La ce ne uitam cand luam un LCD?

La ce ne uitam cand luam un LCD? | Autor: april

Link direct la acest mesaj

Ce caracteristic tehnice conteza cel mai mult?

cat trebuie sa fie contrastul ca sa fie un TV bun? dar timpul de raspuns? rezolutie? stralucire? tehnologie imagine?

cam pe unde ar trebui sa fie fiecare caracteristica tehnica pt a fi un LCD bun?
bugetul e in jur de 3000

daca aveti ceva recomandari concrete sunt binevenite!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

uite un articol care te-ar putea interesa http://tinyurl.com/5h5q3e

later edit
sau aici http://www.lcdtvbuyingguide.com/

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Cateva opinii despre LCD-urile ce le aveti ...sunteti multumiti? contrastul cat ar trebui sa fie ca imaginea sa fie buna? peste 5000:1 sau peste 7000, 9000....cam cat?

la o camera de bloc (6/4) e prea mare un LCD de 102?
cei parere aveti de montarea pe perete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

ti-am scris ieri de 2 ori un mesaj lung, cu linkuri si explicatii si l-am tot pierdut din cauza reclamelor, apoi am renuntat

Noi il avem pe asta: http://www.samsung.com/it/consumer/detail/spec.do?group=tv&type=tv&subtype=lcdtv&model_cd=LE32A656A1FXXC&fullspec=F
si suntem incantati, se vede super si arata tare bine (are carcasa din cristal negru-rosiatic cu comenzi touch screen, are si telecomanda separat, bineinteles), il recomand cu caldura.
Pe scurt: are contast 15.000:1, (cred ca un minim necesar ar fi 8000), dimensiunea ecranului 32" (in diagonala 80cm) si e mai mult decat suficient, ar trebui stat la cativa metri (minim 2, ideal 3-4) ca sa vezi imaginea clara, daca stai f. aproape se vad pixelii si nu ai o imagine de ansamblu.
Un 102 la 6/4 mi se pare umpic cam mare, parearea mea, acuma depinde de gustul fiecaruia.
Ideea montarii pe perete imi place, si noi o sa-l punem dupa ce renovam casa.
N-am inteles care e bugetul tau, 3000 de euroi sau de lei?
Ps. cand l-am cumparat noi tv-ul asta, ne-am dus la un magazin specializat unde le aveau pe toate insirate pe pereti, ne-am uitat pe rand la fiecare si l-am ales pe cel care avea imaginea cea mai limpede, bine definita si culorile vii.
In linkul dat de Espiritu, cred ca e asta:http://www.lcdtvbuyingguide.com/samsung-lcd-tv/samsung-ln32a650.html

Mergi la inceput

Tdi, arata f bine LCD-ul tau.
E vorba de RON, nicidecum euro.
Si sotul zice ca e mare 102, hai ca mai las pana la 94...mai jos nimk

Deci contrastul e f importa. Mersi, o sa tin seama de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

eu am acasa o harabaie de tv de 72 sau 74 si mi se pare super ok.102 e mult prea mare.parerea mea....

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Cel mai potrivit pentru tine este unul de 32"....de 37" este prea mare...ti-o spune unu' din domeniu...daca intrebi la magazin sigur iti recomanda unul cat mai mare(deh target-ul bata-l vina)....in alta ordine de idei...LCD-urile cu cea mai mare rata de defecte in Romania sunt Samsung(de-ar stii distribuitorii ce fac eu acum..ca dau din casa)...Tdi imi pare rau si sper ca la voi sa fie din alte loturi...ca pentru vest...la banii pe care vrei sa-i dai eu iti recomand LG sau SONY ....gasesti si cu rezolutie 15000:1....

Bafta la shopping-uit

Razvanel soricel&Co

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Kokiy, m-ai pus pe griji! Daca poti sa-mi spui te rog care-s defectiunile cele mai frecvente? Samsung e foarte bine vazut in Italia si da garantii viabile, de exemplu daca se defecteaza chiar si un singur pixel, ti se inlocuieste televizorul.
Al nostru este din generatia 6, cred ca deja a aparut si 7...a costat peste 1000 de euro dar deja au mai scazut preturile, imediat ce apar modele noi preturile la cele mai vechi scad considerabil.
Initial voiam si noi Sony insa imaginea la Samsung, peste tot (am vizitat mai multe magazine) mi s-a parut net superioara.

Mergi la inceput

Am gasit un Sony Bravia care ne place insa e mult peste buget la diagonala de 102. Are contrastul 33.000:1.
Am mai vazut un Panasonic cu contrast de 1 milion, exsta si asa ceva????

TV ar tebui sa stea pe peretele ingust, asa incat distanta de vizionare e de 3-4 m. E chiar mult 102?
81 sau 82 nu vreau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

o singura chestie

In magazin le-ai vazut cu cd-ul lor de prezentare sau program tv? caci cd-urile lor sunt tare bine facute sa incante ochiu.

si distanta de vizionare trebuie sa fie 3* diagonala TV-ului, minim

Intre Samsung si Bravia am ales bravia 32" mai mult decat perfect si recomand

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Tdi sunt sigura ca al tau e ok....de obicei la majoritatea problemele apar dupa cateva luni de functionare(imagine distorsionata,sunet)...nu-i bai ca si la noi se schimba produsul...doar daca este nereparabil ... altfel lcd-urile care se pot carpi se intorc la client dupa ce stau prin service...nu cred ca-i convine nimanui sa mearga de 2-3 ori la service pana se hotaresc aia sa schimbe aparatul cu unul nou...

Annie80 are dreptate ...in magazine de obicei ruleaza cd-uri de prezentare care-ti incanta retina ...

april d.p.d.v. tehnic e ok 102 pentru 3-4m(distante optime ptr.102cm:SD/3.3M...Simple HD/2.4m...Full HD/1.6m),dar d.p.d.v. real o sa fie foarte obositor pentru retina....basca vei pierde din detalii fiind distanta f.mica...adica ...la un film te vei concentra pe indivizi si nu vei zari pisica care traverseaza strada...cioara care zboara pe deasupra...chestii deastea ...in plus dupa cateva ore vei fi naucita de cap ...eu iti spun din experienta mea,dar incearca si tu asta in magazinele de profil...dute la raionul de lcd-uri pune-te pe canapea si incearca sa urmaresti 2 ore un film sau chiar prezentarea ...

P.S.- eu am de 3 ani un Sagem de 26" la o distanta de 2.5m si sunt multumita... si eu am vrut initial un lcd mare (deh ...asa ne plac noua femeilor lucrurile mari )...noroc cu sotu' care m-a convins ca nu intotdeauna lucrurile mari sunt si utile

Razvanel soricel&Co

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput