Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(66)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata! Sa aveti un we placut!
Diana, nasturelului, sa fie sanatoasa si norocoasa in viata! Petrecere frumoasa!
Cherie, si unui patut de lemn i se poate da o laterala jos si se poate pune asa langa cel al parintilor, asa am crescut eu. Noi am avut patut cu plasa si nu se putea da nimic jos, dar din momentul in care am pus-o in patut eu dormeam in patul nostru langa plasa iar ea la fel venea la margine dupa miros. Nu spun de cate ori am sarit din pat stresata ca nu respira copilul . Oricum solutii sunt multe.
Daca vrei sa alaptezi cat mai mult eu iti recomand sa vii la pranz acasa, asa iti mai alini si dorul de bb, nu trebuie sa te mulgi, bb nu trebuie sa bea lapte praf. Dar depinde daca serviciul iti permite pauza de alaptat, oricum am observat ca in tarile unde se intoarce mama dupa 2 luni la servici exista pauza de alaptare.
Cat despre fetita, ai timp sa mai ai si o fetita si atunci numai bine ca va avea un frate mai mare care sa mearga cu ea la disco .
Eu trebuie sa ma sacrfic si sa merg cu fetele mele la disco pentru ca nu am baieti , singure nu le las.
Andy, eu am gasit www.childpolicyintl.org/issuebrief/issuebrief5table1.pdf" target="_blank">aici un tabel mai detaliat despre concediu in diferite tari. Dar oricum in tabel nu se specifica toate conditiile, de exemplu se spune ca in Norvegia 80% flat rate, dar nu se specifica alt aspect important si anume ca degeaba ai salariul mare ca nu poti lua mai mult de 80% dintr-un salariu mediu pe economie, si uite asa de fapt poti lua de fapt 50% din salariul tau.

Pozele noastre, Poze minunea din burtica 23+ si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

ziua buna fetele
am ajuns aseara acasa..dupa un drum cu un infect de tren...no comment...clasa 1 pe naiba...in sfarst am ajuns sfarsiti..am papat si dormit..
ieri la echo l-am vazut pe bb si singura prob e ca e prea gras...asa sa exprimata doca....e mai mare cu o sapt decat am eu in mod normal....hehe ce sa fac daca bag ca o balena in mine...oricum vb sotului lasa eu tot cu pelinescu ma tin de mana si am incredere in el...totul e ok revin la 35-36 de spt pt alte echo..si analize
diana la multi ani domnisoare
babizapy
mirtha in final am gasit panmedul...deja disperaseram......ne invarteam de zor pe acolo...ah si inca ceva si la noi a fost sti tu...ca la tine...am plecat doar cu o poza in mana
loren@ sa va dstrati
mnarcisa bafta bafta
bravegirl imi pare rau de papagali..si noi cat am lipsit ne-au omorat o catelusa de la bloc..si ne-au furat pisoiul blocului ..lipsesc 1 zi si gata..oameni rai,rai
felicitari tuturor pt vestile bune sanaate si sa auzim numai de bine si pe mai departe
26+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Salutare burtici !
Am intrat doar sa va salut pt. ca trebuie sa plecam din nou la cumparaturi ...pentru casa .
Iarasi surubele si alte chestii tehnice dar acum sunt cu sotul.

Am citit discutia despre concediulde ingrijirea al copilului. Foarte interesanta si imi pare rau ca nu pot participa datorita valului de cumparaturi pe care trebuie sa-l fac.

Otilia extrem de interesant tabelul , nu stiu de unde l-ai gasit dar in mod cert imi este util.
Andy , Otilia eu as fi multumita chiar si cu un procent de 50% din salariul meu si chiar si un an . Numai sa fie la procent din salariu si o durata care sa imi permita sa laptez macar 6-8 luni.

Acum dupa concediul de maternitate de 126 zile care este platit procentual la 85%(denumit concediu postnatal si prenatal , sau de sarcina si lauzie) dintr-un brut pe ultimele 6 luni , urmeaza concediul de ingrijire al copilului pina la 2 doi ani si care se plateste in acea suma fixa de 600 lei.(plus 200 lei alocatia bebelului).
Dupa concediul de maternitate care se acorda in virtutea nasterii si pentru refacerea mamei dupa nastere , care este privita ca un risc asigurat , urmeaza concediul acordat pentru ingrijirea copilului si care este acordat in virutea conceptelor de familie , educatie si variaza de la stat la stat.
La noi indemnizatia pe durata celor aproape 2 ani este o suma lipsita de orice corespondent in realitate.Si cind te gindesti ca acest concediu este reglementat de OUG nr.148/2005 care se numeste pentru sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si care oug cica ar transpune Directiva nr. 96/34/CE din 3 iunie 1996 referitoare la Acordul-cadru privind concediul pentru cre#351;terea copilului, încheiat între UNICE, CEIP #351;i CES, publicat#259; în Jurnalul Oficial al Comunit#259;#355;ilor Europene (JOCE) L 145 din 19 iunie 1996.
Ei , bine in aceasta directiva sunt reglementate si scopul si finalitatea concediului pentru cresterea copilului (nu de maternitate , concediul de maternitate este una cel de ingrijire al copilului dupa expirarea concediului de maternitate este altceva.)

Aceasta directiva este aplicabila in spatiul UE , este usor de gasit pe net pt. cine are un pic de timp liber si este foarte interesanta sub aspectul viziunii depsre concediul de ingrijire al copilului , despre scopul acestuia si despre ceea ce trebuie el sa insemne : " o forma de conciliere intre viata privata si viata profesionala."
Sunt tari in UE unde acest concediu merge pina la 8 ani conform directive - inca nu le-am identificat si tari unde este doar de 6 luni - dupa expirarea concediului de matenitate Dar este mai putin relevant asta .
Ceea este relevant este faptul ca indemnizatia acordata pe durata acestui tip de cocediu fie ca este el de 6 luni , fie ca este el de 8 ani trebuie sa asigure finalitatea lui "concilierea".

Ramine sa horariti singure cit reuseste sa concilieze suma de 800 (600+200), caci la durata nu am obiectiuni iar eu ramine sa studiez tabelul pus la dispozitie de Otilia.

Va pup si sper sa reusesc sa mai intru pina diseara pe forum.

Mirtha 28+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

La multi ani Diana , multa sanatate si noroc pentru Nasturelul Leon !

Mirtha 28+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Fetelor, multumesc de urari, dar ziua Nasturicai este joia viitoare . Insa am inceput cu alergatura, ca, deh, Printesica vrea sa vina si Belle la ziua ei (Belle, iubita Bestiei din Frumoasa si Bestia), vrea tort cu Mickey si Minnie "imblatisati" si alte chestii de genul asta !

Anul trecut a venit Alba ca Zapada la ziua ei si a fost mega fericita, mai ales ca si ea primise cadou o rochita identica. Uitati aici ce frumusica a fost

http://inlinethumb61.webshots.com/33724/2206883370067882232S600x600Q85.jpg

http://inlinethumb01.webshots.com/43712/2588122580067882232S600x600Q85.jpg
_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Andrei 25+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

vai ce printesa frumoasa ai diana! sa-ti traiasca si la multi ani pentru joia viitoare.

25+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

fetelor, nu stiu daca voua va place sa va uitati la oimpiada. eu sunt mare amatoare de sport si facut dar si privit. acum a castigat o romanca la judo. bravo ei!

25+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue65 spune:

buna, burtici
ma primiti si pe mine in casuta voastra? am o burtica de 25 sapt si doua zile, care ascunde un baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Diana- ce frumoasa e printesa ta! Si cred si eu ca o vrea pe Belle, ca eu la Disneylanad nu m-am putut abtine si am luat rochita aia bleu a lui Belle pt fetita unei vecine (ca nu aveau nr pt mine) si eu am o varsta....

==========
Corina 23+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

salutare salutare!!!

Totul este foarte bine.
Am sa intru maipe seara sa va dau datele.

Pe scurt am o frumsete de fetita de 631 gr

tot diseara am sa pun caruciorul la semnatura

numele il srtim deja
va fi Mara Ioana

va pup pe toate

Narcis George bobocel premiant de cl I si
Narcisa 22+

"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."

regulile trebuiesc invatate, ca apoi sa ne permitem sa le incalcam

Mergi la inceput