cearta dintre frati, surori?...
Raspunsuri - Pagina 2
kariguld spune:
si ai mei copii fac asta, baiat si fata....isi mai dau si cate o palma...cand cuvintele nu le ajung....
DAR, intotdeauna am minimalizat acest subiect, desigur ca nu ii las sa ia amploare cearta sau palmele dintre ei, nu mi-am batut prea mult capul , ma gandesc ca intr-o buna zi se vor potoli...
eu mai am trei frati, doua surori si un frate....nu ne bateam....dar ne certam... apoi, pe la 14, 15 ani...am incetat cu certurile....
de multe ori cand se cearta vin la mine si se parasc, "uite ce mi-a spus....da si ea mi-a zis ca sunt "dus"....", eu le spun ca sa nu vina la mine ca eu nu-i impac, sa-si rezolve singuri problema....
nu pentruca nu as vrea sa inervin, dar nu vreau sa se obisnuiasca asa....sau sa creada ca favorizez pe careva.
nu stiu cat este de normal....pe undeva este, dar am speranta ca se vor potoli la un momendat!
Kari
blackpanterro spune:
Eu cu sora-mea ne-am certat mereu si nici acum nu suntem prietene.Suntem complet diferite, singurul lucru pe care il avem in comun sunt parintii nostri.
Nici distanta intre noi nu ajuta.Eu nu ma duc in tara pt ca vine mama aici, sora-mea nu vrea sa vina aici ca are anturajul ei de care nu se poate lipsi nici macar pt familie.Asa ca eu ma simt ca si cum as fi singura la parinti.Probabil si ea la fel.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
pitzinuca spune:
si eu am un frate mai mic cu 10 ani. cand era mic il bateam rau, eram invidioasa pe el. acum e departe dar cand ne vom intalni ii voi cere scuze pentru toate scatoalcele. imi pare f rau acum. tot timpul am simtit ca el e mai iubit. sau ca eu nu sunt iubita. sper sa nu ii fac pe copiii mei sa se simta asa. cand voi avea mai mult de unul.
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
mcrmiki spune:
Happy parca vorbesti despre copii mei, doar ca eu am trei copii, nu doi. Intre ai mei este diferenta de cate 3 ani, si se cearta inclusiv cu cel mic. De multe ori am impresia ca este uragan la noi in casa,asa sunt de agitati. In schimb cand suntem in parc se apara, au grija unul de altul. Ce fac eu? Nici eu nu prea stiu cum sa reactionez, mai stau la discutii cu ei si le spun si eu ca nu-i obligatoriu sa se iubeasca, doar ca pe mine ma intristeaza cand ii vad batandu-se sau certandu-se, si ii intreb daca ar fi vrut sa fie singuri la parinti. Raspunsul lor este ca nu, ca le place ca au frati. Eu le spun ca mi-am dorit trei copii, ca ii iubesc pe toti la fel, doar ca nu imi place ceea ce fac.
Oricum cred ca ta rabdare cu ei, vorba proverbului vorba dulce mult aduce.
Happy_in_TO spune:
Multumesc fiecaruia pentru raspunsuri! Imi ajuta foarte mult sa imi dau seama in primul rind ca fetele mele sint oarecum "normale" :))
Am crezut ca se cearta atita pentru ca sint oarecum apropiate in virsta (cam doi ani si doua luni) si pentru ca sint fete amindoua, deci au cam aceleasi interese si activitati. Dar am citit in postarile voastre ca nu este neaparata nevoie sa fie de virsta apropiata, ca fratii si surorile se cearta si cind diferenta de virsta este relativ maricica... si chiar daca unul este baiat si celalalt fata... si inca un copil (sa faca trei) nu este garantie ca cearta inceteaza! :)
Complicat, dom'le!
Una peste alta... Citeodata nu le dau importanta, am invatat sa ignor, asa cum ignor radioul asta din difuzoare de la munca :)
Dar... citeodata ma toaca la nervi! Mi se face relativ rau fizic, ma ia cu dureri de stomac! Le explic, le rog sa inceteze, le vorbesc...nimic! Dupa aia, cind nervii mei sint deja pachet si mi s-a dus pofta de viata... liniste!
