Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ana, ai dreptate cu listuta, e un suport moral pt noile mamici. Eu sunt mai ... practica de felul meu si parca mai putin influentabila de astfel de detalii, insa stiu cat de mult poate ridica moralul unei noi mamici care tocmai a nascut un prematur si nu stie incotro s-o apuce.
Stau si ma gandesc daca am fi patit noi experienta cu adrian prima data... cred ca mi se naruiau toate visele de mamica. A fost greu si dupa ce nascusem un copil sanatos si la termen si apucasem sa ma bucur de normalitate, de-apoi daca ma lovea din prima. Marturisesc ca n-as mai fi avut acelasi optimism/speranta care sa ma ajute sa trec prin toate.

Doloress, stiu ca-s diferente intre ON si QC si pe linia asta a urmaririi prematurilor. Nu stiu daca ai fost la cateva dinscutii din trecut din sezatoare cand s-a vorbit despre asta.
Ideea e ca pediatrul se poate uita in urechiuse (ar trebu isa faca asta la fiecare contro lde rutina) si sa-ti spuna daca observa ca are lichid in urechiuse (asta insemnand dincolo de timpan). Si daca se intampla ca lichidul sa fie prezent pt 1-2 luni, asta ar fi un propulsor pt voi sa primiti trimitere la audiolog pt a-i verifica daca ii este afectata auzul.
Altfel tine de programele de acolo. In ON orice prematur poate intra intr-un program de urmarire (infant hearing program se numeste la noi) si in primul an se face audiograma la fiecare 4 luni, iar dupa 1 an se face urmarire doar telefonica, printr-un chestionar (odata la 6 luni). Nici noi n-am fost in acest program de la inceput din neglijenta dr. care ne-a externat, ea trebuia sa-mi faca trimitere acolo (adevarul e ca la ce problema avea adrian atunci pe cap, nimeni nu se gandea la asta si am simtit ca dr. de la NICU de unde am fost externati s-a simtit depasita de situatia lui) si din neglijenta mea, nici eu nu m-am autosesizat de la inceput. Stiam vag ca ar fi trebuit sa fie urmarit audio si ca ar trebui sa facem controale regulate, dar uite ca a trebuit sa treaca vreo 15 luni de la nastere pana am pus mana pe haturi si i-am contactat personal pe cei de la hearing program. Uite-asa am ajuns sa descoperim ca adrian avea lichid in urechiuse si asta ii afectase auzul (si implicit si vorbirea). Dupa 3 augiologii repetate in decurs de 3 luni, am fost trimisi la specialist pt tubulete si in iulie i-au fost montate. El din feb si pana in iulie a avut acest lichid present (iar eu suspectez ca l-a avut acolo mai demult, dar... utie ca nici pediatrul nostru, care e undr. deosebit si f atent, totusi nu a sesizat acest amanunt). Una peste alta, daca Patrick nu presinta lichid in urechiuse, putin probabil sa primesti trimitere la audiolog. Intreaba-ti pediatrul daca exista un program de urmarire similar celui din ON si in QC.

De asemenea noi am mers regulat de la nastere la evaluari neuro-psiho-motorii. Aceste evaluari noi le-am facut in 2 locuri, au fost in paralel: una din evaluari era facuta la o clinica din cadrul spitalului de unde a fost adrian externat de la NICU, clinica de Occupational Therapy care urmareste toti prematurii externati de la ei din NICU pe timp de 2 ani si se uita la dezvoltarea lor neuro-psiho-motorie: in primul an evaluarile au fost la 4 luni, in al doilea an, la 6 luni. In acelasi timp noi am fost recomandati si la Infant Development care a facut exact acelasi lucru ca si cei de la clinica de Occupational Therapy (de fapt toti acesti evaluatori se numesc occupational therapist), doar ca cei de la infant development mi-au parut intotdeauna un pic mai experimentati.
Inca o data, daca la voi in QC nu exista aceste programe si nu-s prevazute pt prematuri, ma tem ca n-ai ce face. Si atat timp cat pediatrul nu va observa nici o problema de dezvoltare, atunci nici nu vei fi recomandata pt un specialist pe astfel de probleme. Ce pot eu sa-ti dau, sunt niste linkuri cu activitati pe care ar trebui sa le faca un bebelus la x luni, te ajuta cu linii directoare si detalii de urmarit si asa poti spune daca si cand (chiar daca neprofesionist) Patrick incepe sa aiba intarzieri de diverse naturi. Da-mi adresa ta de email sa-ti pot trimite linkurile. Si le pot trimite oricarei mamici de aici. Mie la fiecare evaluare mi se inmana o lista cu astfel de activitati ce trebuia adrian sa le faca la urmatoarea vizita, un fel de guidelines.

Laura, ma bucur tare mult de vestile bune, cu intarzierea motorie recuperati voi. Da-mi adresa ta de email sa-ti trimit niste guidelines (sunt in engleza, e adevarat). Ana, poate odata ajungem sa o punem de-un material in romana pe care sa-l atasam la subiect si orice mamica de prematur nou sa il poata accesa. Sunt foarte folositoare pt mamicile de prematuri care au de recuperat si care vor sa exerseze putin cu ei acasa pt a-i impulsiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Try merci mult de info, am sa iti trimit adresa mea de mail pentru linkuri. In legatura cu audiologistul si ocupational therapist, eu lucrez la o companie de asigurari si platim la greu facturi de la acesti terapisti, am sa ma duc deci in privat si am sa incerc. Mai intai oricum am sa vorbesc cu pediatrul, sa imi dea trimitere.
Merci inca o data!

