***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (74)***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

am si io o intrebare: Voi de ce vreti sa eliminati scutecul?

si, acu incep io sa raspund enumerand cativa factori (din ciclu, io centrez, io incasez )

1. economik, reprezinta o cheltuiala in plus, dar daca stau sa ma gandesc, la multe pica;

2. confort. dar nici asta nu e buna, pt ca un copil la o asemenea varsta face de multe ori pipi si nici nu se poate tine prea mult;

3. sfatul babelor..sau targului..cred ca asta e esential si vital Sigur auzit in park una alta..

Atunci unde este mult cautata, circulata, gasita carte a umilului Dr. Spock (una dintre ele, ca studii sunt mii + experietze) Ingrijirea sugarului si a copilului, Ed. ALL care la Cap. Controlul eliminarii urine paragraful 755. ..vezica se maturizeza d.p.d.v. functional in mod spontan fara ca antranamentul sa aibo vreo importanta... pag 510

mai departe..se arata cum controlul apare intre varsta de dupa 2 pana la 3+ ani, mai repede la fetite datorata diferentze fizice si maturitatzii sistemului sexual, diferit, fatza de baietii. [pag 511]

voi ce motivatii aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Kay, sa stii ca si io tot leustean comand la orice vizita.
Fetele din canada aduc seminte :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Didi, sa nu te muti in SUA ! ca adio ciorbita !

eu nici nu-mi pun problema de olita... a mea nici nu stie cand face pipi... cred eu... si cum ar fi sa ma vezi in mijlocul aeroportului alergand cu oala inmiresmata sa o spal si curat

pai cred ca mi-o fac guler americanii si ma trimit inapoi la oala, acasa.

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com
povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

doxinu Eu nu am avut nici o tentativa sa-l pun pe junior la olita, nici macar nu am cumparat inca olita. Am zis ca dupa 1 an jumate, daca consider ca o sa mearga, voi incerca, daca nu, astept pana spre 2 ani, nu ma grabesc.

arcadia De mult vroiam sa te intreb, dar tot am uitat, esti de profesie traducator?

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Neata!
In primul rand "La multi ani" pentru toate cele care va serbati ziua numelui, sa fiti sanatoase, fericite si sa vi se indeplineasca toate dorintele!

Kid, foarte frumoase desenele, mi-ai dat o idee, am primit si eu niste desene(nu Disney), dar f. dragute, si ma bate gandul sa incerc...Daca distrug peretii, te chem sa retusezi...si platesc :)

Doxinu, legat de problemuta nu stiu sa-ti raspund ca la Andrei nu am vazut, desi el nu e decalotat complet.Dar am zis ca daca face pipi in jet si nu are vreun deranj, nu vreau sa ma stresez...
Cu olita...la noi e buna de pus in cap, de plimbat prin casa si strigat "kk", si alte asemenea activitati...Dc il las dezbracat si vad ca il trece, face si la olita(desi la inceput urla, acu s-a obisnuit), dar altfel nu...In ultima saptamana am vazut ca se aseaza singur uneori, nu stiu dc chiar il trece vreun pipi si o face constient sau doar in joaca(e cu pampersul si nu am cum sa urmaresc), dar ma bucura ca nu o mai vede ca pe un dusman...

Liviana, la gineco merg la dr Bechir cu care am nascut si prima data si de care am fost super incantata, iar la echo am fost tot la CMU, la Adela Dinu.La ea am fost si cu Andrei, mi-a spus tot la 13 saptamani ca e baiat si nu a gresit...Acu io chiar sper sa se fii inselat, mi-ar face o mare bucurie...

Lavinia, 12+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Lavini, FELICITARI, o sarcina usoara iti doresc! Foarte frumos ca Andrei va mai avea un fratior sau surioara (cine stie). Chiar m-am gandit zilele trecute la tine si vroiam sa te intreb cum mai stati cu coastele, dar vad ca ai scris deja. Nici mie nu mi se pare ca s-a intamplat ceva major, si numai la un an jumate ne-a mai chemat la control. Mie mi se pare ca are perioade cand se mai indreapta si cand se mai stramba, ori poate cum se mai ingrasa/ slabeste. Tu ai observat ceva de genul asta la Andrei?

kay, bafta multa iti doresc la Boston! Am vazut Soniuta jucausa, foarte frumoasa!

Irinusha, ti-am admirat fetita care e o dulce! Si ce bine ii sta in rochita!

Am mai vazut poze, dar nu mai stiu exact ca noi trecem iar printr-o perioada tare ciudata. Nu mai vrea sa se culce nici in ruptul capului si nu inteleg ce are. Aseara ne-am plimbat cu carutul pana la 12 noaptea sa o adormim si cand a ajuns in casa s-a trezit si numai la 1 a cazut. habar nu am ce poate avea ca plange ingrozitor, dar numai la culcare. Odata adormita, doarme. Ziua mananca bine, se joaca, alearga pana nu mai poate, e vesela si plina de energie, kk face bine. Chiar nu inteleg ce poate sa aiba sau sa o doara chiar numai atunci. Mie mi se pare ca nu vrea pur si simplu sa se culce, tot s-ar mai juca. Si ieri eram distrusa eu, am facut febra, diaree, greata de nu am mancat absolut nimic. Acum zici ca-s calcata de tren, ma dor toate. Asa face si la amiaza, de multe ori ii fac baie sa se culce. sa fie oare de la canini? Ella, voi cum stati cu caninii si dormitul?
Despre olita, Andreea o foloseste pe post de fotoliu. Cred ca o sa ii cumpar un scaunel pt ea ca e tare incantata sa se aseze si ea ca oamenii mari.

