Gravidute si mamici de Constanta (29)
Raspunsuri - Pagina 8
AngeliquedeS spune:
Ina, ai PM
Pana acum la poze am ramas doar eu si Adina. Eventual Roxx, in functie de ce se sfatuieste cu sotul. Oricum cred ca doar pt noi 2 nu vine
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi
noi 2, poze, luni de miere...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
andicu spune:
Salutare si de la noi.
Am un moment de liniste, ca azi-dimineata am fost la plaja si Filip a picat extenuat, doarme deja de 2 ore!
Mada, si eu particip cu toata inima pt Florina! imi pare tare rau ! Doamne, cred ca e cumplit sa patesti asa ceva cu puiul tau! daca mai e nevoie de o colecta de bani, ma bag si acolo, cu cat pot! ii doresc o rezolvare cat mai curand si multa multa sanatate!
Mamacita, nici eu nu am apucat sa citesc ce ai patit, dar cum am vazut ca e vb de o operatie, iti doresc multa sanatate!
Roxx, noi avem scaun de masina Inglesina Moovy 9-18 kg; suntem multumiti de el; cele cu Isofix (numai daca masina e dotata cu asa ceva) se pare ca sunt cele mai sigure, dar si cele mai scumpe.
Angi, refacere rapida lui Pupicu! si Filip s-a umplut iar de bubite de la caldura! nu zic ca a facut si iritatie mai naspa la fundulet; cica de la caldura+ eruptie dentara= scaun mai acid+ scaune dese (3,4/zi). Se pare ca numai cremurile speciale pt fundulet sunt ok, uleiul sau alte lotiuni nu sunt recomandate in perioada asta asa calduroasa ca irita mai rau.
De maine o sa fiu un pic mai libera si apuc si eu sa vad poze din urma.
Pupici tuturor!
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Am implinit 1 An
Marinarul vesel
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
AngeliquedeS spune:
Andicu, sa stii ca si la noi coincide cu eruptia dentara si e iritat si la fundulet... Si exact asa mi-a spus si dr, sa evitam lotiunile hidratante ca intretin iritatia...
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi
noi 2, poze, luni de miere...
Yannia spune:
Buna tuturor! intru rapid intre 2 reprize de plans si leganat. fetelor, sunt disperata! Nu stiu ce sa ma mai fac cu Aless a mea. Nu doarme mai deloc, nici ziua nici noaptea. Daca adoarme, se trezeste dupa 10 minute din senin. Vrea numai leganata si nu oricum, ci in car seat. Suntem zombi amandoi. Sa va dau un exemplu, sa-mi ziceti voi daca e normal. Azi noapte a adormit la 11, s-a trezit la 1. A mancat, a stat treaza 30 min, timp in care am leganat-o in patut. A atipit. La 2 iar s-a trezit, iar a mancat putin, a adormit la san, am pus-o repede in patut, s-a trezit. Am incercat sa-i dau sa mai manance dar nu a vrut. M-am plimmbat cu ea prin casa si intr-un final a adormit. S-a trezit la 3 fara ceva si avea ochii cat cepele, nu mai voia sa adoarma, avea chef de vorba. Ne-am jucat cu ea si deodata, cand am incercat s-o culcam, a inceput sa urle isteric. A luat-o sotul meu in car seat, a leganat-o si a tacut. Cum punea car seatul jos, incepea sa urle din nou. Voia leganata in car seat, dar in aer. Asa ne-a tinut pana la 6 dimineata cand a atipit. S-a trezit la 8.45 si de atunci e treaza-trezuta. A atipit acum 30 min si dupa 5 minute s-a trezit brusc. Nu stim ce sa ne mai facem cu ea. Suntem nedormiti, cu nervii intinsi ma maxim. Asa ne face de vreo 10 zile. Iesim seara cu ea pe faleza la aer dar degeaba.
Va rog, spuneti-mi ce sa fac. NU MAI POT!!!
Mami de
http://family.webshots.com/album/565167363ZQuFzC
madaluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yannia Buna tuturor! intru rapid intre 2 reprize de plans si leganat. fetelor, sunt disperata! Nu stiu ce sa ma mai fac cu Aless a mea. Nu doarme mai deloc, nici ziua nici noaptea. Daca adoarme, se trezeste dupa 10 minute din senin. Vrea numai leganata si nu oricum, ci in car seat. Suntem zombi amandoi. Sa va dau un exemplu, sa-mi ziceti voi daca e normal. Azi noapte a adormit la 11, s-a trezit la 1. A mancat, a stat treaza 30 min, timp in care am leganat-o in patut. A atipit. La 2 iar s-a trezit, iar a mancat putin, a adormit la san, am pus-o repede in patut, s-a trezit. Am incercat sa-i dau sa mai manance dar nu a vrut. M-am plimmbat cu ea prin casa si intr-un final a adormit. S-a trezit la 3 fara ceva si avea ochii cat cepele, nu mai voia sa adoarma, avea chef de vorba. Ne-am jucat cu ea si deodata, cand am incercat s-o culcam, a inceput sa urle isteric. A luat-o sotul meu in car seat, a leganat-o si a tacut. Cum punea car seatul jos, incepea sa urle din nou. Voia leganata in car seat, dar in aer. Asa ne-a tinut pana la 6 dimineata cand a atipit. S-a trezit la 8.45 si de atunci e treaza-trezuta. A atipit acum 30 min si dupa 5 minute s-a trezit brusc. Nu stim ce sa ne mai facem cu ea. Suntem nedormiti, cu nervii intinsi ma maxim. Asa ne face de vreo 10 zile. Iesim seara cu ea pe faleza la aer dar degeaba. Va rog, spuneti-mi ce sa fac. NU MAI POT!!! Mami de Alessandra (11 aprilie 2008) http://family.webshots.com/album/565167363ZQuFzC |
off..pai nu stiu ce sa zic..
-esti sigura k se satura ? nu cumva ii este foame? briana plange isteric doar de foame si asta se intampla undeva pe la ora 16-17 cand sanii mei sunt deja goliti si nici nu vrea sa-i mai vada, dar sa mai si puna gura pe ei...de vreo sapt doua am inceput sa-i dau supliment la ora asta caci nu ne mai intelegeam cu ea...ea nu sugea noaptea deloc dar ziua din ora si de aceea sanii mei nu mai fac fatza
-alta cauza ar putea fi dintisorii..Chiar daca e prea devreme sa iasa, ei dau dureri chiar cand cresc in gingie. cu darius am avut cateva chestii asemanatoare si ii dadeam nurofen si se linistea
-alta cauza ar putea fi o anumita suferinta, dar pe care sa n-o puteti vedea voi..un rosu in gat, o laringita.....
- sau pur si simplu poate s-a invatat leganata, dar nu inteleg de ce nu doarme mai mult ....
- caldura excesiva poate?
- sau poate ar trebui sa mergeti si la un medic....
Imi doresc sa va reveniti cat mai repede si sa nu se mai repete episodul...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
mamacita spune:
Desi ar trebui sa stau la propriu cu picioarele in sus,mai mult topai sa le arat bonei,sotului sau maica-mii ce sa faca sau pur si simplu ptr.ca ai mei copilasi(nu stiu daca toti sunt asa dependenti de mamica)nu vor sa faca anumite lucruri sau sa se linisteasca fara mine.Asa ca m-a pufnit si rasul la morala Madalutei
Macar sa-ti fie invatatura de minte cu ridicatul in brate al ambilor copii dar mai ales cu stresul ,statul in picioare si oboseala..Ea are dreptate,dar,daca ambii copii vor in brate in acelasi timp,le explici ca nu poti decat cu cate unul si se pun pe plans,nu ti se rupe inima si-ti incordezi muschii de mama?Se pare ca eu am un defect din fabricatie:cam uit de mine,deseori,si ma gandesc numai la cei dragi...
Pentru cine nu viziteaza"Gasca",am dat copy-paste pe incident:
Fetelor,incredibil dar adevarat si din ciclul"toate mi se intampla numai mie":dupa nici o luna de serviciu,iata-ma din nou acasa,cu piciorul in ghips! Am o fractura,prima in 40 ani,printr-un mecanism de care nici eu nu stiam ca exista:fractura de oboseala/stress,se pare ca prin suprasolicitare-mers mult cu greutate in brate(Alex are 17,5 kg,de multe ori o luam si pe Anabela pe celalalt brat,deci+8,5 kg,se faceau ceva...).Am facut se pare initial o fisura,am topait linistita(vorba vine,ca ma durea,dar eu sunt rezistenta la dureri)vreo 2 saptamani cu ea,pana cand ieri m-am trezit cu piciorul si mai umflat si dureri aproape insuportabile.Mi-am facut treaba(3 anestezii la cezariene,sunt de-a dreptul workoholica!),apoi m-am dus sa-mi fac o radiografie,ca ajunsese de-a dreptul dubioasa situatia.De acolo s-au accelerat lucrurile,cand au vazut ca am fractura m-au trimis urgent la ortopedie,m-au luat colegii,mi-au pus o atela gipsata,mi-au dat o carja si m-au dus cu carutul pana in parcare,unde venise sotul sa recupereze masina intreaga si nevasta schioapa.Acum stau pana luni cu piciorul in sus,gheata,antiinflamatoare etc.,sa se dezumfle edemul,ca sa poata sa-mi puna ghips definitiv(3-4 saptamani)luni si poate scap fara operatie.Mi-am comandat pe net un dispozitiv ca o gheata de plastic special ptr.asa ceva,sper sa-mi ajunga pana luni si sa evit ghipsul,caci pe aceea o pot scoate ptr.baie,ptr.exercitii fizio etc.Imi vine sa ma impusc,m-am isterizat acasa,iar acum mai si topai in carje!
Trimit si revin,sa nu pierd mesajul, si va multumesc tuturor pentru sustinere si intelegere!
mamacita spune:
yannia,te inteleg perfect,am avut luni de zile aceleasi probleme cu Alex;dealtfel si acum adoarme greu si se trezeste cel putin odata pe noapte.De aceea pot sa-ti spun ca e f.greu sa-ti dam sfaturi fara sa stim starea exacta si rutina Alessandrei.Eu am citit enorm pe aceasta tema,pt.ca starea de zombie o am de peste 3 ani,incercand sa gasesc solutii.Madaluta ti-a dat multe sfaturi pertinente.La fel iti spun si eu:in primul rand trebuie sa te asiguri ca e sanatoasa(nu e racita,diaree,infectii la urechi/gat etc.).Daca vrei sa elimini ca si cauza o"agitatie"dentara premergatoare eruptiei,poti sa-i dai o doza de Nurofen/Panadol adecvata varstei(nu pateste nimic cu o doza) si vezi daca doarme bine,cel putin 3 ore,dupa ea.Apoi trebuie sa aiba confort termic(desi cartile sfatuiesc 18-20 grade in camera,ai mei sub 24 grade se agita deja de frig,iar peste 26 nu pot dormi de cald),asa ca te orientezi dupa nas,obraji,manute(nu picioare,ca de obicei le au mai reci).Patul trebuie sa fie confortabil,saltea tare,lenjerie bumbac 100%,fara aglomeratie de jucarii etc.O luminita de veghe,cat sa nu fie intuneric bezna,dar nu mai mult ptr.ca o trezesti.Sa fie satula.Sa respectati o rutina stricta in fiecare zi/seara,fara abateri de mai mult de 1/2 ora de la orele obisnuite.E bine sa n-o culci dupa noua seara.Chiar daca se mai scoala sa manance,sa fie liniste,intuneric,fara multa vorbarie,apoi o culci la loc.
Trebuie sa ma intrerup acum,ca mi-au venit piticii de la plimbare,dar mai vorbim.Incearca intre timp sa verifici ce ti-am spus si spune-mi daca stii engleza,sa-ti trimit niste linkuri.
mamacita spune:
Asa,si,Yannia,copilasii la varsta asta au cicluri de somn intre 30-40 min.,dupa care se scoala.Daca regasesc exact conditiile in care au adormit,adorm la loc,daca nu,se sperie.De aceea este bine sa fie pusi in pat ametiti,somnorosi,dar nu adormiti gata.Este ca si cum,ca adult,te-ai culca in patul tau si te-ai trezi in cada:evident ca te-ai speria si ti-ar pieri somnul.Daca adoarme bebe in car seat,leganat,apai asa trebuie sa se trezeasca si sa readoarma.Nu stiu cat sunt de coerenta,dar sper ca ai prins ideea.
Mai scrie cu ce pot sa te ajut,dat fiind ca,in urma experientei cu Alex,la Anabela "dresajul"a fost asa bun incat o pun in pat,pe intuneric,la acelasi 21-21:30,o invelesc,isi ia ratusca la supt sau degetelul,si in 5 minute adoarme.
mihaela77O spune:
buna seara,mamicilor de constanta!doamne cate s-au intamplat de cand nu am mai dat pe la voi,dar din motive bine intemeiate...plecata cu copil la doctor la bucuresti,analize,controlul de luna......
Mav,imi pare sincer rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva,iar acum nu mai pot decat sa iti spun refacere rapida...si las-o mai moale cu serviciul...ai grija de tine!si!
Mamacita,si tu bolnavioara?multa sanatate,e greu tare cand copilasii depind de tine,nici macar sa te imbolnavesti nu iti poti permite...
