Gravidutze si Mamici de Cluj-87
Raspunsuri - Pagina 12
sara2007 spune:
alex ma bucur ca ti-ai gasit si ti-ai luat ce-ti place..chiar ca papa tiadris bine...nici sara nu papa atata..f bine.dar mult laptic bea daca zici ca ii dai si san...sara bea cam 100 de alt lapte.
mely bine ai revenit..si eu sunt tare curioasa de poze..daca as avea bani si eu mi-as pune sigur.acuma ca am intarcat-o si incepe sa se retraga laptele o sa ramna fara titi..si m-i s-au lasat f mult...nu-mi plac deloc.cat te-au costat?spor la invatat si iti tinem pumnii sa treci cu bine peste toate
adriana felicitari mamico...ai vazut?nu e greu.mai greu cred ca renuntam noi la alaptat decat ei,ne e frica ca ii vom pierde oarecum..adica nu vor mai fi asa de dependenti de noi..asa-i?
ramonella de-acuma incolo sa vezi ce fain ii ca-si dau drumul la cuvinte..is f figura..
eu ii dau la sara de obicei dim soldatei..almette,branza philadelhia,unt,crenvusti,vinete..i-am mai dat si cate putin de parizel de pui si vita..sunca,cu toate ca stiu ca nu-i prea bine,branzica topita de copii....dar sa nu va inchipuiti ca papa asa de bine...ma chinui cateodata cu ea..s-a cam saturta de toate.nici eu nu stiu ce sa-i mai dau.ar manca in schimb toate prostiile...biscuiti..pufuleti..a descoperit dops,ciocolatica aia cu branza,eu ii mananc ciocolata si ea branza...dar asa striga de n-apuc cateodata s-o mananc toata din jur ca ii musai sa-i dau.deci cunoaste deja si gustul ciocolatei...si nu e bine.
la amiaza papa supica f bine..este masa care n-o refuza niciodata.am incercta sa-i dau felul doi inainte de supa,ca ea nu-l prea papa pe felul doi.i-a eventula 2-3 linguri si tot la supa ajung,ca tsiu ca la aia nu face figuri...apoi dupa masa dupa ce se trezeste incerc cu felul doi pe care mi- refuza si paoi ii dau ceva mai usor..branza cu fructe...gris..iaurt cu biscuiti,sau cu fructe..mar cu bsicuiti..de-astea.asta e pe la ora 5..apoi pe la 7 mai rontaie cate ceva prin parc..ba biscuite..ba banana..ba orez cu lapte cumparat..ba danonino...si seara incerc din nou sa-i dau felul doi.daca il refuza incep iarasi cu soldatei...sau acuma intr-o seara i-am facut mamaliguta cu branza si smantana si a papat bine,sau cateodata vrea numai iaurt simplu..apoi un frcut,,ceva leger
ioana...mami de sara
sara2007 spune:
si ianinte de culcare 100-200 de lapte...dar il bea pe urma,se trezeste si il bea.apoi peste nopate inca o tura de vreo 150-200 si dim pe la 8 iarasi..dra de obicei nu-l bea tot.la amiaza iarasi vreo 200,astazi de ex a baut 100 numa..la amiaza n-a baut.
am auzit ca nu e bine peste nopate sa dai copilului lapte..voi ce stiti?sa-i dai numai seara si dim.peste nopate ceai sau apa.eu ma incercta cu apa dar a refuzat-o pt lapte.probbail fiind obisnuita sa suga toata nopatea..si la amiaza oare-i bine sa-i dau?cate mese de lapte ar trebui sa aiba oare la aproape 17 luni?
noi plecam in ungaria la balaton..si chiar acuma imi spunea taica-meo ca la intoarcere ne oprim la ceba bai termale..dar nu haidu..altele..
si inca o intrebare ..ca am inceput sa fac bagajele si trebe sa pun si medicamente..numai stiu in caz de diaree se poate da hidrasec?
ioana...mami de sara
mami_alexia spune:
Buna dimineata!!
Alex, felicitari pentru nou achizitie!
Meli, sa ne dai adresa de hi5 ca sa va vedem!!! Si succes cu licenta..ma asteapta si pe mine in curand. 

Ioana, un copil de varsta Sarei trebuie sa aiba doua mese de lapte pe zi, dimineata si seara. Noaptea e preferabil sa ii dai ceai sau apa pt ca laptele ingreuneaza digestia si asta inseamna ca stomacelul ei lucreaza non-stop.Dar ea e obisnuita cu tzizti noaptea asa ca poate o sa se dezvete in timp.
Acum sa va spun ce mananca Alexia:
-dimineata lapte tzitzi
- ora 11 - mic dejun: lapte cu cereale, cremvusti, ou, branza (cand are chef)
- ora 13 - daca nu doarme inca - piure de fructe (piersici, banane, kiwi, struguri) - i le fac piure ca in forma lor naturala nu le mananca, se joaca cu ele.
- urmeaza somnul (2-3 ore)- acompaniat de tzitzi
- aproximativ ora 16:30 -pranzul- bors & felul 2 sau invers ca sa apuce sa manance si felul 2 pt ca borsul e preferatul ei. Cand nu este bors mananca felul 2 insa nu se da in vant. Si daca mai incape (si de obicei incape), un iaurt.
- ora 19 - iarasi felul 2 (diverse: orez, ficat, carnita de pui, mazare, cus-cus, fasole....nu-mi mai vine in minte acum ) - daca le refuza cu desavarsire, ajungem din nou la bors.
- seara tarziu (22-23)- lapte tzitzi.
Printre toate mesele astea, bea cam 0,5 l de apa, rontaie cate un biscuite, pufuleti si paine.
Ce v-am descris mai sus reprezinta o zi ideala. Dintr-o saptamana , cam 5 zile mananca asa. Restul le mai fenteaza, mai face toane.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
mami_alexia spune:
Legat de intarcat..i-am luat Alexiei lapte de toate natiile: Fulga, Napolact, Milli, etc. Nu e bun nimic.Le-am combinat cu Nesquiq, tot nu-i bun.
Cred ca n-o sa bea lapte din sticla niciodata..mai incercam dar ma resemnez, asa ca o sa ii dau dimineata si seara lapte sub alte forme, cu lingurita (cu cereale, cu biscuiti)
Alte idei?
MAMI(Adriana) &
antoni spune:
mersi fetelor de raspunsuri, vai,ai vostri papa muuuult, a mea foarte putin.
Alex-400 ml lapte?oauuuuu, asta da...a mea...nici pe departe. esti norocoasa!
Ioana-mami de Sara-da, si eu stiu de hidrasec, poti da linistita. du si panadol sau nurofen, cupon cu glicerina in caz de constipatie, autan pt tantari.
ALEX29 spune:
neatza
MELI puiutzu meu seamana cu tati la laptic :))
am uitat sa scriu ca papa si tzitzi :)
fetelor cum a scris si Adriana ,avem si noi zile mai proaste ,cand trebuie sa fac tot felul de jocuri sa pape ,nu e in fiecare zi asa de bine ,dar lapticul il bea fara nici un fel de probleme
multumesc pt felicitari
,o sa va stresez cu pozele cand ne intalnim :))
IOANA si eu stiu ca nu i bine sa le dai laptic noaptea ,ceai sau apa
ANDREEA27 ai incercat la Belis,Gilau ...n am stat la vreo pensiune sa stiu ce sa ti recomand,sper sa gasesti ceva sa te multzumeasca
INGERASHUL MEU TIADRIS-3oct2007
ALEX29 spune:
ADRIANA eu i pun intotdeauna in lapte (cedra)cate 2 lingurite de cereale si ii place tare mult ,incearca si tu ,poate merge asa
INGERASHUL MEU TIADRIS-3oct2007
mami_alexia spune:
Meli, am tras cu ochiul pe hi5...Timea a crescut, e frumusica foc!Iar tu..ce sa mai zic...NO COMMENT! Vreau si eu...
Nu faceti o cheta sa imi pun si eu silicoane? Ziceti ca-i ajutor umanitar..
MAMI(Adriana) &
mami_alexia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ALEX29 ADRIANA eu i pun intotdeauna in lapte (cedra)cate 2 lingurite de cereale si ii place tare mult ,incearca si tu ,poate merge asa INGERASHUL MEU TIADRIS-3oct2007 |
O sa incerc, Alex..dar slabe sanse...
MAMI(Adriana) &
mami_alexia spune:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fxv6R9fUO74&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fxv6R9fUO74&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>