Piticodrom Festiv de Sept - Oct 2005 (209)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

La multi ani, Mariilor de toate varstele!
Bine ai venit pe lume Clara! Felicitari mamicii Ruxandra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

La Multi Ani tuturor Mariilor si Marinilor! Sa fie sanatosi si norocosi!
La Multi Ani si celor ce au implinit 3 anisori!

Felicitari Ruxi pentru micuta Clara!

Kid nastere usoara daca nu mai apuc sa intru pana atunci!

Noi am fost in concediu 2 saptamani si de luni ne intoarcem la munca. Am sa pun pozici maine, cred. Din pacate, jobul meu imi ocupa f.. mult timp si din cauza asta nu reusesc nici sa va citesc. Trebuie sa fac ceva in sensul asta, probabil ca am sa-l schimb pentru ca plec dimineata si ma intorc pe la 8-9 seara. Uneori mai imi iau de lucru si acasa...

Va pupam si ne cerem scuze pentru absentele de pana acum :)

Nicole & Ioana Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Clara bine ai venit ! sa cresti mare, frumoasa si sanatoasa ! felicitari mamicii tale !!!

Victor m-a facut sa rad cu gura pana la urechi "Ghita"
Noi avem un Sesame Place park chiar langa noi si n-am ajuns inca acolo, desi trebuie sa ajung sa-i multumesc personal lui Elmo, datorita lui, Peter a invatat tot alfabetul in 2 saptamani dupa ce in sfarsit a acceptat sa stea cuminte si sa se uite la film. Acum citeste ce scrie pe toate gardurile, pe papucii prietenei. Adica citeste pe litere, doar nu altfel La Disneyland nu cred ca ajungem prea curand, cica iti trebuie concediu, nu doar asa... un weekend acolo. Asa e?

Cu vorbitul... e un subiect sensibil pentru mine, dar nu-s 2 copii la fel. Peter nu are nici o problema cu pronuntia, eu nici in 20 ani n-o sa ajung sa am accentul lui in engleza, la 20 luni repeta dupa noi "Barzulesti" (comuna din jud. Bacau) sau "powerwash" , ca un roman, respectiv american sadea. El cumva s-a decis sa inventeze roata si focul, adica nu ia de bun ce-i zic eu "asta-i scaun", ci asteapta sa-l arda nevoia de scaun (ca sa ajunga la aparatul foto) ca sa priceapa ca obiectul ala are un nume si ar fi convenient sa tina minte cum se numeste. Nevoia de a afla ce-i ala "pat" l-a lovit acum vreo 4 saptamani.
N-as fi crezut, dar te poti descurca foarte bine fara sa numesti obiecte cat timp ai forta fizica sa ajungi la ele si mintea sa descoperi singur cum functioneaza. Normal ca ia timp, dar cand ai 3 ani, ai timp berechet
Logopedia ajuta foarte mult, am un exemplu in familie si aici cunosc un baietel care s-a transformat dintr-un mic monstru in cel mai dulce baietel cand i s-a explicat cum sa tina limba jos, aproape de maxilar. Pentru ca nu putea comunica, era super nervos si batea toti copiii care erau la o lungime de brat de el, acum ca vorbeste aproape perfect s-a aratat adevarata lui personalitate : e asa de rusinos ca nu indrazneste sa se duca la alti copii, ii cere mamei sa-i intrebe daca vor sa se joace cu el
Diana, e vreo limita de varsta ca sa incepi lectii de logopedie?

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

m-am intors din cea mai grozava vacanta posibilaaa!!!

a fost suuuper!

Clara, bine ai venit!!!

la multi ani aniversatilor si sarbatoritilor! (astazi i-am luat si lui Radu un tort, ca l-am serbat si pe el - onomastic). soacra e Mariana, asa ca a fost f incantat ca am repetat cantecul de "la multi ani!" a doua zi, doar pt el.

mi-e jena sa spun de el cate kg are, pot sa va spun ca nu are nici el 13 . mananca fff bine, tot repetam de vreo 3 luni analizele de giardia si tot nu iese nimic. am descoperit doar ca este alergic la peste din domeniul asta culinar.

a renuntat de buna voie la iubitele lui suzete, dar a disparut undeva in neant somnul de pranz. inca mai sper sa reapara. astazi chiar am vrut sa-i bag suzeta in gura numai sa doarma. n-a vrut, desi se chinuia tare sa adoarma. m-a pus pe ganduri vointa lui. tac'su tot imi spune ca daca bietul copil care a dormit dintotdeauna cu suzeta in gura alege sa renunte la ea, as putea cu siguranta sa renunt si eu la tigara .

in rest, despre vorbit... vorbeste ca un copil mare. cat am fost plecati doar eu si sotul, am vorbit aproape in fiecare seara la tel cu el si parca nu ne venea sa credem cat de clar, de complet si de bine vorbeste. si dictia zic eu ca o are buna.

ce concediu frumos am avuuuuuuuut!

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Clara,bine ai venit pe lume,micuto!!!!Sa fii sanatoasa si cuminte.

Mary,nici eu nu vreau sa-i scot bibi lui Iosua,pt. ca nu mananca nici un lactat,doar lapte dulce,am incercat si cu canitza dar nu vrea deloc...nici alt biberon,doar cel de la Japlo,are 300 ml,si culmea ca nu mai gasesc in oras.i-am luat unul cu ratusca de la Primii pasi,nici nu avrut sa se uite la el,asa ca stam cu un singur bibi si cautam in continuare bibi Japlo...
Iosua are vreo 16,5 kg...dar e inalt si pare slab...si la fel nu il poate pronunta pe r,in rest vorbeste corect,stie culorile,face puzzle-uri de 25,30 de piese,depinde de puzle....si ciocaneala multa intre ei.Acum s-a invatat si cel mic si loveste si el,ii smulge jucariile,il trage de par

Doreste mult sa fie in prezenta copiilor,si nu prea am unde sa-l duc..doar la toamna la gradinita....

Am scris mesajul in etape,am mai facut cate ceva,am mai scris,l-am culcat pe Aaron care nu prea avea chef de somn...acum merg si eu in pat,ca am copii matinali.

Ioana cum a fost in vacanta?Povesteste-ne...cu cura de slabire cum stai?

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

ziua buna,

Ruxandra felicitari!!! Clara, bine ai venit, sa fii sanatoasa si norocoasa!

Am citit din urma... ce copii mari avem!

Noi n-am mai fost la mare... duminica trecuta a murit socrul meu (brusc si neasteptat ca n-a fost niciodata bolnav), asa ca Vladut are acum mai multi strabunici decat bunici...
Am incercat sa-i explicam ce si cum... A inteles ca n-o sa-l mai vada niciodata pe bunu, ca el s-a dus sus in cer la Doamne-Doamne (acum Vladut zice ca acolo se duc mortii...). Soacra mea i-a explicat ca acum bunu e o steluta si seara isi aminteste si imi cere sa-i arat steaua lui bunu.
E tare greu sa-l aud vorbind de morti... ca sa nu mai zic ca m-a intrebat daca el o sa moara... uff... va trece si asta cumva... Abia astept sa inceapa gradi ca sa intram in normal.

In rest e bine, parca e si mai vorbaret (nu credeam ca se poate) si ma innebuneste cu "de ce?". Cred ca in curand va intreba si in somn... Nu zice corect "ce/ci/tz", are pampers la somn (avand in vedere cate paturi a schimbat in ultima perioada inca ii pun pampers si ziua) si bea lapte cu biberonul. Nu stiu daca e bine sau nu, dar nici nu-mi fac vreo problema pentru cele enumerate mai sus.

Acum ma intorc la ale mele... va pup!

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Offf.....Irina imi pare tare rau......condoleante.
Pentru Vladut multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Irina, imi pare rau!
Si mie mi-e teama de intrebarile despre moarte, au inceput deja, m-a intrebat de tatal meu, cred ca am si gresit ca m-a intrebat de ce a murit si i-am zis ca a fost bolnav, poate trebuia sa-i zic ca a fost batran, desi nu era, acum ma intreaba fel de fel, nu prea stiu cum sa pun problema, mai invat pe parcurs.

Marinela, si Dinu devine nervos si plangacios cand oboseste, si parca oboseste mai repede decat altii, adica eu ma grabeam sa-l iau de la gradinita la 12 dar ceilalti erau super vioi. Numai ca el doarme putin noaptea, se trezeste la 6, rar la 6.30. Totusi, parca observ ca rezista mai bine de cateva saptamani cu toate ca doarme si mai putin noaptea, adoarme dupa 22.

Krisyinutza, ma bucur ca ati avut un concediu reusit! Si jos palaria pentru renuntarea la suzeta din propria lui initiativa!
Eu nu cred ca Dinu renunta pe curand, o iubeste cu patima, il mai las o vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

buna!
n-am mai trecut demult pe la voi...si uite cate noutati...

felicitari ruxi pentru micuta clara (ce nume frumos!). sa va aduca numai bucurii!

kid...mai ai putin...parca am emotii pentru tine, caci retraiesc momentele mele de bucurie...daca imi permiti o parere...eu zic sa nu o duci pe alex la bunici, ci eventual, asa cum scria jadi, sa nu fie acasa cand vii cu bebe...sau sa doarma. apoi, dupa ce va instalati, sa-si vada si ea surioara. eu sunt sigura ca ei simt ca se intampla ceva, chiar daca ii ducem de acasa si , teoretic, nu le spunem nimic. ii explici inainte sa pleci la spital ca te duci sa aduci un nou bebelus acasa, care este surioara ei, ca va fi micuta si la inceput va avea mare nevoie de tine, ca stai cateva zile, dar ca te vei gandi la ea si vei veni acasa...ei intelg foarte bine lucrurile astea, daca li se explica.
cand am venit acasa cu arina, anya era cu mama...am intrat cu ea in scoica si am pus-o jos in mijlocul sufrageriei. anya s-a uitat la ea, a examinat-o, a pupat-o, apoi i-am spus ca o pun pe bb in patut sa doarma. in timp ce dormea, anya s-a strecurat in camera ei si i-a pus un covrigel in patut...pentru cand se trezeste...n-am sa uit niciodata faza asta...chiar mi-au dat lacrimile. am incercat apoi sa ne comportam cat mai firesc si ii explicam anyei de fiecare data ce-i fac eu bebelusului, ca sa nu se simta exclusa.
singul lucru pe care il regret este ca in nebunia aia, eu nu am avut puterea si intelepciunea sa-i vorbesc anyei si sa-i explic ca eu voi sta in spital mai multe zile si nu doar 2-3 asa cum o prevenisem (am stat 3 saptamani)...dupa 3 zile fara mine, poate simtind si contextul incrancenat si tristetea din casa, a facut febra si i-a fost f rau, cum nu i-a fost niciodata. dupa ce am venit acasa si am stat cu ea 2 ore, i-a trecut ca prin farmec.

si pentru ca am promis cu alte ocazii...am pus cateva poze cu fetele:
http://picasaweb.google.ro/alina.cibea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Wow, Anya, ce fete frumoase ai! Si seamana bine de tot!

Mergi la inceput