Piticodrom Festiv de Sept - Oct 2005 (209)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Uau, Alina, ce surpriza ca ai aparut!!! Mi-au dat din nou lacrimile cand ai mentionat de anul trecut, de 3 saptamani in maternitate, de tristetea din casa...ufff, bine ca Dzeu a avut grija de voi.
Arina e superba, amandoua sunt frumoase de pica, ma bucur ca le-am vazut, cum se inteleg? Se joaca impreuna? Bine, diferenta intre ele e mai mica decat va fi intre ale mele.
Am hotarat sa nu o trimitem pe Alex de acasa...mai ales ca pe 1 septembrie incepe si gradinita noua si as vrea sa fie si ea prezenta in prima zi sa isi cunoasca educatoarea cea noua si colegii. O sa incerc sa ii explic cat pot de bine ce se intampla cu mine in spital si ca o sa vin cu bebe acasa si o sa incerc sa apar de la maternitate pana la ora cand soseste ea de la gradi. Sper sa nu stau mai mult de 3 zile in maternitate, sa fie totul ok.

Ruxandra, cred ca ai venit acasa deja...nu ne povestesti si noua? Cum e cu Clara acasa? Ce zice Matei?

Tonnia, deci si Dinu este suzetar infocat...eu m-am gandit sa ii spun de Mos Craciun...sa o pregatesc cu luni bune inainte, ca va veni Mosul cu cadouri de fetita mare la ea si ea ar trebui sa ii dea suzetele ei pentru ca Mosul sa le duca unor fetite mai mici. In schimbul suzetei sa accepte darurile de la Mosu' O sa inchiriem probabil, impreuna cu alti prieteni, un Mos din ala prin serviciul de Mosi sa vina acasa la noi (arata destul de real, au avut prietenii nostri acum 3 ani inchiriat unul cu barba adevarata)...sper sa tina figura si sa renunte singura la suzeta de Craciun. Daca nu o sa vrea si nu o sa vrea, mai vedem, ne gandim la planul B. Nici sa ajunga sa il urasca pe Mosu' doar pentru ca ii ia mult iubitele suzete nu vreau. Acum nu am nici o sansa, suge de zor la o suzeta Chicco din aceea monobloc din cauciuc , de nou nascut. O luasem pentru sor-sa dar ce? M-am inteles cu ea?

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Haha, Kid, ce faza cu suzeta aia!
Eu as vrea sa renunte singur ca mi-e teama sa nu-si schimbe viciul, cica unii incep sa-si roada unghiile sau pantalonii la genunchi sau isi schimba tabietul de noapte sau mai stiu eu ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

Ei,fetelor,vad ca voi vreti sa-mi scotocesc prin amintiri si sa nu ma prezint la 1sept. nepregatita la serviciu.Nu-mi va fi usor dupa 3 ani de pauza.

Tonnia,cum stati cu "joaca"?

Casiana,m-ai dat pe spate cu cate culori stie Alexia.

Vreu sa va zic ca eu am invatat la scoala ca varsta optima de incepere a terapiilor de limbaj este de 4ani.Chiar am citit recent pe la cabinetul psi un subiect interesant pe aceasta tema.
Eu nu am experienta muncii logopedice cu prescolarii,eu lucrand de l a inceput cu copii mai mari cu deficienta mintala.
Discutand strict pe copiii si "problemele" de limbaj ale piticodromului(Alexia,Alex,Petrut - i-am trecut pe ei deoarece mamicile lor mi-au cerut parerea)parerea mea este sa lasam natura sa-si indeplineasca sarcinile inca un an.Am un feeling ca se vor rezolva "de la sine",in primul rand pentru ca avem copii cu potential,iar apoi,pentru ca stiu in ce mediu sunt ei crescuti si educati.
Casiana,daca vrei neaparat sa "intervi" o poti face,eu zic ca doar prin joaca.Daca vrei,cand voi avea timp,iti pot scrie anumite tipuri de exercitii-joc,eventual pe Pm sa nu plictisim.Acum sunt cam prinsa cu ceva si in plus Mihnea mi-a fost tot week-end-ul cu o indigestie urata,cu varsaturi si nemancat.Acum ma straduiesc sa-l pun pe picioare.

Kid,la voi acum sunt altele mult mai importante decat poeziile.Iti doresc nastere usoara,refacere rapida,o bebelina sanatoasa si o Alex cat mai putin geloasa.

Diana,am scris mai sus parerea mea referitoare la inceputul logopediei.Petrut,mortal ca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

Irina,condoleante!

Alina,ai niste fete superbe si ati facut niste poze minunate.

Kristinutza,sa va fie "de odihna" concediul!

Ina,ia mai baga-ti nasul si zi si ce face Budinca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Mary, Tonnia, Diana

Tonnia cand a intrebat de ce a murit eu i-am explicat ca inima a fost foarte obosita si s-a oprit. Stia ca inima bate mereu ca ne-o tot ascultam unii altuia. Dupa indelungi explicatii mi-a zis el ca "inima era tare obosita si s-a dus la culcare" si de atunci n-a mai intrebat nimic...

Anya superbe fete ai!!! Arina s-a schimbat atat de mult... nu cred ca as fi recunoscut-o.

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Irina, buna explicatie!

diana, ne jucam mereu, nu-l pun sa repete ca ma refuza explicit de multe ori dar jocurile de suflat ii plac mai ales daca se joaca si Dinu cu noi. eu nu cred ca e o coincidenta ca a inceput sa zica silabe noi in aceeasi zi in care am inceput cu exercitiile. In continuare zice noi silabe dar unele ii ies total aiurea. e interesant ca zice silabele in acelasi numar in care le aude, am un desen cu un pui care zice piu-piu-piu si el zice tot 3 silabe dar aiurea, daca Dinu face hapciu-hapciu zice si el tot de 2 ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Multumesc mult de tot pentru urarile de Sfanta Marie!
MARINELA,nu ne povestesti cum e la noul serviciu?
Si eu incerc sa-i explic lui Andrei ca nu trebuie sa castige mereu si chiar daca a pierdut la un joc nu se intampla nimic, l-am invatat sa felicite castigatorul asa ca atunci cand inving eu la jocurile noastre, imi strange mana si-mi spune bravo mami! si normal ca si eu il felicit la fel cand castiga el!Am intalnit la mare un baietel cu care Andrei s-a imprietenit care pur si simplu nu accepta sa castige altcineva si repeta intruna ca el e cel mai bun, cel mai puternic, cel mai frumos, cel mai inalt, etc...Si parintii il incurajau si il aprobau...
CRISTINA Ma bucur ca sunteti bine!Vino mai des si mai arata-ne poze cu Victor si Anca!
INA, multumim de urareDe Ilinca budinca nu zici nimic? Ce mai face frumusica ta?
NICOLE am vazut pozele, multumim!Ce vacanta frumoasa ati avut! Si cat de frumoasa e IoanaChiar ca trebuie sa faci ceva, prea mult timp iti ocupa jobul...
DIANA , bravo lui Petrut pentru alfabet!
Cate Disney sunt in USA si pe unde sunt? poate ma ajunti cu un link, ca incep sa fac planuri pentru viitoarea excursie
KRISTINA, bine ai revenit din cea mai grozava vacanta!Ma bucur ca a fost asa de frumos!Nu ne povestesti nimic din ea?Ma bucur ca Radu a renuntat la suzeta si a facut-o si de bunavoie
OANA ce marca e asta Japlo, sa-l caut si eu pe aici, sa nu-l lasam pe Iosua fara bibi
ANYA , Doamne cat sunt de frumoase "comorile" tale!
KID tu cum te simti? Ce face burtica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Salutare,salutare.....
Irina, condoleante, e greu si pt noi sa intelegem cum sta treaba cu moartea, eu inca nu pot sa accept sa fiu fara cei dragi, daramite pt un copil.Greu.......
Anya, superbe fetele tale.Ce bine seamana intre ele, si amandoua cu tati
Kristinutza sa iti fie de bine concediul.Unde ati fost?
Diana, felicitari pt Petrut.IAris stie cateva dintre litere, nu pe toate.Eu fac cu el orice daca e intersat.Nu are rabdare pt astfel de activitati..Vai de mama lui cand va incepe scoala.
Mary, uite de o asftel de reactie mi-e frica mie la IAris sa nu ajunga sa creada despre el ca e buricul pamantului.E un copil la fel de normal ca orice alt copil.El nu spune "sunt cel mai" ...deocamdata spune doar "si eu sunt mare".Si treaba asta cu competitia o are la jocuri, uneori organizate, alteori inventate de el, ca alergatul de la lift pana in fata usii...sau de la lift pana la masina.
Cat despre servicul meu...pai e ceea ce imi place mie sa fac cel mai mult, sa predau.Am studenti intre 18-23 de ani, majoritatea chinezi dar sunt si alte natii, indieni, coreeni, hispanici.Am avut doua zile,vineri seara si sambata dimineata cursuri si imi place.Nu e chiar usor, ca predau din engleza...adik toate explicatiile, exemplele sunt date din engleza in franceza.Abia astept sa inceapa si scoala sa ma intorc si la cei mici, acolo ma joc cu limba franceza, acolo fac activitati de limba franceza din prisma jocului, a glumitelor.
Despre IAris nu stiu ce as putea sa va mai spun.La un moment dat zicea una dintre fete ca nu il spune copilasul pe "R", ar trebui deja sa il spuna?Ca fetita prietenilor nostri face 5 ani in noiembrie dar sunt cuvinte unde nu il poate spune inca.IAris are inca destule cuvinte pe care le poceste, dar mie mi-e drag de el, si cred ca e normal pt 3 ani neimpliniti.In franceza pronunta foarte bine cuvintele si este inteles de ceilalti.Eu nu imi fac nici o grija din prisma vorbitului.Eu am pasarelele mele cu otitele, polipii si altele de genul.
Va pup, sa aveti o zi faina.Eu mai profit de vacanta

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Multumesc, Mary!

Irina imi pare tare rau sa aud. Tatal meu a murit la fel de brusc cand eram gravida in 10 saptamani, apucasem sa-i spun totusi ca sunt insarcinata... Nu cred ca v-am spus atunci pentru ca era mult prea dureros.
In vacanta in Turcia, am intrebat-o pe Ioana daca ii e dor de babi (mama, cu care sta de la 6 luni) si ea mi-a spus ca da, dar ca si mie mi-e dor de tati meu care e sus la Doamne-Doamne. E uimitor cate inteleg copiii nostri.

Nicole&Ioana Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Irina condoleante
Mary in USA sunt 2 parcuri, unul in Florida, unul in California Disney parks
O prietena de pe forum a fost in California cu 2 fetite , una de 3 ani si una de 6 luni, mi-a zis sa astept pana ce Peter renunta la somnul de amiaza pentru ca sunt multe de facut, cozi la care stai, plus ca sunt foarte multe atractii si pentru parinti. Pierzi jumate de zi sa te duci la amiaza la hotel, sa pui copilul la culcare si apoi sa te intorci in parc. Sunt hoteluri in parc, dar sunt scumpe, asa ca multi aleg un hotel din apropiere, cam 10-20 min. cu masina.

Am avut in Bucuresti un coleg de serviciu ca nici o fiinta pe care am intalnit-o vreodata. E singura persoana cu care nu am putut sa am nimic in comun, desi sunt foarte sociabila. De multe ori m-am gandit ce-i in neregula cu baiatul asta De cand am inceput sa citesc despre educatia copiilor de 2-3 azi m-a lovit revelatia : are toate apucaturile proaste ale unui copil mic.
Nu vrea sa piarda niciodata, cand pierde, parca l-a batut Doroftei, ideea lui de corect nu are nuante, politetea e ca in cartile de bune maniere, adica fortata indiferent de situatie. La un team building eram 8 care jucam un joc in care trebuiai sa folosesti o singura mana, el le folosea pe amandoua si nimeni nu reusea sa-l convinga sa respecte regula.Eu am iesit din joc in semn pe protest, ceilalti l-au lasat in plata Domnului. Si nici macar n-a castigat
Intr-o zi a decis sa se schimbe si zilnic o intreba pe pietena mea (colega de birou cu el) daca se vede schimbarea. Nu glumesc, vroia sa se insoare si viitoarea soacra nu vroia s-o lase pe fata sa se marite ca "o sa te lase cand ti-o fi mai greu". Apoi am plecat in State, nu stiu urmarea.
Pe www.babycenter.com gasiti raspunsuri la cum sa-l ajutati pe copil sa respecte regulile si sa invete cum sa piarda. Ideea e sa i se spuna ca va veni si randul lui sa castige, iar sa pierzi nu e neaparat un lucru rau, ci inveti din el.
Peter vrea neaparat sa castige cursa de barcute, cand eu plec de la linia de start, el triseaza si e aproape de mijlocul piscinei. Il las sa castige de cateva ori, apoi castig eu si in joaca ii explic teoria. Normal ca-i cu gandul in alta parte, dar sper sa vina ziua cand va intelege.

Diana multumesc de raspuns
Mary, Marinela multumesc de aprecierile la adresa lui Peter

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput