Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(66)
Raspunsuri - Pagina 12
carmendu spune:
multumesc fetelor pentru raspunsuri. nu prea stiu ce fel de saltea sa luam. stiu ca sunt pareri pro si contra saltea de cocos si cele gen relaxa.
o sa mai citesc in stanga si dreapta.
caruciorul inglesina am hotarat sa il luam chiar de la depozitul lor din bucuresti. am sunat la ei si le-am zis ce culoare vreau si au zis ca au cam toate culorile de pe site. deci, avanti popolo!
diamisha - frumoase lucrusoare i-ai luat printesei.
24+
Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA
carmendu spune:
cherie - eu nu intentionez sa dorm cu piticul in pat, dar parca nici nu vreau sa-l las singur in camera si nici sa plec de langa sotul meu
. avem casa mare, camera lui e la ceva distanta de dormitorul nostru. si am facut un compromis. am cumparat din germania un patut care se ataseaza la patul parintilor (ai link-ul mai jos). intentionez sa dormim barem o luna in acest ~menage a trois~, dupa care il trimit in camera lui, cu baby phonul din dotare si cand are nevoie de mine sa ma strige! oah! oah! 
http://www.babybay.info/cms/front_content.php?idcat=6
24+
Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA
cherieactiv spune:
hmmm..deci asa....cu patutul...carmen...idee super...dar oricum...tati nu poate sa doarma cu noi, pt ca munceste ..deah..e sensibil omu, el e singurul tatic care lucra..asa crede..so..oricum decat sa dorm cu balauri...is suparata pe el pt ca am fost certata din cauza carutului...tre sa fuuuuuuuuuuuug ,scuze,mai aveam de zis
cherie 20+
diamisha spune:
Otiliav, te invidiez pentru 17 grade si pentru cirese!!!
Diana21, carmendu, ma bucur ca va plac...m-am oprit la portocaliu pentru ca se potriveste mai bine la noi in casa decat vreun roz de fetita si am inteles din cartile astea pe care le tot citesc ca asta este culoarea care le place/ii inveseleste cel mai mult la inceput...sper sa-i placa si ei ![]()
Diana
25+
Sonia
Andy08 spune:
Cherie: Fain e si la voi! Apropo, cat e concediul de maternitate? Vreau sa fac sondaj, sa vad ce se intampla prin Europa. Ca eu n-am mai auzit de concediu de maternitate de 2 ani platit decat in Romania.
Diamisha: Te inteleg cu planuitul, ca si eu asa sunt. N-am superstitii, nu ma intereseaza nici pisici, nici numere 13, calculez si super calculez orice decizie, varianta, posibilitate....si nu-mi place sa nu stiu la ce sa ma astept, imi place sa fiu pregatita pt. orice. Dar nu stiu de ce, cu bebele imi vine sa o iau incet.
Bravegirl: Sa-ti traiasca bebelusa si sa creasca mare si sanatoasa.
Micky: Nu mai tin minte daca te-am felicitat. Oricum, o mai fac o data.
Cineva zicea ceva de lecitina.....Criss, parca.....si mie imi trebuie....
Diana; Multumesc de tabel. Pupam mamica si sarbatoritii din familie.
Andy
21+
diana21 spune:
| Citat: |
| Diana21, carmendu, ma bucur ca va plac...m-am oprit la portocaliu pentru ca se potriveste mai bine la noi in casa decat vreun roz de fetita si am inteles din cartile astea pe care le tot citesc ca asta este culoarea care le place/ii inveseleste cel mai mult la inceput...sper sa-i placa si ei |
Camera Iancai e toata pe galben cu portocaliu, si asa e, in camera ei e cea mai buna energie din casa, de cate ori sunt obosita, acolo simt nevoia sa ma duc!
Andy, asa e, nu cred ca in Europa mai sunt tari care sa acorde un concediu de maternitate asa lung (la cel platit ma refer), insa eu vad si partea goala a paharului. Aici nici nu prea ai ce sa faci cu bebe daca trebuie sa te intorci la munca. Cresele de stat sunt sub nivelul marii, din punctul meu de vedere! In plus, in Bucuresti nici nu sunt locuri, prea multi bebei si prea putin crese/gradinite! Cat despre banuti, 8 milioane inseamna 200 de euro, iar lucrurile pt. bebelusi sunt mai scumpe decat in alte tari. In Romania, o mama singura nu-si poate creste copilul si sa traiasca si ea din banii astia. Parerea mea e ca nu e chiar asa roz situatia aici, chiar daca asa pare la prima vedere.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Andrei
25+ Asa creste bebe
tuchi123 spune:
Buna seara 
Sunt o viitoare mamica de ian-feb 2009 si-mi permit sa va deranjez cu o problema care pe mine ma macina f. mult si anume: am 17s+3z si este primul bebelus, problema este ca nu am simtit bebelusul si sunt f. stresata caci fetele de ian-feb majoritatea simt bb-ii la aceasta varsta de sarcina(am simtit si eu aseara parca un ghiont si azi asa...ca si cand ar zvacnii ceva...nu stiu sigur...
Va intreb pe voi deoarece deja sunteti cu experienta.
Multumesc
Sanatate voua si bb-ilor
17+
Doamne ajuta
BraveGirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tuchi123 Buna seara ![]() Sunt o viitoare mamica de ian-feb 2009 si-mi permit sa va deranjez cu o problema care pe mine ma macina f. mult si anume: am 17s+3z si este primul bebelus, problema este ca nu am simtit bebelusul si sunt f. stresata caci fetele de ian-feb majoritatea simt bb-ii la aceasta varsta de sarcina(am simtit si eu aseara parca un ghiont si azi asa...ca si cand ar zvacnii ceva...nu stiu sigur... Va intreb pe voi deoarece deja sunteti cu experienta. Multumesc ![]() Sanatate voua si bb-ilor 17+![]() Doamne ajuta |
Tuchi- stai linistita. Difera de la femeie la femeie. Depinde si de cum e placenta (daca e anterioara o sa-l simti mai tarziu). In carti scrie ca la prima sarcina se simt miscarile pe la 20 de saptamani. Daca treci de 20 de saptamani si nu-l simti, atunci du-te la eco ca sa stai tu linistita.
==========
Corina
23+ 
My baby
Albumul meu
Andy08 spune:
Diamisha: Si mie imi place tare portocaliul pt. bebei (si pt. fetite si pt. baietei). E atat de vesel....
Diana: Referitor la banutzi si la cheltuielile pe care le presupune un bebe, sunt total de acord cu tine. Suma e mica (penibil de mica), hainutzele si alte alea f. scumpe. Aici concediul de maternitate este un an si e procent din salariu: 75% pt. prima jumatate si 55% pt. a doua. Nu prea inteleg de ce scade cand bebele creste si incepi diversificarea, incepe sa mearga, deci teoretic iti cresc cheltuielile (mancare, papucei etc.). Dar daca ai un loc de munca bun, poti sa iti cresti copilul singura, lucru ce in Romania e mai greu de facut.
Cat despre gradinitze...din pacate sunt destul de dezamagita de ce e aici. Iti dau detalii pe mess., daca vrei, ca sa nu ma intind aici, ca am muuulte de zis. In fine, sa ne rezumam doar la costuri. In Quebec, suntem super fericiti ca locurile in gradinitze sunt mai ieftine. In restul Canadei (si in US la fel), gradinitza este undeva la 1000$/luna. Si trebuie sa-l dai pt. ca nu ai cu cine sa-l lasi (nici cei nascuti aici nu-si lasa copiii la bunici, pt. ca bunicii au viata lor, nu stau sa creasca nepoti). Si copiii petrec in gradinitza in medie cam 10 ore. Mie, sicer, mai ales ca am studiat despre dezvoltarea copilului si am si experienta, mi se pare barbar sa bagi un copil de 3 luni in gradinitza si sa-l lasi 10 ore acolo (pt. ca parintii lucreaza 8 ore+ ora de pauza, plus drumul, care, in caz fericit, e doar o ora dus-intors). Mi se pare crunt sa-l bagi si de la un an, cum se face aici. Parerea mea e ca un copil nu are ce cauta in gradi asa repede. Dupa 2 ani, 2 ani jumate, mai merge, dar nu 10 ore. Dar asta e sistemul: una te invata la scoli si alta se intampla in viata reala. Iar calitatea gradinitelor lasa de dorit...
Te caut pe mess., dupa ziua Iancai, si-ti mai povestesc.
Andy
21+
Andy08 spune:
Tuchi: Eu am simtit ceva la 16 saptamani fix (parca ma atingea cineva cu un deget din interior). Apoi dupa 5 zile, parca am mai simtit ceva (niste zvacnituri parca). Apoi iar liniste cateva zile...si tot asa. Si credeam ca sunt intestinele mele. Am fost convinsa ca e bebe in jur de 19 saptamani si cam de o sapt. jumate, aproape 2 il simt in fiecare zi. Este o mamica la noi la odisee, care l-a simtit dupa 20 de saptamani. Asa ca stai linistita, o sa-l simti in curand.
Andy
21+