Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (5)
Raspunsuri - Pagina 14

Maria_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui if.anda Buna fetelor, Sunt o mamica in devenire si sunt noua aici pe forum. As avea si eu o intrebare - poate ma poate ajuta cineva (nici macar nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie - sunt intr-o mare dificultate) - nu stiu cat se da unui medic ginecolog la consult daca consultul se face la spital (medicul neavand cabinet particular). Pupici si sarcina usoara tuturor viitoarelor mamici! |
bine ai venit!
parerea mea ca 50 de lei ajunge (maxim). nu stiu ce zic si fetele
Maria

Pozele noastre

ginnette spune:
citat din mesajul lui florinela79 Fetelor, eu daca sunt angajata de doua sapt. la noul loc de munca(intre timp am aflat vestea ![]() Se poate sa-mi intrerupa contractul? ![]() ![]() Ma ingrijorez!? fbruma |
Flori,,
Cat timp inca este valabil nu ti-l poate intrerupe; insa dupa 02.02.2009 s-ar putea sa nu ti-l mai reinoiasca.
Dar cu 2 saptamani inainte de "expirarea valabilitatii" intri in concediu medical (pentru risc de sarcina) pana cand implinesti 7 luni si 10 zile (parca asa era; oricum, sa treaca o sapt dupa ce implinesti 7 luni).
Dupe 7 luni si 10 zile ai dreptul la prenatal. Iar in prenatal n-au voie sa-ti intrerupa contractul sau sa te dea afara (contractul doar se suspenda cat timp esti in prenatal si apoi, in concediu de ingrijire copil).
Dar, pt mai multa "credibilitatae" intreaba si la "legislativ".

Roxana si Adela - 09.12.2007

Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

emilia2008 spune:
Felicitari tuturor viitoarelor mamici !
In ceea ce ma priveste sunt in saptamana a 6-a, prima ecografie a fost la inceputul saptamanii 5, inca de atunci s-a evidentiat ca avem activitate cardiaca, pentru inceput iau acid folic si utrogestan.
Nu ma incercat inca raul de dimineata, in schimb am avut unele dureri in burtica, cand intr-o parte cand in alta, iar somn imi este tot timpul. Am citit mult despre sarcina, analize ... in sensul sa fiu cat mai informata insa nu am reusit decat sa ma stresez foarte tare.
Vroiam sa va intreb ce analize ati facut pana acum ?
PetraTudor am vazut ca mergi la Ancar Benedict, intentionez sa-mi urmareasca si mie sarcina, ce poti sa-mi spui despre el ?

elilov3 spune:
LA MULTI ANI!!! tuturor MARIILor si Mariucilor, Marianilor, Mariusilor..si tuturor ce au un derivat de la numele de baza sa fiti sanatosi si fericiti
Maria K sa fi sanatoasa si tu si bb hai ca trece timpul si acuma te vad cu bb in brate..te pupik si te imbratisez cu drag
Bun venit noilor gravidutze
fete dragi va doresc sa aveti o sarbatoare frumoasa in familie alaturi de cei dragi 27+
Dimitrie

gigelica20 spune:
La multi ani, Maria! Si Sfanta al carei nume porti sa te ocroteasca si sa aiba grija de tine si de bebelicul tau, sa va daruiasca sanatate si nastere la termen.
Eu am fost la echo si puiutzul are activitate cardiaca, ceea ce e bine. In weekend plec la parinti, la FOcsani, asa ca vorbim marti.
Va pup pe toate.

florinela79 spune:
ginnete, multumesc mult
Mai m-am linistit...asa o sa fac! am facut si eu calculele, conform primei eco. cand medicul a zis ca sunt in sapt 5-6, nasterea ar tb sa fie 23 martie - 5 aprilie(dar cum va fi sigur cezariana probabil voi sti cu siguranta data fixa).
Temerile ca nu o sa pot primi imdemnizatia de prenatal si cea de CIC...nu cred ca tb sa le am!
Saptamana viitoare voi anunta si angajatorul imediat ce-mi voi lua scrisoarea medicala de la medicul de familie!
Inca oda multumesc, cred ca sunt o viitoare mamica cam panicoasa!
Sarcina usoara si bebe sanatosi!
fbruma

florinela79 spune:
emilia 2008
Felicitari, pentru bebe mic mic!
Eu am 8 saptamani, peste o sapt merg la eco.
Nici eu nu am vomat, tot somnolenta prelungita, si o satrea asa usor trista, am avut in sapt 6-7, dar vezi ca-ti trece.
Si pe mine ma mai intepa burtica stanga dreapta, mai ales seara (cred ca de la oboseala)si se mareste uterul - main inteapa in vezica in intestin.
Tot acid folic si utrogestan 2/zi intravaginal mi-a indicat si mie!
Sarcina usoara si fara pb!
Pupici!
fbruma

if.anda spune:
Multumesc Maria K pt. raspuns.
La multi ani si multa sanatate si fericire tie si tuturor Mariilor din lume!!!
Oare 50 lei nu e prea putin pt. Bucuresti?
(Am uitat sa precizez ca sunt din Bucuresti).
Daca poate cineva din Bucuresti sa-mi raspunda i-as fi taaaare recunoscatoare- stiu ca aici preturile unei consultatii la un cabinet particular sunt peste 70 lei si merg pana la 150 lei (depinde cat de renumit e medicul).
Sanatate multa tuturor mamicilor in devenire si sarcina usoara.

ginnette spune:
citat din mesajul lui florinela79 ginnete, multumesc mult ![]() Mai m-am linistit...asa o sa fac! am facut si eu calculele, conform primei eco. cand medicul a zis ca sunt in sapt 5-6, nasterea ar tb sa fie 23 martie - 5 aprilie(dar cum va fi sigur cezariana probabil voi sti cu siguranta data fixa). Temerile ca nu o sa pot primi imdemnizatia de prenatal si cea de CIC...nu cred ca tb sa le am! Saptamana viitoare voi anunta si angajatorul imediat ce-mi voi lua scrisoarea medicala de la medicul de familie! Inca oda multumesc, cred ca sunt o viitoare mamica cam panicoasa! Sarcina usoara si bebe sanatosi! fbruma |
Anunta-l cat mai repede, pt ca beneficiezi de 2 zile/luna libere (fara sa-ti afecteze drepturile salariale) pt analize/control/consultatii.
Cat despre panica, stiu cum e (mai ales dak e primul bb)
Ai grija de voi!
Roxana si Adela - 09.12.2007

Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

florinela79 spune:
ginnette
Da e prima sarcina mult dorita, mult asteptata, cand nu mai aveam speranta decat la vitro
(cu care medicii nu erau deacord sa-mi faca).
Si acum ca a venit bebe, nu prea stiu cum sa reactionez
Multumes!
fbruma