Pediatra ne-a recomandat Decaris pentru enterobius vermicularis (oxiuri)- iesiti la amprenta anala- insa pe prospectul medicamentului nu sunt mentioanti acesti viermi, ci altii...
A gresit pediatra? Va rog, un raspuns de la medicii de pe forum sau de la mamicile care s-au confruntat cu probleme asemanatoare!
Matei are 5 ani in decembrie si i-a dat 1 pastila de 50 mg la 5 zile (4 pastile)
Mara are 3 ani luna asta si i-a prescris 3/4 dintr-o pastila tot la 5 zile (4 pastile).
Edit: pt noi, parintii, la rugamintea mea, 1 pastila de Decaris 150 mg dupa aceeasi schema.
Multumesc!
e ok, tot poporul din casa sa ia, copiii sunt destul de mari.
exista si alte variante, dar si asta e ok(chiar daca pe prospect nu-s trecuti, la noi se dau si cu succes)
si presupun ca v-a spus si procedura cu igiena
Da. Multumesc mult pentru raspuns! Ca o profana in ale medicinei m-am speriat cand nu am gasit pe prospectul Decarisului si enterobius vermicularis.
Trebuie sa mentionez ca la inceputul verii Matei a luat Zentel sirop tot pt oxiuri, a fost singurul care avea simptome si singurul caruia i-am facut atunci amprenta anala. Fetita, neavand nici o manifestare in acest sens, pediatra m-a sfatuit s-o las in pace (analize/tratament preventiv etc.). Probabil ca ea sau unul dintre adultii din casa l-am reinfestat si pe el cu tot Zentelul luat atunci.... Offfff!
Despre igiena nu mi-a spus nimic dar am citit eu pe net .
Multumesc inca o data pentru raspuns!
ti-a zis sa lasi fata in pace ca era prea mica sa-i faca tratament
si stai linistita, oricare din ei poate sa se reinfecteze
Toata familia face tratament de la mic la mare,indiferent daca a mai avut unul si acum nu da semne..fie ca este tratament naturist(parazitol,ulei de dovlete,propolis),sau medicamente farmaceutice(zentel,decaris,thelmox),trebuie sa ia toata familia.Regumul alimentar este important cat si igiena...
Decaris poti sa-i dai pt ca are si influenta asupra viermisorilor depistati la voi.
sanatate
http://www.neliana.info/
http://www.poeziionline.info/