Le-am spus ca o sa ma bage la balamuc! Atunci rid ca niste caprite! Si fac acelasi lucru care il fac eu cind sint nervoasa...glumesc! Casa de nebuni in engleza este "nut house", nut fiind si "nuca"... O casa din nuci? Unde gasim o casa din nuci?... Si bineinteles ca rid nervoasa si imi vine sa le dau cap in cap! :))
gabriella1 spune:
Happy, sa-ti traiasca fetitele ,sa creasca mari si sa fie sanatoase, sa te bucuri mereu de ele si reusitele lor si..........sa-ti scoata peri albi!.
Imi pare rau ca n-am avut frati/surori..am fost singura "zanatica" a familiei,dar ..daca ma ajuta Dumnezeu am sa fac trei (TREI)bebe!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
Happy_in_TO spune:
Multumesc frumos, Gabriela!
Sa iti auda Dumnezeu dorinta si sa ti-o indeplineasca! Este minunat sa fii mama, dar este si cea mai grea indatorire!
Eu dupa atita munca de diplomatie, rabdare si aplanarea conflictelor sint in stare sa am o pozitie la Masa Tratativelor de Pace :))
gabriella1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Multumesc frumos, Gabriela! Sa iti auda Dumnezeu dorinta si sa ti-o indeplineasca! Este minunat sa fii mama, dar este si cea mai grea indatorire! Eu dupa atita munca de diplomatie, rabdare si aplanarea conflictelor sint in stare sa am o pozitie la Masa Tratativelor de Pace :)) |
ahaaaaaaaaaaaaaaa,inchei si pace!Normal,fetele castiga,nu?Stiam eu.....
Happy..
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
hannen spune:
Apoi nush` ce sa fac,sa rid sau sa pling!Sa rid ca citindu-va inseamna ca si ale mele`s "normale",sau sa pling cind aud ca si la virste mai inaintate fac la fel.
Cu care sa incep!Aia mica,deja ii turuie gura ca o moara stricata,tzipa si plinge de zici ca are 4 ani(nici macar 2 n-are de fapt) dar in comparatie cu baiatul vecinei care e mai mic decit ea cu 2 luni si care plinge ca un nou nascut imi vine sa ma ascund!
Alea mari 6 si 3 ani,pfua,certuri,scatoalce,tipete,alergaturi .
Aia mijlocie ma terorizeaza.Este fff insistenta si plinge din orice.aia mare o intarita!cind sunt separat sunt mai linstite,citeodata le apuca dragostea si ce se mai pupa.Isi cumpara una alteia cite ceva bun din banii lor de la pusculita...cind se despart dimineata sa vezi ce se pupa,si seara sa-i bataie si "te urasc"...
De mijlocia mi-e teama ca ccc cam sufera!Am nascut-o pe a 3-a cind ea avea un an si 10 luni...Probabil s-a simtit data la o parte desi fac tot posibilul sa nu diferentiez sentimentele,sa ma joc cu toate la fel,sa le pup...
toata lumea imi zice ca o sa am probleme mereu cu mijlocia pt. ca de obicei el/ea este rebelul/a familiei!Valeu mama!!!
Cuscra,eu m-am apucat de Meilax,Constan,Paxil si Myslee,tiutun da` n-am balansoar!Oare fara el nu-mi trece nebunia care ma apuca cind se iau astea la caftit??
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
sirod spune:
Si ale mele sunt ''normale''.Happy, tot 2 ani si 9 luni intre ele.
Uneori imi vine sa turbez si ma intreb unde am gresit...apoi m acalmez, pentru ca imi amintesc cum cea mare nu lasa pe nimeni sa se uite in carucior la surioara ei(cand inca presta domnisoara in carucior[:D)de teama sa nu o supere cineva...cum cea mica pune mainile in sold si bate din picior spre oricine care-i supara surioara!
Si imi amintesc joaca lor, felul in care se striga una pe alta, o tonalitate aparte...si imi dau seama ca nu gresesc!
Si in situatiile de criza le intreb: de ce va certati?doar voi sunteti cele mai puternice din lume!....si incet, incet se potolesc.- astea sunt cazuri fericite.
Se mai intampla sa fiu obosita , necajita...si cad in plasa ''ea a zis, ea mi-a spus....da ea a zis prima...eetc etc'' ...si aici intervine tiutunu si balansoaru'