Americancele gatesc - 3

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mi-am amintit ca am primit o "Texas cookbook" cind ne-am mutat aici. Uite cum defineste "mole" asta: a Mexican hot sauce of chili, spices, and sometimes chocolate.
Acum stiu de ce n-am auzit de ea, noi nu mincam niciodata mincare mexicana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Mole e un sos mexican care are la baza ciocolata sau pasta de ciocolata, aia neindulcita, deci mai raw( sau cacao). Si se face cu chile pepper, cu tot felul de nuci, alune, arahide sau susan sau chiar seminte de bostan( toate prajite putin)- depinde de reteta, si o gramada de alte ingrediente( usturoi, ceapa,frunze de avocado,scortisoara, cuisoare), si se fierbe la foc mic in supa de pui cateva ore bune. Sunt o gramada de variatii, toate super delicioase-fiecare familie are retata proprie, lasata din mama in fiica. Dar deoarece e mai greu sa faci sosul, nu toate restaurantele mexicane il au pe meniu.

Crisss 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Pai Ramona, merita sa incerci o data, chiar daca nu le prea ai cu mancarea mexicana. Fosta mea colega imi zicea ( ea e din Mexic) ca mancarurile de gen burito sau taco nu prea au mare cautare in Mexico, ca nu sunt considerate traditionale...in schimb mole e pe masa la fiecare sarbatoare majora.

Crisss 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mi-a placut cum ai descris-o tu, zau ca mi s-a facut foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Am primit ieri de la cineva un kilogram de rosii frumoase foc de gradina, cam moi. Si ma tot gandeam ce pot face cu ele. Pana la urma le-am facut suc( cu morcovi, telina, ardei si sfecla rosie). Iar din pulpa am facut o ciorba de fasole boabe cu pui. Juicerul asta mi se pare cea mai buna investitie( oricum am eu o mica-mare obsesie cu ustensilele astea de bucatarie- in loc sa cer bijuterii de ziua mea, eu cer mixere si oale de la Le Creuzet-nici nu mai am unde le pune in bucatarie)

Crisss 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oalele alea sint si favoritele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

criss, spune-mi te rog de juicer ca si pe mine ma tenteaza numai ca mi s epar scumpe. se merita? cat a costat? ce brand?n merg combinatii fructe/legume?

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Dragele mele americance eu nu sunt un as in ale gatitului dar ma straduiesc. Am primit un curcan de vreo 7 kile si trebuie musai sa-l fac de Thanksghiving care la noi e luni. Dati-mi si mie o reteta cu umplutura aia minunata care se baga in curcan(cum se face, cat se tine la cuptor, ce temperatura...etc). Va roooog frumos!!!!

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Philip, se merita juicerul, dar nu lua unul de $50 ca nu tin prea mult. Al meu l-am luat de pe Amazon.Eu pe asta il am, si e foarte bun, usor de curatat si puternic( nu face lamai sau portocale decat decojite, in rest merge orice cu coaja- dar daca pui numai legume poti folosi pulpa ramasa si la ciorbe)
http://www.amazon.com/Breville-BJE200XL-700-Watt-Compact-Fountain/dp/B000MDHH06/ref=pd_bbs_sr_3?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1223590010&sr=8-3
Merg foarte bine orice combinatii de legume si fructe- preferata mea e combinatia din mere cu sfecla rosie si telina, morcovi( data trecuta am pus si niste pepene galben).

Despre curcan, eu una nu pun umplutura inauntru, ci o fac separat pe aragaz si o pun in cuptor in alta tava. Ptr curcan pun inauntru crengi de rozmarin, si cam atat. Data trecuta am pus si niste mere si lamai si portocale( intregi) pe langa rozmarinul dinauntru. Nu-mi place cum iese umplutura in curcan.

Crisss 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Mi Ro, umplutura aia se poate face cum vrei tu, adica pui orice ingredient iti place- cu masline, sau cu ciuperci, sau cu fructe uscate. Si de fapt e un fel de budinca de paine sarata( paine uscata, cu lapte, oua, poti pune branza, ceapa, bacon, nuci, verdeata..absolut orice) si la cuptor cu ea.Eu nu am o reteta anume, improvizez de cele mai multe ori. Poti praji ceapa cu ceva telina sau morcovi rasi, prajesti separat nucile, dupa care le combini si cu painea taiata bucati( o poti praji si pe aia putin), si mai adaugi ce mai vrei sa pui in umplutura. O poti face si fara oua daca o lasi pe aragaz( atunci pui supa de pui in loc de lapte).
Sa ne spui cum a iesit

Crisss 24+

Mergi la inceput