca il tot musca in joaca de pulpite. O sa treaca si asta.

Kikineata, eu i-as pune in bagaj si o jucarie pe care o indrageste mult. Canuta de apa nu cred ca este necesara; la fete la gradinita folosesc pahare de plastic. Mult succes cu acomodarea!

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Acs, da ai dreptate. Stiam de jucarie, dar asta va fi cu siguranta la ea in manuta....probabil Rila Iepurila. Si d ain bagaj una d eplus pt. nani...dc ajunge sa doarma acolo.
Nu bea inca bine bine din pahar...pana o vor obisnui acolo va bea din canita cu pai. II place sa dea apa pe ea din paharel:))) Tu ai fete mari...ne mai dai sfaturi???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Kikineata, dau cu placere sfaturi, dar nu prea mai am ce spune. Sunteti mai in tema decat mine :). Plus ca ale mele erau mai mari cand au intrat in colectivitate (ca asta e termenul utilizat de educatoare :) ).

Pot doar sa povestesc cum a fost cu fetele (pentru cine are rabdare sa citeasca) :
Maria a inceput gradinita la 3 ani si aproape 3 luni. O pregatisem din timp; ii tot povesteam de gradinita si voia sa mearga. In prima zi n-a plans deloc (cu toate ca in jurul ei plangeau aproape toti piticutii). A inceput de a doua zi. Nu mi-am dat seama care a fost motivul, dar mi-a povestit apoi ca o ingrijitoare i-a amenintat ca o sa le faca injectie daca nu dorm :(.
Inceperea gradinitei a coincis si cu perioada in care Ioana incepea sa nu mai fie doar un bebe care mananca si doarme. Adica a fost si ceva gelozie. S-a manifestat prin faptul ca n-a mai vrut sa doarma noaptea singura. Noi am lasat-o de la inceput la program lung la gradi.
Dupa doua saptamani s-a acomodat si nu mai plangea deloc. Dar statea numai langa educatoare. Isi lua scaunul si mergea la catedra. Nu s-a jucat cu copiii pana anul trecut.
Ioana voia la gradi, caci mergea Maria si nu putea ramane mai prejos :). Asa incat am insistat pe langa directoare si a primit-o cu vreo luna jumate' inainte de a implini 3 ani. Dupa ce a plans vreo 3 zile la pranz, n-am mai lasat-o sa doarma acolo. De-abia in grupa mijlocie a stat la program lung. S-a adaptat mai greu decat Maria, poate si datorita faptului ca a inceput gradinita in ianuarie, cand deja colegii se obisnuisera. Oricum e si cea mai mica din grupa.
N-am precizat ca ale mele sunt la gradinita de stat.
Educatoarele nu au timp sa stea dupa fiecare copil in parte, dar sunt multumita de ele. Sunt atente cu copiii, au rabdare si se vede ca le place ceea ce fac. O singura educatoare nu mi-a placut, dar a fost doar temporar la Maria la grupa. Culmea e ca Mariucai i-a placut foarte mult, ceea ce m-a determinat sa fiu linistita.
Au invatat mult fetele mele la gradinita. Si nu ma refer la multimi, bastonase, litere, ci la comunicarea cu cei de varsta lor. Maria era foarte timida. Era obisnuita sa stea numai cu mine (si la baie ma urmarea). Acum conduce un grup de fetite in parc (chiar e putin cam autoritara :) ). Amandoua au invatat sa interactioneze cu copiii. Stiu chiar sa-si apere drepturile, fara a ridica vreodata mana la cineva.
Toata lumea le lauda, inclusiv educatoarele :).
Acum sunt curioasa cum va fi cu Victor (dar mai avem pana la 3 ani). Parca vad ca ma vor chema educatoarele ca n-a fost cuminte :).

Edit ca am uitat: Mariei nu i-am dat nicio jucarie, pentru ca asa mi-au cerut educatoarele. In schimb la Ioana n-am mai procedat asa. Mereu avea cate ceva cu ea si asta a ajutat-o mult. Se simtea mai in siguranta.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput