o alta forma de abuz sexual
Raspunsuri - Pagina 5
mama_lui_alex spune:
Dupa mine a consuma un act sexual in fata unui copil (chiar si a propriului copil..indiferent varsta)..mi se pare strigator la cer...indiferent de conditii existente/inexistente (10 intr-o camera, doar o garsoniera..etc..etc)
A da dovada de afectiune in familie si a-ti manifesta sentimentele fata de partener (saruturi- de un anume tip, da!!?? - mangaieri - si astea, de acelasi tip, imbratisari, etc)..mi se par un lucru minunat - cu atat mai mult cu cat poate participa si copilul - asa va invata printre altele - notiunea de familie, caldura parintilor, a relatiilor dintre ei, etc.
Momentele cand ne pupacim toti trei si ne imbratisam, ne gadilacim si ne chitaim- sunt momente unice...dar de aici...pana la actual sexual..e cale lunga rau...nici macar nu intra in aceeasi categorie.
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IonescuOana Ar fi binevenita pe aici prezenta unui psiholog infantil care sa-si spuna opinia pt. ca [...] |
Un psiholog infantil? Ma cam indoiesc ca ar vrea cineva sa-i asculte parerea... poate doar altii la fel de infantili...
citat din mesajul lui IonescuOana [...] dupa parerea mea vederea sau numai si auzirea actului sexual AL PARINTILOR (nu al oricaror altor persoane la televizor) ESTE un soc pt. copil si un abuz asupra psihucului lui...este o maturizare fortata, la fel ca divortul sau pierderea cuiva... Pt. el acel mod de viata devine normal, si uite asa vor creste generatii de fete care isi vor oferi fara jena corpul prin boscheti sau locuri publice sau in fata copiilor la randul lor, sau baieti - posibili viitori violatori... |
Adicatelea, daca inteleg io bine, aude copilu' oaresice scirtiituri de pat venind din dormitoru' parintilor, acompaniate de niste sunete cum numa' din camera vecinilor de la hotelu' unde-au stat asta-vara la mare se mai auzeau, si gata!, hocus-pocus il paste fie o cariera pe centura, fie una de violator in Cismigiu. Nu mai e cale de mijloc, fratioare! Pruncu-i compromis in mod iremediabil -- de-amu' poa' sa sune tot cartieru' la ce numere verzi si-albastre 'or vrea, viitoru' tinarului in formare e pecetluit, si e bine documentat in tabloidele de scandal de pe taraba de la coltu' pietei.
Hmmm... Da' un psiholog interesat sa studieze infantilismu' la parinti o fi pe undeva? Ca sigur ar putea alege de p-aci subiecti de studiu.
A.M.
IonescuOana spune:
D-le A. Moga, daca dvs. considerati ca esenta acestui subiect este ironizarea intr-un limbaj eliptic cu tenta violenta a opiniei unui utilizator este problema dvs., eu o sa va ignor de acum incolo.
Din partea mea daca nu considerati utila parerea unui psiholog, fie el de copii sau de adulti - ca si psihopatiile mai trebuie tratate- sunteti liber sa nu apelati la serviciile sale pentru dvs. sau copiii dvs. Insa imi pare rau sa va amintesc ca aceasta stiinta exista indiferent de indoielile dvs. privind dorinta de a se asculta aceste pareri sau nu.
De asemenea sunteti liber sa va exprimati si opiniile despre situatia violatorilor si centuristelor autohtone insa corect ar fi sa specificati ca dvs. opinati stand la internet in Canada, si nu trecand zilnic pe drumurile eternei si fascinantei Romanii.
Despre infantilismul parintilor - poate faceti dvs. o propunere Asociatiei Romane de Psihologie pentru o noua ramura. Cele importante exista deja.
IN cazul in care nu doriti sa fiti raportat la moderator, exprimati-va opiniile despre o persoana in anturajul dvs. personal, in acest forum fiind postate pareri despre un subiect.
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!
amoga spune:
citat din mesajul lui IonescuOana De asemenea sunteti liber sa va exprimati si opiniile despre situatia violatorilor si centuristelor autohtone insa corect ar fi sa specificati ca dvs. opinati stand la internet in Canada, si nu trecand zilnic pe drumurile eternei si fascinantei Romanii. |
Pai si colesica 'sha, in casuta din stinga, deasupra numarului de mesaje pe care le-am scris pina acu', ce se poate citi, doamna Ionescu? Nu cumva ceva legat de locu' in care sed si astept sa-mi pice-n poala bitii de pe 'nternet?
Si-apoi, la ce-ar conta ca-mi dau cu parerea de pe-un mal sau altu' al unei Dimbovite, lac, mare sau ocean? Ca doar imi spun propriile opinii pe care le am la purtator indiferent pe unde a fi sa-mi port simbetele. Si-atunci?
Mie-mi pare ca logica matale, doamna Ionescu, e oarecum lipsa la apel. Bunaoara, plecind de la ipoteza "vederea sau numai si auzirea actului sexual AL PARINTILOR", reusiti in trei rinduri sa ajungeti la concluzia "si uite asa vor creste generatii de fete care isi vor oferi fara jena corpul prin boscheti sau locuri publice sau in fata copiilor la randul lor, sau baieti - posibili viitori violatori". Ca cele trei rinduri care separa ipoteza de concluzie nu contin nici un fel de justificare logica, nu pare sa va creeze nici un fel de disconfort intelectual.
Uite, luati d-acilea un contra-exemplu... Poate ati auzit de inuiti (eschimosi) -- astia ar fi niste triburi care si-n zilele noastre continua sa traiasca in niste constructii facute din zapada si gheata: igluri. Sa nu va inchipuiti ca iglurile sunt niste case de vacanta, cu camere separate pentru fiecare copil, leagan si alte cele. Nah... iglurile astea adapostesc de regula mai multe familii -- economie de resurse. Acu' incercati sa va mai imaginati cum ca inuitii continua sa procreeze, si ca atunci cind ii pocnesc hormonii dupa o cina presarata cu carne de foca, nu obisnuiesc sa iese afara, in noaptea polara, la o tavaleala printre husky adormiti. Ci-si rezolva problema acolo, in "garsoniera". Daca va-nchipuiti cumva ca copiii nu-i aud, eventual si vad, fiti convinsa ca e doar o inchipuire de-a Dvs.
Si-acu-ntrebarea cistigatoare de un sejur la Pol: de citi inuiti ati auzit ca fiind violatori sau prostituate de meserie? Raspunsuri posibile:
[ ] Nici unu'
[ ] Zero
[ ] Huh?!? Ce-i aia raspuns?
---
Pentru restu' poporului cititor: NU spun ca ar fi indicat ca parintii sa faca demonstratii erotice in fata progeniturilor (de fapt, parerea mea personala e ca n-ar fi indicat; da' nah, asta e parerea mea, nu tin neaparat sa o impun la toata lumea). Spun doar ca-mi par deplasate viziunile apocaliptice pe care unii le ataseaza cu acest fapt.
Ca si altii care s-au exprimat pe firul acesta, gasesc ca e anormal ca parintii sa-si oblige copiii sa asiste la un act sexual. (Si e de-a dreptul criminal sa-i implice in actul propriu-zis.) Insa nu mi se pare deloc anormal ca copiii sa-si suprinda parintii in astfel de ipostaze (stiti multe dormitoare cu lacate si usi capitonate?).
La urma-urmei, sexul e parte dintr-o viata normala; prin urmare, nu vad de ce ar trebui facut asa un mare secret din faptul ca parintii sunt --hopefully ;-)-- activi sexual. E, cred, suficient sa fie explicat copiilor cum ca activitatile legate de sex se fac intr-un cadru intim, fara spectatori, si cu asta-basta. Eventualele "accidente", in care copiii "se prind" de ce se-ntimpla dincolo de usa dormitorului, nu cred ca au cum sa lase urmari vizibile in comportamentul acestora.
A.M.
IonescuOana spune:
Vad ca ati revenit la un limbaj mai omenesc si la fraze mai normale asa ca o sa va raspund totusi:
-conteaza totusi de unde va exprimati opinia: una e sa mergeti la Sears pe Runaway Road cu Rolls-ul dvs> (specific: e o dramatizare, nu inseamna ca fac reclama la Sears sau firmei Rolls), si alta e sa fii in pielea unei mamaite din Vitan care umbla cu o suta de mii in geanta sa-si cumpere parizer, o asteapta un aurolac in boscheti, si ce poate urma dupa aceea, Dumnezeu cu mila...sunt niste stiri pe aici la 5 P.M., la dvs. ar trebui sa fie cam 9-10 A.M. daca prindeti canale romanesti prin satelit.
No offense, dar fiind vorba de un subiect care are si implicatii sociale referitoare la conditiile de locuit (nu numai la vointa parintilor) conteaza si ambianta in care traiesti cand faci referiri la el.
Cat despre comparatia cu triburile,m-ati facut sa zambesc. Totusi traim (fiecare) in tari mai mult sau mai putin civilizate ale secolului XXI. Ca au mai ramas in anumite zone ale planetei forme de organizare tribala, e adevarat, dar asa putem sa spunem si ca in jungla maimutele (ca sunt tot mamifere la urma urmei) nu se feresc de nimeni, ba chiar sunt si filmate si privite pe Discovery. Corect, nu?
Nici eu nu pot sa condamn "accidentele" - cred ca majoritatea copiilor au fost "accidentati" de astfel de zgomote in blocurile din placi de BCA.
IN mesajul meu era vorba de lipsa de discernamant a unor parinti care, locuind in camine de nefamilisti adica intr-o singura camera de la 4 persoane in sus, isi sporesc fara sa judece numarul membrilor familiei si bineineles ca in vazul celor existenti deja, neavand nici o intentie sau posibilitate sa-si schimbe situatia locativa in afara cazului cvasi-imposibil cand statul le-ar face vreun cadou. La ACEI copii ma refeream opinand ca din pacate soarta ce-i asteapta nu va fi prea fericita.
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!
rrox3 spune:
IonescuOana inclin sa cred ca n-ai inteles nici pana acum ca omul nu dispretuieste psihologii cand spune ca nu e interesat de parerea unui "psiholog infantil" Ia te rog un dictionar si cauta semnificatia cuvantului "infantil", nu-i rau sa-ti mai imbunatatesti putin vocabularul daca tot tii atat de mult la exprimare. Succes!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Witchie spune:
Inainte de a mai da lectii de vocabular, va rog interesati-va daca nu cumva termenul "psihologie infantila" este corect.
Din cate stiu, chiar asa se numeste specialitatea.
Apreciez parerile domnului Moga, chiar si jocurile de cuvinte, nu apreciez tonul usor superior.
V-as ruga daca se poate sa reveniti la tema initiala,
Va multumesc.
amoga spune:
citat din mesajul lui IonescuOana [...] dar asa putem sa spunem si ca in jungla maimutele (ca sunt tot mamifere la urma urmei) nu se feresc de nimeni, ba chiar sunt si filmate si privite pe Discovery. Corect, nu? |
Ooo, pai daca e sa ducem discutia la comportamentul sexual al maimutelor, atunci cred ca cel mai bun exemplu e cel al maimutelor bonobo. Astea fac sex in loc de 'buna ziua', in orice combinatie de gen sau virsta, si chiar n-au nici o problema in a-si implica copiii in activitatile erotice. Si daca luam de buna si bucatica asta de text de pe Wikipedia: "Along with the Common Chimpanzee, the Bonobo is the closest relative to Humans", atunci parca-ti vine sa te-ntrebi daca nu cumva toata tevatura asta pe care umanoizii civilizati o fac pe marginea sexului, nu e cumva o lupta impotriva propriilor gene.
citat din mesajul lui IonescuOana IN mesajul meu era vorba de lipsa de discernamant a unor parinti care, locuind in camine de nefamilisti adica intr-o singura camera de la 4 persoane in sus, isi sporesc fara sa judece numarul membrilor familiei si bineineles ca in vazul celor existenti deja, neavand nici o intentie sau posibilitate sa-si schimbe situatia locativa in afara cazului cvasi-imposibil cand statul le-ar face vreun cadou. La ACEI copii ma refeream opinand ca din pacate soarta ce-i asteapta nu va fi prea fericita. |
Probabil ca asa e, insa ma-ndoiesc ca asta e o consecinta a paradelor sexuale parintesti cvasi-publice. Soarta copiilor nascuti in cupluri cu probleme majore (deficiente financiare cronice; dezinteres parintesc vizavi de copii, etc.) e pecetluita in buna masura de atitudinea societatii fata de ei.
Din punctul asta de vedere, al echitatii sociale, maimutele bonobo clar ne-au depasit -- dup-o orgie generala macar se pun la masa-mpreuna si-si impart "avutul" (mincarea) cit de cit echitabil. In societatile umane in care traim noi nu se intimpla asta -- oamenii nu-si impart "avutul" (finante, relatii, etc.); sunt mult prea preocupati de competitia dintre ei, ca sa mai aiba timp sa se gindeasca la ideea de imparteala, echitate, etc.
Revenind... Faptul ca unii parinti sunt atit de indiferenti (vizavi de opiniile altora si de impresiile pe care le produc) incit nu-i deranjeaza sa fie asistati de proprii copii in timp ce fac sex, poa' sau nu sa fie o problema de dezbatut public. Insa eu unu' ma indoiesc ca asta e cauza exclusiva (sau macar principala) a esecului din viata copiilor ce trec prin astfel de experiente.
In ierarhia mea de valori, doi parinti care fac sex in aceeasi camera cu copiii, pentru ca acea camera e singura pe care si-o pot permite, sunt mai putin de condamnat decit parintii care au 'jde apartamente la dispozitie, insa isi abuzeaza sexual copiii, avind grija sa-si ascunda cu grija comportamentul. As zice ca legile ar trebui sa-i priveasca indeobste pe cei din urma, decit pe cei dintii.
A.M.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui IonescuOanaDin partea mea daca nu considerati utila parerea unui psiholog, fie el de copii sau de adulti - ca si psihopatiile mai trebuie tratate- sunteti liber sa nu apelati la serviciile sale pentru dvs. sau copiii dvs. Insa imi pare rau sa va amintesc ca aceasta stiinta exista indiferent de indoielile dvs. privind dorinta de a se asculta aceste pareri sau nu. O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA! |
am blog
IonescuOana spune:
@ irina c: soacra nu este o problema a mea pt. ca problemele mele se rezolva;)
soacra mea este o problema in sine, pt. ea insasi; daca-ai cunoaste-o, mi-ai da dreptate;
pt. mine este doar o cruce de dus, o parte a karmei mele sau ceva de genul;)
scuze de off-topic, dar m-ai provocat