Didi, sanatate la pui!

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Arcadia, multumesc frumos de intrebare. Sincer, am evitat sa mai dezbat subiectul cu cresa, caci am vazut ca majoritatea din voi considera inoportun momentul intrarii in colectivitate la aceasta varsta. Acum ca m-ai intrebat, iti spun ca Bogdanel nu a avut nici o problema, nu a plans absolut deloc, dimineata se duce singur si deschide usa ca sa intre la grupa (de fapt Matei o deschide si el intra primul). In ciuda temerilor mele legate si de stomatita avuta saptamana trecuta, Bogdanel a mancat chiar din prima zi. In weeke-ndul trecut ma exasperase caci accepta doar rontaielilile si nimic cu lingurita! La creasa mancarea o primeste in general pasata cu furculita si doar carnea e maruntita la blender. Doarme o data cu ceilalti copii la pranz, se joaca in curte cu ei/jucariile si deci in ansamblu eu sunt foarte multumita.
Azi mergem sa fcem ROR-ul.
Ella, week-end placut la mare! Il luati si pe Bob? Da, asa patisem cu Iosup...
Lavini, e super buna combinatia. Si eu am fost la eco la Adela Dinu (dupa patania cu Iosup). Imi place in primul rand ca stie sa comunice. Dr Bechir e si ea f buna (e adevarat ca din auzite, insa i-am cerut o data sfatul telefonic si am fost multumita). Unde vei naste? Lasa ca nu e rau nici daca ramane baiat. Si eu am fost l ainceput suparata din cauza asta, dar mi-a trecut repede.
Kid, merci, sa imi spui te rog si daca rezista fara aracet in timp.

Detalii despre metodologia pt pictura pe pereti gasiti aici: http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=124464

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

LA MULTI ANI! tuturor Mariilor capsunici sau mamici de capsunici! Si La multi ani! si pt iubita mea!

Liviana, ma bucur ca s-a adaptat B la cresa. Si Andreeiei cred ca i-ar placea ca tare frumos se joaca cu copii mai mari. Si pt mancat cred ca e bine ca se iau unii dupa altii. Am zis ca as duce=o si eu sa stau cu ea cateva ore, dar nu ma primeste nimeni cred.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Lavini,
si eu am facut eco cu Adela Dinu si am fost f multumita, desi cele mai multe eco am facut la Iosup.

Liviana,
plecam fara ;un weekend romantic , eu si sotul; inca stam in dubii daca sa mai plecam cum undeva anul asta; e prea mic si probabil calatoria va fi un chin de la un cap la altul.
Aseara sor-mea ne-a invitat de Craciun la LO , cu evident; inca chibzuim; sta la casa , are si o curte cam mica dar exista, iar in spatele casei e un lac cu lebede si mult gazon , dar va fi rece deci va petrece timpul mai mult in casa, unde va rasturna bradul si alte mobile, ca sor-mea si-a decorat/mobilat casa ca pentru familie fara copii.

daca e cineva interesat sa calatoreasca ieftin spre Viena; Austrian airlines are o promotie, am simulat eu aseara 100 eur bilet dus intors cu taxe incluse.
Noi am fi vrut sa plecam vreo 3-4 zile in ianuarie la shopping dar inca nu ne-am hotarat.

Betty R,
noi cu caninii nu stam nicicum, adica nu avem ; are toti dintisorii si cei 4 premolari; asta e ordinea, asteptam caninii dar cred ca vor mai trece vreo 3-4 luni pana-i vedem.
Cu somnul stam bine, adoarme pe la 11, mai devreme nu-i chip, si se trezeste dimineata la 7/8/9 ; noaptea se mai foieste dar ii dau putina apa si se linisteste; ideea e ca nu se mai trezeste sa planga in hohote cum facea aldata.
Insa avem si noi problema voastra cu adormitul seara; nu vrea in ruptl capului sa adoarma, desi incercam in fel si fel; aseara daca am vazut ca el inca are chef de joaca si trecuse ceasu de 11:00, l-am luat in brate, s-a zbatut, a dat din cap, ne-a dat palme dupa care a dat intr-un plans isteric; sotul meu nu suporta sa-l vada plangand si a vrut sa-l lase iar la joaca, dar eu m-am tinut tare si i-am zis ca tre sa fim un pic mai fermi, adica sa-l lasam un pic sa planga ca sa vada ca nu obtine ce vrea el; asa a fost, dupa 5 minute de plans a adormit, dar beton, adica l-am pus in pat intr-o pozitie si nu s-a mai miscat pana spre dimineata.
Trag concluzia ca e rasfatat si n-are nici o sansa de corectie cu soacra-mea si sotul care il iau imediat in brate si vor sa-l impace doar ca sa nu planga baiatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Betty, nu mi s-a parut ca Andrei arata mai bine sau mai putin bine.Adevarul e ca el nu a avut perioade de ingrasare(vizibila) sau slabire, asa ca mi se pare la fel.Oricum nu am speranta ca se vor "repara" coastele, doar se vor acoperi, in timp, daca va face ceva sport...Asta sa fie cea mai mare problema a noastra....

Liviana, la Giulesti, abia m-am obisnuit...si e si aproape de casa...n-o sa am probleme cu traficul :))
Ma bucur mult ca lui Bogdanel ii place la cresa, m-am gandit la voi zilele astea, eram curioasa cum a trecut prima saptamana...Asta imi da incredere si pt Andrei...tre sa recunosc ca imi e teama de momentul ala, dar va trebui sa o facem la un moment dat...Oricum la primavara ii vine si lui randul...

Lavinia, 13+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput