Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 6
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maitreyi neata ylari noi am luat niste platouri cu saleuri si prajiturele, niste suc si apa si am incropit asa o gustare. aaa...si un tort micut . avand in vedere ca nu au ost multi oameni care sa asiste la baita nu am avut nevoie de mai mult. oricum nu cred ca se intinde masa oficiala. ------- Cine-ti saruta genele-n somn ? Si cine-i acolo cand ingerii dorm ? Toate zanele bune sa te ocroteasca... Toate florile campului sa te infloreasca... Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008 Pozele Alexandrei |
Merci ptr raspuns maitrey. Si ati pus in apa de la baitza toate minunile acelea? Iata ce am gasit eu ca trebuie pus:
lapte,zahar,miere,orez,petale de trandafir,ulei sfintit,verigheta,o bratara, banut de argint, scai,fulg,galbenele,si o floricica, sampanie si bani ...fiecare inseamna ceva... dar nu stiu ce... ha, ha, ha!!!
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
DanaH spune:
Citat: |
citat din mesajul lui YLARI Merci ptr raspuns maitrey. Si ati pus in apa de la baitza toate minunile acelea? Iata ce am gasit eu ca trebuie pus: lapte,zahar,miere,orez,petale de trandafir,ulei sfintit,verigheta,o bratara, banut de argint, scai,fulg,galbenele,si o floricica, sampanie si bani ...fiecare inseamna ceva... dar nu stiu ce... ha, ha, ha!!! |
ylari, noua preotul ne-a spus sa nu punem nimic in acea apa, ca este sfintzita din cauza mirului cu care este dat bebe dupa botez. si noi asa am facut.
acum, tu faci cum vrei, cum vrea nasa. semnificatii poti sa gasesti la multe chestii. daca le pui pe toate, nu maia re loc copilul in caditza si iese o ciorba. eu cred ca toate astea sunt mai mult de fun.
dar ce am facut noi, am varsat apa la radacina unui copac. tocmai pt ca este sfintzita, nu e bine sa o arunci la canal. de asta nu ne-a zis nimci popa, dar asa am gandit noi.
pupici si distractie placuta la botez, sa iasa asa cumv a doriti voi. si, evident, asteptam poze.
YLARI spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DanaH
ylari, noua preotul ne-a spus sa nu punem nimic in acea apa, ca este sfintzita din cauza mirului cu care este dat bebe dupa botez. si noi asa am facut. acum, tu faci cum vrei, cum vrea nasa. semnificatii poti sa gasesti la multe chestii. daca le pui pe toate, nu maia re loc copilul in caditza si iese o ciorba. eu cred ca toate astea sunt mai mult de fun. dar ce am facut noi, am varsat apa la radacina unui copac. tocmai pt ca este sfintzita, nu e bine sa o arunci la canal. de asta nu ne-a zis nimci popa, dar asa am gandit noi. pupici si distractie placuta la botez, sa iasa asa cumv a doriti voi. si, evident, asteptam poze. Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008) |
ai dreptate, sincer la fel gandesc si eu, am zis totusi sa intreb sa vad si voi cum ati facut. Nasha tzine cu tot dinadinsul sa respecte traditziile, asa ca... va tin la curent!
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Adriana_78 spune:
Nicole,Realaura,Cami, multumim ca ne-ati admirat si pe noi!
Nicole, eu mereu mi-am dorit bebelusi dolofani, da n-am avut parte -- ma consolez, sanatosi sa fie, pana la urma.
Annika are ochii albastri, insa albastru inchis de bebelus, s-ar putea ca pana la 1 an sa i se schimbe. Eu imi doresc sa ramana albastri, insa nu e dupa mine.
Reallaura, banuiesc ca ai vazut si pozele cu Quadro; este f. fain, ca poti dezasambla piesele si face diverse constructii. Se poate atasa si tobogan si piscinuta cu bile, numai spatiu sa ai.
Andree27, Ylari, o ceremonie cat mai frumoasa la botez!
Adriana
Magnetism79 spune:
Scuze ca nu am mai intrat fetelor dar sunt in mare alergatura cu botezul care se apropie si sunt multe de facut, in plus va spunem ca la 1 luna si 3 sapt la proba cantaruluyi aveam deja 6 kg azi facem 8 sapt si iar avem proba camtarului sa vedemmmmmmmmmmmm, cred ca sarim de 6.300, in plus mai molfaim si suzeta cu care ne-am obisnuit, si in we de o sapt incoace mergem la casuta de vacanta unde lui bebe ii e tare bine, asa ca maine plec din Buc asta imputit.
Sper sa fiti bine, eu azi nu o sa ies afara decat mai tarziu ca iar e canicula.
Va pup
Lavi cu Bogdanici Pogonici
Aaaaaaa si sa va spunem ca suntem si f veseli radem mai tot timpul
maitreyi spune:
la Slujba Botezului cu fasa care se leaga la lumanare la un moment dat este sters bebeul de mir dupa Taina Mirungerii. baita de scoatere din mir e mai mult de fun pt ca bb a fost impropriu scos din mir la slujba. asa ca puneti linistitice vreti voi in baita. la noi a pus nasu de toate, a mai ascuns si sub crisma (care si ea se pune in cadita) ca sa nu se zgarie fata. apoi a scuipat pe ea cu busuioc pe sub brat, pe la putzica, pe talpi ca sa miroase frumos toata viata, nana a pupat-o ca sa faca gropite in obraji, i-au adus aur, smirna, tamaie si o icoana cu Maica Domnului...si apa se arunca la copac, da. crisma se pastreaza si i se face o camasa, cersaf, ceva. in timpul baitei se tine lumanare de botez aprinsa si se picura si ceara in baita. cand se duce cadita cineva merge si cu lumanarea afara. fasa se pastreaza pt la 1 an sau 7 ani cand nasa ii taie turta si atunci se taie si fasa in 2 si o parte o iau nasii si cealalta parintii.
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Pozele Alexandrei
chinabulina spune:
wow, maitreyi, habar n-aveam de atatea obiceiuri...
azi am avut o zi ciudata (ca nu pot sa-i zic nici "rea", nici "buna"). m-am intalnit cu mai multi colegi de serviciu, care aveau o actiune intr-un proiect pentru care eu am muncit mult si pe care l-am lansat chiar in ultima mea zi de serviciu. persoana care m-a inlocuit aproape ca a lasat proiectul sa moara. dar azi a avut loc un eveniment din cadrul proiectului si se pare ca a iesit binisor. am vrut sa asist si eu, dar n-am fost in stare. m-a durut sufletul. am regretat ca nu sunt la munca, ca nu ma pot ocupa eu de proiect. imi venea sa spun ce nu s-a facut bine, ce ar fi trebuit facut altfel, dar nu era treaba mea. si m-a durut ca nu mai era treaba mea. mi s-a facut dor de serviciu
ma duc sa-mi pup copilul care doarme asa frumos, ca-s o mama nebuna
p.s. am plecat de acolo cu lacrimi in ochi si am intrat in primul magazin, de unde mi-am luat pantofi
georgiana, mami de gogoasa balerina teodora maria
MsBB spune:
Cald dom'le, cald!!!!
Si daca nu e destul de cald mai bag vreo enspe grade in bucatarie...
Doarme printesa asa ca bag un pic de forumeala cat fierbe mancarea in bucatarie.
Ma intreb daca mai e vreun popor cu atatea traditii,obiceiuri si superstitii ca la noi . De de o parte sunt atat de frumoase si pacat ca unele se pierd dar pe de alta parte sunt atat de multe si cateodata de obositoareeeee . M-am saturat sa aud: trebuie sa faci asta si aia si aialantaaaaaaa .
Eh, n-am avut mult timp zilele astea dar am mai aruncat un oki la voi sa vad ce mai faceti, am aflat de dintisor, am vazut poze , am retrait episodul febra , pe scurt sunt aproape la curent ( chiar in tensiune ) . Am fost tare bizi . M-am facut mumoasa ( sau cel putin asa sper eu ), dupa atata stat in spital ma simteam ca muma padurii. AM incercat sa incropim o mini-cumatrie in cateva zile ( o sa vedem sambata ce o sa iasa...)
Sunt tare multumita ca voi avea unde sa tin fata separat de toata lumea si sper ca toate vor iesi bine si pana in ora 10-11 spargem gasca. Vom vedea....
Vecina, nu=ti fie dor de munca. Vom avea inca multtii ani timp sa ne saturam. O singura sansa avem sa ne bucuram de primii ani cu puii nostri...asa ca.... Insa te inteleg ... of viata astaaaaaa
Mai aveam de zis dar fug ca aud printesa cum ma strigaaaa ....
Adriana mami de Andra noastra!
Poze Andra (20.05.08)
http://b1.lilypie.com/aprFm7.png
chinabulina spune:
gata, am pupat-o, mi-a revenit mintea la cap, m-am intors
mi-au placut foarte mult pozele lui ralu_t. si cele de la mare si cele de la botez. superbe! ralu, sunteti niste frumosi. imi place tare mult de tine ca ai pistrui si ca zambesti tare frumos ... iar tudor e un grasunel mortal (recunosc aici ca imi plac absolut toti copiii de la odiseea noastra, mi se par cei mai reusiti si cei mai cei, dar ma simt oarecum mai "atasata" de tudor de ralu_t si mircea de reallaura, fiindca s-au nascut in aceeasi zi cu gogoasa mea ) si mi-a placut tare mult rochita de la botez. aaa, si pantofii! ma enervati cu debenhams-ul vostru, ca la noi la tara nu gasesti nimic
si pozele adrianei mi-au placut tare, mai ales cele cu sedinta foto
anuta, cum se mai simte bebe? poate de la caldura i-a crescut temperatura.
noi inca nu am avut probleme din astea, cu febra (slava Domnului! )... insa ne luptam cu constipatia, de aproape 2 saptamani. am trecut si pe rosii, fructe, iaurturi si alte trasnai care cica il deranjeaza pe bebe la stomac, dar nimic. beau ceai de musetel cu milchzucher, nimic. ii dau si gogoasei milchzucher, tot nimic. singurul lucru pe care n-am reusit sa-l fac e sa-i dau sa bea ea ceai de musetel. nu-mi ia ceaiul de nicio culoare! si nu iese decat cu supozitor (doar vreo 2 zile a iesit fara ajutor). nici faza cu termometrul nu functioneaza... nu stiu ce sa-i mai fac, ca mi-e mila de ea, saracuta, se chinuie ... offffff
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria
chinabulina spune:
MsBB, ma bucur ca te-ai mai linistit. unde faceti cumatria? noi nu am facut petrecere. am adunat doar familia restransa (si asa am fost 15 + gogoasa) si am rezervat o masa pe terasa la dumbrava. botezul l-am facut la catedrala. voi vad ca la sf nicolae, nu? (parca am recunoscut preotul)
aaa, si avem balansoare la fel pentru fete (daca nu-s multe magazine de copii, nici nu-i greu, ha, ha) pe andra
fug, ca s-a trezit tocmai a inceput vecinul de deasupra sa dea gauri in pereti, ca-si pune centrala ... daca o fac sa adoarma la loc in zgomot de bormasina, sunt cea mai tare
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria