Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(66)
Raspunsuri - Pagina 19
Otiliav spune:
Mirtha la prima vedere si eu la fel as spune ca este un procent fix, dar stiu sigur ca aici in Norvegia intervine limitarea, dar nu mai mult de 6G... iar G-ul este o valoare care o stabilesc ei anual si pentru pensii si pentru concedii.
Am gasit si un articol in engleza www.regjeringen.no/upload/BLD/Veiledning%20og%20brosjyrer/2007/270636_the_rights_of_parents_of_small_children_2007_english.pdf" target="_blank">aici unde se dau mai multe detalii. Nu stiu insa ce valoare are G pe 2008. Astept sa revina contabila noastra din concediu sa am si eu mai multe detalii pentru ca pana atunci intru in luna a 7-a si ma calific pentru acest concediu.
Eu ma bucur ca tu incerci sa faci ceva in Ro, eu aici sunt multumita daca ajung sa inteleg legile, ca Norvegiana nu stiu si e usor sa pierzi un drept daca nu stii ca il ai.
Eu as vota cu Suedia sau Danemarca, dar tot tari ploioase sunt
. Asa si in nordul Norvegiei sunt multe avantaje financiare dar cine sa inghete pe acolo
.
Pozele noastre, Poze minunea din burtica
23+ si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
elilov3 spune:
ziua buna fetele
diana e superba domnisorica ta
numai pot de ragul ei
otilia si printesita tae frumoasa si ochisorii 
loren@ ma altur fetelor tot ce e colorat nu e ok..mai ales acuma la varsta asta gestationala neaparat sa te vada un doc...
mnarcisa felicitari pentru fetita sa fiti sanatoase si sa va vedeti cu bine la termen 
mirtha aceleasi dureri le-am acuzat si eu aseara si am stat numai in pat si nu au cedat la no-spa zau chiar m-am speriat..azi vad ca imi este mai bine
cat priveste indemnizatile...ce imi e 8 mil ce imi e 10 mil cat e salariu cu tot cu ore suplimentare si dirigentie...deci...la mine nu e prea mult bai...speram ca totul va fi bine
eu am nepotica si sora pe la noi timp de 2 sapt...facem poze azi si le pun deseara pe net....hehe 2 sapt cu palnsete sa imi fac pregatirea...![]()
26+
Dimitrie
dandusa spune:
Mirtha,
nu am vrut sa ofensez pe nimeni,efectiv mi-am spus parerea,scuze dar chiar nu pot sa citesc TOT
Diamisha,
nu-i nici o suparare in mes tau,stai linistita...
intr-adevar trebuie sa fie frustrant sa traiesti cu cei 6/8 mil in conditiile in care tu castigai mult mai mult...,dar cred cu tarie ca depinde mult si de fiecare persoana in parte...
am avut job-uri unde am fost platita normal dar si unde am fost platita f bine...de acolo am plecat inainte sa raman gravi cu fetita...si cu toate astea efectiv mi-a fost usor sa ma multumesc cu nimic...
asta sant eu...,poate prea usor de multumit...nu putem fi toate la fel...
Diana,
la varsta la care copii mei vor intelege cu ce se mananca Disneyland-ul,cu siguranta voi munci si ne vom permite si noi o vacanta pe acele meleaguri...![]()
mai aveam de zis,dar nu ma mai lasa...revin
Mamica stralucitoare
28+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
Andy08 spune:
Mirtha: Incerc eu sa iti spun cum se traduce acest flat rate aici: primesti 55% din venit, dar nu mai mult de 1670$/luna (asta era suma acum 2 ani, parca) si se aplica si la somaj. Adica acopera un salariu mediu spre bun, dar daca tu faci lunar 5000$, limitarea asta nu te multumeste. In plus, impozitele sunt clar mari la o suma atat de mare in mana (5000$ inseamna peste 100.000$ brut pe an, iar rata de impozitare este de 50% pt. salariile peste 90.000 brut/an), iar banii pe care ii primesti nu reprezinta 55% din venit. Dar realitatea este ca salariile medii in Quebec (pt. profesori, contabili, ingineri destul de tineri etc.), in general, sunt sub 90.000/an si de multe ori plafonul ala reprezinta 55% sau mai mult din salariu sau te priveaza de cateva sute (nu prea multe) de dolari.
Pt. medici, avocati si directorii de firme insa, clar e frustrant. Un medic castiga undeva la 200.000$/an si e impozitat la 50%, iar concediul de maternitate platit la plafonul maxim nu e direct prportionala cu sumele cotizate la buget. In plus, la un venit ata de mare, alocatia pt. copil este aproape inexistenta.
Daca privim din alt unghi, 1600$ sunt mai mult decat suficienti pt. o mamica si un bebe (fara fi nevoie sa-ti cobori nivelul de trai, dar si fara a fi capabil sa pui ceva deoparte, de obicei), cu conditia sa mai fie un salariu in casa sau sa existe provizii financiare de dinainte. Daca exista insa o chirie de platit sau o rata la casa, si nu exista un alt venit sau provizii...situatia e cam/foarte albastra.
Andy
21+
diana21 spune:
Dandusica, eu ma refeream la mine, ca am deja un copil care e la varsta la care intelege cu ce se mananca Disneylandul
In fine, exemplul asta nu era cel mai potrivit, am sperat ca se va intelege ideea de baza! Exista mame care muncesc pe bani multi, au functii de conducere, etc. si castiga poate si o suta de milioane sau chiar mai mult. Gandeste-te cati bani da femeia aia luna de luna la stat, ca la final, cand se decide si ea sa faca un copil, sa constate ca tre' sa stea acasa pe 8 milioane.
PS Cand ai trait ani de zile cu, sa zicem, 100 mil. pe luna, nu iti poti permite sa stai acasa pe 8 mil, ai alte standarde, alte rate, alte asigurari, alte intretineri la casa, etc. Femeile de genul asta nu au NICI o sansa sa isi petreaca primii ani cu bebe, ele insele, din pacate. Pt ca nici una nu isi va permite sa "cada" financiar in halul asta. Despre asta vorbea si Mirtha. Nu e corect. Ai cotizat la stat cu 40 de mil. pe luna, sa zicem, pai atunci cum sa primesti doar 8? Pe ce considerente? Da, eu sunt de acord ca mamele cu venituri mici sa ia cele 8 milioane, insa cele cu venituri mari sa aiba posibilitatea sa ia un procent din cat castigau inainte.
Si eu trebuie sa fug acum, revin mai pe racoare!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
26+
Asa creste bebe
Andy08 spune:
Dandusa: O sa mai spun din ce-am mai vazut/trait si eu.....cand se iveste ocazia. Ai vazut ca sunt destul de vorbareata din fire
.
mamica si fetita si burtica.
Mirtha: Ar trebui sa mai subliniez ca in general salariile medii sunt sub 90.000$/an pt. profesorii si contabilii si inginerii aflati la varsta la care pot face copii. Cu cat inainteaza in varsta si in experienta si se specializeaza, cu atat salaiile cresc.
Andy
21+
diana21 spune:
Vaaaai, noi suntem de groaza! Iar ne-am razgandit cu numele! Bietul bebe
...Otilica, mai modifica o data, te rog, promit ca e ultima
. Deci, varianta finala este Tudor Stefan. Uf...greu mai e de data asta!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
26+
Asa creste bebe
Amalia spune:
Salutare burtici!
Ne-am intors si noi de la mare. Dupa drumul de intoarcere ma simt stoarsa ca o lamaie si-mi este groaza ca trebuie sa fac o baie serioasa si sa ma spal la cap, ca maine o iau de la capat si ma duc la servici. Eu am debutat cu astea 3 zile de concediu, seria fetelor de la mine din birou. De acum, una cate una intra in concediu, deci o sa avem mai mult de tras sa facem si treaba celei care lipseste.
Am vazut ca se discutat legat de cele 8 milioane minunate
. Suma asta "fabuloasa" este motivul principal pentru care voi merge cat voi putea mai mult la servici, pentru a putea beneficia cat mai mult dupa nastere de cei 85% din salariu.
Am de gand sa stau acasa 2 ani, dar ma doare sufletul cand ma gandesc cati bani pierd
. Cand am stat acasa cu David 2 ani, i-am stat ca am vrut eu, nu aveam nici un venit (eram studenta anul 4 cand am ramas), lucra numai sotul, asa ca alegerea ne-a apartinut. Acum in schimb, ma enerveaza legea asta populista si discriminatorie, dar cum nu am cu cine lasa copiii, prefer sa stau eu pana ani si lui Luca si apoi sa apelez la bona.
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani)
si
28+
Luca Gabriel
leeloo5979 spune:
Pupici la fete!
Ieri m-a vazut cu Dandusa - foarte putin adevarat din cauza operatiei sotului si a faptului ca nu se simtea foarte bine - dar in putinul timp scurs am avut timp sa simt ca nu m-am inselat in privinta ei, e o Fecioara de-a mea pe cinste, in plus o graviduta extrem se sexy si de frumoasa...cu o burtica impresionanta! Crinuta si ea o ochioasa si o pustoaica senzationala!!! Dandusa sa stii ca mor de oftica ... te-am descoperit tarziu si acum colac peste pupaza te si muti...om vedea noi cum facem sa ne mai vedem!
Leeloo
27 +

http://good-times.webshots.com/album/562902143JedOlt
http://bd.lilypie.com/KW8up3.png
Mirtha spune:
Apropos de fistula anala , Dandusa. De citeva zile ma tot tin sa iti spun : tatal meu a avut acum 4 ani a fost intrnat cu un asemenea diagnostic , s-a operat , a fost bine curatat si a urmat un tratament cu antibiotic foarte agresiv.
Am fost totusi avertizati ca exista riscul ca fistula sa recidiveze datorita unor toxine din singe si a imposibilitatii de a fi eliminate altfel.
Pina acum a fost ok , nu s-a mai colectat nimic.
Sper ca si la sotul tau sa se rezolve.Sanatate ! 
Mirtha
29+
Eva