Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

acum am ajuns acasa. la medic a fost totul bine. bb era asa dragut, dadea din maini si din picioruse. e si mai mare decat credeam. suntem in 11 sapt si 6 zile dupa ce vin din concediu, prin 1 sept o sa ma programez la TT.
sunt tare happy ca puiu mic e bine.
raul mi-a spus ca va trece abia prin sapt 16, deci mai am cam o luna.nu am interdictii la nimic in concediu. doar sa nu fac baie in apa termala sau foarte rece.
va pupi pe toate

Maria 10+

vine bb!

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inna30 spune:

petra tudor..si pe mine ma inteapa ba in stg ba in dr...si sincer sunt speriata, imi tot pun seara ultrogestan 2 buc , cateodata si o greutate asa jos, ..ma bucur ca mai este cineva ca mine, parca imi mai da curaj. va pup

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Ce mult ati scris..eu de la munca nu pot intra si seara abia astept sa vin acasa sa vad ce noutati mai sunt.
Petra, Inna si eu simt intepaturi ba in dreapta ba in stanga abdomenului dar sunt usoare. Eu zic ca nu sunt de luat in calcul daca nu sunt dureroase.
Eu ma lupt cu niste greturi care dureaza toata ziua...chiar si noaptea Faza tare e ca si si sotul are greturi
Nu prea poate manca si are stari de voma...ceva burtica are ...deci asteptam sa vedem ce dospeste el acolo
Va pup.

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Bine v-am gasit! Sunt o mamica in devenire ce doresc sa ma alatur grupului de discutie pana prin martie 2009, adica DNP 23.03. Voi contribui si eu atunci cu o gingasa floricica de primavara la marele buchet de ghiocei. Astept sa dezbat subiecte si experiente (placute) traite in perioada de sarcina. Deocamdata varsta puiului e de 6 sapt de la conc. Sa crestem mari,sanatosi si frumosi! Am vazut la inceputul paginii 2 rugaciuni, pe care le-am preluat si le citesc seara. Pe langa aceastea eu as recomanda si Acatistul Sf. Parinti Ioachim si Ana si orice Acatist si Paraclis catre Maica Domnului. Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plici plici spune:

buna seara fetelor !

maria acu poti sa mergi in concediu linistita. ce bebe mare ai!!!

intepaturi ziceti? si eu am gramezi...se mareste uterul si eu simt asta din plin

simina sa ne aduci vesti bune si tu de la doctor

noapte buna la burtici,
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Felicitari GRACE!!!!!!!!!!!!!!

Cu raul e tare ciudata treaba. La prima sarcina nu mi-a fost. Acum parca simt ceva, nu grav. Oricum am o prietena saraca a vomat 9 luni. Ea tot spera, ba ca trece in sapt 12, apoi la 6 luni. Pace. Si inainte de nastere ea voma.

Voiam sa va intreb daca e careva pe progesteron. Si ce stiti despre asta? Medicul meu impreuna cu obstreticiana au decis ca incepem cu progesteronul si am atatea ganduri contradictorii. Oare e safe? Am inteles ca poate produce probleme la bb. Apoi oare sa ma joc eu de-a DD? Dar daca nu iau si pierd copilul ma voi acuza toata viata ca nu am incercat. Nu stiu ce sa fac. In final decizia imi apartine.

In 18 am si eu eco.... Doamne da sa fie bine.

ZVa pup, si sanatate la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Galusca ma bucur ca mai e cineva din categoria grea :)))
Simina bafta la medic.
Maria felicitari. Acum poti merge linistita in concediu.
Floricik asa a fost sotul meu la prima sarcina. Avea toate simptomele mele. Stai sa vezi cand il vor apuca poftele :)))
Floric bun venit.
Olga din pacate nu siu nimic de progesteron. Medicul meu mi-a spus ca nu imi da nimic. Mai bine mi-ar da ceva pentru paranoia. Chiar ma gandeam ce bine era la prima sarcina, nu stiam atatea, nu eram atat de stresata. Si eu care am zis ca acum o sa ma bucur de fiecare clipa, ca stiu cat de repede trece... Ei bine parca sunt blocata. De s-ar face odata maine ora 18
Va pup.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Felicitati Maria !!! unde mergi in concediu ?

Si eu maine merg la eco si apoi vineri la Gyula ! de abia astept ambele

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

neatza,
olga - progesteronul este recomandat in primele 12 luni de sarcina. pana la aceasta varsta de sarcina progesteronul necesar dezvoltarii normale este produs de corpul galben, dupa 12 saptamani intra in functie placenta. de foarte multe ori corpul galben nu produce suficient progesteron si atunci se poate produce o nenorocire.doctorii recomanda suplimente de progesteron atunci cand exista antecedente de avort spontan sau atunci cand sarcina a fost obtinuta cu greutate pentru a nu risca nimic. corpul nostru produce oricum o cantitate mare de progesteron in sarcina deci clar acesta nu face rau lui bb. intreaba doctorul tau daca exista la voi utrogestan. este progesteron natural si se administreaza pe cale vaginala, astfel este absorbit mai ushor si nu afecteaza ficatul.
eu iau supliment de progesteron zilnic 600mg in felul asta reduci riscul de avort spontan, bina daca nu e o problema genetica pentru ca atunci nici mama utrogestanului nu poate face nimic.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

12 saptaani...nu luni ati inteles voi...
intepaturi simt si eu, exact cum ziceti, ba pe stanga ba pe dreapta...parca ma inteapa ovarele. m-am mai linishtit acum ca inteleg ca e normal.
referitor la greturi eu am observat ca daca mananc in cantitati f mici dar de mai multe ori pe zi imi e mult mai bine si in primul rand nu amananc nimic greu, cum ar fi carne tocata, prajeli si carne de porc. asa ca ma simt in permanenta ca inainte de o gripa nasoala, obosita, moale si cu o senzatie nashpa in general. oricum e mai bine decat sa stau aplecata peste wc

6+

Mergi la inceput