IASI - mandra cetate (76)
Raspunsuri - Pagina 5

l_carmen2003 spune:
Cristina, papuceii de schimb trebuie sa aiba talpa alba; se cere in fiecare luna cate un pachet de hartie igienica, un sul de servetele si un recipeint de sapun lichid.
In rest... daca nici la voi parintii nu vor fi de acord sa se cumpere rechizitele la comun, ca rtebui sa cumperi o cutie de acuarele tip pictor/colibri - la buticul de langa primarie cu articole de pictura gasesti - un top de hartie, creioane colorate,3 caiete de desen, creioane normale hb, siret, margelute... suport de creioane, chestii de astea... nu mare lucru oricum.
Copilul tebuie sa aiba sticluta de apa la el... etc. Repet nu mare lucru.
Nu iti face griji din punctul de vedere al verificarii copiilor la intrarea in gradinita, au asistente mudicale care ii verifica pe rand. Mie mi-a palcut mult asta, plus faptul ca uneori intrau si inopinat in clasa si ii controlau... bravo lor.
Adriana, daca nu vand cumva apartamentul - nu ma grabesc inca - probabil abia la anul ne mutam de aici.
Si daca lui ii va fi usor aici va continua gradinita chiar de ar fi sa vina din copou pana aici. Numai sa ii fie lui bine.
Am emotii sa fiu sincera.
Gabriela, chiar vreau sa ajung undeva la munte sambata...
Cumva trebuie sa ma odihnesc ca nu stiu daca mai rezist asa. Pe mine marea m-a terminat pur si simplu. Aseara am fost cu Alex la Mall si l-am lasat 2 ore la KidsLand... iar eu am haladuit... Sincer eram vlaguita nu de umblat prin magazine, de stat treaza! Imi venea sa cad din picioare!

l_carmen2003 spune:
Adriana, 450 pana la ora 12,30 - adica fara masa - 550 cu masa pana la 13,30; parca 650 pana la ora 16,00; 750 pana la ora 18...
M-am uitat si eu pe site dar parca difera fata de preturile din contract... sau am uitat eu.
Pentru ca anul asta nu au germana Alex va sta pana la ora 12,30 de la anul pana la 16,30... fiindca vreau sa continue. Cu tot cu cursurile optionale eu voi plati 490 ron. Ar fi fost super sa aiba si germana in programa dar de la anul au promis...
Sincer, sunt circumpsecta, nu stiu ce sa cred, cum va fi ce va fi. Nu ma m-ai entuziasmez.
Ai inscris-o pe Catalian la scoala? Unde?
Gabriela, tu l-ai pe Matei deja? Unde?

GabrielaG spune:
Buna dimineata!!!! N-am baut inca ness-ul...asa ca astept oferta.
Se cunoaste ca a plecat Raluca de aici, au trecut multe zile de nastere pe care nici nu le-am bagat in seama, asa ca va zic acum din toata inima:
LA MULTI ANI TIMEEA!!! puiut de acvi, apoi LA MULTI ANI STEFANIA
puiut de amironeanu, LA MULTI ANI ILINCA
, pui de carmenp, LA MULTI ANI VICTOR
, pui de ghinetz!!!! Mamicilor dragi sa va traiasca puioutii, sa creasca mari si sa va umple casa de bucurii si fericire!!!
Si pentru mamicile sarbatorite azi: LA MULTI ANI GABI(acvi) si LA MULTI ANI ALYNTA 27!!!! SA fiti iubite, fericite si azi sa petreceti frumos alaturi de cei dragi.
Cristin(herra), analizele trebuie sa fie cat mai recente, cu 2-3 zile inainte de a incepe gradinita. Pe langa analizele de rigoare tb si fisa cu vaccinarile pe care le iei de la medicul de familie.
Papuceii e bine sa fie gen espadrile, incheiate cu scai, caci le e greu piticilor sa incheie o catarama sau un siret. Daca ii dai sandalutze e posibil sa se ude cand merge la baie sa se spele pe manutze, caci ei stau si se balacesc in chiuveta, sau isi scutura mainile pe sosetele altora. Asta e sfatul meu din experienta.
Tot din experienta mea: e bine sa aiba un saculetul in dulap in care sa fie pt orice eventualitate o pereche de chilotei, un maieu sau un tricou , o pereche de sosete, iar pt perioada mai friguroasa, un tricou cu maneca lunga si eventual niste pantalonasi. E posibil sa transpire in somn sau sa se pateze atunci cand manaca la masa...asa ca e bine sa aiba ceva de schimb.
Tot din experienta e bine sa-i dai pantalonasi cu elastic in talie, caci ii e greu sa desfaca un nasture de blugi, si chiar bluzele sa fie fara nasturei, caci acum sunt destul de mici si dureaza sa incheie si sa descheie. La fel si la pijamale...fara nasturi.
Ce tin minte ca m-a amuzat si am ramas un pic pe ganduri atunci cand era Matei la grupa mica: ne-a spus doamna educatoare la prima sedinta ca la 3 ani tb sa stie sa se stearga singuri la fund, caci educatoarele nu tb sa faca asta...ele ii educa. Oricum ii mai ajuta la inceput ingrijitoarele daca au probleme.
Restul probabil va vor spune la gradinita. La Matei vine fiecare cu sticluta lui proprie de apa sau ceai sau suc pentru a nu bea apa de la chiuveta.
O zi minunata si racoroasa,
Gabriela si baietii

mariussimiuc spune:
Helau!
Pentru fetele ce au cumparat pasta de zahar: stiti cumva ce termen de valabilitate are? LA MULTI ANI GABRIELA!
LA MULTI ANI ALINA!
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

l_carmen2003 spune:
Mea culpa! Asa e Gabriela...La multi ani TIMEEA! lui Acvi!
La multi ani STEFANIA a Andreei amironeanu!
La multi ani Ilinca, pui de Carmen carmenp!
Sa fiti sanatosi si fericiti si sa aveti parte numai de impliniri! Mamaici, sa va bucurati de minunile din viata voastra!
O zi superba sa va bucurati de ea!
Celor doua sarbatorite de zi:Acvi! Mamica de Timea si Alex!!! - sic
, ca si ei au dreptul sa fie amintiti! La multi ani!
La multi ani Alynta! - mamica de David!
Si nu in ultimul rand, mamicii ce isi sarbatoreste maine ziua de nastere
Carmenp! Multa sanatate si fericire si numai impliniri!
Sa fiti sanatoase, iubite, fericite si sa va bucurati de familiile voastre!
Petecere fumoasa!

herra spune:
multumesc, Carmen si Gabriela, pentru raspunsuri.
unde gasesc papuci/pantofi cu talpa alba??
chiar stau si ma gandesc si nu prea am vazut; cred ca daca vad ii iau si un numar mai mare!
LA MULTI ANI sarbatoritilor si din partea mea! numai bine, sanatate si noroc!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

adi69 spune:
VAaai! Am uitat de sarbatoriti...
La multi ani TIMEEA lui Acvi!
La multi ani STEFANIA a Andreei amironeanu!
La multi ani Ilinca, pui de Carmen carmenp!
La multi ani Gabi-Acvi!
La multi ani Alynta!
Sa fiti iubite si fericite!
Si daca nu reusesc cumva sa intru maine:
La multi ani Carmen,multi ani fericiti alaturi de familia ta!
La multi ani Alexandru Marius Mihael!SA ai viata frumosa si fericita alaturi de parintii tai!

l_carmen2003 spune:
M-a sunat un prieten sa imi spuna ca se oragnizeaza din septembrie o noua serie la tenis, pentru copii cu varste de 5-6 ani. Si daca vreau un loc. Eu, adevarul e ca i-am luat copilului o racheta Head pentru 3-6 ani insa stau si ma gandesc daca tenisul erecomandat pentru varsta asta. Ce stiit despre asta? Ca nu stiu ce sa fac si ar fi bine sa raspund in timp util. Merci.

l_carmen2003 spune:
In ideea ca Alex abia va avea 5 ani si 2 saptamani si are totusi 117 cm, adica multisor pentru varsta lui... nu?

herra spune:
Carmen, in legatura cu tenisul - nu stiu; vezi ca este un subiect deschis de administratori - "sportul pt copii, ce fel si la ce varsta", poate gasesti acolo un raspuns rapid.
poti sa ne dai detalii - unde vor fii aceste cursuri; la anu' as vrea si eu pt Vlad un loc.
esti prietena cu antrenorul?
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)