Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(66)
Raspunsuri - Pagina 16
Otiliav spune:
Mirtha, foarte interesant acordul, eu habar nu aveam despre asa ceva. Oricum eu in pragmatismul meu pana nu ma vad cu niste bani in mana nu sper la minuni.
Oricum inteleg ca pana la urma fiecare tara are dreptul de a alege ce perioada, ce bani, ca daca ar scrie o suma minima de bani ar trebui sa fie respectata si in Romania.
Cu alaptatul si eu as vrea sa pot cat mai mult, chiar si dupa un an, s-ar putea de fapt cam la 10 luni sa ma intorc la servici. Pe la 4-6 luni se introduce prima masa de solide la un copil alaptat exclusiv. Si aceea este masa de dimineata, alaptatul de la ora 10 este primul care se scoate.Nu mai tin minte exact dar in jur de 8 luni Ana mai primea lapte seara, noaptea si dimineata. A, daca bb mai vrea laptic dupa piureul de fructe, poate primi. Eu ii dadeam la inceput dar mai mult era pe post de suzeta titi pentru ca devora masa de fructe, nu mai ramanea loc de laptic daca ea manca si 2 mere mari la o masa, plus cerealele aferente. Dar chiar daca bb nu mai suge dupa o masa de solide, pus la san stimuleaza lactatia.
Si eu as vrea sa am un plan pus la punct dar nu stiu ce fire va avea bb, nici macar nu stiu cand voi intra in concediu exact ca sa calculez pana la ce varsta a lui bb voi sta acasa.
In tabelul pe care l-am pus Norvegia apare cu 52 de saptamani (sau 44 de saptamani) dar din nou 4 saptamani numai tatal le poate lua, iar cum la noi sotul nu lucreaza le pierdem.
Tot in tabel am vazut ca se pomeneste de 8 ani la Germania, Danemarca, 9 ani la Italia la modul ca daca nu ti-ai luat concediul cand era bb mic, il poti lua mai tarziu pana la cea de-a 8-a aniversare. Si in Norvegia se poate pana la 2 ani sa vii part-time la servici dar salariul este si el jumatate.
Oricum cel mai nasol de cei din tarile unde este 100% unpaid, nu stiu insa cat platesc ei la taxe dar stiu clar ca in Norvegia statul ia mult [rin taxe, la mine ia cam 50% din salariu.
Pozele noastre, Poze minunea din burtica
23+ si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
dandusa spune:
Andy,
imi place mult sa citesc din experienta ta,mai zi te rog...
cu etapele eu ma ghidez dupa ea,daca-mi da impresia ca este interesata de un lucru anume...,il explic etc...pur si simplu tin cont de semnalul ei si de dorinta ei de a cunoaste acel lucru...
Mirtha,
banuiesc ca ai un salariu mare de esti asa afectata
eu zic sa te gandesti altfel...bb este cel mai important...,daca tu vei avea banutii necesari hranei/hainute/jucarii,lasa gandul ca tu cotizezi atata si ca muncesti atata etc...,nu te mai supara cu asta
important este ca bb sa aiba cele necesare si eu zic ca cei 8 mil/luna iti sant de ajuns...,nu vad pe ce ai cheltui 8 mil in conditiile in care alaptezi si necesarul de hainute/pampersi nu are cum sa depasasca asta...
asta in conditiile in care sotul tau lucreaza...
eu nu iau indemnizatie nici de la Crinuta si nu voi lua nici de la Raducu...asa a fost contextul si chiar nu mai agit...
sotul meu a muncit in tot acest timp...si crede-ma ca nu are un super-mega salariu...traim decent,fara nici o modestie...avem si noi un credit ca tot omu'...![]()
din prima mi-am zis ca-i f important sa am un copil sanatos...si ne vom descurca si jur ca ne-am descurcat f bine...
Crinuta are si hainute de firma si hainute din piata...,jucarii de firma si jucarii de la taraba...,nu mai zic cate am primit cadou...toata lumea vine cu jucarii si hainute...or sa te zapaceasca ai sa vezi...,mai ales ca toti iti aduc mai mari cu doua nr sa-i vina la scoala...ca-i mai bine cica![]()
la Raducu,am de toateeeee,chiar ma gandeam ca mai mult voi cheltui cu naterea decat cu cresterea lui in primul an de viata...asta daca da doamne doamne si am laptic ca si prima data...
sa nu mai zic ca planul meu este sa mai stau inca vreo 2-3 ani acasa si abia apoi sa ma angajez...
tocami pt ca vreau ca eu sa stau langa ei sa-i educ sa le fiu aproape sa...sa...
aici in Buc o am pe mama si as fi putut s-o las pe Crinuta cu ea si eu sa ma angajez...,as fi putut sa aduc mai multi bani la buget...,dar am ales sa traim decent si sa am grija de copil,in conditiile in care salariul sotului meu ne oferea acest lucru...
daca as fi avut mai multi bani,as fi cheltuit mai mult cu siguranta...,am trait o viata ca asta si stiu cat cheltuiam si mai ales pe ce...,pe prostii...si aunci am zis...,ca educatia copilului meu este mult mai importanta decat cele nspe' bluze cumparate de mine pe luna pantofi/farduri sau hainute de la mothercare sau jucarii chicco...,efectiv mi-am recaluculat bugetul,am vazut cam in ce limite ma incadrez si m-am conformat...,nu pot sa explic in cuvinte ce satisfactie am si cat de fericita sant...
sant cam obosita...,am aberat putin ma duc la somn...
Mamica stralucitoare
28+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
dandusa spune:
Diana,
minunata Ianca
,abia astept si eu perioada printeselor
edit ca am uitat...
v-ati luat careva www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=240" target="_blank">scaun din asta?
Mamica stralucitoare
28+
dandusa spune:
Otilia,
santeti tare scumpe
Ana are niste ochiiii
si burtica...
zi-mi,cum de s-a asezat fluturele in palma?l-ai momit cu un pupic ceva?![]()
Wndyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyuuuuuuuuuuuuuuu,esti bine?nu pot sa cred ca nu ai timp de-un salut...
azi am vazut o burtica draga,Leeloo
,am stat si noi la barfa ca fetele si ne-am promis ca o vom mai face dar cand/cum nu stim...,sper sa fie cat mai curand...
Mamica stralucitoare
28+
loren@ spune:
Please 

...de ieri mucusul meu este cind normal cind roz, cind maron inchis, ca dupa un sfarsit de ciclu...mai am citeva ore pina la botez, doctorul nu raspunde la telefon si eu sunt varza!
Larisa a miscat de 2 zile in reprize atit de tare incit am crezut ca iese din burta, contractii am ca de obicei, adica la greu, dureri de burta, de coloana, etc..
A mai avut cineva in perioada asta mucusul roze sau cu urme maron inchis, ca atunci cind se termina ciclu????Efectiv nu mai stiu ce sa fac si ca cred...
Pup...
Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena
27+
Carmen_Marieta spune:
Buna dimineata burticutze,
Sunt o
de februarie 2009, am intrat sa va intreb daca cineva este in evidenta Dr.Cristescu de la maternitatea Giulesti?
As avea nevoie de cateva sfaturi- recomandari.... Imi este tare frica de momentul nasterii, stiu ca nu trebuie sa ma gandesc pana acolo deocamdata, ca mai am drum lung de parcurs.. dar la cate se intampla pur si simplu nu pot sta linistita..
Va multumesc anticipat si va doresc sarcina usoara in continuare.
Sunteti o "odisee" minunata!!! 

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
12+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
BraveGirl spune:
Lorena- eu am scurgeri roze. Nu tot timpul, ci doar cand stau mai mult in picioare si mai ales cand ma inteapa burtica si creste vizibil. Medicul meu mi-a explicat ca se intampla deoarece creste burtica, si zona este fff vascularizata si au loc rupturi de vase fff mici. Mi-a zis sa merg urgent la spital daca devin rosii, indiferent de cantitate. Mie mi-a controlat si colul de fiecare data cand mergeam si ma plangeam de aceste scurgeri si mereu era inchis. Stai cat mai mult posibil jos. Sau puneti o centura ca sa sustii burtica.
==========
Corina
23+ 
My baby
Albumul meu
diana21 spune:
Lorena, eu zic sa lasi totul balta ACUM si sa fugi la un spital la Camera de Garda, la Urgente, unde-o fi un ginecolog! Te rog sa nu stai asa, eu zic ca nu e in regula mucusul ala roz
Din cate stiu eu, mucusul roz nu poate fi decat la de colul care se dilata si de la dopul gelatinos. Nu te speria prea tare, dar du-te acum, e mai important sa te vada un dr. si sa iti dea urgent un tratament, decat sa ajungi la botez. Iti tin pumnii sa nu fie nimic, dar nu pot sa iti zic sa stai asa pt. ca nu e in regula.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Andrei
26+
Asa creste bebe
Mirtha spune:
Buna dimineata burtici.
Nu am mai intrat pe forum aseara pt. ca am avut niste dureri gen presiune in stinga jos, destul de insistente.Nu stiu daca sunt dureri oasoase de la dinsa si doar radiaza mai sus spre burtica dar au fost extrem de suparatoare , nu au cedat nici la 2 nospa.
Sunt prezente si acum motiv pentru care voi sta mai mult la orizontala pina maine. Daca se intensifica merg la spital , in urgente la cine o fi.
Daca se mentin la gradul asta de suportabilitate maine ajung la doca fie la spital daca e va fi de garda , fie la cabinet sa ma lamuresc ce este cu aceste dureri gen presiune.
Loren nu am avut nici un fel de mucus roz sau maro dar eu zic sa mergi in urgente daca pe parcursul zilei continua.Macar sa te lamuresti Esti sau ai fost cumva pe tratament cu utrogestan ? Sanatate.
Dandusa nu pot sa iti spun decit sa citesti mesajele anterioare in speranta ca poate vei ajunge la alte concluzii decit cele pe care le-ai expus.
Da , cel mai important este ca fetita si cu mine sa fim sanatoase si sa ajungem la termen ok. Restul aspectelor sunt acum mai putin importante dar asta nu inseamna ca nu sunt importante. Dar daca mesajele anterioare nu sunt suficiente , e inutil sa mai argumentez pe acest subiect.
Mirtha
29+
Eva
diamisha spune:
Buna dimineata!
loren@, eu nu am avut vreodata ce povestesti tu, nu cred ca este in regula...poate ar fi bine sa te duci pana la un spital inainte sa te duci la botez, ca sa verifici daca totul este in regula...nu stiu ce sa-ti spun, nu m-am confruntat cu niciun fel de problema in sarcina, in afara de obisnuitele dureri de spate, genunchi, glezne, etc...
Diana
26+
Sonia