Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (33)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

`Neatza harnicutelor :-)

cami_antonia felicitari pentru analizele reusite
Cristi - frumoasa burtica, felicitari si...la mai mare

Fetelor care inca nu ati depasit perioada de voma....ce bine va inteleg...in sarcina precedenta din saptamana 5 si pana in saptam 13 ( cand am intrerupt sarcina) am vomat continuu de cate 5-6 ori/zi Slabisem 8 kg...groaznic a fost...

Vaiii, se vorbeste pe aci de gimnastica si eu is asa puturoasa ca in afara de "miscare administrativa" nu fac nimic

Daiopri multumesc pentru link, o sa vad cum procedez...cu hainele pt gravida am facut lista de la Motherhood Maternity, dar pt bebe nu prea am vazut multe lucruri (de fapt nu haine voiam ci as fi interesata de ex de o geanta faina si bine compartimentata pt plimbari, o salopeta din aia groasa pt bebe de scos afara) Uite au si ei magazin si site in Canada http://www.superstore.ca/

Porumbito - eu zic sa faci asa cum a spus dr. Eu dintr-o discutie cu geneticianul am inteles ca febra in sarcina este mult, mult mai grava decat faptul ca iei antibiotice ( la mine s-a recomandat augmentin)Fa tot posibilul sa nu ai febra iar daca urca de 38 suna-ti medicul indiferent de ora!!! Iti spun din experienta

Eu azi merg la un medic si aici in Oradea, ca avem nevoie de supraveghere si mai aproape de noi....in caz de ceva urgent + vreau si opinia unei a doua persoane.
Inca nu am decis daca sa nasc aici sau in Ungaria...e greu fiindca nu cunosc deloc maghiara si nu vreau sa fac depresie ca nu ma intelege nimeni daca cer ceva in spital....Stiu ca sunt conditii mult mai bune acolo, dar parca tot nu ma trage inima sa nasc acolo....

I-a aruncati un ochi peste articolul asta...incep sa se gandeasca si politicienii putin, foarte putin la gravidute http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/815454/Depistarea-malformatiilor-la-gravide-platita-de-asigurari/

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev038prs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata mandrelor
sper ca sunteti toate ok azi.
Flower nu am mai ajuns la animalute ca acasa am constatat ca nu mai e mancare.... asa ca la gatit cu mine. program administrativ adica
Michelle era in stanga reclama la batista bebelusului (meniul de sub forumuri)... o sa vad daca o mai gasesc.
Miericico sigur ca nu o sa fie cazul de prematuritate... nici la tine nici la altcineva de pe aici . imi pare bine ca spitalul la care mergi e bine cotat, conteaza si asta mult. macar la moral . aoleu ma termini cu magazinele alea cu reduuuceeeeri!!! vrei sa mor aci de dimineata????
cami_antonia felicitari pentru vazutul lui bb. algocalmin si paracetamol poti lua (primul cu moderatie) dar antinevralgic nu prea.. e bine ca ti-a trecut migrena cu paracetamol totusi.
edinutza multumim de complimente. ce bine ca poti bea suc de portocale, bravo, esti o mamica cuminte eu am purtat chiloti tanga pana am nascut... si dupa aceea (dupa lohii bineinteles). nu ii suport pe ceilalti.
Anca_ ce bine ca ai imunitate, bravo, bravo!!!! ti s-a luat o piatra de pe inima!
Daiopri ce ai mai gatit bun?
Porumbito mai bine nu olynth. incearca vibrocil sau spray cu apa de mare daca chiar ai nasul infundat de tot. si tantum verde ori halls ca sa mai desfunde nasul.
dalma succes la medic azi.
o zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna dimineata, fetelor!

Am citit ce ati scris pana acum si vreau sa zic ca sunt pentru comenzile online. Pana acum, eu am comandat, impreuna cu cateva prietene, doar de la Victoria's Secret si a fost ok. Chiar daca am platit taxe de toate felurile, tot mi s-a parut ca preturile un SUA sunt mai normale decat in Romania.

Acum vreau sa comand hainute de gravida si de bebe tot online (doar chestii pe care nu le gasesc aici sau care sunt excesiv de scumpe), insa dintr-o tara UE, ca sa nu mai platesc taxe.

Daiopri, si azi noapte cainele a zgariat la usa de mama focului pt ca vroia sa doarma cu noi. Nu l-am lasat, insa.

Edinutza, poarta draga mea tanga, ca doar daca suntem gravidute, nu trebuie sa fim si disgratioase. De aceea nu pricep de ce hainele de gravida din cele cateva magazine de profil de aici sunt ca niste saci, de culori inchise si terne, de parca trebuie sa fii sleampata, nu eleganta si ingrijita.

Porumbita, si pe mine m-a chemat dr, tot d ela Euroclinic, dupa 20 saptamani, insa eu sun mai devreme, ca am citit ca cel mai bine e ca morfofetala sa se faca la 20 sapt.

Michelle, rezista scumpa si poate ca perioada greturilor si varsaturilor trece. Eu sunt mai optimista, sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau, dar nu am varsat de 3 zile. Greata cat cuprinde, dar capul e sus, nu in wc. Hai, fii tare, ca se apropie si momentul in care ne vom simti pline de vitalitate si pofta de viata!

Dalma, mergi la clinica und ete simti tu mai bine, adica unde ai incredere mai mare in dr!

Cami, felicitari pentru rezultate!!!

Va pup.

