Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (122)
Raspunsuri - Pagina 11
dara_d spune:
Anna si eu cred ca este de la baita, eu cand ii fac baie are cadita termometru si ma uit sa vad daca sunt 37 de grade sau mai am un termometru care se pune in apa si daca e la 37 e ok.
Si la noi a fost pediatrul ieri , ne-a dat crema baneocin pentru bubite , ne-a masurat si avem 55 cm si la nastere avea 50cm , ieri avea 4200. Deci a crescut, am inteles ca in primele 4 luni trebuie sa ia 750 pe luna, iar noi abia luni facem luna si cred ca o sa fim in grafic.
Mi-a explicat cum sa o curat in nas, urechi, gurita, cum sa facem baita , cum sa ii facem masaj de la o luna dupa baita, ce produse sa folosesc.
Mi-a spus sa continui sa ii dau vigantol 2 picaturi si sab simplex pentru colici.
Boti in sfarsit a baut si Denisa ceai baby drink ieri din biberon, cred ca celelalte nu ii placeau la gust, i-am dat desi doctorita a spus ca nu e necesar ca se baloneaza degeaba si nu e hranitor ceiutul, dar eu o sa ii dau nu mult. moderat.
Voi cum dati ceaiul dupa masa , la cat timp??? sau cum procedati.???
Andreea
de Denisa(11.07.2008)
sursula spune:
DARA-mie pediatra mi-a spus sa-i nu-i dau ceai pana la 5 luni.Tie ti-a dat voie sa-i dai?
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN
ancadragoman spune:
Ceaiul ii baloneaza rau de tot ,eu zic sa nu le mai dati si mai ales Baby Drink care are zahar
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
M&M spune:
Sursula, bebe al meu are icter,,,am inteles ca in mod fiziologic trebuie sa tina vreo 10- 14 zile...
Aaaa...si mie mi-a zis tot asa, ceiuc pt bebe dupa luna a 5a ![]()
Revin...acum sunt cu bebe in brate, ne chinuim sa tragem la tzitzi,,,,![]()
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
boticelina spune:
Dara eu tot baby drink ii dau cand e in culmea crizei de burtici si se calmeaza instantaneu. Ti-am zis ca-l fac mai diluat fiindca intradevar e cam dulce, dar per total ii e bine cu el. Stiu ca unii pediatri nu recomanda ceai, mai ales daca bebe e alaptat, dar e vara si mai tine si de sete. De obicei intre mese primeste ceiutul dar oricum la noi mesele sunt haotice fiindca eu alaptez la cerere si cererea poate sa fie si la 5 ore dar si la 30 de minute.
Pina la urma copilul nu ti-l creste pediatrul ci tu, daca vezi ca-i place si-i face bine tu decizi daca-i dai ceiuc. Doar sa nu treci de doza recomandata de producator ca totusi cred ca atentionarea aia are un rost.
Io incep incet, incet sa ma relaxez si sa-mi ascult copilul, eram cam stresata la inceput, recunosc. La noi cand vin balaurii la burtica pot io sa fac transee prin casa cu ea in brate, tot nu se calmeaza, dar un ceiuc caaaald, mmmm, buuun...
_
Sa fim alaturi de BB Darius Andrei in lupta pentru viata 
IBAN: RO24 BTRL 0140 1201 L981 32XX, deschis la Banca Transilvania, Suc. Constanta,
titular: Pascale Monica, CNP: 2760304131251
_
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
AnnaBaby spune:
Si mie mi-a spus dr sa-i dau ceai inca de cand am venit acasa cu ea din maternitate, ca sa-i tina de sete, ca formula tine numai de foame, si fiind vara si cald se poate deshidrata. Eu ii dau babycalm. Si bea cam 100-150 ml pe zi; intre mese cand e treaza si se agita putin, pac ii dau biberonul si ea bea mititica.
Anna
de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
estrella80 spune:
Buna!!
Imi cer scuze ca intru destul de putin si de rar si fara sa apuc sa citesc din urma... dar Maya e cam agitata zilele astea, probabil ca a inceput sa aiba colici.
Raman datoare cu povestea nasterii!!
Am si eu o intrebare!!Am facut temeperatura luni, 37,5, am fost la spital iar medicul de garda mi-a spus ca as avea viroza respiratorie si mi-a dat sa iau antibiotic, Klacid chiar!! Acum, ce va intreb eu pe voi: la cate zile dupa terminarea antibiotcului pot alapta? Adica sa iasa dinn corp antibiotciul?
Si noi folosim apa de la Humana, dar Maya bea si lapte praf tot de la Humana, 60 ml la o masa.Uneori e necesar sa ii dau inca 30 ml in plus.E cam mancacioasa, dar daca Milka naturala a fost neproductiva.Ai vostri cam cat beau? Tinand cont ca a mea are de-abia 12 zile!!!E mult mai fetelor?
Tot la Humana exista ca sa stiti un supliment de zahar, care nu contine glucoza si care se pune fie in lapte fie in ceai si ajuta la eliminareqa constipatiei... la noi are efect! O data pe zi, doua lingurite rase!
Ne-a picat si noua buricutul!! 

Va puup si aveti grija de voi!!!
ariadnabr spune:
Buna fetele,
intram iar scurt, astept moasa si incerc sa pun casa la punct cat de cat sa nu o speriem
Puiutul mic doarme si papa foarte bine, lapticul s-a instalat, mami are sanii cam tari pt ca suntem un pic lenes si nu sugem decat ce ne curge in gurita, din fericire e deajuns sa ne saturam bine ![]()
Sonia a acceptat-o foarte bine,
e tare mandra de statutul de sora mai mare, dar e inca foarte devreme sa ne pronuntam. Facem toti eforturi mari sa nu se simta data la o parte si sa se simta integrata in ceea ce se intampla. O pupa toata ziua si e tare incantata cand schimba pampersul cu tati. Rolul ei fiind sa desfaca pampersul si sa ii dea lui tati servetelele umede si sa se tina de nas bineinteles si sa zica "ewwww stinky" 
Am pus pozici la pepenasi, incerc mai tarziu sa pun si niste pozici cu domnisoara mea Sonia
Doamne imi pare asa de mare acum!!
Va pupam cu drag mamici si pepenasi 

Madalina, mami de Sonia si bebe Julia
AnnaBaby spune:
Estrella eu cand am adus-o acasa pe Ioana de la maternitate 9la mai putin de o saptamana) ii dadeam sa pape 50 ml ca asa ii dadeau in spital. A doua zi a venit asistenta acasa s-o vada si mi-a zis ca ar trebui sa pape 90 ml, asa ca am trecut la 3 masuri de formula, iar acum suntem la 4 masuri, adica 130 ml lapte.
Anna
de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
MissJJ spune:
Anna la noi e invers Flo face baie/dush cu apa fierbinte eu cu potrivita si normal cand face le baie la fete eu zic ca e apa fierbinte si cand fac eu la fete el zice ca e rece.
Si la fel cand mi-e mie frig lui ii e cald si invers, nicicum nu ne potrivim dp asta de v.
Boti ma bucur ca ati gasit o solutie la iesitul afara.
Am vazut si eu pozele americancei tale si am vazut pernitza minune.
E o scumpa si jumate cum doarme ea pe pernitza. Multi pupici.
Ideea a fost a lui Diarux eu am pus in practica, mi-a dat ea ce isi notase cu capitolul si pagina si acuma am sa merg sa mai caut sa mai adaugam acolo la lista.
Sursula ms mult.
Icterul in genere in 2 sapt trebuie sa treaca cat mai multa lumina naturala adik sa il scoti pe bebe in carutz afara nu la soare dar la lumina si Ari a avut si in 2 sapt a disparut.
Dara si aici in uk zice nimic altceva pana la 6 luni in afara de lapte, de la san sau formula, dar eu le-am dat ceai la ambele fete nu de colici sau ceva ci de musetel special de bebeii, cum a zis si Anna si eu am considerat la fel formula e papa si ceaiul e de sete ii dau intre mese daca plange ca normal formula se bea la 4 ore. Legat de cerceii doare dar na o sa planga o sa treaca oricum e rapida operatiunea si aici in uk cerceii aia care ii impusca ei se tin 6 sapt si se da la ureche cu o solutie speciala se toarna asa usor pe lobul urechii unde e cercelul si se invart cercelusii usor in fiecare zi. Abia dupa 6 sapt se pot pune aia de aur. La Ari i-am pus la 9 luni ca aici inainte de 6 luni nu pune nimeni.
Estrella cat is mici pana in jur de 60 de ml cu toate ca pe cutiile de la formula scrie 90 dar si Ari a papat tot 60 a inceput apoi cand am observat ca nu se mai satura i-am dat 90 si tot asa. Acuma ei zic de la 2 sapt la 2 luni 120 de ml si apoi 180 de ml. Dar asta e un ghid sunt copii care papa mai mult unii care papa mai putin.
Mada vazut pozele.
sa ne zici ce-a zis moasa si asteptam poze si cu Sonia.
Fug si eu sa pap si astept health visitor-ul Ari e la nani Ami e treaza cu mine pe canapea stam la discutii.
Mami de printese
Ari si
Ami