***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (74)***
Raspunsuri - Pagina 21
lbelciug spune:
Lavini, nu vreau sa te descurajez, dar nu cred ca e oportun debutul lui Andrei la cresa cam in aceeasi perioada cu aparitia fratiorului. E bine s-a o faci inainte ca sa aiba timp sa se adapteze si sa nu creada ca e "trimis" de acasa in favoarea bebelului care oricum petrece mult timp cu mami. Pot apare crize mari de gelozie. Eu am incercat si chiar am reusit sa evit treaba asta prin debutul lui M la cresa cu 3 luni inainte de aparitia lui BB2. Studiaza probelema ca sa poti lua decizia cea mai buna.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
IULIABRAILA spune:
numai eu, incearca cu metoclopramid, picaturi, pt copii, din 2 administrari adio voma.
pt ca nu poate sa fie persistenta.
eu i-am dat de 2 ori, dupa prima administrare a fost f bine, dar am dar si a 2 a pt siguranta. il si calmeaza f tare.
cu un sfert de ora inainte de alte medicamente. asa nu ai probl. supozitor nu poti pune pt ca poate aparea oricind si diareea, daca e voma, asa ca nu trebe sa risti. asta ar mai lipsi.
lavini spune:
Liviana, nu vreau sa-l trimit imediat cum se naste bb.Ma gandeam sa-l mai tin 2 luni acasa, sa ne acomodam cu bebe, sa incercam sa-l iubim, ca sa nu se simta neglijat sau dat la o parte.In felul asta incerc sa-i apropii cat mai mult, tocmai pentru a evita crize de genul asta...Ai dreptate si cu mersul la cresa inainte de bebe, dar asta inseamna ca timpul lor de interactiune sa fie extrem de mic si sa nu il accepte deloc...Stiu ca e o problema tare delicata, o sa incerc sa gasesc si pe cineva specializat sa imi dea un sfat, poate ma ajuta sa ma decid...Imi e tare greu acu sa vad care ar fi cea mai buna optiune pentru el...Oricum, multumesc mult de sustinere...
Ella, si sotul pleaca la Londra pt 3 luni(din nefericire pt mine), si ni s-a spus ca dc vrem sa petrecem sarbatorile de iarna acolo o putem face fara probleme fiindca totul va fi platit de firma pana in ianuarie.Si ma batea gandul sa mergem cu Andrei...dar ma gandesc si la burta mea mare...desi mi-ar place sa vad si alta fata a lumii de Craciun...Cred ca ar fi frumos sa-l duceti pe Bob acolo, cu riscul de a demola casa matusii lui...in felul asta se va pregati si ea de copii...va schimba mediul...iar daca sta la casa mi se pare cu atat mai frumos...
Lavinia, 13+
si Andrei (11 iunie 2007)
lbelciug spune:
Lavini, sa-mi spui si mie ce persoana specializata in aceasta problema gasesti si desigur ce solutie iti ofera. Sunt convinsa ca vei auzi o diversitate mare de pareri. In cazul nostru timpul lor de interactiune micsorat nu a condus deloc la probleme de afectivitate a lui M fata de B. Seara cand il aducea sotul pe M de la cresa, eu il asteptam cu B in carucior afara si luam aer impreuna, il duceam la leagane etc. E adevarat insa ca era cald, fiind vara. Dat fiind personalitatea lui M si la ora actuala cele mai bune momente ale fratiorilor sunt cele petrcute afara sau in colectivitate. Atunci cand sunt doar ei in casa (cu noi) se isca mereu neintelegeri pe jucarii, se imping/bruscheaza etc si cred din pacate ca asta se intampla cu pondere mai mare la baieti.
Didi, te rog sa ne spui si din experienta ta, care sunt cele mai linistite momente ale baietilor tai. Eu chiar nu stiu cum sa-i mai explic lui M ca daca B il loveste, o face din greseala si ca nu e frumos sa-i smulga jucariile lui B din mana etc si ca in ansamblu B e prea mic ca sa inteleaga ceea ce M deja pricepe. 
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
kay spune:
Iulia, mie S nu mi-a facut niciodata diaree de la supozitor... si de cate ori vomita mi s-a recomandat (aici si in G) sa ii pun supozitor. chiar si in spital, daca era ceva emergency ii dadeau un paracetamol de 125...
PT VOMA, mare succes la S a avut homeopatia : 2 granule de fosfor si i-a trecut si mama vomei !
eu as duce-o pe S in colectivitate, ca e topita dupa copii. de faot dupa oameni in genere. si frati`miu e no1 la ea, e incredibil de fericita cand il vede ! da nu stiu unde sa o duc. mai ales ca in Ro sunt prea multi parinti care isi duc copii bolnavi la joaca... nu le pasa ca pot imbolnavi si alti copii, la care ar deveni o problema mare un simplu muc...
azi S a reusit sa faca primul ei lego ! adica a pus cub peste cub !!! mama ce mandra eram ! si dupa masa, pt ca mi-am luat tava de chec in we, a papat fata chec si tinea strans in mana bucata si mi-a dat si mie. da nu cumva sa ma ingras, a apucat cu degetelele o firimitura si mi-a intins-o cu o privire galesa... i-am multumit si am sorbit firimitura. sa mai zica cineva ca nu au grija copii de noi...
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
In primul rand:
La multi ani Mariilor!!!
Sanatate si prosperitate!!! Si chefuri maxime! 
Didisor, sanatate lui Robert!
A luat cumva viroza de la tine? Dar parca a trecut destul de mult timp.... si gradi s-a terminat de 3 sapt.?!
Despre Ringelröteln [Erythema infectiosum] pot sa-ti spun eu ... ca fi-miu a luat-o din aer ... ca varicela de altfel, ca nu era inca la gradi atunci ... Nu-i nasola, doar febra usoara si pete rosii pe piele (piept si picioare parca) ... trece repede, doar mama intra in panica ;)
Doxinu, trage-i pielicica ( o sa-l enerveze, dar e important) si spala-l bine ... altceva nu-i face. O sa fie bine, nu se face infectie asa usor.
Kid, m-ai lasat muta ... frumos ai facut. I-am aratat si sotului ... ma intreba daca vreau sa incerc si eu :) Cand o sa-i fac camera lui Melie (cand o sa existe aceasta camera ;)) o sa apelez la tine ptr. sfaturi ... cu toate ca nu cred ca o sa am talentul tau.
Insa mie poza asta mi-a placut cel mai mult:http://good-times.webshots.com/photo/2466303760101761733VcNnwU
Betty, bine ca te-am prins ... sorry, nu-ti mai stiam nick-ul :I
Cum ti-a placut in Spania? Cum te-ai descurcat? Ai si ceva poze? ... sorry de ai mai povestit, n-am fost pe faza :)
Multumesc de aprecieri :)
Cu dormitul: poate doarme mult ziua. Sau poate pur si simplu fiind o fetita activa si isteata nu-i place sa doarma, stiind ca asa pierde din activitati :) Multa rabdare!
Sunt deja capsunei la cresa? Wow, ce curaj aveti fetelor ...
Nu stiu cine intreba de hematom la gingie!? N-am avut probleme din astea, stiu insa de la prietena, a carei fetita a avut asa ceva la o maseluta. A fost la dr. si i s-a explicat ca maseaua a spart un vas de sange, care s-a coagulat ... si dispare cand apare si maseaua. Si asa a fost.
Numai_eu: sanatate si tie si puiului! Doamne ajuta nu ma pricep la sfaturi.
Nu va grabiti cu olita! Lasati-o pe cand puii inteleg mai bine, cand stiu sa se controleze ...
Am mai povestit: o prietena cu copil de Mai 2004 - ca fi-miu - "l-a invatat" de la 1 an. Noi am inceput la 2 ani ... si cand fi-miu deja nu mai purta nici noaptea scutec, al ei inca facea pe el. Iar copilul e f. istet ... dar l-a chinuit cu asta de numa ...
Noi suntem la München (in apartamentul alor mei, ca ei sunt cu fi-miu in tara si era prea singurel ...;)) si am draci ... ploua de ieri seara. Si io care visam la plimbari prin München. E si liber, nici in magazine nu pot sa ma plim ... imi vine sa bat pe cineva!
Sanatate plantatie! Bucurati-va de caldura ... ca unii n-au parte!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie
** Stiai deja? => www.sansalaviata.ro **
lavini spune:
Kay, draguta Soniuta ca a vrut sa imparta checul cu tine.Io cand i-am cerut lui Andrei prima data biscuite, a tras mana imediat si nu a vrut sub nici o forma sa imi dea.Apoi a revenit la sentimente mai bune, acum imi da fara probleme, intai rade asa, mai dubios, apoi intinde manuta si ma hraneste.
Fetelor, noi plecam la munte la strabunica lui Andrei, mamaita mea, asa ca va uram un weekend placut si ne auzim de luni incolo!Pa!
Lavinia, 13+
si Andrei (11 iunie 2007)
doxinu spune:
Irinusha asa am facut si acum nu mai sunt speriata,consider ca e ceva normal
.off da m-am speriat rau,am cezut ca e infectie
[red]Oana felicitari
,si STEFAN imparte papa lui cu toata lumea mai ales cu Dox,catelul![]()
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
arcadia spune:
kay, tare haioasa povestirea cu leusteanul
ai talent la povestit ![]()
didi, si eu am zis ca-l pun pe calin la olita spre 2 ani.
liviana, intrebam ca si eu as vrea sa-l dau pe calin la cresa. merci pentru detalii 
lavini, we placut!
Mami de
Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe
fain
ella_74 spune:
Lavini,
to late cu London
; am rezervat chiar acum sa plecam pe 5 ianuarie la Viena.
Cu LO e o poveste cu zborul, ca nu ai variante f bune ; daca pleci cu low cost te lasa la cucuiata din deal iar daca pleci cu tarom/BA e f scump fiind curse regulate.
In ianuarie am fost cu low cost si mi-am promis ca nu mai zbor cu asa ceva spre LO, ca a trebuit sa-mi comande sor-mea cab spre LO si am facut pe drum o gramada fiindca Luton fata de LO e cam Ploiesti fata de Bucuresti;
In iunie , cand am fost la cununia sor-mii, am zburat cu British airways dar biletele au fost 1000 eur/2 persoane.
Daca tu zici ca ai DPN la sf de febr e cam tarziu sa zbori de Craciun; eu am plecat cand eram in 6 luni si la aeroport mi-au cerut adeverinta de la dr ca am permisiunea sa zbor; stiu ca dupa ce faci 7 luni nu te mai poti imbarca.
Irinusha,
noi eram cu punguta de sange la maseluta dar asa cum ne-a spus si dr, s-a retras singura; nu-mi placea cum arata, ca era cam mov si ma gandeam ca-l si doare
Oana,
Soniuta e tare dulce; super faza cu checul; imi aduce orice ii cer,imi pune in palma pentru 1 secunda dupa care ia la loc si fuge ca un hotoman razand![]()
in ceea ce priveste olita, eu sunt de acord cu argumentele lui Didi si Irinusha, adica nu e inca momentul; voi cumpara olita dupa anul nou probabil, desi am vazut la ca atunci cand face kk se aseaza instinctiv pe vine si sta acolo pana termina; trag de aici concluzia ca pozitia e corecta, aldata facea si din alergare![]()