Yannia,subscriu si eu celor spuse de madaluta si mamacita!
madaluta,imi pare tare rau,de problemle de sanatate ale baietelului florinei,este tare greu sa ai un copilas bolnav,si crede-ma vb din experienta...e greu tare...
daca nu este prea tarziu,vrem si noi in listuta...andreea-elena-03.04.1997,paul-mihai-25.09.2003,si eu,mihaela-16.11.1977
va uram un week-end linistit,cu gravidute sanatoase si linistite si copilasi la fel de sanatosi si fericiti!
a,sa nu uit,mai multe despre noi gasiti aici...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124757
MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
jojo_miha spune:
Buna dimineata.Sunt atat de marcata de ceea ce am vazut ca simteam nevoia sa impartasesc cuiva.
In seara asta am aflat de moartea unei vecine de la fosta locuinta,am fost socata ca nu o stiam bolnava si o vazusem cu ceva timp in urma.Pt mine a fost o femeie buna,si in plus era vecina care facea gosgosi ,floricele de porumb si budinca de branza si dadea vecinilor batrani de la scara si mie(doar noi eram vara afara ca nu aveam aer in casa,ei de batranete eu gravida,doua veri la rand)O indragea atat de mult pe Teo,motiv pt care am si imbracat-o frumos cand am plecat la priveghi(imi spunea ca nu e copil in tot cartierul care sa fie atat de elegant si asortat cum e al meu).
A fost o femeie care a ramas vadauva de tanara cu 4 copii(baieti) si numai ea stie cat de greu i-a fost sa-i creasca ca nu era o femeie cu scoala sa fi avut un loc de munca bun,a muncit saraca si a facut de toate.Copii au crescut,doi s-au stabilit in Italia,unul statea cu ea(cu familia) si unul ,tot casatorit avea apartamentul lui.Acum isi crestea nepotul cu care statea si toata lumea zicea ca nora o cam plesneste desi ea nega(nu stiu daca era adevarat).
Pe drum inspre casa mortuara vb cu sotul meu sa ne cuplam cu un vecin sa-i facem o coroana din flori naturale ca tare mult ii mai placeau.Ajunsi acolo,doar familia era afara si inauntru la ea 3 batrane,nici urma de vecini.Pana sa apucam sa prezentam condoleante tuturor copiilor unul a plecat sa se culce.Am aflat ca era internata de o saptamana si nu se asteptau la asa ceva si ca atare a murit singura,fara lumanare.Intre timp un alt baiat a zis ca este obosit si ca se duce sa se intinda acasa.Nurorie vb de pomeni si au zis ca ele dau la maicute sa-i faca colivile si pomenile ca ele sunt mai curate si pomana se face cu amarati.Sotul ei este ingropat aici in C-ta insa ea va fi ingropata la tara.Batranele din-nauntru au cerut ceva de mancare si pana la urma s-au dus sa cumpere niste sandwicuri,am vrut sa-i zic sotului sa se duca el si sa dau de pomana tatalui meu dar nu stiam cum vor reactiona si m-am abtinut.Intre timp un alt baiat s-a culcat in masina.Cand sa plecam o nora ne-a intrebat in ce parte mergem ca sa mearga si ea sa se intinda un pic ca sa fie om maine(este inmormantarea).
Am plecat de acolo cu lacrimi in ochi.Un singur baiat era afectat.Ce soarta !Era totusi mama si copii ei nu cred ca mureau o noapte daca nu dormeau,eu stiu ca in momentul in care se citesc stalpii se imparte o farfurie de mancare,stiu ca se pune doliu la barbatii si mai stiu ca la mort vine multa lume.Ea saraca nu a avut parte de asa ceva.Maine o voi conduce pe ultimul drum(normal era sa fie alaturi de sotul ei)dar ..................ca asa este frumos fata de vecina mea ,care saraca avea o pensie amarata ca nu a interesat-o cartea de munca,avea 4 guri de hranit ;dupa ce am nascut a venit la noi si i-a pus lui Teo 20.000 lei la caciulita si s-a scuzat ca nu are mai mult(de parca asta conta) dar ca asa este frumos si ca asa ii va merge copilului bine.Oare un astfel de om,care iesea cu farfuria la scara,care se bucura pt fericirea mea o fi fost un om rau?Am plins fetelor si am zis ca in loc de coroana ii voi imparti eu cate "o farfurie de mancare" cum e datina la noi.Pacat!Dumnezeu s-o Ierte!
Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
PrimaPlaja