Americancele gatesc - 3

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uta ciun, eu ii pun la cuptor ca pe dovlecii de placinta din Romania. Mi se pare ca si seamana mult la gust.

Criss, salvia mea e altfel. Am decis sa n-o maninc, mai ales ca are flori frumoase. Aduce a levantica si imi place ca are flori de primavara pina toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Stiu ca e cam tarziu, dar intreba cineva de o crema buna.

Eu amestec o cutie de mascarpone cheese (cam 475gr) cu o cutie de frisca, 6-8 linguri zahar, 6-7 galbenusuri crude.
Este crema pe care o folosesc la tiramisu si de 2 ani de cand am descoperit-o nu am mai incercat nici o alta reteta. Intai se bat zaharul cu albusurile pana se topeste un pic, apoi se adauga mascarpone si frisca. Se da la frigider 3-4 ore inainte de consum.
La orice petrecere cu prietenii se stie ca noi aducem tiramisu (la cererea lor).

Eu am gatit ciorba a la grec (pui, legume, ceva orez, tarhon si acrita cu sare de lamaie dupa gust ) si felul 2 ciulama de ciuperci cu pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Edit: pentru crema de mai sus nu se foloseste frisca lichida, ci doar gata congelata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne

Stiu ca e cam tarziu, dar intreba cineva de o crema buna.

Eu amestec o cutie de mascarpone cheese (cam 475gr) cu o cutie de frisca, 6-8 linguri zahar, 6-7 galbenusuri crude.
Este crema pe care o folosesc la tiramisu si de 2 ani de cand am descoperit-o nu am mai incercat nici o alta reteta. Intai se bat zaharul cu albusurile pana se topeste un pic, apoi se adauga mascarpone si frisca. Se da la frigider 3-4 ore inainte de consum.
La orice petrecere cu prietenii se stie ca noi aducem tiramisu (la cererea lor).

Eu am gatit ciorba a la grec (pui, legume, ceva orez, tarhon si acrita cu sare de lamaie dupa gust ) si felul 2 ciulama de ciuperci cu pui.



Carolyne cred ca ai incurcat galbenusurile cu albusurile Cel putin eu partea galbena a oului o frec cu zaharul la crema ptr tiramisu

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Carolyne-please, baga toata reteta de tiramisu ca sunt mare fan! Plus ca vin sarbatorile peste noi si trebuie sa contribui si eu cu ceva bun la "mesele tovarasesti"...si la care nu investesc o zi intreaga de bucatareala....

Mi-a adus cineva o plasa mare de cepe mici-mici (seamana cu arbagicul). Am vazut in magazine- le zice pearl onion. Ce faceti dragelor cu ele? aveti ceva retete minunate? sa nu-mi ziceti ca le folositi ca pe cea normala: la salate, ciorbe, calita la mancarici, etc...

Merci mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Alintaroma, da ai dreptate, am incurcat borcanele
Se amesteca galbenusurile.

Reteta tiramisu

Aveti nevoie de o tava mai inalta (4-5 cm inaltime aprox).

In functie de marimea tavii si gusturi (mai dulce sau nu) aveti nevoie de:
1-2 pachete piscoturi (le zice lady's fingers si se gasesc pe la magazine italiene, poloneze, europene in general)
- 7-9 galbenusuri (fara albusuri)
-7-9 linguri zahar
- 2 cutii (sau 1 1/2 ) de mascarpone cheese (o cutie mare are cam 460gr)
- 1 cutie frisca de la congletaor (nu se foloseste frisca lichida)
- ness sau cafea
- o lingurita cacao pudra

Se amesteca zaharul cu galbenusurile folosind mixerul. Se amesteca pana se topeste zaharul si se obtine o crema mai smantanoasa, apoi se adauga mascarpone cheese si frisca, eventual cate o cutie pe rand.
Odata crema gata, sa aveti pregatita tava dinainte si piscoturile despachetate din ambalaj.
Se da tava cu crema, doar un pic de tot pentru ca piscoturile sa aiba aderenta.
Amestec cam 2 linguri de nes la un pahar mare de apa (usor de tot calduta, f.f. putin). Dupa dorinta si gust se poate adauga un pic de whisky sau cpt. morgan, fiecare ce pofteste.
Pun nesul intr-un vas si apoi iau fiecare piscot in parte si il cufund in vasul cu nes pe ambele parti, apoi il asez in tava.
Secretul este sa nu tii piscotul prea mult (cred ca mai putin de o secunda) pe fiecare parte, altfel se imbiba prea tare.
Cand primul strat de piscoturi este aranjat frumos in tava se aplica un strat grosut de crema si apoi iar piscoturi, iar crema, se termina intotdeauna cu crema.
Eu pun 3 straturi de piscoturi, dar merge si din 2.
Se acopera cu o folie si se da la frigider minim 3-4 ore.
Cand se scoate se pudreaza cu cacao.
Este absolut delicioasa si extrem de usor de pregatit. Imi place pentru ca nu gatesc, nu coc, doar fac crema si aplic piscoturile.

Va doresc pofta buna,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Carolyne,

Yummy-yummy- mai ales cu putin alcool. Cam la cate persoane ajunge Tiramisu tau- adica facut din cantitatile de care vb? Ca noi suntem cam mancaciosi…


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

O tava maaare ii ajunge sotului 2 numai zile

Fa o data de proba, de-abia iti exersezi mana si vezi cam cat iti ajunge
Acuma serios vorbind poti trata cam 15-16 persoane lejer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Uff, ca si eu sunt fan Tiramisu..dar va trebui sa astept pana nasc sa pot manca asa bunatate..dar am copiat reteta, multam fain!
Adriana, daca ai prea multe cepe din alea, sa stii ca sunt delicioase daca le pui la murat, in otet cu sare. Sau merg bine in cuptor cu cartofi sau carne sau ce vrei tu.

Crisss 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu nu prea fac dulciuri, dar tiramisu am incercat si eu. Pun Amaretto si iese tare gustos asa.

Mergi la inceput