LMA Piticlonti de iulie-august 2004 (260)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

atunci pt Simoneasca Dar mai are timp pan`diseara

Io m-am ales cu un dvd portabil de`a moaca, imi tre` doar cabluri, amu` asa ma bucur k o maimutza Pot, da ?

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza,neatza
LA MULTI ANI Luca,Sara Elodie si Bogdan
Vivia multumesc mult pentru raspunsurile legate de gradi si glicemie,m-am mai linistit un pic.
Daria condoleante.
Roxi dar parca zilele trecute ziceai ca pat este cuminte
o zi buna,sunt in zona,pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna ziua si de la noi! Am avut azi o zi plina si abia acum am ajuns si eu acasa asa ca am timp sa va scriu pina vine mama cu ariciul din parc...

La Multi Ani sarbatoritilor de azi - La multi ani si pentru ariciul meu ca face azi 3 lunisoare... papa-l mama pe el!

Multumesc pentru parerile despre gradinita...sa va mai spun ca ieri am fost sa-l iau pe Stefan si am gasit-o acolo si pe educatoarea lui - am luat-o deoparte ca sa ii cer si ei parerea. Ei bine, sincer eu ma asteptam sa-mi spuna ca sa-l las la ea ca ea va depune ceva eforturi in plus ca el sa recupereze, dar in loc de asta mi-a spus ca s-a gindit si ea si parerea ei ar fi sa-l las la grupa mijlocie pentru ca ceilalti copii din grupa s-au obisnuit cu el (deci nu el cu ei!!) si ca mai repeta cu el silabe...adica respectiv ei ii mai spun ma-ma, etc si el repeta ca papagalul dupa ei exact cuvintele pe care oricum le stie si le spune in mod curent... Dar ca am putea sa-l dam la educatoarea care ii place lui si la sediul nou si daca vedem ca nu se acomodeaza acolo, am putea oricind sa-l mutam inapoi la ea...
in momentul asta eu sincer as inclina sa merg pe educatoarea care ii place lui si pe care chiar o iubeste - o sa stau de vorba cu ea si o sa-i explic ca are o responsabilitate in plus si ca noi avem asteptari mai mari de la ea si ca ar fi bine sa nu ne dezamageasca nici pe noi, nici pe Stefan...!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Buna!

Apropos de obraznicie, si eu ma tot cert cu Tudor. La el nu e tocmai obraznicie, acu e intr-o alta perioada. Si vreau sa va intreb cum e pe la voi din punctul asta de vedere. Sa va spun: singurul lucru pe care ar vrea sa il faca e sa stea toata ziua la desene. Orice altceva il pun sa faca, se urneste extrem de greu si dupa mii de rugaminti, face ce face si apoi imi spun invariabilul ”am obosit”. Chestia asta e la apogeu cand trebuie sa plecam de acasa. Nu exista zi in care sa nu ne certam inainte sa plecam. De obicei ii aduc hainele si le asez langa el si ii spun sa se imbrace. Si incepe cu lamentarile, ca el nu vrea sa plece, ca nu poate/stie sa se imbrace (poate, mai cu ajutor, dar poate), ca oboseste daca se imbraca. Mie imi suna a lene de aia grea. Eu insist, el se incapataneaza sa nu se imbrace, incepe sa-mi zica chestii nasoale (acu e in top ”proasto”, de care nu stiu cum sa-l dezvat), eu il pedepsesc...si totul degenereaza intr-o chestie urata de la un amarat de imbracat. De obicei eu cedez, nu ii mai zic nimic, ma imbrac si ies pe usa. cand ma vede ca am plecat incepe sa planga ca vine si el, sa-l astept, sa-l ajut. Bineinteles ca ma intorc si il astept, dar discutia asta cu imbracatul ma termina. cam la fel, dar intr-o mai mica masura face la orice alta chestie obligatorie si care nu ii face placere. De exemplu nu pot sa-l conving sa stranga jucariile. Sau trebuie sa-l chem sa se spele pe maini de cate 10 ori, pana sa vina. sau vorbesc cu el si nu-mi raspunde, nu e atent deloc.

O sa merg iar cu el la analize, o fi anemic probabil, ca are un nivel de energie extrem de scazut. Si pe afara mergem umpic si se plange ca a obosit si vrea acasa, acasa ar sta numai intins in pat si pe jos, asta fara sa fie bolnav.

Toate chestia asta pe mine ma enerveaza rau, nu mai am rabdare deloc, il reped imediat, il cert incontinuu, si stiu clar ca asta nu e bine. Dar imi sare tandara imediat, mi-e greu sa ma stapanesc. Sunt intr-o perioada in care stau eu cu ei acasa de dimineata pana seara, cu foarte putin ajutor din partea bunicilor, si asta se simte.

Ei, acum ca v-am povestit cat de cat, spuneti-mi daca patiti si voi chestia asta intr-o anumita masura? Si ai vostri comenteaza la imbracat, plecat, strans jucarii?

Eu de exemplu ma gandesc cu groaza ce va face cand va fi la scoala, daca acum nu pot sa-l motivez sa faca aproape nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Daria felicitari pentru dvd, daca nu gasesti cabluri da un semn, da?
Gabitz - atunci poate discutia cu educatoarea cea draguta iti va da si impulsul de care mai e nevoie
Mitzu... la noi lucrurile se petrec cam la fel - cu exceptia ca nu se intinde pe jos ci alearga ca bezmeticu'.
eu cred ca ar trebui sa impui limita de desene. 30 de minute odata, apoi alte 30 si seara alte 30. punct. ii spui o singura data sa faca ceva - spalat pe maini - daca nu vine nu mananca sau faceti ceva fara el - ca sa simta ca asa fac copiii mari si ca trebuie as fie de ajutor. si aplica iar faza cu recompensa - a facut ceva sau s-a imbracat mai fara comentarii - are dreptul la ceva ce isi doreste sau ce ii face placere. poate asa merge...?
Ioana - la noi problema este obraznicia. face niste faze si da niste raspunsuri extrem de iesite din comun si are tot timpul ceva de comentat - in raspar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mitzu, si philip prefera tv in locul altor activitati, dar eu nu-l las mai mult de o ora pe zi, si sunt zile cand nu are timp deloc, el bietul sta la gradi pana la 5 apoi daca avem altceva in program (fotbal, gym etc) nu mai ramane timp de tv si ma bucur. si mie mi se pare ca nu e foarte activ desi nu se plange niciodata ca ar fi obosit, dar cand vine acasa ii place sa lancezeasca pe canapea si sa se uite pa tv pt vreo ora, dupa care parca isis incarca bateriile si mai cauta si joaca. de la 8 la 5 la gradi si fara somn la pranz, mi se pare normal sa fie obosit si poate asta e si cazul lui tudor. succes.
ioana, merge la fotbal european (soccer) si pt ca-s asa micuti acum noi, parintii, le suntem parteneri si driblam, ne fugarim, sutam la poarta etc. e tare fain si i-a placut.
daria, sincere condoleante, sa inteleg ca a avut cancer? imi pare tare rau si ma pune pe ganduri.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

la multi ani domnul pufulescu si vrem sa-i mai vedem pe baieti, simonici!

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Daria,io-s mai paranoica cu analizele..din anul trei cind am inceput hematologia am avut analize facute al fiecare 6 luni, si PAP tot la 6 luni..hai 1 an uneori.Din 2000 de cind sintem aici o facem anual, plus consult medical(care include din decembrie si mamografie anuala)..hi,hi..si eu ca Adreea vreau sa traiesc mult:))))

Roxa baga si tu ceva "obraznicii"..vreau sa stiu cum se comporta si alti copii..Ce-ti zice?Bravo ca s-au terminat greturile!

Adela noi sintem la polul opus..nu-l opresti din miscare,asa cum ziceam este operat de baterii.Urit nu vorbeste, ca nu avut unde sa auda(la gardinita nu sint tolerati sint f stricti, in parc nu auzi..pe strada la fel). Si eu ma rog in schimb de le..pt orice activitate, la fel ii pun si eu hainele linga el..si-l las s-o faca singur.La culcare la fel..se dezbraca, pune la rufe murdare ce trebuie si impacheteaza ce nu trebuie spalat.Eu la mincare am probleme..ii este lene sa pape...cica it's too hard!La gradi nu este ajutat asa ca nu prea papa, deci acasa il ajut ca sa stiu ca macar are ceva in stomacelin afara de dimineti cind papa singur, dar TV este obligatoriu la orice masa!Noi mergem pe pricipiul cauza efect..nu faci asta..nu vei primi ceva sau nu vei merge undeva..la noi functioneaza...mai ales ca el nu suporta sa fie cineva suparat pe el si nu te lasa pina nu-i zici ca totul este ok.Dar fiecare copil este diferit si pian la virsta scolara se mai schimba ei mutl si bineNoi oricum am hotarit ca Luca sa merga la 7 ani.

Sa va mai zic din aventurile mele...chiriasii au curent..fura si ENEL da din umeri..only in Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Gabi eu zic pe variata care il poate face pe Stefan sa avanseze, eu cred ca pt el asta este cel mai important. Mai mergeti la logoped?Acum am realizat ca totusi ca ce-a facut Luca aici nu a fost practic cu logopedul ci cu speech therapistul...deci mai putin despre cum se pronunta cuvintele si mai mult despre dezvoltarea limbajului..Poate exista si-n Ro asa ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Buna seara...meii ce-nseamna sa scoata Daria bata,am fost si eu in sfarsit la gineco,mi-am facut si pap,am si o metroanexita
Mitzu si la noi este invers adica are o energie de nu-i fac fatza,la desene doar cand mananca,ca sa stea locului, in rest ma dispera pentru ca trebuie sa se joace cineva cu ea,de la carti,nu te supara frate,comoara lui piticot si ...teatru,ea se joaca cu o papusa si eu trebuie sa raspund in locul papusii...dar,trebuie sa recunosc ca eu o mai imbrac cateodata,iar de mancat vorba Viviei este obositor,mananca doar jumatate...nu vorbeste urat pentru ca nu o mai primeste popa in biserica...in schimb compenseaza afara,cu contraziceri si certuri..dialog cu Andrei prietenul ei..."azi nu ma joc cu tine Andrei!".."de ce?".."mi-ai murdarit sosetele ieri".."atunci nu mai esti prietena mea".."atunci nici tu nu mai esti prietenul meu"...
edit ca mi-am adus aminte,mandra mea este fan supernany,daca nimeresc emisiunea la tv se uita foarte atenta...asa ca,daca-i spun ca o sun pe supernany se executa rapid

Mergi la inceput