Am citit cu atentie acest subiect, dupa care am avut curiozitatea sa recitesc CCM societatii la care lucrez. Am avut surpriza sa constat ca ei acorda :
- 2 zile de CO pentru nasterea copilului si nu 5 zile cum sunt prevazute in CCM la nivel national
- un salariu de baza - ajutor pentru nasterea copilului ... nu un salariu mediu pe unitate cum sunt prevazute in CCM la nivel national conf art 51.
Ce sa inteleg? De fapt de care drepturi beneficiez.. cele prev. in CCM(Societate) sau CCM(national)?Ce demersuri ar trebui sa fac dc exista sansa sa beneficiez de prevederile CCM-National?
Cum pot sa ma interesez sa vad daca am toate taxele platite la stat de catre firma in ultimul an de activitate, mai ales la asigurarile de sanatate? (in afara de intrebarile direct la societatea la care lucrez)
Eu nu iti pot spune decat ca si la noi in manualul angajatului se specifica cum ca la nasterea unui copil se da un salariu brut al angajatului.Si asta mi s-a zis clar ca asa mi se da.Deci nu unul mediu pe unitate.Si cum imi convine mai mult asa, nu contest, pentru ca e in plus nu in minus.
In schimb nu stiu daca ei pot sa iti ia ce e in CCM...adica sa iti dea 2 zile in loc de 5.Din cate stiu CCM e minimul pe care trebuie sa il respecte.Daca vor sa dea mai mult problema lor...dar mai putin....
Deci la al doilea punct nu stiu sigur cum sta treaba
33+
bebe David
Lucrusoare bebe David