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Intr-adevar sunt tare linistita acum.
Sheannamp multumesc pentru ca datorita tie am mers la doctorita Craiu. Am citit mesajele tale si m-am hotarat sa merg la ea. O alegere buna.
Try adresa mea de email este murarulr@yahoo.com. Multumesc si tie pentru materialele pe care o sa mi le trimiti.
Acum sunt in cautarea unui kinetoterapeut bun pentru a incepe gimnastica de recuperare.
Succes si crestere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Buna! sunt o proaspata mamica a unui baietel Andrei nascut la 36 de saptamani cu 2400 g, 49 cm si scor Apgar 9,5...l-au incadrat la prematuri....in general totul este bine doar ca mi-au zis sa facem un consult la cardiologie ca s-a auzit la respiratie ca si cum ar avea suflu sistolic. stiti ceva despre asta? am inteles ca nu e grav si se poate chiar face sport de performanta.....dar totusi daca stiti mai multe va rog sa imi spuneti.... pupici tuturor

Andreeade Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Poate avea o mica gaurica undeva in inima si asta sa cauzeze acel murmur la inimioara. Baitelul meu a fost nascut cu o gaurica in peretele dintr eventicule. La nastere avea 2,5 mm, la un an de zile avea 1 mm, deci partial s-a inchis. O parte din aceste gaurici mici se miscoreaza si se inchid singure pana la 2 anisori. Dar chiar daca n use inchid definitiv, ele pot ramane mici de tot si nu necesita nci iu nfel de interventie, se poate trai linistit si fara restrictii cu o astfe lde mica gaurica. Sunt persoane care de-abia devenite adulte, la un control mai amanuntit au descoperit ca au astfel de mcii gaurici prin peretii inimii.
Asta vorbind la modul general. Trebuie mers la cardiolog si vazut de ce natura e murmurul.
Noi urmeaza sa mergem in sept. la control din nou sa vedem dimensiunile gauricii.
pe masura ce se micsoreaza, murmurul poate deveni mai puternic si mai inalt (ca note) si apoi cand e fff mic si aproape inchis, scade murmurul pana cand nu se mai aude. deci un murmur incet si pe note mai joase inseamna o gaurica mai mare. Princpipiul e acelasi ca la o paleta, sa zicem, care are o gaura si prin care sufla vantul. Cu cat gaura e mai mare, cu atat suentul e mai mic, cu cat gaura e mai mcia, cu atat sunetul vantului e mai scutit si mai puternic. Gandeste-te la suentul scos de vant cand mergi cu masina cu geamurile deschise. Cand geamul e doar 5 mm deschis scoate un suent mai puternic si mai ascutit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Buna fetelor
Daca e cineva din Tirgu Mures, puteti sa-mi spuneti daca stiti de vreo cazare mai ieftina undeva. Trebuie sa merg sa fac kineto cu Matei acolo, pentru ca am gasit pe cineva si nu gasesc gazda sau cazare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Andreea,trebuie facut un control,si printesa mea a avut de gradul 2 spre 3,doctorii au zis ca trebuie sa se inchida pana la 6 luni si asa a fost.Si eu am suflu,am descoperit acum 4 ani...


Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea NOU!!!
Bibi se face mare!


In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!


ORICE AJUTOR E BINE VENIT PT IOANA!!!
un scurt istoric despre caz il gasiti sub fotografie,oricine poate ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Simona,imi pare rau de experienta prin care ai trecut,eu am o fetita nascuta la 32 de saptamani si nu am apucat sa fac injectiile pt maturarea plamanilor,a facut o complicatie in a doua zi de viata(pneumotorax) si a fost operata(i-au introdus in tub de dren) si apoi intubata dupa 2 saptamani a ramas doar cu oxigen si la incubator...si acum are 8 luni jumate si are 9600 gr si 75 cm,nascuta cu 2050 gr si 42 cm... si ma rog la Doamne,Doamne sa fie bine si la voi...
Se pare ca nici noi nu simtim prea mult prematuritatea,de aceea doar va citesc din umbra

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea NOU!!!
Bibi se face mare!


In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!


ORICE AJUTOR E BINE VENIT PT IOANA!!!
un scurt istoric despre caz il gasiti sub fotografie,oricine poate ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

ANUNT UMANITAR

s-a deschis BAZAR PENTRU SONIA ,unde puteti gasi atat lucrusoare noi cat si folosite la un pret foarte mic!

Prin participarea la aceasta licitatie, ii dam unei fetite minunate sansa la o viata aproape normala!

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri si incurajari!

Intre timp am mai trecut peste un hop. Din cauza contractiilor si cred eu mai ales a neastamparului de care da dovada bebele meu mi s-a rupt cerclajul (de fapt colul). Am avut noroc pt ca am reactionat repede si am fugit la spital. Mi-au refacut cerclajul sub anestezie generala. Sper ca de data asta sa reziste.

Va pup pe toate. Multa sanatate voua si bebeilor vostri.

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
26+

Mergi la inceput