mamici de baietei ajutoor!

mamici de baietei ajutoor! | Autor: doxinu

Link direct la acest mesaj

Buna, sunt maica unui baietel de 1 an si 2 luni.Astazi cand l-am spalat la putulica dupa ce l-am decalotat(este decalotat dar io ma mai uit defiecaredata) am observat sub pielicica niste punctulite albe,mai precis 2 unulmai mare si unul mai mic.ce poate sa fie?Am tot citit si asa din citite io zic ca este smegma.Unii zic ca este periculoasa si ca se rezolva doar prin chirurgie, altii zic ca este ceva normal si ca se rezolva de la sine adica se retrag.

Mamici ajutati-ma sa inteleg pana ce ajungem la programarea de la dr.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

defapt inseamna ca nu este bine decalotat daca s-a strans acea secretie acolo :D
in mod normal daca e corect decalotat (pana se vede un santulet in jurul capului penisului) acea portiune se spala si nu se mai aduna secretia albicioasa.
trebuie desfacut si spalata acea secretie deoarece poate duce la infectii.
ori incerci sa-l cureti singura la baie ori faci o vizita la medic (de preferat chirurgie pediatrica)... poate intre timp afli ca are si fimoza si de aia nu e bine decalotat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Baietelul meu are de mul timp puncte de alea albe sub piele. Unele au ajuns la capat si au iesit, unele inca sunt. Nu il deranjeaza cu nimic. Il spal bine si atat. Eu nu i-a fortat deloc pielicica, s-a dezlipit singura si cu un pic de ajutor de la el care tot trage in sus si in jos de cand si-a descoperit organul. Eu as zice sa-l lasi in pace.

Editez, sa imi mai exprim parerea ca la 1 an si 2 luni daca face pipi in jet si nu e umflat, rosu, inflamat, nu se pune in nici un caz problema de fimoza.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

inainte sa te gandesti la fimoza si tot felul de nenorociri, arunca un ochi aici:

http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html
http://www.cirp.org/pages/parents/peron1/index_ro.html

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Acele puncte albe se datoreaza acumularii de smegma, lichid albicios secretat de glande de la nivelul penisului. E normala si are functie de aparare, in mod obisnuit se elimina la spalare dar uneori se poate aduna sub forma acelor puncte albicioase.
Nu e cazul de ingrijorare si nici de actiuni martiale de genul circumcis sau altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

Noi am fot la medic cand intr-o zi i s-a spart acele puncte albe.
Medicul fiind o doctorita tanara miniona de la Grigore Alex, mi l-a decalotat foarte frumos si repede bine inteles a plans,, dar de atunci e foarte curat s-a dezvoltat cred eu ca foarte normal, cand il spal in seara e foarte usor de decalotat nici nu sesizeaza ce fac pt o sec 2 cand l-am decalotat avea 1 an si juma,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Buna.si noi am avut pb cu fimoza,si am fost la Budimex la Secheli Ionut,l-a decalotat ff frumos,nu a curs nici picatuta de sange.Acum la inceputul lui sept cand face 3 anisori trebuie sa megem la control si sper ca totul sa fie ok.multa sanatate tuturor

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

si noi am avut asa ceva (nu stiu ce diagnostic ia dat) dr a zis sa-l circumcizez, iar o asistenta m-a sfatuit sa-l spal, cu ajutorul unei serigi cu apa si sare, ..nu am mai avut probleme

numai bine!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

oh, Doamne cate interventii pt o manifestare naturala si fara riscuri. Auzi, sa-l circumcizi nuam ipt ca are smegma. Copilul n-are nimic, atat timp cat putza n udevine rosie (semn ca s-a infectat ceva acolo), ncii noi nu trebuie sa insistam cu nimic. Putza unui copil nu se spala prin decalotare, nu se trage de nimic, nu se insista cu nimic. Asa cum nici pe corp nu-l spalati cu perie de sarma, asa nici la putza nu trebuie umblat pt spalare. Eu nu mi-am spalat niciodata baietii decat prin simpla frecare cu mana cu apa si sapun, n-am desfacut nimic niciodata, n-am tras/descoperit nici un cap. As ruga putinii barbati de aici de pe forum sa ne ajute cu cateva sfaturi privind o igiena normala pt baietei. Sti uca noi femeile avem tot felul de initiative si idei privind igiena care insa uneori trec dincol ode limitele normalulului si uneori ajungem sa facem mai mutl rau decat bine (asta apropos de dusurile vaginale ca metoda de igiena). Si stiu ca unii medici intretin aceasta igiena "perfecta" si recomanda prea usor decalotarile, circumciziile etc. acolo unde nu-s necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui try
Asa cum nici pe corp nu-l spalati cu perie de sarma

Cred ca nu sunt departe zilele alea...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui try

oh, Doamne cate interventii pt o manifestare naturala si fara riscuri. Auzi, sa-l circumcizi nuam ipt ca are smegma. Copilul n-are nimic, atat timp cat putza n udevine rosie (semn ca s-a infectat ceva acolo), ncii noi nu trebuie sa insistam cu nimic. Putza unui copil nu se spala prin decalotare, nu se trage de nimic, nu se insista cu nimic. Asa cum nici pe corp nu-l spalati cu perie de sarma, asa nici la putza nu trebuie umblat pt spalare. Eu nu mi-am spalat niciodata baietii decat prin simpla frecare cu mana cu apa si sapun, n-am desfacut nimic niciodata, n-am tras/descoperit nici un cap. As ruga putinii barbati de aici de pe forum sa ne ajute cu cateva sfaturi privind o igiena normala pt baietei. Sti uca noi femeile avem tot felul de initiative si idei privind igiena care insa uneori trec dincol ode limitele normalulului si uneori ajungem sa facem mai mutl rau decat bine (asta apropos de dusurile vaginale ca metoda de igiena). Si stiu ca unii medici intretin aceasta igiena "perfecta" si recomanda prea usor decalotarile, circumciziile etc. acolo unde nu-s necesare.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Acelasi lucru il fac si eu.Doar il spal la suprafata desi baietelul meu are circumcizie.Si pana acum nu am avut nici un fel de probleme.

Irina lui Pierre-Sebastien nascut la 05.06.07.

Sebastien's age Pictures www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montage
*Miracolul nostru*

**Ramona are nevoie de ajutor**

Mergi la inceput