Bee14+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Mergi la inceput

Alina, desigur ca o sa trec pe la tine. Poate ne vedem chiar si la controalele lunare. O sa iti spun exact cand am programare, poate coincid zilele si ne vedem.

Naty, am facut stop cardio-respirator la o banala operatie de apendicita. A fost o reactie la anestezicul folosit. Nu se stie daca a fost reactie alergica sau daca a fost o cantitate prea mare de anestezic iar inima nu a suportat-o (pe atunci nu se faceau teste sau alte investigatii). Ideea e ca de atunci mi s-a spus sa spun acest lucru la orice operatie sau chiar la dentist ca sa nu ma mai trezesc la reanimare.
Acum se fac teste, iar dr nu s-a impacientat, chiar daca am tensiunea foarte mica. Ei vad o multime de cazuri si stiu ce sa faca in tot felul de situatii. Voi face probabil test de toleranta si la cezariana nu va fi clar anestezie totala, mi-a zis.

Pup.

Bee14+

Mergi la inceput

Flower, sigur, plus ca anestezicele au evoluat si ele in ultimul timp... cu cat timp in urma ai facut apendicita?

Mergi la inceput

Roxana, eram mica, aveam 11 ani. De atunci, s-au schimbat multe. De aceea eu nu m-am speriat. Sunt unii dr care parca au darul de a baga panica in tine, te sperie cu tot felul de scenarii sumbre.

Cand a ramas sa vedeti animalutele?

Bee14+

Mergi la inceput

da, nu exista totusi comparatie cu acum mai mult de 15 ani.
nu stiu, poate azi mergem - ca trebuie sa ne vedem cu niste prieteni.... si sa aiba unde zburda copchiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

Neata burtici!
In primul rand: Anca- felicitari pt rezultat!! Ma bucur tare ca-s toate in regula cu tine si ca ai scapat de emotii!!
Catre schimbul 2: da' nu vreti sa ne faceti si noua o chemare pana la voi??? Asa, pe motiv de shopping!! :)) Cand ma gandesc ce chestii multe si frumoase aveti pe acolo...
bee - mi s-a facut paru' cret cand am auzit ce-ai patit... Sunt sigura insa ca nu tre sa-ti faci probleme de data asta - totul va fi bine!!
miere - se pare ca e adevarata treaba aia cu fiecare cu stressu' lui!! Si mai ales cu: daca n-avem probleme ne facem!! :))) (e doar o gluma da??? nu te superi!!) Cred ca asa suntem toate!! auzi, nastere prematura... O sa-ti aduc aminte de asta cand om sta pe forumi si ne-om ruga de bebe sa iasa o data ca e timpul :)))
tuchi - si eu am cu aproximatie aceleasi dimensiuni ca tine! Prima data cand a miscat bebe m-am mirat foarte tare, ma asteptam sa miste mult mai tarziu. Am intrebat-o pe doctorita daca e ok sa-l simt asa des (dupa cum spuneam, daca nu-s probleme - facem!) si mi-a spus ca depinde de femeie! doar l-ai vazut si tu la eco cat e de jucaus!! Parca andrea spunea ca l-a simtit prima data la 20 de saptamani!! Poate ca il simti si nu-ti dai nici tu seama!! :))
pt fetele din Bucuresti - mie mi-e toatal necunoscuta treaba cu doctorii de pe-acolo... Nici treaba cu ecografistu diferit de doctor n-o prea inteleg... pai meseria nu-i aceeasi??? Nu tot de urmarit bebi se ocupa?? S-apoi nu tot aceeasi scoala o fac??? Ma rog, cel mai important lucru e ce sentiment ai tu - daca iti da incredere sistemu' ( :)) ) atunci totul e ok...
Spunea cineva, nu mai stiu cine ca doctorita nu i-a recomandat DT si TT! De la un om care le-a facut pe amandoua: FOARTE BINE!!! Nu mi-au dat decat emotii!!!!!! la al doilea nu cred ca le mai fac (am ganduri mari - sa-l fac si pe al doilea :))) ).
Noi nu ne-am apucat inca de cumparaturi! Bebe are in prezent doar 2 lucruri: un album pe care l-am primit eu si un set de CD-uri de Mozartd for babies primul lucru cumparat de parintii lui nu tocmai sanatosi cu capu nici unu dintre ei :))). tati vrea sa-i ia si pianina :))))) nu ca noi am stii vreunul sa cantam la pian.... :)))))

18+ cu Matei Teodor

miscaretu lu' mama :)

Mergi la inceput

RalucaAlexa e vorba de specializari diferite - un ecografist face ecografii peste tot ca sa zic asa ptr orice parte a corpului. si au echipamente mai performante si mai mutle cunostinte si "vad" mai multe lucruri. ginecologii-obstetricieni fac ecografia ca un curs de specializare ca sa poate oferi servicii mai complete (si mai multi bani bineinteles ). ecografii sunt medici imagisti ca specializare..... nu stiu daca am spus destul de clar...

Mergi la inceput

RalucaAlexa, mie dr nu mi-a recomandat TT (am facut DT) si sunt destul de ingrijorata. El mi-a zis ca daca e bun rezultatul la DT, nu are rost TT. Dar eu ma intreb: TT verifica aceleasi chestii ca si DT-ul? DT-ul are in vedere si spina bifida ca si TT-ul? Spina bifida se poate vedea la morfofetala?

Bee14+

Mergi la inceput