De unde sa iau puterea sa merg mai departe?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Deci casa este cumparata cu banii care i-a obtinut la partaj mama ta.Deci din banii ei.Voi in calitate de copii nu aveti nici un drept la bunurile mamei,acum ca sinteti majori.legal tu ai cumparat pe numele tau o casa din banii ei,intr-o perioada in care nu aveai nici un fel de venituri.Se poate demonstra provenienta banilor pt cumpararea acestei case ,chiar daca este pe numele tau.Mama are pretentie asupra acestei case?
Fratele tau si cu tine nu aveti nici un drept legal asupra casei,inafara de incurcatura ca este pe numele tau.
Daca mama n-are pretentie si ar fi ca o donatie catre copii aceasta casa,moral ar fi sa impartiti valoarea ei ,indiferent ca fratele tau are sau nu o conduita civilizata cu tine.Dupa acest demers ,dragoste cu forta nu se poate,indiferent de faptul ca e fratele tau.Iti vezi de viata ta !Desi nu e o mama buna,avind in vedere ca ti-a dat totusi aceasta casa trateaz-o cu respectul cuvenit acestei donatii.
DAca mama are pretentie la casa se schimba datele problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns berbeaca spune:

da, este pe banii ei cumparata casa.pe banii pe care eu i am obtinut cu greu si pana la urma si din bunavointa tatei. putea sa faca in asa fel incat mama sa ia doar o treime din casa si nu jumatate. in fine, el spune k pt noi i a lasat jumate. stiu, copiii nu au dreptul la bunul parintilor decat dupa moartea acestuia. insa eu n am vrut asta, eu am vrut doar sa mi se recunoasca meritele. pentru ca doar eu m am luptat, fratele s a distrat si acum are pretentii. in loc sa fac asta puteam sa bat si eu discotecile si sa insir barbatii, sa mi bat joc de bani cum ar fi facut el daca ar fi avut banii pe mana. multe am facut si pentru mama si pentru fratimiu si ei mi au facut o. tot ce conteaza pentru ei este banul. sunt foarte hotarata sa vindem, sa faca ce vor dupa, nu ma intereseaza.asa nu se poate trai cu scandal si frica n san. imi pare rau si ma doare ca doar s au folosit de mine.

Mergi la inceput

Eu inteleg ce simti :minie ,disperare,etc. insa daca o sa continui in stilul asta o sa-ti consumi ani din viata concentrindu-te pe probleme de acest gen.Evident nu sint oameni cu care sa ajungi la o conventie de bun simt.Pe fratele tau din cauza educatiei lipsa ,mai labil psihic decit tine fiind,nu se poate conta.Deci daca nu iei o decizie finala si le intorci spatele,te detasezi de ei si-ti vezi de viata ta o sa te chinui ani de zile inutil.Gata!Daca vor sa-ti dea bani zi merci,daca nu da-i incolo,muta-te cu o prietena,cauta-ti un servici si cel mai important invata si da-ti licenta.Cu cit amini cu atit mai rau,uiti si ce cunostinte ai acumulat si intervin alte probleme.
Prietenul tau duca-se!Sint si altii...asta e chiar ultima ta problema!Daca incerci sa faci un pic de ordine sub toate aspectele si sa faci pace cu familia ta,indiferent ca asta inseamna pur si simplu sa-i scoti din mintea ta,o sa te simti mult mai relaxata ulterior,chiar daca aspectul material pare foarte stresant.

Mergi la inceput

Tatal tau te poate ajuta acum?E tot atit de nebun? Poti sa stai la el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

imi pare rau de tine, cumplita poveste...
dar...daca casa e pe numele tau, cu act de vanzare cumparare, nu mai conteaz ce si cum s-a obtinut, atunci tu poti foarte bine sa o vinzi, fara stirea lor desigur! si te muti, departe, fara sa le spui lor!
in alta ordine de idei, trebuie sa-ti pui ordine in ganduri, sa-ti stabilesti CLAR prioritatile, sa iei hotarari FERME si sa nu dai inapoi, orice ar fi!!!
nu sunt cuvinte sa calificam comportarea mamei tale...acum chiar nu mai merita....uita si mergi ininte! de fratele tau....la fel, uita si lasa-l sa-si traiasca viata cum vrea. tu nu ai nici o obilgatie fata de el!!
putere vei gasi, caci esti tanara....forta sa mergi mai departe iti va da hotararile pe care le vei lua.
curaj, aici sunt oameni care te sfatuiesc bine!

Kari

Mergi la inceput

Desi ar merita mama ta sa te comporti fara nici un fel de scrupule, sa vinzi si sa pleci,ca alta solutie nu exista,vezi ca n-au mama ,n-au tata ,iti iau gitul...eu n-as face asta.Mama ta te actioneaza in instanta,demonstreaza intr-un minut provenienta banilor si te executa pe tine si copiii tai .O cred in stare dupa atitudinea ei de pina acum! Incearca pe cale amiabila sa o constringi sa faceti o intelegere de bun simt,iti iei partea ta si-ti vezi de treaba.Ca sa scapi de fratele tau si sa traiesti cu constiinta impacata eu zic,ca daca iei decizia sa vinzi ii dai partea lui de bani cu semnatura si martori ,pui in banca pentru maica-ta partea ei de bani si nu-i cauti,nu te mai gindesti la ei ,in veci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Citat:
citat din mesajul lui berbeaca

da, este pe banii ei cumparata casa.pe banii pe care eu i am obtinut cu greu si pana la urma si din bunavointa tatei. putea sa faca in asa fel incat mama sa ia doar o treime din casa si nu jumatate. in fine, el spune k pt noi i a lasat jumate. stiu, copiii nu au dreptul la bunul parintilor decat dupa moartea acestuia. insa eu n am vrut asta, eu am vrut doar sa mi se recunoasca meritele. pentru ca doar eu m am luptat, fratele s a distrat si acum are pretentii. in loc sa fac asta puteam sa bat si eu discotecile si sa insir barbatii, sa mi bat joc de bani cum ar fi facut el daca ar fi avut banii pe mana. multe am facut si pentru mama si pentru fratimiu si ei mi au facut o. tot ce conteaza pentru ei este banul. sunt
foarte hotarata sa vindem, sa faca ce vor dupa, nu ma intereseaza.asa nu se poate trai cu scandal si frica n san. imi pare rau si ma doare ca doar s au folosit de mine.

Calculeaza tot,la blana,parchet,mobila...munca ta de una singura-:)).Ar fi bine sa fi pastrat facturi,chitante.Oricum sint la mina ta.
Dar e bine sa fii corecta,din cite am citit,esti!

Apoi dupa ce faci calculele vinde,chit ca ai pus suflet in casa.Vei putea sa incepi sa iti cladesti locuinta ta si numai a ta.Incearca sa nu iti mai implici prietenul.Va veti cladi o casa si o locuinta numai a voastra.Lucrul amestecat miroase-:).Tatal tau poate merita mai multa ingrijire si atentie.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Esti "berbeaca"? Adica zodia berbecului? Asa pare...
Ai trait un adevarat roman. Este evident, versiunea ta, insa indiferent cum, orice lucru are si un sfarsit.
Vorbesc foarte serios: i-ati viata in propriile maini (daca nu o ai deja), cat mai departe. Poate ai 1001 motive pentru care crezi ca nu se poate, insa toata harababura in care traiesti trebuie sa se potoleasca.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns berbeaca spune:

da, deja am facut primul pas si mi am gasit servici. de vandut casa o vad, ii dau jumate fratelui si uit de ei. de familie ca asta n am nevoie. ma distrug psihic. am trecut o data peste multe greseli ale lor. gata s a terminat cu bunatatea. o luam si pe alta parte. doamne si cand imi aduc aminte ce tipa mama la mine ca prietenul meu locuieste cu mine in casa asta este obligat sa faca. doar i a zis de la obraz sa puna gresie pe jos. de parca el ar fi zugrav. si pana la urma chiar daca ar fi, nu i obligat omul sa i puna ei gresie. si multeeeeeeee altele legate de bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Cristina A. ce e cu sarcasmul asta ? {"Ia spune, anielutza draga, daca te-amenint ca te aranjez cu cutitul si te bag in spital sau te trimit pe lume ailalta si-ti fur banii de casa, ma ierti?''Te-as ierta, da, pt ca mi-as da seama ca in furia ta crezi cu toata convingerea ca ti-am gresit foarte tare cu ceva(in cazul de fatza probabil fratele crede ca sora vrea sa pastreze casa doar pt ea desi si el are drept la casa cumparata din banii mamei pt ca e si el copilul aceleasi mame)
Tu ce ai face daca eu te-as ameninta?
Ah, nu, nu-mi raspunde pt ca pot sa banuiesc dupa modul in care mi te-ai adresat : probabil m-ai injunghia pe la spate ca sa ma inveti minte

Mergi la inceput